Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yediğiniz akademik kazıklar

Wispy

Öne çıkan mesajlar

Gelin anlatın da hocaları beraber yad edelim.

Bilkent'te ilk sene ortalama kastığım zamanlar, mühendislik olmasına rağmen saçma sapan türkçe dersi alıyoruz cins bir hocası vardı. Sınav ve sözlüye göre B+ ya da A- gelecek ders. Neyse hocanın yanına gitmiştim ödev teslimi için oturttu beni bir müşkülüm var evladım bir seminerde sunum hazırlamam lazım powerpoint kullanmayı bilmiyorum metni sen sunum haline getirir misin.

Final haftası ama kırmaya gerek yok dedim adamı olur dedim. Final haftasında gittim 2 saat saçma sapan sunumunu hazırladım adama götürüp teslim ettim. Hoca çok teşekkür etti, sana B+ gelecek gibi duruyor ama sana bu yardımından dolayı A veriyorum dedi. Ben de teşekkür ederim dedim çıktım.

Notlar açıklandı, adam hakkım olanı B+'yı da geçtim gitmiş B vermiş. Hocanın odasına gittim şehir dışındaymış, mail attım yanıtlamadı. Herhalde bir insandan bu kadar hiç nefret etmemişimdir o zamana kadar. O olaydan sonra da soğudum zaten ortalama olaylarından saldım çayıra mevlam kayıra, 3.5 GPA'yle başlayıp 2.90'larda mezun oldum.

Gogo qq
Sosyal ağlarda paylaş

bana kasık sosyal bilimler enstütüsünden geldi.. ders kaydında sistemde sıkıntı yaşandı.. kaydım bir türlü gözükmedi gözüktüğünde ise ders kaydı için veilen ek süre de dolmuştu "şimdi ne yapacağım?" diye sordğumda "tamam gerisini biz halledeceğiz" dediler..

evet hallettiler.. ilk dönem girdiğşm derslere kaydım tamamlanmadığı için o derslerden kalmış gözüküyorum.. 2011 aralıkda gireceğim doktora yeterliliğe şimdi haziran 2012 de girmem gerekiyor
Sosyal ağlarda paylaş

bi 4. sınıf dersi vardı managerial hede hödö, sibel bey (!) diye bi adam veriyordu dersi. ben de pek devamsız bi öğrenci olduğumdan, pek takılmıyordum. ama meğer bu adam vize final yapmaz, dersin notunu pop quizlerden verirmiş.
velhasıl bu adam beni bıraktı sevgili patiler. adama mail atıp hocam yapma etme mezun olajam dedim ama yemedi. böylece 4 senede bitireceğim bölümü 4.5 senede bitirdim, bi dönem daha haftada 2 saat okula devam ettim gızannem.
Sosyal ağlarda paylaş

visual basic gördüğümüz bi ders vardı
hoca bi proje verdi şerefsizin evladı herkes bişiler yapsın tarzında.
bende oturdum 1 hafta 10 gün uğraştım bi program yazdım. çokta güzel olmuştu. hatta aynı dersi veren başka bi hocaya götürüp "nasıl olmuş lan" diye sorduğumda "sen bu işi biliyosun" cevabını almıştım.
günler geçti teslim edeceğimiz günden 1 gün önce bi arkadaş çıktı geldi kapıma.
"ben hiç bişi yapamadım bana bi yardım etsene çok basit bişiler bulalım yapalım" dedi.
bende "bu saatten sonra basit bişi olmaz defol git lan evimden" diye kovdum evden arkadaşı.
ertesi gün oldu verdik cdleri. yardım isteyen arkadaşta boş cd vermiş.
1 hafta geçti notlar açıklanmış. boş cd veren arkadaş bakıyo f geliyo. ben bakıyorum benimkide f.
böylede bi anım vardı
çok komik
Sosyal ağlarda paylaş

endustri muh bitirme projemizi sectik grupcanak. turkiyede isleyip kapanmis bi restoranin optimizasyonu icin model.

veriler tutalamayacagi icin benzer bi restorandan alinacak.

projeye basladik, hocamiza gidiyoruz geliyoruz, iyi guzel, soyle yapin boyle yapin.
sene ortasi sunumu gelir. butun hocalara gelismelerimizi ve yapacaklarimizi anlatiriz.

"kapanmis restorani mi sectiniz, veriler sallama degil mi, model ne ise yarayacak"

tesekkurler hocam yarim donemlik projeyi bosuna yaptirdiginiz ve yeni bi projeye baslayip bitirmek icin yarim donem vakit biraktiginiz icin. madem kabul edilmeyecekti senin kafan almıyo mu bunu fark edemiyo musun bize soyleyemiyo musun.
Sosyal ağlarda paylaş

okuldan bi sebeple atılmıştım(cgpa yüzünden yoksa bi olay falan yok). atılmadan önce dönemlik param 4 küsür milyardı. af çıktı tekrardan kaldığım yerden devam edicem. ama gel görki o 4 milyar ödeyeceğime yeni akedemik yılın fiyatı olan 8 milyarı ödemek zorunda kaldım. buda her dönem yediğim maddi kazıktır. allahtan manevi kazık yemedim şu ana kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

9.sınıfta cok pis hasta olmustum dersleri sınavlari fln baya bi kacirmistim o zamana kadar da ort 5.00 bir inek oldugum icin takdir almam fizik ve matematik notlarim yuzunden tehlikedeydi fizik ort 65 mat ise 80di mat 5 gelse takdir aliyodum once mat hocasina gittim kadin saolsun efendi tavrımı begendi 5 vericem dedi eyvallah dedim notlar bi geldi fizik 2 gittim hocam ne yaptiniz 1 kredi ile takdir alamadim dedim sizin yuzunuzden 65 ort ile nasil 2 verdiniz dedim dedi sen quizlere hic girmemissin dedim raporluydum gebermek uzereydim ondan olmasin acayip uyuz olmustum erkek olsa kafa goz dalcaktim oyle sinirlenmistim dostum anliyor musun beni ha
Sosyal ağlarda paylaş

