Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kantini boykot eden liselilere okul bahçesinde polis şiddeti

mokoko

Öne çıkan mesajlar

Turkceplease said:

ben polis naparsa yapsın doğrudur hiç birşeye karşı çıkmayın oturun evde demedim.

Benim demek istediğim öğrencilerin bir hakkı yeniyorsa velileri ilgili makamlara durumu bildiri veyahut bu konuda veliler gerekli girişimleri yapar.O yaştaki öğrencilerin şiddet ortamından uzak tutulması gerek.Polisin suçlu olduğu noktada ilgili makama doktor raporu ile başvurusun hakkını ararsın.Ben kimseye polis öldürse susun demiyorum abi.Ama aranızdaki işte gerçekten enteresan arkadaşlar beddua ediyor hakaret ediyor.Gerçekten sizi anlamak güç.
ona bakarsan polis çocukları dövmedende olayı halledebilirdi?

ayriyetten bişi yazıcan madem önce haberi oku abe akıllı arkadaşım
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor yukarda farklı görüş belirtme olayını güzel açıklamış ekstra bişey eklemeye gerek yok. tekrar oku.

Birde arkadaş karşıt görüş belirtiyorsunda olayı sana aktarıldığı kadar biliyorsun di mi? gazeteden yani. E arkadaşım orda yazanlara göre sen bu kanıya varabiliyorsan helal olsun sana diyorum. Yunanistanlılara helal olsun diyorum haberlerde görünce (her konuda değil) adamlar toplu grev yapıyo devlet'e karşı. Bizde ulusal bir mesele olsa dahi insanların hiç birinin umrunda değil. E olmaz tabi. "herşeyi boykot ediyorlar boku çıktı" bu mantıkla olmaz. Seneye 5 lirada veririz benzine, Ekmeğede ötv gelir rahatlarız. İstanbul Üniversitesi çevresinde de yürünmez artık kafana cop düşebilir.

Poliste gücü yettiğine vuruyo anasını satim ne güzel ülke ya. Kadıköyde geçen yaz Apo resmi ile yürüp eylem yapıyorlar "sözde" onlara birşey olmuyor ama.
Sosyal ağlarda paylaş

her konuda değil diye belirttim orda. Adamların kendi vatanına milletine yıkım yakım yoluyla verdikleri zararı tabiki savunmuyorum. Ama iş bırakarak boykot ederek çalışmayarak yaptıkları eylemleri haklı buluyorum. Çünkü ortada bir tepki var ve bu tepki olması gereken. Sen kendini ezdirir sesini çıkarmazsan kimse seni savunmaz. Adamlar şunu anlamış.
Sosyal ağlarda paylaş

Turkceplease said:

ben polis naparsa yapsın doğrudur hiç birşeye karşı çıkmayın oturun evde demedim.

Benim demek istediğim öğrencilerin bir hakkı yeniyorsa velileri ilgili makamlara durumu bildiri veyahut bu konuda veliler gerekli girişimleri yapar.O yaştaki öğrencilerin şiddet ortamından uzak tutulması gerek.Polisin suçlu olduğu noktada ilgili makama doktor raporu ile başvurusun hakkını ararsın.Ben kimseye polis öldürse susun demiyorum abi.Ama aranızdaki işte gerçekten enteresan arkadaşlar beddua ediyor hakaret ediyor.Gerçekten sizi anlamak güç.

Nasıl bir dünyada yaşıyorsun anlayamadım fakat olayı inceleyelim.

