Dragonmax Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Selamlar, kullandıım telefonumdan çok memnumum. (YALAN)6300 kullanıyorum sdf. memnun olduum kısım ise, sinirlendikçe duvara atıyorum ve inanın hala kırılmadı, hatta bazen attığım yerde ciddi zaiyat bırakıyo. herneyse, telefon alıcam artık, mecburum, çünkü karşıdaki kişiler sesimi bile alamıyor, tümden bozuldu sadece mjt atabiliyorum.. şimdi, telefon almaya karar verdim ama okadar uzun süredir (4-5 yıl kadardır) bu telefon piyasasından uzaktım ki, telefon sitelerinde inceleme yapmaya başladıım an bocaladım ve koşup buraya geldim. hemen elimizdekileri sölemek sitiyorum:- dokanmatik istiyorum - 850TL tavandır, (851 bile olmaz) - artistik ve ince bişi istiyorum - wireless bağlantı hızı çok iyi olmalı (mümkünse n desteklesin) - çerçevesi sağlam metal olmalı, ben çok düşürürüm veya masaya vururum, olmadı yanlışlıkla üstüne otururum - kamerası fotoraf çekimi zerre umrumda diil, nasılsa her yere yanımda taşıdıım 12mp fıstık gibi fuji kameram var - KİRİL ALFABESİ İLE YAZI YAZABİLMEME İMKAN SAĞLAYABİLMELİ - virofon kullanabilmeliyim, benim için çok hayati bi program - müzik çalıyomuş, sesi iyimiş kötümüş sallamıyorum, cirlop gibi mp3 playerım var philips hep yanımda - menüler çok hızlı olmalı, bende yavaş şeylere karşı öfkenelmek gibi bi hastalık var, yavaşlarsa kırabilirim - mail al yolla, belgeyi aç bak değiştir kapat maile ekle yolla vs gibi şeyler olmalı - oyun delisi değilimdir, olursa oynarım, ama ekran görüntüsüne de önem veririm şimdi mutlaka bu isteklerimi karşılayacak, mutlaka en azından 1-2 tane telefon çıkar piyasa. ama ben telefon konusunda çok cahil biriyim. hatta bu yukarda saydıklarımın hespi tek bir cihazda olurmu onu bile tam bilmiyorum. symbian nedir android nedir bilmiyorum. biri android çok hızlı biri symbian 3 harika diyo anlamıyorum. birisi diyo jailladım, biri diyo bişeyledim, zerre fikrim bile yok ne olduu hakkında. ama hepsiburdadan falan baktıımda gözüme şiddetle çarpan tek telefon Nokia C7 oldu.NOKIA C7 ÖZELLİKLER nokia symbian3, arka sayfalarda baktıımda gerge 500tlye mi ne bi androit bulmuş süper mutluyum memnunum demiş. samsungun telefonları var daha ucuza android. ya da android şartmıki, symbian yetmezmi? donanım haberde alıp da kullananlar büssürü açıklama yapmışlar. alıp da aynı gün geri iade etmek isteyen 2 kişinin yazısı var orda. telefon mükemmel ama alışamadık diyolar. onu da anlamadım madem mükemmel ne geri veriyon. kamerası dışında hiç bişeyine kötü diyen yok. ama ben işin cahiliyim, sokağa atıcak da param yok. siz çok daha iyi biliyosunuz. acaba bana neyin uygun neyin gereksiz olduunu söylemeniz ve düzgün bir telefon tavsiye etmeniz mümkünmü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 smartphoneda nokia almiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 nokia almıyoruz. *not alındı* tamam bu da bi başlangıç. ne almalıyız ? :O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Bence Gerge'nin aldığı telefon gayet iyi ekran çözünürlüğü düşük olsa bile. Onun dışında parası ne kadar ediyor bilmiyorum ama Vodafone HTC'nin Desire'yi Türkiye'ye getirdi kontratlı alınabiliyor. Ayda 50 liraydı galiba. Desire kullananlar da telefonlarından memnun gibi. Birde dokunmatik telefonu almadan önce telefon borsası gibi biryerde aynı modeli denemek lazım, ben express music alıcaktım dokunmatik olanından, ama sonra baktım mesaj falan yazamıyorum doğru düzgün, vazgeçtim. Başka modellere bakıcam güzelse dokunmtaiği fiyatına göre alıcam. Yani almadan önce denemekte fayda var. Hem kullanınca menü hızı nasıl oluyor falan onu da görebilmiş olursun hiç değilse fikir verir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 şimdi şöle, illa da dokunmatik almak istiyorum diyemem. dokunmatik istememmin sebebi (çevreden duyduum kadarıyla), mesaj/mail/yazı yazarken istediğin herhangibir dilin alfabesini