üni de çok büyük bişy olmadı ya genelde hakettiğim notları verdiler tabi ki 1-0 mantığıyla okuyup kağıtları uyuz etselerde normaldi yani notlarım. sadece lise 2 de kimya hocam delirtmişti. kadın bütün sınıfın notlarını 1 not fazla verdi sınıf başarısı ve kendi başarısı yüksek gözüksün diye sadece ortalamaları 1 olanları yapmadı ki tek 1 im oydu karnede 3.80 civarıydı ortalamam. sınavlarım da 26-36-48 di .gittim konuştum tek 1 im bu sözlü yapın filan dedim kabul etmedi bütün sınıfı yaptınız dedim onlar 1 deil dedi. 2. dönem 4 ün altında olursa notum 1 notta siz düşürün dedim yine kabul etmedi. çok kötü hissetmiştim kendimi hala içimdedir yani. 2. dönem 4 düşürdüm ama o ilk dönem alamadığım teşekkür belgesi üzmüştü beni :D lise 3 te de kimya (organik) ortalamam 5 ti farklı bi hocadan. öyle işte hey gidi günler..
Sosyal ağlarda paylaş

abi üniversite ve fakülte farkı işte

final projesini teslim etmeye gittim hocanın odasına
sen devamsızlıktan kalmışsın ama dedi
olsun hocam, ben teslim edeyim gene de dedim, projeyi raporu vs. teslim ettim

sonuç

projeyi geç teslim ettiğim, sunumunu da ypamadığım için 25 üzerinden değerlendirmiş yoksa mis gibi proje verdim

ben bile mezun olcam lan , adamlar bırakmamak için ellerinden geleni yapıyor hehe

Sosyal ağlarda paylaş

ahah gerçi benim başıma gelmemişti ama, bir arkadaşın yaşadığı saçmalık ötesi durum var.

Uludağ Üniversitesi, Çevre Mühendisliği

Sene 2002-2003 falan heralde, tam net değil.

İngilizce hazırlık Müh. fakültesinde zorunlu değildi, hazırlık okumak opsiyoneldi. Bahsettiğim arkadaş çevre mühendisliğine girince bulunduğum her sene kâr, hem de ingilizce öğrenirim lan, diyerek hazırlık okumaya karar veriyor.

Bilmeyenler için, hazırlık sınıfları karmaydı bizde. çevresi makinesi zartı zurtu, hatta diğer fakültelerden falan insanlarla beraber okuyosun. Neyse, Çevre Mühendisliğinden tek insan olarak hazırlık okuyor bu arkadaş.

Ertesi sene de Dekanlık hazırlığı zorunlu tutuyor. İşin daha trajikomik yanı, hazırlığı bir kişi bile atlayamıyor. kazık bi sınav yapıyorlar.

Adam o sene tüm dersleri tek başına almıştı, sonra naaptı bilmiyorum görüşmedik kendisiyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Toplamda topladığım puan 56 iken C- aldım. Aynı proje grubunda son rapor ve sunum işini benim üstüme atıp; üstüne kodu yazmayarak toplamda 58 toplayan arkadaşım C+ aldı. Hocaya mail attım ne iş diye. "Onun notu yanlış C olacak düzeltebilirsem" dedi. Az önce sordum hala C+'da adamın notu.
Bari benimkini C yapıvereydi :(
İşin daha acı yanı bu dersin finalinde 30 ve üstü alan herkes geçen dönemlerde en az B-'yle geçmiş.

Daha da kötüsü bir üniversitede, mühendislik öğrencilerine verilebilecek en gereksiz derslerden biri olan GE 301 kodlu Science, Technology, and Society dersinde bu döneme kadar her zaman curve B olarak belirlenirken; bu dönem C olarak belirlenmesi ve C- almam.
(Dersi 400 mühendis konser salonunda hep beraber alıyor. Attendance bazı derslerde zorunlu. Hoca mikrofon KULLANMIYOR, hastalık kaparmış. Midterm ve finalinde 89469262 sayfa yazıdan sorumlusun. Kitap açık ve iyi bulan kazanıyor. Tek sorun arada derste söylediği tek bir cümleyi de sorabiliyor olması =/)
Sosyal ağlarda paylaş

"Makine mühendisliği öğrencisini zorlamaya gerek yok Türk Dili dersinden, o yüzden test olacak sınavlarınız çocuklar rahat olun" dedikten sonra vize günü sınavın klasik olduğunu duyuran ve eşşeğin çükü derecesinde zor sorular soran hoca yüzünden koşullu geçmişliğim var. Koşullu geçtiğim için değil de diğer derslerin notlarına bakıp kıyaslayınca ağlayasım geliyor.

http://img694.imageshack.us/img694/2137/ekranalntsgo.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Akademik kazık belki farkında olmadan yemişliğim vardır. sdf Bir keresinde elektrik makineleri dersinde peşpeşe 3 tane motoru yakmıştım böyle yepisyeni italyadan getirtilmiş, lan dedim vernik kokusu geliyo bi yerden meğerse sargıların eline vermişim. eheh bu olaydan dolayı bir başka hoca arkamdan bir ton laf etmişti zaten onun dersinden de ff ile kaldım. şüpheleniyorum valla.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...