kermit Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Penthesilea said: abi bu arada nohuta beyaz leblebi dendigini duyunca sok olmustum onu belirtmek istiyorum. hatta hic unutmam, sabanci uni'de dia'daydim, hatta uni 4'teydim yani 20 yasindaydim. malmısın lan ? ciddi cevap ver bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karasakal Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Ya Türkiye müdahele etmeseydi, bugünkü Yunanistanda Türklerin durumu neyse onların durumuda o olacaktı Kıbrısta. Birde Sanki Türkiye cennet, her bi halt var, bizde bunları Kıbrısı sömürerek yapıyoruz sanki. Türkiye kendisi kıbrıstan kötü durumda orta halli veya düşük gelirli insanların durumu açısından. Makarios vb, 1974te kıbrıs Rum yönetimine geçseydi, orada Türk soykırımı olurdu, dünyada kılını kıpırdatmazdı, kim öldü kim kaldı diye. İngilizler dahil. daha 1994te Bosnayı hatırlayın, soykırım oldu, ondan sonra dünyanın ittirmesiyle müdahele edildi. Sanki Kıbrıs kendiliğinden kalkındı, süpergüç olduda Türkiye engelledi. Tamam TRninde hatası yok demiyorum, belki büyük hataları var, ama o hataların aysını Türkiyedeki insanlarada yapıldı, siz sömürüldünüzde biz refah içinde yaşıyoruz durumu yok ortada. Ama şu var, 74 müdahelesi olmasaydı, bugün Kıbrısta türk nüfusu ne kadar olurdu bilemem ama bugünün 4te 1i bile olmazdı büyük ihtimal. Stratejik taktik falan filande değil müdahelenin sebebi, onlar 2. planda sebebler, asıl sebeb her geçen gün TÜrk halkının yokedilmeye bir adım yaklaşmasıydı. EOKA filan ne çabuk unuttunuz yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Trias said: http://www.kibrisgazetesi.com/index.php/cat/2/news/76147/PageName/Ic_Haberler ki bu rakamlara doktorların hastalarını özel muayeneye gönderdikleri dahil değildir. Hastaneye gitsen doktor bulamazsın genelde. Türkiye'den gelen parayı denktaş yemiş... yedirmeseydin arkadaşım, oy senin grev senin, ama niye izin verilmiş, çünkü herkese dağıtılmış, o zamanlar nüfus az olduğu için yetmiş. Türkiye yatırım yapmamış diyenlere. Türkiye niye gelip fabrika açsın? heleki 74-2000 arası, sanki kendi ülkesinde çok fabrika varmış gibi, veya hükümetler fabrika mı açar? komünizm mi geldi? Ayrıca Türkiye yatırım yapmıyor diyenler beş yıldızlı otellerin sahipleri kimler bir baksınlar. Türk askeri çekilirse lölürörüwaerasd görürsün... Abi böyle düşünen adamla ben tartışmam zaten. Benim paramı denktaş yerken "yedirmeseydin" diyen herifle ben tartışmam kusura bakma ülke dinamiği denen bişey var.1980'de koskoca bir bulanıklık varken ortalıkta sen bana yedirmeseydin rörörö diyorsan yorumsuz.Kitap oku mantıklı argüman üret tartışırız. birde yaptırım yapmış türkiye otel yapmış demişsin.löl bi ara gel seni o otelde ağırlayayım çalışanların %20'si kıbrıslıysa gelip elini öpeceğim.sigortasız ve ucuz diye Türkyieden gelenleri işe alırsan benim cebime cük girmez haberin olsun sonra yaptırım yaptık biz diye övünürsün. @karasakal: hocam kimse 1974'ü unutmuş değil, hepimiz bu yüzden Türkiye'ye borçluyuz zaten o konuda şüphe yok.Ama bu türkiye'lilerin gelip "ulan biz kurtartık istersek z..riz de" tavırları kıbrıslıyı hayattan soğutur yani.onu geç ben girne'ye gittiğimde kendimi little turkey'de hissediyorum.hele o güzelim liman? yani şöyle düşün izmirdesin rahatsın yaşıyorsun. 10 sene içinde 30bin kürt gelsin izmirin ortasına yerleşsin.bir izmirlinin huyuyla bir diyarbakırlı kürtün ne kadar ortak yanı olabilir ki? konuşma? eğlence?. kıyaslamayı izmir-diyarbakır olarak yaptım cünkü uc noktalar.diyebilirsin ki Türkiyeden gelenler o kadar uc mu? evet uç yani. gelenler zaten ankaradan gelmiyor ki? işci herif gece dışarı cıktığında çakı bile taşıyor.höt desen tak gg. hepsi böyle değil tabi ki ama anadolulular bugün izmirlilere "olm 1921'de biz kurtardık sizi istediğimizi yaparız!!" tipinde takılsa ne kadar iğrenc oluyorsa oda aynı şekilde oluyor. @bone: yazının ortalarına doğru büyük yanılgın var.kıbrıs türkiye ile beraber olmak yerine rumlarla olmayı tercih ediyor demişsin.bu yanlış. kıbrıslı türkler Türkiyelilerle yaşamak yerine rumlarla yaşamayı tercih ediyor. arada fark var. yoksa benim memleketime