Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Durmak yok yola devam.

Soimyr

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Innuendo said:

bu nasil ulke lan. abi adam gibi cahil bile olamiyor herifler. ulan cehalette bile geri kalmis bi ulke nasil olur. cevab veremiyorum.

Bunu okuyunca ucundan ilgisiz gibi bir alıntı geldi aklıma. Nereden olduğunu bilene bir Sulu Göz. Bilmeyen yoktur gerçi.

Ey zavallı milletim dinle! Şu anda, hepimiz burada seni kurtarmak için toplanmış bulunuyoruz. Çünkü ey milletim, senin hakkında az gelişmiştir, geri kalmıştır gibi söylentiler dolaşıyor. Ey sevgili milletim! Neden böyle yapıyorsun? Neden az gelişiyorsun? Niçin bizden geri kalıyorsun? Bizler bu kadar çok gelişirken geri kaldığın için hiç utanmıyor musun? Hiç düşünmüyor musun ki, sen neden geri kalıyorsun diye düşünmek yüzünden biz de istediğimiz kadar ilerleyemiyoruz. Bu milletin hali ne olacak diye hayatı kendimize zehir ediyoruz. Fakir fukaranın hayatını anlatan zengin yazarlarımıza, gece kulüplerinde içtikleri viskileri zehir oluyor. Zengin takımının hayatını gözlerimizin önüne sermeye çalışan meteliksiz yazarlarımız da aslında şu fakir milleti düşündükleri için küçük meyhanelerinde ağız tadıyla içemiyorlar. Ey şu fakir milletim! Aslında seni anlatmıyoruz. Sefil ruhlarımızın korkak karanlığını anlatıyoruz. İşte onun için sana yanaşamıyoruz. Senin yanında bir sığıntı gibi yaşıyoruz. Hiç utanmıyor muyuz? Hiç utanmıyoruz.

Sosyal ağlarda paylaş

nomsaR said:

Şehir planlamanın temel amacı kamu yararına yaşanabilir ve sürdürebilir kentler yaratarak, yaşanılan bölgenin ve ülke ekonomisinin ömrünü uzatmak adına optiumum fayda sağlamaktadır. Bunun en temel esası da iş gücünün verimini teşvik edici tasarımlar ile olur. İş gücü veriminin arttırımının en büyük etkeni çalışan bireyin kendisini tekrar kazanabilmesidir ki buna rekreasyon diyoruz. Bu sebeptendir ki kentler içerisinde yasal mevzuatlar ile de korunan rekreatif alanlar şehirler için olmazsa olmazdır.

Konuya gelirsek içkili yer diye bahsettiğin alanlar hadi gidelim kafaları çekelim mantığında gittiğimiz yerler değil, sadece insanın kendisini yenileyebilmesi adına vakit geçirdiği ve alkolü de bu ölçüde kullandığı mekanlardır. Dolayısıyla belirli bir konut ihtiyacı giderimi ve çalışma yeri arasında oluşan fiziksel ve ekonomik bağ açısından rekreatif alanlar iş gücünün kendisine en kolay ulaşılabileceği alanlarda olmak zorundadır. Bu sebeptendir ki kimse yaşadığı konuttan 50 km uzağa gidip kafa çekeyim demez. Alkol satışı ve kullanımı yapan yerlerin yer seçim kriterleri sadece ve sadece özel durumlar ile kısıtlanmış olup, bunların en etken örnekleri gürültü ve görüntü üzerine odaklanmıştır. Onun haricinde aman efendim gitsinler şehir dışında içsinler savı tamamen akla ve mantığa aykırıdır.

şu postu okuyunca +1 INT ve +10 kültür skilli kazanmış gibi hissettim.
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

Innuendo said:

bu nasil ulke lan. abi adam gibi cahil bile olamiyor herifler. ulan cehalette bile geri kalmis bi ulke nasil olur. cevab veremiyorum.

franco'ya gülümseyin çünkü o size gülümsüyor.

AY NE GÜZEL ESPİRİ Lİ DOKUNDURTMALI LAF ETMİŞ SİN BİRADER (AY PARDON BİRA DEDİM BİLADER DİĞECEKDİM)
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

Napolyonn said:

şehir dışına atılmasa bile şehir içinde bir bölgede toplanmaları lazım son yıllarda gittikçe çoğalıyorlar ve düzensiz biçimde çoğalıyorlar, neye göre ruhsat veriliyor bunlara bilmiyorum. şehirin dokusunu da bozduklarına inanıyorum.

YALAN

Ayrıca talep olmasa çoğalamazlar, batarlar. Talep var ki çoğalıyorlar. Bu hükümet de halkın her yönüne hizmet etmek durumunda. Bazılarının güzel ahlakı bozulacak diye talep olan bir hizmeti kesemezler. O zavallı kesim güzel ahlaklarını güçlendirsin, ota boka bozulmasın ahlakları öyle hemen
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

düşünebilirsin ama mimari olarak camii ler türk şehir dokusunda önemli yer tutar. ben hiç bir yerde bir meyhane nin böyle bir özellik taşıdığını görmedim zaten konuda bu değil.

