üst sınır da lathspell olmak heralde, übermensch falan oluyosun, aferin sana.
arkadaşlar ortada tek bi belge, tek bi kaynak, tek bi suç yok. türkiyedeki hukuk sisteminin dandikliğini biliyoruz hepimiz, elbette yanlış işlemler, hatta kasıtlı karalamalar bile olması mümkün. bunun sonucunu mahkemeler belirleyecek zaten.
ama bu kadar bilgi, belge, silah, ölüm listesi, konuşma kaydı vs. olan, bu kadar sanığı, tanığı, savcısı, hakimi olan, binlerce sayfalık iddianameleri olan, çeşitli bombalama ve suikast olaylarının davalarıyla da birleştirilmiş olan ve türkiyenin tarihinin en önemli davaları olan bu davalara "kehkeh siz hala inanıyo musunuz, ohoo keklemişler sizi" ezikliğiyle yaklaşmak artık komik bile değil, zavallıca.
Şahsen ben yargılanması gerektiğine inanıyorum, bunun tatrtışması zerre kadar yok. Ancak tutukluluk kararları, bir çok kaçmayacak adam için çoooooook yanlış.
Tutukluluk, özel bir durumdur. En azından öyle olmalıdır. İki durumda ortaya çıkabilir, bir tanesi delil karartacağı şüphesi, diğeri ise kaçma şüphesi. Zaten delil karartılacaksa, o adam içeridende bunu yaptırabilir. Madem bu kadar nüfuzlu yani. Oradaki bir sürü adamın en ufak kaçma şüphesi bile yokken, neden tutuklular? Bu konuda fikir beyan etmiyorsun ama olay yargılama değil, tutukluluk. (En azından benim için)
Öne çıkan mesajlar