Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elektrikli otomobilde ÖTV ve fiyat belli oldu!


Joker

Öne çıkan mesajlar

Yüzde 3 ÖTV ile elektrikli Fluence fiyatı 26 bin Euro!

Elektrikli otomobilde ÖTV ve fiyat belli oldu!

Elektrikli otomobilin vergisi belli oldu. Maliye Bakanı Şimşek, elektrikli otomobillerin motor gücüne göre yüzde 3, yüzde 7 ve yüzde 15 olmak üzere 3 ayrı kategoride vergilendirileceğini açıkladı. Buna göre Türkiye’de üretilen elektrikli Renault Fluence’ın fiyatı 26.300 Euro’ya gelecek

M aliye Bakanı Mehmet Şimşek, motor gücü 85 kilovatı geçmeyen yani 113 beygire kadar olan binek otomobillere yüzde 3, 85-120 kilovat arasındakilere yüzde 7, motor gücü 120 kilovatı aşanlara da yüzde 15 ÖTV uygulanacağını açıkladı. Böylece Türkiye’de üretilen elektrikli tek otomobil olan Renault Fluence Z.E.’nin fiyatı yüzde 3’lük ÖTV oranıyla başka bir devlet desteği olmazsa 26 bin 300 Euro’ya gelecek. Fransa’da 5 bin Euro’luk özel destek olduğu için araç ilkbahardan itibaren 21.300 Euro’ya satılacak.

SIFIRA KADAR ÇEKME YETKİSİ VERİLMİŞTİ
Öte yandan Şimşek, düzenlemede, motor gücü 20 kilovatı yani 26 beygiri geçmeyen elektrikli motosikletlerden de yüzde 3 ÖTV alınmasının öngörüldüğünü ifade etti. Ayrıca motor silindir hacmi 250 cm3’ü geçmeyen diğer motosikletlerde de ÖTV oranının yüzde 22’den 8’e düşürüldüğü belirtildi. Torba Kanunda da motor gücü 85 kilovatı geçmeyen binek otomobillere yüzde 37, 85-120 kilovat arası olanlara yüzde 60, 120 kilovatı geçenlere ise yüzde 84 ÖTV öngörülmüştü. Kanunda, Bakanlar Kurulu’na bu oranları yüzde sıfıra kadar düşürme yetkisi verilmişti. Bakanlar Kurulu, elektriklide ÖTV’yi sıfıra kadar düşürme yetkisini bu yönde kullanmış oldu. Şimşek, yeni ÖTV ile, bu tür araçlar için teşvik edici bir vergileme amaçlandığına dikkati çekti.



http://ekonomi.haberturk.com/otomotiv/haber/605013-elektrikli-otomobilde-otv-ve-fiyat-belli-oldu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:



devlet desteği olmazsa 26 bin 300 Euro’ya gelecek. Fransada 5 bin Euroluk özel destek olduğu için araç ilkbahardan itibaren 21.300 Euroya satılacak.



güzel.
Yalnız altını çizdiğim yer uluslararası ticaret hukukuna aykırı olması lazım, farklı bişidir o, kılıfı farklıdır yani. Yoksa ülkeler markalara destek veremiyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Enerji sonsuzda atıl duran enerji bi işe yaramıyor yani toprağın altındaki kömür potansiyel enerji ama onu çıkarıp işlemek veya esen rüzgarı değerlendirmek, güzeşi kullanmak gazı kullanmak ve nukleer enerji kullanmak önemli. Yoksa güneşten gelen enerji sonsuza kadar yeterinsanoğlu. :) Ve bunun enerjiye dönüştürülmesine para ödüyoruz biz.
Evine kömür alıp izlediğinde degil yaktıgında ısınırsın en basitinden ve o kömür senin evine kadar gelirken yapılan harcama + kömür bedeline para ödüyorsun. :P

Somon said:

abi çok saçma dünyada sonsuz olan tek şey enerji, sonsuz olan bir şeye para ödüyoruz çok komik hemde öle böle degil
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Elektrikli arabaya destek o maddi kısım, sırf fransada değil ingilterede ve avrupanın pek çok ülkesinde de var. Yani maddi desteği almanız için illa fluence almanıza gerek yok elektrikli her arabada geçerli.

Enerji konusuna gelince, para ödemek istemeyen insan kendi enerjisini üretebilir tabii, bu hakkı her zaman var :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Başlangıçta yol üzerlerindeki tesisler, bazı benzin istasyonları bu işe bulaşcak muhtemelen. Şu an geliştirilmekte olan kişisel kullanım için şarj istasyonları var. Elektrikli arabalar oturduktan kısa süre sonra apartmanlarda, sitelerde görülmeye başlanır.

bkz. GE WattStation

http://files.ecomagination.com/wp-content/uploads/2010/07/WattStation-large.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya elektrikli dedikleri hybrid olmasın?
Elektrikli akülü falansa alınmaz zate,
hybrid alıcaksın, köprüde 2 saat trafikte kaldığında sinir stress yapmıcaksın oh mis.

Yanında corvette duracak, sen hybrid civicte olcaksın. Adam köpürecek sinirden, nie akmıo trafik, yok korna çalmalar, sakin olmaya çalışacak ama güzelim arabasıyla 15km'nin üzerine çıkamayıp üstüne hiçbişi olmadığı halde zibilyon lira benzin yakacak durduğu yerde.

Senin se mikinde olmıcak, acelen yoksa istediği kadar trafik olsun bana mı yakıo ake diceksin.

Normal hybrid civic ( bomboş )
full civicle aynı para, e bunda ki ötv kalkarsa bomboş civic ayarına düşer herhalde.
Ki, bu renault influence, seneye renault bütün arabalarının hybridini çıkarıor die biliorm.
Clio hybrid FTW.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 km için 3 kuruş harcadığını söylemişlerdi (güncel elektrik fiyatına göre şarj miktarından çıkarmışlar). O doğruysa 100km 3lira oluyor işte, 1lt benzinden az yakmış oluyor ki ciddi bir miktar.

Günde 60km yapsan ortalama ayda 1800km yapıyor. O da 54lira ediyor. Benzinle aynı yolu yapsan, 100km'de 8lt yaktığını düşünürsen; 575tl ediyor. Aylık 520tl kar ediyorsun ki senede 6k.

bir de petrolün artış miktarı elektriğe göre daha fazla ki bu artış farkı giderek artacak
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

elektrikli ve hibrid arabalar için henüz erken. O teknoloji yeterince oturmadı, teknik açıdan performans, mesafe vb gibi konularda hala problemleri var. Teknik olmayan açıdan bakarsak da, şarjı hala bir problem, yerleşmedi çünkü.

Bir 10 sene sonra hibrid arabalar yerleşip çok önemli bir atılım olabilir ama şu an için henüz emekleme safhasındalar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor'a katılıyorum. Bundan 10 sene sonra geyie baktığımzda bu arabalar onlardan mı çıkmıştı diyeceğiz. Piyasa şu an rekabet için arkaplanı hazırlıyor. Toyota Prius atakta zaten Renault'un işin içne girmesi ve diğer Japon markalarının da ürünlerini ortaya sürmeleri işleri kızıştıracak ve büyük bir atılım olacak bu teknolojide 5 sene içerisinde. Bir yandan da ultra lüx hybridler bu araçların reklamlarını yapacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...