meyhaneler mimari yapılar olsa karşı çıkmayacan yani?
Sosyal ağlarda paylaş

Evet özellikle kaçak yapılaşmanın eseri olan o camiler yok mu, Türk mimarisinin vazgeçilmezi. Vasat ve altı semtlerin hemen hepsinde bulunan o güzide eserler bizi adeta Allah'a bir adım daha yaklaştırıyor. Bu elektriği suyu bedava olan mekanlar arttıkça, ülkedeki kalite artar , medeniyetler seviyesini yakalamayı geçtim , bu seviyeyi kat kat arttırırız. Tabi bu amacımız için , pis sarhoşların adete böcek yuvasını andıran barları kapatılmalı , tek tip yaşama geçilmeli , bir kere gelinen bu hayat , öbür taraf hayalleri(yalanları) ile trene bakan öküz edasıyla yaşanmalı .
Sosyal ağlarda paylaş

Sert muhalefet yapanları ergenekoncu diye içeri aldılar. Televizyonu gazetesi olan muhalefet yapınca kapısında maliyeyi buluyor. Vatandaş toplanıp protesto yapmaya kalksa cop yiyor bibergazı yiyor. Ne yapmak lazım bu adamlara anlamıyorum ki? Bunlar her haltı yiyecek insanlar susup oturacak, akp ile ters gidenler hapislerde çürüyecek ya da servetini kaybedecek biz de oh mis gibi demokrasi var memlekette diye kaval mı çalacağız? Gerçekten bayağı bayağı özgürleşiyoruz tutabilene aşkolsun.
Sosyal ağlarda paylaş

nomsaR said:

Şehir planlamanın temel amacı kamu yararına yaşanabilir ve sürdürebilir kentler yaratarak, yaşanılan bölgenin ve ülke ekonomisinin ömrünü uzatmak adına optiumum fayda sağlamaktadır. Bunun en temel esası da iş gücünün verimini teşvik edici tasarımlar ile olur. İş gücü veriminin arttırımının en büyük etkeni çalışan bireyin kendisini tekrar kazanabilmesidir ki buna rekreasyon diyoruz. Bu sebeptendir ki kentler içerisinde yasal mevzuatlar ile de korunan rekreatif alanlar şehirler için olmazsa olmazdır.

Konuya gelirsek içkili yer diye bahsettiğin alanlar hadi gidelim kafaları çekelim mantığında gittiğimiz yerler değil, sadece insanın kendisini yenileyebilmesi adına vakit geçirdiği ve alkolü de bu ölçüde kullandığı mekanlardır. Dolayısıyla belirli bir konut ihtiyacı giderimi ve çalışma yeri arasında oluşan fiziksel ve ekonomik bağ açısından rekreatif alanlar iş gücünün kendisine en kolay ulaşılabileceği alanlarda olmak zorundadır. Bu sebeptendir ki kimse yaşadığı konuttan 50 km uzağa gidip kafa çekeyim demez. Alkol satışı ve kullanımı yapan yerlerin yer seçim kriterleri sadece ve sadece özel durumlar ile kısıtlanmış olup, bunların en etken örnekleri gürültü ve görüntü üzerine odaklanmıştır. Onun haricinde aman efendim gitsinler şehir dışında içsinler savı tamamen akla ve mantığa aykırıdır.

cidden konunun en guzel postu olmus yalniz bu, repledim
Sosyal ağlarda paylaş

insanlar senin ahlak kurallarına göre yaşamak zorunda değil istemiyor, kendi ahlak kurallarını empoze etmek için komik ve modern görünümlü kılıflar bulmaya da çalışma bence.

Napolyonn said:

evet ilk paragrafı iyiydi, bende beğendim.

http://site.despair.com/blog/wp-content/uploads/2007/10/giveup.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

kimse içkiyi sevmek zorunda değil, içmek zorunda da değil. Ama içen insanın hakkına karışmaya kimsenin zerre hakkı yok. İçip olay çıkartan varsa bunun cezası var zaten, cezasını çeker. Sigara gibi değil bu, sigara gibi her kullanan çevresine zarar/rahatsızlık verecek diye bir şey yok.

aklı başında, kavrayabilecek seviyede ve çevresine saygılı olduğunu iddia eden birinin zaten şu kararı desteklemesi imkansız. ya aklı başında değildir, körleme karar veriyordur, ya kavrayabilecek bir insan değildir, hak-özgürlük-serbestlik-toplum nedir anlama yetisi yoktur, ya da zaten saygısızdır, çevresindekilerin istek ihtiyaç ve özgürlüklerine saygısı olmadan yasakçılık yapıyordur (ki şu anki hükümette çok benimsenmiş bir politika). Nasıl kimse kimsenin ağzına huniyi tıkıp alkol boşaltmıyosa (sigara konusunda hak veririm mesela, orada huni tıkıp boşaltmak gibi duman üfleyip zorla çektirmek var), aynı şekilde kimse de kimsenin içme özgürlüğünü engelleyemez, zorlaştıramaz. En azından teoride aklı başında ve insanlara saygılı bir ortamda öyledir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
insanların yaşadığı alanlara alkollü tükkan açmak doğru olmayabilir. bunu tartışacak olanlar mimarlardır

ne mimarı yahu?

bir de alkol alınan her mekanı meyhaneye indirirseniz, bir de "mimarı yapı açısından" derseniz, bu mekanları da tarihten ayrı tutmaya çalışırsanız

nası büyük bi fail içinde olduğunuzu şimdi farketmeye başladınız mı?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...