Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kiliseye 'haçı kaldırın' tehdidi


Loxias

Öne çıkan mesajlar

said:
TRABZON’daki Santa Maria Katolik Kilisesi’nin çatısındaki ışıklandırılmış haçın indirilmesini isteyen kişiler, kilisenin bahçesine, içinde yanıcı madde bulunan bir şişe ve üzerinde ’Kilisenin tepesindeki haçı ya iz indirin ya biz indireceğiz’ yazılı not kağıdı attı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İddialara göre olay 1 Ocak’ta meydana geldi. Kemerkaya Mahallesi’nde bulunan Santa Maria İtalyan Katolik Kilisesi’nin yanında lojman ve misafirhane olarak kullanılan ek binanın tepesindeki ışıklandırılmış haçın kaldırılmasını isteyen 5 kişilik bir grup, kilisenin önüne gelerek slogan atmaya başladı. Gruptaki kişiler ayrıca kilisenin bahçesine içinde yanıcı madde bulunan bir şişe ve üzerinde ’Kilisenin tepesindeki haçı ya siz indirin ya biz indireceğiz’ yazılı not kağıdı attı. Yanıcı madde alev almazken, grup daha sonra kilisenin önünden ayrıldı.

Kilise görevlilerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis, güvenlik kamerası görüntülerine el koyarak olayla ilgili soruşturma başlattı. Kilise görevlilerinin de şikayetçi olmadığı olaya karışanların kimlikleri henüz belirlenemedi.

Trabzon’daki Santa Maria Katolik Kilisesi’nin İtalyan rahibi Andrea Santoro, 5 Şubat 2006’da ayin sırasında Oğuzhan Akdin tarafından tabancayla vurularak öldürülmüştü.


http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17020074.asp?gid=373
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Katolik kilisesinin ne işi var Trabzonda?


%99'u müslüman olan bi ülk............


Trabzonda da hristiyanlar olamaz mı gardaş?

+ olarak

http://tr.wikipedia.org/wiki/Trabzon_%C4%B0mparatorlu%C4%9Fu



Trabzon hakkaten bambaşka ya. hava çok yağışlı olduğundan bazılarının beyinleri nemlenme yapıyo demekki orda
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Theridone said:

Soris said:

Rum olsa Ortodoks olurdu dolayısıyla öyle değil ayrıca tarihinide buldum bak oku :

http://www.anadolukatolikkilisesi.org/trabzon/tr/


her türkiyeli müslüman da hanifi zaten demi ?


Öncelikle o Hanifi değil Hanefi. 2. olarak Hanefilik fıkıh mezhebidir yani Sünniliğin içinde fıkıh ile alakalı bir mezheptir. Hristiyanlıktaki Katolik olmak Protestan olmak veya Ortodoks olmak ile eş değerde bir örnekleme yapacaksan bu Sünnilik Şiilik ve Hariciyelik olmalıydı. Talihsiz bir örnekleme olmuş. Aynı değerde bir örnekleme yapmak istiyorsan mesela Ortodoks lardan örnek verelim mesela Ermenilerin büyük çoğunluğunun mensup olduğu Gregoryen kilisesi ile Rus Ortodoks Kilisesinin yanyana barınması gayet normaldir çünkü yerleşim alanları normaldir. Fakat tutupda merkezi İtalyada bulunan Katolik mezhebinden bir kilisenin Trabzonda bulunması bana gayet saçma geliyor. Ayrıca Trabzon İmparatorluğundan kalamaz çünkü Trabzon imparatorluğu Ortodoks Hristiyanlarından. Katolik olmaları söz konusu bile değil çünkü Katolik olan Latinler tarafından istila edilmişlerdir. Bu sebeple Trabzon kısmına kaçıp kurmuşlar Trabzon İmparatorluğunu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...