Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Darwin den bahseden öğretmene ceza

Otrivine

Öne çıkan mesajlar

çeviride kaybolan ve yanlış aktarılan çok şey var ya

sen desenki arkadaşlar bakın canlılar birçok nedenden ötürü evrim geçirir, uzuvlar değişir, dişler sivrileşir vs güzel de anlatırsan problem çıkmaz

ama gidip de GENÇLER İNSANLAR VE MAYMUNLAR ORTAK Bİ CANLININ İKİ FARKLI EVRİMİDİR EHUEHU diye anlatırsan aynşıtayn bile şeytanın işaretini gösterir sana
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

Longshanks said:

bizim lisedeki bioloji hocası "çocuklar evrim yok o yüzden işlemicez" demişti kitaptaki evrim konusu için. ıslak odunla dövesim geliyor böyle adamları.

ozel okulda okumanin en buyuk yararlarindan biridir
yabanci biyoloji hocasindan sorunsuz sikntisiz evrimi orendik sinavda da cikti yane

ben de anadolu lisesinde böyle bişey olunca şok olmuştum.
Sosyal ağlarda paylaş

evrim in bir gerçek olduğu aşikar, canlılar yaratıldıktan sonra yaşadıkları bölgeye göre bir değişim geçirdikleri de bilinen bir şey.

karşı çıkanların çoğu dine karşı olduğunu düşündükleri için benimsemiyorlar sonuçta herkesin kendi düşüncesidir ama zorbalıkla düşünceyi başkasına benimsetmeye çalışırsan bu da denyoluk olur hoş olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

"Düşündükleri" için değil, evrim dine karşı direk zaten. Sadece son zamanlarda din kendini evrime uyarlamaya çalışıyor gizliden gizliye, o yüzden çevrede "intelligent design" safsatası türemeye başladı.
intelligent design olayı hep vardı zaten dinde
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

evrim in bir gerçek olduğu aşikar, canlılar yaratıldıktan sonra yaşadıkları bölgeye göre bir değişim geçirdikleri de bilinen bir şey.

karşı çıkanların çoğu dine karşı olduğunu düşündükleri için benimsemiyorlar sonuçta herkesin kendi düşüncesidir ama zorbalıkla düşünceyi başkasına benimsetmeye çalışırsan bu da denyoluk olur hoş olmaz.

bi saniye bi saniye, adem havva ilk insandı, hepimiz bu ikisinin torunlarıydık, buna update mi geldi? ninja nerf?

bu arada ilk paragrafta yazdığının adı adaptasyon
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

"Düşündükleri" için değil, evrim dine karşı direk zaten. Sadece son zamanlarda din kendini evrime uyarlamaya çalışıyor gizliden gizliye, o yüzden çevrede "intelligent design" safsatası türemeye başladı.

http://forum.paticik.com/read.php?8,4142020

maymunu koysak kafese insan olmuyor!!!
çok güzel tespitmiş :)
Sosyal ağlarda paylaş

Raze said:

Napolyonn said:

bi saniye bi saniye, adem havva ilk insandı, hepimiz bu ikisinin torunlarıydık, buna update mi geldi? ninja nerf?

bu arada ilk paragrafta yazdığının adı adaptasyon

kurani kerim
76 / 1-2
insan suresi

1. Has there not been over Man a long period of Time, when he was nothing - (not even) mentioned?

2. Verily We created Man from a drop of mingled sperm, in order to try him: So We gave him (the gifts), of Hearing and Sight.
-----------------------------------
1 - Gerçekten insan üzerine dehirden (zamandan) öyle bir müddet geldi ki o zaman o, anılmaya değer bir şey değildi.

2 - Doğrusu biz insanı, imtihan etmek için karışık bir nutfeden (erkek ve kadın sularından) yarattık da onu işitici, görücü yaptık.
------------------------------------
1. İnsanın üzerinden, henüz kendisinin anılan bir şey olmadığı uzun bir süre geçmedi mi?