kullanabiliyormuşsun. bana latin alfabesi yanında, kiril alfabesi muhakkak gerekiyor. tuş takımı olan bir telefonda rusça yazamayacağımı düşünüyorum. ha ama, tuş takımı olan telefona da kiril alfabesi programını kuruluyorsa ve kullanıma müsaade ediyorsa (fantazik bişiy gibi geldi bana) o da olur farketmez. kiril alfabesi sorunum olmasa direk E52 ya da E55 falan bile düşünmüştüm. desire da 1100tl hepsiburda'da. turkcell dışında bi operatör kullanmıyorum ne yazıkki. her ay 150tl veriyorum ama kafam rahat, hizmette sınır tanımıyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 ikinci el iphone 3g falan alabilirsin hocam temiz o paraya gittigidiyor dan falan? istemezmisin ole bisey illa sifirmidir olayimiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 çok güzel söyledin aslında kardeşim. ama 2. el telefon alanların %99,8inin telefonlarını aldıktan min 2 hafta sonra "oha abi bu arızalymış off yaa" dediklerine öyle çok şahit oldum ki. ya kapanıp açılıyodur, ya suya düşmüştür, ya darbe almıştır, çok ısınıyodur, kaçaktır göçektir. elektronikte her daim sıfır alınmalı kuralını ihlal etme riskine girmek pek istemiyorum :) ps: 850 liraya güzel işgören bi telefon yokmu şimdi bana :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Desire denmis ama senin sinirin ustunde kalabilir.. Kalmazsa iyi telefon. Htc wildfire olabilir.. Saglamligi nasildr bilmiorum ama hem ince dokunmatik hem de saglam bulman zor biraz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 o bahsedilen telefonu ben de aldım, htc wildfire. güzel telefon ama kiril alfabesi destekliyor mu bilmiyorum (sadece en ve tr gördüm ben). desteklemiyorsa bile bir hack yolu vardır, android sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 ben de seninle nerdeyse ayni durumdayim. yillardir bulabildigim en ucuz telefonlarla takildim. simdi elimdeki telefon kafasina gore calisiyo/calismiyo. ben de 2 aydir bakiniyorum ne alsam diye karar veremiyorum. su anda aklimda samsung galaxy s var ama onda da flash yokmus sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 symbian çok dandik ya, windows mobile'dan sonra çok hafif geldi bana geçende e63 aldım. bence htc'nin android'leri akar bu dönem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Dragonmax said: - dokanmatik istiyorum - 850TL tavandır, (851 bile olmaz) - artistik ve ince bişi istiyorum - wireless bağlantı hızı çok iyi olmalı (mümkünse n desteklesin) - çerçevesi sağlam metal olmalı, ben çok düşürürüm veya masaya vururum, olmadı yanlışlıkla üstüne otururum - kamerası fotoraf çekimi zerre umrumda diil, nasılsa her yere yanımda taşıdıım 12mp fıstık gibi fuji kameram var - KİRİL ALFABESİ İLE YAZI YAZABİLMEME İMKAN SAĞLAYABİLMELİ - virofon kullanabilmeliyim, benim için çok hayati bi program - müzik çalıyomuş, sesi iyimiş kötümüş sallamıyorum, cirlop gibi mp3 playerım var philips hep yanımda - menüler çok hızlı olmalı, bende yavaş şeylere karşı öfkenelmek gibi bi hastalık var, yavaşlarsa kırabilirim - mail al yolla, belgeyi aç bak değiştir kapat maile ekle yolla vs gibi şeyler olmalı - oyun delisi değilimdir, olursa oynarım, ama ekran görüntüsüne de önem veririm O konumda aldığım HTC Wildfire. Teknosa'da satılıyor sadece ve 699 TL. Peşin 659 TL oluyor. Şimdi baktımi kiril alfebesi var. Eğer başka bir alfabeyi kiril alfabesi sanmadıysam tabii ama o kadar da cahil değilimdir :) Wireless iyi. 802.11 b/g ama. Gmail kullandım sadece, dosya ekleme filan var. Tipi de epey güzel. Çok güzel hatta bana göre. Metale benzeyen sert bir plastik ile yapılmış sanırım. Sağlam. Menüler hızlı, takıldığını, yavaşladığını görmedim ben. Açılması uzun sürebiliyor sadece ama kapatmıyorum zaten ben. Wirofon destekleyen modeller bunlar, Android ile çalışmıyor: Nokia: Nokia 5630 XpressMusic, Nokia 5730 XpressMusic, Nokia 6710 Navigator, Nokia E51, Nokia E52, Nokia E60, Nokia E61, Nokia E61i, Nokia