eli yüzü düzgün herif gelse (ki geliyor 20'de 1) ben onlarla da yaşarım hiç problem değil. Ama işi gücü pislik yapmak olan herifle yaşamaktansa kusura bakma rumlar yani. bu arada bi yanılgıyı daha düzelteyim.Adada "biz rumlarla içiçe yaşamak istoyruz kardeş kardeş" diyenlerin oranı %10'u geçmez.bu ülkene kimse rum kıc yalayıcısı değil. Türkiyelilerin yaptığı her hareket kıbrıslı türkü bir adım daha rumlara yaklaştırıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Liberal, parayı yanlızca denktaş yemedi, hep beraber baban annen deden yedi. 11 yıldır burada ticaret yapıyorum, herhalde en fazla 2-3 Kıbrıslı çalıştırabilmişimdir. Öyle bir rahatlıklık vardırki, aile zengin olduğu için veya bir türlü satılan arazilerden kiralık evlerden paralar geldiği için 1200 tl olan asgari ücret beğenilmez. Yani bir Kıbrıslının otel gibi zor bir yerde , turizm sektöründe çalışması çok zordur. Ama bu şartlarda zor işlerde de hakkı ile çalışmayı öğrenmesi gerekecektir. Bazı konularda haklısın, KKTC de Türkiyede bile istenmeyen insanlar var. Onları sorumlusu yine KKTC yönetimi ve paragöz inşaat şirketleridir. Polis burada çalışma izinsiz, cebinde beş para olmayan adamları sınır dışı edemiyor. Bunun sebebi araştırılmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 ya bu "hep denktaş yedi böhühü" qq'sü de çok büyük bir yalan. türkiye'den merkez bankasına geliyor para, kktc'liler de ordan paralarını çekiyor. o paranın hepsi denktaşa gitmiyor ki adam devletten ayrılalı epey oluyor. ne kadar para alcak ki adam zaten, Canon EOS-1D Mark IV mi alacak... kktc'deki çalışanlar ciddi anlamda türkiyedekilerden daha çok kazanıyor ama bunu farketmiyorlar. mesela üniversitelerdeki temizlikçiler türkiyedeki doktorlardan daha fazla para alıyor. yaptıkları iş de tüm gün oturup kahve içmek, arada sırada bir yerleri süpürmek oluyor. doktorlar mesela, onlar da iyi kazanıyor. hani özeldeki "en yüksek kazanç imkanı" türkiyedeki kadar değildir elbette, sonuçta insan sayısı daha az, ama ortalama kazançlarına baktığımızda oldukça iyi durumları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 asgari ucret 1200 lira mi? hmmm bi bakiyim lan elektrik muhendisi lazimsa havasi cok guzeldi martta tshirt felan aksanlarinida cok sevim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 http://www.kibrisgazetesi.com/index.php/cat/2/news/76147/PageName/Ic_Haberler burdaki maaşlara bakmadınız mı? kolonun solundaki net maaş, sağındaki yanlızca imza atarak aldıkları ek mesai ücreti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 izmirde leblebiye nohut diyeni daha görmedim bu arada, artık uydurmaya filan da başladınız sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 izmirden nefretin sebebi nohuttan değil, akpye oy vermemelerindendir. yazık akpye izmire battı çıktı yapamadı. izmirliler hizmeti sevmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 adam yemeyi bırakmadı demiyorum farkedersen.türkiye o parayı "olm bakın proje yapın diye gönderiyorum size o parayı" dese dahi proje olarak dönmüyorsa halk ısyana mı gidecekdi 1980'lerde? dönüp dönüp yine rakamlar geliyor karsıma.abi biriniz de şu maaşlardan ayrı bişey yazsın.herşey ekonomiyle ilgili miydi? her şey para değil diyorum kaç keredir.dönüp yine "olm para veriyoruz cok kazanıyonuz ya işte susun"a dönüyor olay. en uc nokta doktorlar zaten.onların cok fazla kazandığını biz bile söylüyoruz acık acık görmemezlik yok yani. Trias ne zamandan beri annem babam denktaşın bir parçası oldu cok merak ettim.sanki TC gelmeden bizim hiçbir arsamız, işimiz yokmuş gibi adada bir anda TC geldi yehuu oleyyy paralar geldi kıbrıslılar rahatladı gibi savunuyorsun. bu arada kaçak çalışan işciler ve ülkede izinsiz barınanlar için şunu demişsin; Onları sorumlusu yine KKTC yönetimi ve paragöz inşaat şirketleridir. Polis burada çalışma izinsiz, cebinde beş para olmayan adamları sınır dışı edemiyor. Bunun sebebi araştırılmalı. vay anasını ya.TAM BAĞIMSIZ KKTC yönetimi nasıl olur da milleti sınır dışı edemiyor.Allah allah kesin muz cumhuriyeti baskı uyguluyor KKTC'ye önünüze geleni atamassınız diye.Acaba o muz cumhuriyeti hangisi? hmmm. Bir de polis sınır dışı edemiyor. Tabi bizimkiler yeteneksiz abi yoksa Muz cumhuriyeti diyordu zaten o Türkleri dışarı cıkarmanıza izin veriyorum. Bundan sonraki post "ama yine de cok kazanıyorlar lan valla bak" şeklinde olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Kibrislilar haksiz.. Anne o bana bunu yapti tarzinda agliyorlar resmen ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Kıbrıs harbiden qq yaptı bee.. Kıbrıs üzerinden ne sömürmüşüz bi anlayabilsem? Petrol mü çıkıyor da para vermeden el koyuyoruz? Ne var yani, sömürdüğümüz. Haraca mı bağladık? