Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Silahlanma Kanunu

Soimyr

Öne çıkan mesajlar

beyler benim de trolleyesim geliyor da konu baya ciddi...

ne farkeder alan zaten alıyor diyorsunuz da, daha da kolaylaşacak, artaracak işte silah sayısı. trafikte herkes birbirine dikleniyor, yolda dikleniyor.
kibarlık nezaket uygarlık = ezik yumoş edilgen davranışlar olarak algılanır oldu. prim yapan racon kesmek diklenemk atarlanmak.

böyle olunca da olaylar artacak ve beş on senede detroit, los angeles tadına geleceğiz.

o silah alanların hepsi gelir kafamıza sıkar ay ay demiyorum, ama herkeste saçma bir kendine güven olacak, kısa vadeli "BEN SANA YOL VERMEM ULAN" kavgalarında, apartmanda MÜZİĞİN SESİNİ KIS tartışmalarında kan çıkacak.

ayrıca şimdi bile denetim yok ve onlarca ruhsatsız silah varken, bu yasayla ruhsatsız silahlar azalacak mı sanki? onlar da artacak... araya kaynayacaklar, biraz daha meşrulaşacaklar çünkü.

hepiniz kadar oyun oynayan "gun nut" olmama ve evimde weapons diye referans kitaplar olmasına rağmen ne bende ne kimsede silah olmasını istemeyen biriyim. wasteland mi burası anasını satim.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanunun çıkması vahim, ama silahlı suçlarda inanılmaz bi artış yapmayacak bu iş. Çünkü yeterince fazla zaten silahlı suç ve herkeste var silah. Silahı olmayan için daha çok korkulacak bi durum sadece, silahı olan için süper bi haber değil.

Herşeyi geçtim, kimse bu kanunla ruhsatlı silaha yönelmeyecek, çünkü ruhsat almaya çalışmak zor iş ve pahalı. Bunun yerine herzamanki gibi ruhsatsız silah taşınacak. Yani bu kanunun halihazırda vahim olan duruma çok bi etkisi olmayacak. Sadece biz daha fazla korkacağız.
Sosyal ağlarda paylaş

Bölge farketmez, Türkiye'de ruhsatlı silah taşıma oranı düşük. Av tüfeğine bile ruhsat almak çok uzun ve masraflı bi olay, ki tabanca sınıfına giren silahlarda daha da karmaşık. O yüzden 18 yaşında silah almak isteyen biri yasa öncesinde ya da sonrasında ruhsatlı silah alma yoluna gitmez hiçbir şekilde.

En azından taşıma ruhsatı için böyle durum, bulundurma ruhsatı daha bi kolay ama o da masraflı yine. Yani bunun silah taşımak isteyene bi artısı olmayacak, eksisi zaten yok. Olay bize fena, silahla işi olmayana vs. Ben ruhsatlı silah taşıyan bi ülkücü kesimi biliyorum, onlar da nasıl yapıyor bilmiyorum ama çok kolay ruhsat alabiliyorlar silah için, tanıdık vs olaylarından parayı bastırdıktan onra. Geri kalan kesimin ruhsat alabilmesi kolay olmuyor taşıma izni için. O yüzden çok da fark etmeyecek gibi geliyor, bizde oluşturacağı tedirginlik dışında.
Sosyal ağlarda paylaş

Ama onlar yine ruhsatlı silahlanamayacak,
ruhsatlı silahlanmayacak adam da kanunu sallamaz zaten. Ruhsatsız silahlanmak isteyen adama hiçbirşey ifade etmiyor şu kanun. Kanunun vahimliği bi yana, ruhsatsız silahlanmanın inanılmaz boyutta olduğu bu ülkede silahlanmayı arttıracak bi yasa değil bu, çünkü zaten silahlanma fazla. Ve kimse ruhsat almıyor. Bugün psikoteknik zorunluluğunu bile kaldırsalar ki taşıma ruhsatının enzor aşamalarından biridir bu, maddiyattan dolayı bile yine kimse ruhsatlı silah almaz.

Yani diyeceğim o ki, bu ülke zaten kanunsuz silahlanıyor, bu kanun onları ilgilendirmiyor, sadece bizi.
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko said:

http://www.susasd.net/?Lang=TR&SyfNmb=1

"silah: insan hak ve özgürlüklerini, doğayı ve çevreyi korumanın, barışı sağlamanın TEMİNATIDIR"

wat????

ohaaaa kafaya bak lan herifler tam amerikan kafası. bunların amerikan analoğu da çıkıp silahlanma göz dağı vererek barış sağlamak için şarttır gibi şeyler söylüyordu ahahaha mallar. madem bokun içine battık iyice içine dalarsak hissetmeyiz mantığı
Sosyal ağlarda paylaş

http://odatv.com/n.php?n=birileri-ic-savas-hazirligi-mi-yapiyor-1212101200

adamlar güzel anlatmışlar olayı.

e bu kanunla şimdi ruhsat için askerlik şartı da kalkıyor mu? benim anladığım kalkıyor 18 yaşında silah alınabildiğine göre.

e peki soruyorum manyak mısınız lan ne gereği var şu kanunu çıkarmanın?
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Aksine onlar zaten silahlanabiliyordu şimdi silahlanacak kısım eline geçirdiği 300-500TL ile silah alacak olan Polat Alemdarcı kesim. Korna çaldı diye adamı kurşun manyağı yapacak çünkü kaybedecek birşeyi olmayan kesim.

evet zaten en kötüsü de bu, kaybedecek bir hayatı olmayan bir sürü adam silahlanacak.
Sosyal ağlarda paylaş

SodomVsGomore said:

http://odatv.com/n.php?n=birileri-ic-savas-hazirligi-mi-yapiyor-1212101200

adamlar güzel anlatmışlar olayı.

e bu kanunla şimdi ruhsat için askerlik şartı da kalkıyor mu? benim anladığım kalkıyor 18 yaşında silah alınabildiğine göre.

e peki soruyorum manyak mısınız lan ne gereği var şu kanunu çıkarmanın?

ahahah abi dolarrrrrr tabi ki ne olacak gelsin kuzucuklar. dünyadaki silah şirketleri barış için silahlanın gibi sloglanlar kullanabilecek kadar mala bağladılar artık ne mantığı arıyon
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...