Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Benzin fiyatlarında 4 kuruşluk indirim

mokoko

Öne çıkan mesajlar

ntv said:

İSTANBUL - Son dönemde artan akaryakıt fiyatlarında indirime gidildi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Tüpraş'ın kendi fiyatının yüzde 2'si kadar indirim yaptığını açıkladı. Yıldız, "Bu 2 kuruşa tekabül ediyor. Yani kasım ayı, aralık ayı içindeki 7 kuruşluk zammın 2 kuruşu rafine merkezi tarafından geri alınmıştı'' dedi.

Tüpraş'ın indirimi sonrasında pompa fiyatlarında da indirim yapıldı.

Akaryakıt ürünlerinden 95 oktan kurşunsuz benzinin fiyatı litrede 2 ile 4 kuruş arasında indi.

Yeni ayarlamayla Ankara'da 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı 3,79 ile 3,83 lira arasında satılmaya başladı.

Kurşunsuz benzin İstanbul ve İzmir'de de 3,78 ile 3,83 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Dağıtım firmalarının belirlediği tavan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle, şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.

Hükümet akaryakıt fiyatlarında son dönemde yaşanan gelişmeleri izleme, değerlendirme ve atılması gereken adımları belirleme konusunda gerekli çalışmaların yapılmasına karar vermişti.

Türkiye'de yüksek vergi ve yüksek seyreden akaryakıt fiyatları pompa fiyatının yüzde 90'ını oluşturuyor. 95 oktan benzinin litresi son zamla 4 liraya dayanmıştı.

YEY 4 KURUS

http://www.ntvmsnbc.com/id/25160488/
Sosyal ağlarda paylaş

Sazan gibi atlamışsınız yalnız indirimi yapan Tüpraş kendi fiyatı üzerinden %2 indirim yapması 2kuruşa tekabil ediyorsa gerçek fiyatı kactır bunun bi hesaplayın sonra kalan paranın vergi olduğunu göz önüne alın tekrar konusun.Devlet vergiyi kıssın asıl şirketlere indirim yapması birşey değiştirmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

NolaxThensbane said:

Tüpraş kendi fiyatı üzerinden %2 indirim yapması 2kuruşa tekabil ediyorsa gerçek fiyatı kactır bunun bi hesaplayın

Vergisiz ürün maliyeti: 0.99 lira
ÖTV: 1.89 lira
KDV: 0.58 lira
Navlun: 0.10 lira
Dağıtım şirketi kârı: 0.183 lira
Bayi kârı: 0.183 lira
Pompa fiyatı: 3.85 lira
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

NolaxThensbane said:

Tüpraş kendi fiyatı üzerinden %2 indirim yapması 2kuruşa tekabil ediyorsa gerçek fiyatı kactır bunun bi hesaplayın

Vergisiz ürün maliyeti: 0.99 lira
ÖTV: 1.89 lira
KDV: 0.58 lira
Navlun: 0.10 lira
Dağıtım şirketi kârı: 0.183 lira
Bayi kârı: 0.183 lira
Pompa fiyatı: 3.85 lira

Oh beybi..
Sosyal ağlarda paylaş

bunu hep yapıyorlarki. önce bi okkalı zam, sonra o zammı düşür, sonra ekmeğini ye "İŞTE ÇALIŞTIK VEEEEEE UCUZLATTIK GELİŞEN TÜRKİYE FTW!"

üniversite harçlarına yapılanı hatırlayın. %200 mü ne öyle psikopatik bi zam gelmişti. öğrenciler bi ayaklandı falan sonra tayyip çıktı "ben bu işe hemen el koyuyorum no panic. hop, bakın zammı %10'a çektik ne büyük adamlarız dimi?" dedi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...