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Hele o maaşları gördükten sonra kıçımla gülüyorum ağlayan kıbrıslılara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 SeaGle said: Kıbrıs harbiden qq yaptı bee.. Kıbrıs üzerinden ne sömürmüşüz bi anlayabilsem? Petrol mü çıkıyor da para vermeden el koyuyoruz? Ne var yani, sömürdüğümüz. Haraca mı bağladık? türkiye'ye gelen bir şey yok. boyuna masraf. hem asker gücü gerekiyor, hem sürekli maddi yardım yollamak gerekiyor, karşılığında bir şey geldiği de yok. "kahrolsun tc" modundalar bi de... ha daha önce dediğim gibi bu duruma gelmesinin suçlusu türkiye hükümetleridir. zamanında üretime destek vermek yerine köstek olmuş, onun yerine bol bol para dağıtıp "alın bunu yiyin orda siz" demiş, insanları tembelliğe alıştırmış. çok fazla para kazanıyorlar ama doğru düzgün bir üretim olayı yok. gerçi türkiye'yi düşünürsek, üretim yönünden türkiye de çok zayıf ama şu an para akışını kessek, kktc'liler çok zor duruma düşer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 liberal said: vay anasını ya.TAM BAĞIMSIZ KKTC yönetimi nasıl olur da milleti sınır dışı edemiyor.Allah allah kesin muz cumhuriyeti baskı uyguluyor KKTC'ye önünüze geleni atamassınız diye.Acaba o muz cumhuriyeti hangisi? hmmm. Bir de polis sınır dışı edemiyor. Tabi bizimkiler yeteneksiz abi yoksa Muz cumhuriyeti diyordu zaten o Türkleri dışarı cıkarmanıza izin veriyorum. Bundan sonraki post "ama yine de cok kazanıyorlar lan valla bak" şeklinde olacak. diyorsunki polis suçluyu kaçağı yakalıyor, tam sınır dışı edicek türkiyeden tayyip arıyor "atmayın kalsın" kim inanır buna? LİMANLAR MEMUR İsim Brüt Maaş Brüt Mesai 1 AHMET DÖKMECİOĞLU 5.230,30 3.019,19 = 8.2k, doktor falan değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 o maaş tablosu gerçek mi lan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 liberal said: @bone: yazının ortalarına doğru büyük yanılgın var.kıbrıs türkiye ile beraber olmak yerine rumlarla olmayı tercih ediyor demişsin.bu yanlış. kıbrıslı türkler Türkiyelilerle yaşamak yerine rumlarla yaşamayı tercih ediyor. arada fark var. wait... what? "potato, poteto" dedikleri şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 yok lan badadez o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 pattis desek olmuyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 hayal gücüne kalmış.herşey mümkün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 ulan adam ne çok soru sormuş ya. dövesim geldi. insan gibi anlatsana be adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 liberal said: hayal gücüne kalmış.herşey mümkün. orta yolu bulup pattis diyelim o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Turkceplease Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 çekeceksin orduyu rumlar rörö yapmaya başlasın.ağlasınlar biraz tÖRKÖYEEE HEÖLP MEEE ayaklarına başlasınlar.tamam şaka falan yapılsın.birdahada böyle artislik yapmasınlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 bir bok olmaz biz orduyu çekersek, mutlu mesut yaşar kıbrıslılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2011 Turkceplease said: çekeceksin orduyu rumlar rörö yapmaya başlasın.ağlasınlar biraz tÖRKÖYEEE HEÖLP MEEE ayaklarına başlasınlar.tamam şaka falan yapılsın.birdahada böyle artislik yapmasınlar Genel Kurmay önüne geleni subay yapmıyor ÇOK ŞÖKÖR. hearts of iron oynuyor herif sanki sdf asker basın dicem de cok basmışsınız delete tuşuna basın lan biraz ya da dispatch the army. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar