Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Home Improvement =)

Goering

Öne çıkan mesajlar

selam

uzun vadeli yatırım olarak bir apartman dairesi aldık ancak ev baya harap, tadilat gerekicek ve evde duvarlar yıkılacak.

elektrik ve su tesisatı falan da bitik.

şimdi hazır bu kadar inşaat varken yaratıcı bir şeyler de koymak istiyoruz, hem evin değeri artsın falan.

içmimar falan varsa yardımcı olsun =)
ev apartmanın merkezi ısıtması ile ısınıyo, salonu güzel L şeklinde.

istediğim fikirler şu şekilde, benzer fikriniz varsa paylaşın =)

benim aklıma gelenler
uzaktan kumandalı ışık sistemi, açsın kapasın yeter
kablolar için duvarları baştan kırmak
(karbon filtreli havalandırma?)
Sosyal ağlarda paylaş

evin semti ve konumuna göre zaten edeceği değer bellidir
harcadıgın parayı değeri artsın dekorasyondan zor çıkartırsın söyliyim.

ha ben oturucam güzel bişeyler söyleyin derseniz, butçene bakar, binlerce dolar harcayıp harika şeyler yapabilirsin.oturmayacaksan hiç gerek yok.

emlakçılık yaptım 3 ay ordan biliyorum.
12bin lira masraf yapıldı diye evin değeri 12bin artmıyor 3bin4bin artıyor bu tarz ekstra işlerde.
Sosyal ağlarda paylaş

ben inşaat mühendisiyim
tavsiyelerimi sıralayayım
evin kullanılmayan bir balkonu var ise kapatıp o balkonun kapısının açıldıgı oda ile birleştirtirt.
evin tabanlarını 1. sınıf ahşap ile kaplat.ne laminant ne de baska bişey.en iyisi 1. sınıf ahşaptır.
duvarları saten alçı tavsiye etmiyorum ancak üzeri desenli(desenliden kasıt kabartmalı) beyaz duvar kağıdı ile kapla.
daha sonra bu duvar kağıdını istedigin renge boyat. kabartmalı desenli duvar kagıtları biraz tuzlu ancak ciddi dekoratif katkı yapıyor.
mutfakta çelik malzeme kullanmaya çalış.tezgahtan tut dolaplara çelik olsun.bu dünyaca hijyenik standartları belirlenmiş mutfaklara uygun olur. +ankastreye uygun.
banyoda kaliteli seramik kullan.tek parçasının yüzey ölçüsü ne kadar küçük olursa seramik malzemenin o kadar iyi olur ancak böyle dedim diye de 1cmx1cm lik mozaiklerle kaplatma.
buzdolabı hariç tüm eşyaları gizlemek anafikrin olsun.
çamaşır makinası görülmesin mesela. ya da ayakkabılar görünmesin, giysiler görünmesin.hepsinin şık dolapları olmalı.bunun içinde aliminyum çerçeveli sürgülü dolaplar yaptır.
vs
vs
aklıma geldikçe yazarım
Sosyal ağlarda paylaş

tek kişilik yatak olacaksa herhangi bir yerde ve oda küçükse loftbed kullanıp altını da çalışma masası veya dolap olarak değerlendirebilirsin.

mutfağın yeri uygunsa oturma odasına veya salona birleştirip amerikan tarzı yapabilirsin.

o kadar yıkıp döküyorsan tavana güzel bir aydınlatma sistemi kur, gece olduğunda da gündüz gibi aydınlan ve ışıklar seni rahatsız etmesin, ayrıca avize vb. ile de uğraşmazsın.

her gün kullancağın oturma odası/salonun kapısını kaldırıp geniş bir giriş yap, mutfağa da benzer bir giriş yapabilirsin
Sosyal ağlarda paylaş

15 sene sonra değeri artacak olan eve bu gün yapacağın masraf 15 sene sonra çok komik duracak. 15 sene sonra kimbilir ne ışıklandırma havalandırma zartlama zurtlama sistmleri çıkacak. oturmicaksan hiç yatıtıma girme. ha oturucam, bi 20 sene sonrası allah kerim ama ben güzel yerde oturmak istiyorum diyosan o zman ne istiyosan yap tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

satılacak eve niye lüks yatırım yapsınki. satılana kadar ben oturacam diyor. o zaman istediğini yapar. taşındığım evlerde benim en büyük ihtiyacını duyduğum şey düzgün ve stratejik kablolama. tvyi koyacağın yeri belirle ve ses sistemi için kabloları çek. projeksiyon için hd kablolar ve network kabloları. elektrik pirizlerini mantıklı yerlere yerleştir, abartma azaltma.
Sosyal ağlarda paylaş

işe giricem de o tarafta en az 5 sene çalışırım kafadan, normalde karşıda oturuyorum. yani bana baya yarıyacak 10dk'da işe gidicem, işten çıkıp eve gidicem..

iyi bir fiyattı aldık işte, ama evin içi harap. yapmışken ne koyulur başka?

gömme ışık
klima

mutfak, banyo komple yıkılıp baştan yapılacak zaten
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...