Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnsan neden iyilik yapar?

fede

Öne çıkan mesajlar

Cennet vaadiyle yapılan iyilikler, ikiyüzlülük ve çıkarcılıktır. Bir beklentin olmadan, hümanist duygularla yapılan yardımlar iyilik olarak sınıflandırılabilir.

Ama dendiği gibi insanlar çıkarcı. Çok az insan vardır bir beklentisi olmadan insanlara yardımcı olan. Çıkarı olmadan yardım edenlere de zaten halk arasında melek gibi insan deriz hepimiz. (inancı olsun olmasın. tanımlama babında...)
Sosyal ağlarda paylaş

md5 said:

arkadaşlıklarımı bana katacağı maddı ve manevi şeylere göre kurarım. çıkarsız bir iş yapmak enayiliktir. anam babamdan bir de hayatımı paylaştığım insan dışında bu böyledir

bu değildir

Mertk said:

insan karsısındakiyle empati kuruyor, kendini onun yerine koyuyor... acıma gibi duyguların kokeni de bu yanlıs bilmiyorsam. tabii cıkar ilişkisi olmadan yapılan yardımlar icin gecerli bu.

budur

ayrıca öbür tarafı vs. düşünüp de iyilik yapana bu adam çok iyi wuhuu fln demem ben. ztn tarihe bakıldığında ateistlerin, herhangi bir dine mensup insanlardan(tabi daha önce ''din'' olgusunu kabul eden insanlardan) daha fazla insanlığa katkılarının olduğunu görürsünüz. insanlık sevgisiyle alakalı işte
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...