2. Gerçek şu ki, biz insanı katışık bir nutfeden (erkek ve kadının dölünden) yarattık; onu imtihan edelim diye, kendisini işitir ve görür kıldık.
Sosyal ağlarda paylaş

google -> Adem havva Kuran yazınca bu çıktı;

Bakara_Suresi

30. Hatırla ki Rabbin meleklere: Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım, dedi. Onlar: Bizler hamdinle seni tesbih ve seni takdis edip dururken, yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek insanı mı halife kılıyorsun? dediler. Allah da onlara: Sizin bilemiyeceğinizi herhalde ben bilirim, dedi.

31. Allah Adem'e bütün isimleri, öğretti. Sonra onları önce meleklere arzedip: Eğer siz sözünüzde sadık iseniz, şunların isimlerini bana bildirin, dedi.

32. Melekler: Yâ Rab! Seni noksan sıfatlardan tenzih ederiz, senin bize öğrettiklerinden başka bizim bilgimiz yoktur. Şüphesiz alîm ve hakîm olan ancak sensin, dediler.

33. (Bunun üzerine: ) Ey Âdem ! Eşyanın isimlerini meleklere anlat, dedi. Adem onların isimlerini onlara anlatınca: Ben size, muhakkak semâvat ve arzda görülmeyenleri (oralardaki sırları) bilirim. Bundan da öte, gizli ve açık yapmakta olduklarınızı da bilirim, dememiş miydim? dedi.

34. Hani biz meleklere (ve cinlere): Âdem'e secde edin, demiştik. İblis hariç hepsi secde ettiler. O yüz çevirdi ve büyüklük tasladı, böylece kâfirlerden oldu.

35. Biz: Ey Âdem! Sen ve eşin (Havva) beraberce cennete yerleşin; orada kolaylıkla istediğiniz zaman her yerde cennet nimetlerinden yeyin; sadece şu ağaca yaklaşmayın. Eğer bu ağaçtan yerseniz her ikiniz de kendine kötülük eden zalimlerden olursunuz, dedik.

36. Şeytan onların ayaklarını kaydırıp haddi tecavüz ettirdi ve içinde bulundukları (cennetten) onları çıkardı. Bunun üzerine: Bir kısmınız diğerine düşman olarak ininiz, sizin için yeryüzünde barınak ve belli bir zamana dek yaşamak vardır, dedik.

37. Bu durum devam ederken Âdem, Rabbinden bir takım ilhamlar aldı ve derhal tevbe etti. Çünkü Allah tevbeleri kabul eden ve merhameti bol olandır.

38. Dedik ki: Hepiniz cennetten inin! Eğer benden size bir hidayet gelir de her kim hidayetime tâbi olursa onlar için herhangi bir korku yoktur ve onlar üzüntü çekmezler.

39. İnkâr edip âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, onlar cehennemliktir, onlar orada ebedî kalırlar.

40. Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetlerimi hatırlayın, bana verdiğiniz sözü yerine getirin ki, ben de size vâdettiklerimi vereyim. Yalnızca benden korkun.

gerçi ne demişse demiş, yarın parallel universe çıkar, o da geçiyor olur, tam tersini diyen birşey çıkar, soru sormuş öyle dememişki olur.

/whatever floats your boat
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

abi ne kurani ya, kuran allahin kelami biz onu olumlu beyinlerimizle anliyamayiz, insanlara degil kuran

risalei nur da varsa inanirim ama

kuranla yuzlestirilen default sakirt tepkisi

:)

" abi sen kimsin o adamı eleştirip sorguluyosun, adam süper zeki tabii ki dediği doğrudur " insan değil o adam :p

bu da default popibilimci tepkisi
pek bi farkı yok aslında bunnarın, mal her yerde mal. İntegral alabilio olsada mal maklube yapabilio olsada mal.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...