Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çocuk dayağına karşı ne yapılabilir?


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Annemin bir öğrencisi var, daha üçüncü sınıfta küçük bir kız. Çok akıllı, iyi yürekli bir çocuk. Sınıfta hiç kavga etmez. Zar zor bulduğu sütlerle, minik yiyecek şeylerle mahalledeki yavru kedileri besler. Notları 90 üzeri genelde. Anneme nasıl gülerek anlatıyormuş iki yavru kedi buldum soğukta donan; aldım, ısıttım, besledim; çok sevimliler diye.

Ama kızın yaşamı korkunç, insanın gözlerini yaşartacak kadar. Annesinden dayak yer durur; evdeki durumundan dolayı ders çalışmak, ödev yapmak gibi şeyler çoğunlukla yok, yine de o notları alır. Dayak gecekondusu mahallesinde bile aşırı görünecek bir seviyede. Komşuların söylediğine göre kız kömürlüklere kapatılıyormuş, sırtında sopalar kırılıyormuş, aç kalıyormuş.

Ne yapılabilir diye düşünüyorum ama hiçbir şey gelmiyor aklıma. Polis bir şekilde ailenin elinden alsa gideceği yerler bin kat daha kötü. Çalışıp devlet parasız yatılıları kazansa oralarda tecavüze bile uğrayabilir.

Başlıkta ne yapılabilir diye sordum ama o kadar berbat bir ülkede yaşıyoruz ki ancak oturulup sarhoş olunabilir sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi öncelikle, kızın aklı başında bu duruma üzülen akrabaları var mıdır bunu bulmak lazım, teyze hala dayı amca gibi, bunların bu durumdan haberi var mıdır bunu bulmak lazım. anne de baba da ayrı ayrı piskopat mıdır bakmak lazım. eğer baba dayak atıyorsa anneyle, anne dayak atıyorsa babayla bi şekilde bu akrabalar vasıtasıyla görüşüp çare bulmak lazım.

aile mevzularına dışarıdan müdaheleyi ancak ya devlet, ya da akrabalar yapabilir, diğer türlü iplemez sizi kimse. Öğretmeni olarak da hafiften araştıralabilir bu mevzu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok kötüymüş gerçekten.
polise şikayet etsen bidaha yapma der geri gönderir herhalde, daha üst mecralara şikayet etmek lazım. gerizekalı aileden sorumlu devlet bakanı kafayı eşcinsellere takacağına bu garibanlarla uğraşsa biraz belki birçocğu kurtulur.

yine de istersen sosyal hizmetleri arayıp bi bilgi al ama oraya da güvenilmez ya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

herşeye troll diyince troll olmuyor
önce bunu bilin
bazıları gerçekten fikir ya da görüş olabilir
vahimliğim seni ya da başkasını üzmesin ya da germesin.
sizi ilgilendirmez.


sen bildiğin malsın ya.
böyle acaba şöyle mi demek istedi böyle mi durumları falan yok dümdüz malsın yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...