Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

17.12.2010 Genelkurmay Basın Açıklaması

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

yav arkadaş harp okulunda ne öğretiyolar hakkaten. kaç yaşında abi bunu yazan, hukuk ilkeleri üstünde yükseldi yazmış ya :) 12 eylül işkenceler falan :) hakkaten tam normalleşio mu diyoruz ülke hop, hayır hiç mi kafası basan adam yok, paşam yaw sanki bi gariplik var metinde ama? diycek

masal anlatıyo sanki yıl olmuş 2010, bu kadar soyut bu kadar gerçekten tamamen uzak hatta gerçeğin tam tersi bi senaryo yazılamaz. ulan 10 yılda bir darbe yapıp meclisi kim kapattı, kim kendi başbakanını resmen tecavüz edip öldürdü? vay anasını arkadaş...
Sosyal ağlarda paylaş

Bir sürü etnik yapı var niye kürtler bi böyle yapıyor diyosunuz dimi ? Cevabı gayet basit aslında :Geçmişte en çok baskıyı kürtler gördükleri için , köyleri yakıldığı için , kürtçe şarkı söylemek yıllarca tartışıldığı için , kimliğine bakılıp sırf kürt diye göz altına aldıkları için. Şuan ki dönemde bunlar daha az ama 80 yıllık bir geçmiş var .Kısacası etki tepkiyi doğuruyor.
Aptal devlet bu kadar baskı yapmasaydı zaten bu adamların kimlik bilinci bu kadar güçlü olmuyacaktı şimdi
Sosyal ağlarda paylaş

http://haberturk.com/gundem/haber/582453-tek-kimlikli-cok-kulturlu-yapiya-gecis-sancilari

ve altındaki yorum

"ben kürdüm ve tek kimligim var oda kürt. dayatma türk kimligi gecersizdir."

Malezya'da %60-70 malay, geri kalan çinli, endonezyalı. Herkes malayca bilmek zorunda, ama kendi dillerini konuşabilir eğitimini görebilir.
Bizde kürtçe yasakdı, ama ne işse yaşlı teyzeler türkçe bilmiyor. Nasıl bir ironi.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok basit sen okula gitmeden Türkçe konuşmuyor muydun.Dil ailede öğrenilir pratik olarak,eğitim de teorisi geliştirilir.Yasak olsa bile evinde kürtçe konuşsan kim duyar ki.

Kürtçe eğitim istemek çok ulusluk istemekten öte birşey değildir.Bir nevi özerk bir yer olmak amaçları en başta.Belediyenin kürtçe tabelaları şehire asması gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...