Öğrencilerin hakkı yenilmiş evet fakat bu öğrenciler artık anaokulu çocuğu değil üniversite okumaya gidecek öğrenciler bunlar dolayısıyla onlarda bir birey ve kantinde onlara kazık atılıyorsa onlar tepkilerini dile getirecek velisi filan ne karışırmış. OKS Anneleri gibi bir durum yok yani.
Şiddet ortamı demişsin o ortamda şiddeti yaratan başta kantin sahibi ardından polis. Öğrenciler gayet medenice protestolarını yapmışlar ne camı ne çerçeveyi indirmişler. Pire için yorgan yakan kantin sahibi burada. Durduk yere niye polis çağırılıyor bu kadar ilkellik olur mu. Lisede kavga oluyor millet birbirini bıçaklıyor ona bile polis gelmez ama buna gelir. Polis halkı mı yoksa iktidarı mı halktan koruyacak. Bu nasıl anlayış. Yeter artık bu iktidarın köpeği oldukları allah belasını versin.
Polisin suçlu olduğu noktada hiçbir yere başvuramazsın bunu herkes biliyor. Daha çok dayak yediğinle kalırsın.

Lise ortamında polis ne demek ya. Ben spor olarak her öğle kavga edilen bir okulda yani meslek lisesinde okudum 1 kişiyi 15 kişi arasına alıp dövenler adam bıçaklayıp duruşmaya gidenler falan filan her tipten adam vardı. Ama orada bile bi kere bu sebepten polis göremedim. Bir tek polis gördüm ben bizim okulda oda bir bölüm öğrencilerinin okul yönetimini eleştirmek için çektikleri video yu internete koyduklarında olmuştu. Hatta okuldan atılıyorlardı az daha.
Sosyal ağlarda paylaş

kafalar karışmış gene,toparlayalım biraz.

öğrencilerin yıkıcı-şiddet içeren vs. bi eylemi yok, gayet düzgün bir şekilde kantinci ve müdür dayanışmasından doğan rahatsızlıklarını dile getirmişler. bunu da olabilecek en pasif direniş yöntemlerinden biriyle yapmışlar.

bunun üstüne polisin çağırılması, üstüne üstlük şiddet uygulaması abes. müdürün açıklaması daha da komik. kantinci ile aralarındaki anlaşmayı bozmamak için ne yapacağını şaşırmış komprador bürokrat davranışı göstermiş adam.

öğrencilerin daha önceden polise ve devlete güvenleri de sarsıldı şu anda. okulu idare etsin, öğrencileri korusun kollasın diye oraya yerleştirilen müdürün de kendilerine düşman olduğunu gördüler.

öğrenci değil, velileri uğraşsın demişler bi de arada. hayal aleminde yaşıyorsunuz. kaçınız ortaokul -lise yıllarında okuldaki dertleri sıkıntıları ailenize anlattınız? aileler çocuklarını apolitik yetiştirmek için ellerinden geleni yapıyor zaten, emin olun gidip ailelerine söyleseler "karışmayın siz" deyip, kendileri de çocuğumun siciline falan işlerler diyerek şikayetçi bile olmayacaktır.

Behçet Çağlar Lisesinde gelecek hafta : Yerli Malı haftasında kan gövdeyi götürdü
Sosyal ağlarda paylaş

Turkceplease said:

Soris polisten dayak yediğinde hiç bir yere başvuramzsın diyerek ne kadar yol yordam bildiğini göstermiş oldun.

Neyse abi.Tmm haklısınız.

Evet başvuramazsın başvursan ne olur. Ona bakarsan anayasa da vatana ihanet etme diye bir suç var bu yasanın hakkı veriliyormu mesela? Öyle olsa mecliste adam kalmazdı bahsettiğim bu. O burnu kırılan çocuk şikayet edebildimi mesela polisleri. Kimi kime şikayet ediyorsun. Komik olma.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Turkceplease said:
Buraya toplanıp polis kaka denilsinmi istiyorsun?

Olayın içi değil artık çoluk çocuğun eline taş alıp birşeyler alıp ha babam polis(devlet görevlisine) birşeyler atma onlarla çatışma olayına karşıyım.

Rewendor'u bilmem ama ben istiyorum, öyle çünkü. Filistin'de İsrail'e taş atanlara hayransınız ama. Faşist her yerde faşist. Ülkesi yok bunun. Biraz tutarlı argümanlar sunun lütfen ya da susun!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...