E63, Nokia E65, Nokia E66, Nokia E70, Nokia E71, Nokia E72, Nokia E75, Nokia N78, Nokia N79, Nokia N80, Nokia N81, Nokia N81 8GB, Nokia N82, Nokia N85, Nokia N86 8MP, Nokia N91, Nokia N91 8GB, Nokia N92, Nokia N93, Nokia N93i, Nokia N95, Nokia N95 8GB, Nokia N95-3 NAM, Nokia N96, Nokia N96-3 Samsung: Samsung Omnia Lite LG: LG Eigen HTC: HTC Touch, HTC Touch Viva, HTC HD Apple: Apple iPhone, Apple iPhone 3G, Apple iPod touch HP: HP iPAQ Business Navigator Wirofon dışında Wildfire tüm isteklerini karşılar, o pek önemli değil dediğin herşeyi de verir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 inceymiş htc o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 GERGE said: O konumda aldığım HTC Wildfire. Teknosa'da satılıyor sadece ve 699 TL. Peşin 659 TL oluyor. Şimdi baktımi kiril alfebesi var. Eğer başka bir alfabeyi kiril alfabesi sanmadıysam tabii ama o kadar da cahil değilimdir :) Wireless iyi. 802.11 b/g ama. Gmail kullandım sadece, dosya ekleme filan var. Tipi de epey güzel. Çok güzel hatta bana göre. Metale benzeyen sert bir plastik ile yapılmış sanırım. Sağlam. Menüler hızlı, takıldığını, yavaşladığını görmedim ben. Açılması uzun sürebiliyor sadece ama kapatmıyorum zaten ben. Wirofon destekleyen modeller bunlar, Android ile çalışmıyor: Nokia: Nokia 5630 XpressMusic, Nokia 5730 XpressMusic, Nokia 6710 Navigator, Nokia E51, Nokia E52, Nokia E60, Nokia E61, Nokia E61i, Nokia E63, Nokia E65, Nokia E66, Nokia E70, Nokia E71, Nokia E72, Nokia E75, Nokia N78, Nokia N79, Nokia N80, Nokia N81, Nokia N81 8GB, Nokia N82, Nokia N85, Nokia N86 8MP, Nokia N91, Nokia N91 8GB, Nokia N92, Nokia N93, Nokia N93i, Nokia N95, Nokia N95 8GB, Nokia N95-3 NAM, Nokia N96, Nokia N96-3 Samsung: Samsung Omnia Lite LG: LG Eigen HTC: HTC Touch, HTC Touch Viva, HTC HD Apple: Apple iPhone, Apple iPhone 3G, Apple iPod touch HP: HP iPAQ Business Navigator Wirofon dışında Wildfire tüm isteklerini karşılar, o pek önemli değil dediğin herşeyi de verir. gergecim süpersin çok teşekkür ederim. senin yönlendirmenle wildfire'ı araştırdım epeyce. DH de 37 sayfa yazmışlar gözlerim bozuluyodu okurken hatta :) müthiş bi alet olduunu anladım. eğer bir sorun çıkmazsa alıcam inşallah. bir de nette gezinirken birinin bi yazısına rastladım. o da androidde wirofon kullanamadıından yakınmış, sonra da symbian emulatör ilw wirofonu çalışıtırıp çalıştıramicaana baklmış ve "Sipdroid" isimli bi uygulama ile androidde wirofonu çalıştırmış, sorunsuz kullanıyomuş. o mevzu bile çözülebildiine göre en kısa sürede alıyorum inşallah bu telefonu. teşekkürler saolun <3 <3 <3 <3 :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 teknosa haricinde burda da satılıyor; hatta rootlayıp, güncelleyip filan yolluyolar. ama ordan alışveriş yapan birine rastlamadım. güvenilirliliği nasıldır bilmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 belge değiştirmek için program lazım. native gelmez genelde. oda paralı olur.Ama belgeleri açar okursun onda sorun yok. virofonuda ttnetin sitesinden araştır, hangi cihazlar destekliyormuş diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 baktım wirofonun sitesine. zaten gerge de spoiler içinde tüm destekleyen modelleri yazmış. htc nin 3 modelinde çalışıyo. wildfire da çalışmıyo. ama bone'un da dedii gibi bu aletlerde mutlaka bişeyi kullanmak veya çalıştırmak için bi hack yolu oluyomuş :) çogzel bişe ya. bu hafta içi buradan (belarustan alıcaktım) ama sonra vazgeçtim. arızalanır bişe olur, burda adam gibi muhattap bulamam. türkiyeden almayı düşünüyorum. türkiyeden de ancak şubatta alabilirim. ozamana kadar fiyatı da düşer, hem beyazı da gelmiş teknosaya. bi de burdan alıcaam telefon full rusça olucaktır. o da işime gelmiyo. türkçe olsun. ha tabi o farketmiyo, telefonun dil ayarlarında istediin dile çevirebiliyosun derseniz, o zaman gene bi kere daha düşünürüm. hem buradan aldıım telefonun market sorunu da olmaz o da ayrı bi artı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kath Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 custom rom atarsın market sorunu yine olmaz o problem değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Dragonmax said: bu aletlerde mutlaka bişeyi kullanmak veya çalıştırmak için bi hack yolu oluyomuş :) çogzel bişe ya. Ne de olsa Linux. Alırsan tüm o root, custom rom işlerini buradan öğren: http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=701 Ben hepsini sadece o siteyi okuyarak hallettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 eyvallah gergecim, çok teşekkür ederim. bu arada bişiyi merak ediyorum. bu rom değiştirme falan, sanırım telefonu türkiyede değil de avrupa ülkererindeymiş gibi göstermek oluyo ? hani bu pc ler için dvd romlar ilk çıktıında dvd bölgesi seçimi diye bişi vardı, dvd avrupadan ise açamıydun ama romun hafızasını hackleyip ülke kodunu değişştirebiliyodun. bu da onun gibi bişi mi? öte yandan android hakkında bi türk portalda 6 aralık 2010da version 2,3ün çıkacağı yazılmış. bu telefon 2,1 ile geliyo. ve hala 2,2ye yükseltmesi de yapılamadı diye okudum sağda solda. 2,3ü heralde kullanamicaz biz öylemi? ya da kullanmak için bu senn yukarda anlattığın rom değişiklikleri falan mı lazım? bi de diyelim bu kırma dökme işlemlerini yaptık (farzımisal) 2,3 kullanıyoırum markete giriyorum, telefonu coşturdum, uçuyorum aletle. derken bi gün arızası oldu. garanti kapsamında tamir ettiremicekmiyim? yoksa farbrika ayarlarına döndür diyince herşey başa dönüyo ve servis de aleti garanti kapsamında tamir ediyomu? sorularım çok cahilce veya komik de olabilir. çünkü hiç bilmediim ama öğrenmeye çalıştıım bişiy hakkında sorular soruyorum. eğer komik şeyler sormuşsam üstüme varmayın :) bilmiyo yazıktır deyin geçin eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Dragonmax said: hani bu pc ler için dvd romlar ilk çıktıında dvd bölgesi seçimi diye bişi vardı, dvd avrupadan ise açamıydun ama romun hafızasını hackleyip ülke kodunu değişştirebiliyodun. bu da onun gibi bişi mi? Yok, değil. Türkiye'de satılanların işletim sistemi eksik geliyor. Market yok içinde. Sonradan da market yükleyemiyorsun. Bu rom aslında işletim sistemi. İstersen custom rom yüklemek yerine İngiltere'de çıkan resmi romu da yükleyebilirsin yani. Olay Market gelsin diye yapılıyor. Custom romların kendilerine özgü özellikleri de var tabii. Bakarsın o siteden. Ülke kodu değiştirme ayrıca yapacaksın eğer program satın olmak istersen. Sadece bazı ülkelere paralı program satıyorlar. Çok kolay ama o. Custom rom yüklersen (WildPuzzle 7.3 kullanıyorum ben) rootlamış geleceği için tek tıkla yaparsın. Yoksa rootlaman gerek ki o da bilgisayara bağlayıp tek tıkla çözülüyor Unrevoked ile. said: 2,3ü heralde kullanamicaz biz öylemi? 2.2 sadece Çin'de var şu anda sanırım. Çin versiyonunu yükleyebiliyorsun, Facebook programı eksik sadece Çin'de yasak olduğu için. Yakında Avrupa'ya da gelir. 2.3 gelir mi bilmem. HTC 2.2'nin geleceğini söyledi ama. said: garanti kapsamında tamir ettiremicekmiyim? Bazıları olmuyor diyor, bazıları da ben gittim yaptırdım diyor. Bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Ben Samsung Wave S8500 düşünüyordum. BADA OS olunca hayal kırıklığına uğradım ama onun dışında gözüm kapalı alırdım. Keşke Android koysaymış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 niye nokia almıyoruz smartphone'da abi ? C7 muazzam güzel duruyo ne gibi bi zararı var ? ben E66 kullanıyorum,symbian çok seviyorum ve internete önem veriyorum, niye almıyourz onu bi bana diyinde bizde almayak öyleyse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 abi android deseliyosa android isletim sistemi oneririm desteklemiyosa yapcak bisi yok tabe sey olabilir ona benzeyen bi client olaiblir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar