Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 [hr]Not: yeni çıkan ebook'ların mp3'lerin çıkışıyla olan benzerliğini ve aynı sona gidip gitmediklerini konuşalım diye buraya açtım. Bir sürü farklı bölümüm alanını kapsıyor çünkü. http://torrentfreak.com/rapidshare-gets-150000-euro-copyright-infringement-fine-101201/ said: Earlier this year, cyberlocker service RapidShare was ordered by a court to remove nearly 150 electronic books from its archives and prevent users from re-uploading them by implementing a filter. According to the publishers who brought the case, RapidShare quickly breached the injunction. Today, the Regional Court of Hamburg agreed and hit the file-hosting company with a 150,000 euro fine. Bu da öncesi. Ebook devrimi denilen şeylen sonra yayınevleri iyice ciddiye almaya başladı bu işi. Haklılarda. Yeni kitaplar taranmıyor artık zaten, irc'de ya da torrent'e bulunan yeni kitapların %90'u şifresi kırılmış B&N, Amazon ve Waterstone's kitapları. Doğal olarak yayınevleri daha korumacı oldular eserleri için. Ebookların fiyatlarını uygun buluyorum ben. Mobileread.com gibi forumlarda herkes $5'dan pahalı ebooka elimi sürmem diyip paperback fiyatına satılan ebooklara ağızlarında köpüklerle saldırıyor resmen ama bence sorun yok. Fiyatlar normal. Kitap alan kişinin aynen ebook almaya devam edeceğini düşünüyorum, ancak kitap almaktanda korsan kitap edinen internetten bu korsan ebooklara yönelir. mp3 ile konsept farklı. Biri hemem biten bir albüm, biri günlerce okuduğun kitap. Ebooklar için en iyisi Audible'ın yapısı olur diyorum. Ayda $7'a abonelik al, istediğin iki kitabı kütüphanene ekle gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorlag Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 benzetmelerine hasta oldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 abi bu yayınevleri hala gigapedia'nın farkına varmadı mı ben onu anlamıyorum lan ne arasam var orda. yayınevleri bakınca saklanıyor mu bu site abi sırrı nedir bu herifler. bu şartlar altında aylar önce dava açılması lazımdı bu siteye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 ebook normal kitabın yerini tutmuyor. Kitap okurken elindeki o ağırlığı duymayınca çabuk kopuyorum kitaptan. Ayrıca saatler boyu bilgisayar ekranına da bakılmıyor. 2-3 lira daha ucuza alıcam(komik bir şekilde korsan kullanmadığım tek şey) diye kitap zevkimden vaz geçmem. Edit: Rapide koymaz o ceva :)o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 yav ben ebookları bi güzel bastırıp ciltletiyorum 80 dolarlık kitap 20Tlye geliyor bilginin yayılmasını engelleyemezler yaşasın gigapedia hayır zaten yayınevleri de aynı şeyi yapıyor kalite açısından acaip bir fark yok özellikle böyle bestseller kafasında olmayan kitaplar için. yani nedir şimdi kitabın malzeme, basım değerini falan 20 dolar alsak (ki bence çok), içeriği için 60 dolar mı alıyorlar? Ayıp lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Rock said: ebook normal kitabın yerini tutmuyor. Kitap okurken elindeki o ağırlığı duymayınca çabuk kopuyorum kitaptan. Ebook readerın da ağırlığı var abi :) Rahatlık ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 ben kitabı okurken sayfaları koklamayı severim hnff hnff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Deri kılıfı var ereaderın, kitap cildi gibi kokuyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 sayfaları sayfa gibi kokuyor mu bana ne kılıfından yau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 okuma kitabi icin guzel sey ebook reader da gidip bir image processing kitabini ereader ile okuyabilecimi sanmiyorum, cok fazla sayfa degistirmen gerekiyor, teoremler zaten paragraf paragraf masallah. bide sina nerde ciltlettiriyorsun 20tl'ye? ben buralarda sordugumda az cok kitap fiyatina denk geliyordu. (renkli olcak tabii -siyah beyaz kod okumak dunyanin en kotu seyi sanirim-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 bizim burda okulun civarındaki fotokopiciler 200-300 sayfalık bir kitabı o civara yapıyor (tabi ben saman kağıda yaptırıyorum belki ordan ucuzluyodur). ha bi de kapak normal ince karton kapak kalın sert kapak değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 en güzeli audiobook bide şöyle carmen sandiego sesli bir hatun okursa unfunfunf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 renkli mi? muhim olan o :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 hmpfss hmpfss cilt kokuyo hmpfss hmpfss kitap kokuyor. buz gibi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 senko said: renkli mi? muhim olan o :) değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Kaede said: en güzeli audiobook bide şöyle carmen sandiego sesli bir hatun okursa unfunfunf bilim yalan oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Frantic said: hmpfss hmpfss cilt kokuyo hmpfss hmpfss kitap kokuyor. buz gibi... (tu) kitabın halen kendine has bi yeri var bence nasıl ki plaklar halen mp3lere rağmen varlığını sürdürebilio. okumanın haz noktası kitaplar da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Rock said: ebook normal kitabın yerini tutmuyor. Kitap okurken elindeki o ağırlığı duymayınca çabuk kopuyorum kitaptan. Ayrıca saatler boyu bilgisayar ekranına da bakılmıyor. bu yüzden ebook readerlar var. gayet güzel aletler. Ardeth said: sayfaları sayfa gibi kokuyor mu bana ne kılıfından yau benim elimdeki kitaplar bile "sayfa gibi" kokmuyor. kokmasın hem daha iyi. temiz temiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Ben acıyorum artık fotokopiciden bir şeyler bastırtırken. Bildiğin boşa gidiyor gibi geliyor ders notları falan, okuyup okuyup kenara atıyorum, maksimum 2-3 sefer bakıyorum belli bi süreden sonra. iPad almak istiyorum sırf bu yüzden. Ebook reader tek bi işe odaklanmış bi alet, ipad daha uygun gibi benim için. Ayrıca gigapedia hakkaten membaaaymış be, sağolun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Aynen valla ben bu gigapedia yı bilmiyordum. Süpermiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 "roket adam" said: Ben acıyorum artık fotokopiciden bir şeyler bastırtırken. Bildiğin boşa gidiyor gibi geliyor ders notları falan, okuyup okuyup kenara atıyorum, maksimum 2-3 sefer bakıyorum belli bi süreden sonra. iPad almak istiyorum sırf bu yüzden. Ebook reader tek bi işe odaklanmış bi alet, ipad daha uygun gibi benim için. Ayrıca gigapedia hakkaten membaaaymış be, sağolun. o değil de tek bir ipadin parası bütün okul hayatı boyunca bastıracağın ürünlerin toplamını geçer gene sanki:) hani çalınır kırılır kaybolur bazılır vs, sırf o iş içinse alma eheheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Öyle olmayabilir. Ben ereaderda okuduğum korsan kitapları satın alsaydım vereceğim para çoktan aletin fiyatını geçerdi. O bir yana, ebook olduğu için ucuza ve bedavaya aldığım kitaplarla şimdiye kadar bir 300-400 TL kadar kar ettim ki Nook 400 TL tutmuştu her şeyiyle birlikte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Kitabin yerini hicbir ebook dolduramaz hayatimda. Roman almak icin birkac kitabevi dolastigim olur bazen. En az hasar görmüs olani secmek icin özenirim. Asla kiristirmam, okuyup bitirene kadar en degerli esyam olur. Sayfa araligina para bayilmayi severim. Bittiginde kütüphanemde yerini alir. Üzerine isik vurmasin diye dikkat ederim. Havalandirmamaya özen gösteririm. Aradan bir sene gectikten sonra o kitabi acip kokladigimda o mükemmel kokuyu duyabileyim diye. Kitaplarimi arkadaslarima ödünc vermem okusunlar diye. Bu hisleri kitap sevmeyen insan anlamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 o ereader'lar cerezlik kitaplar icin zaten. piyasa kitaplar icin veya, misal alev alatli'nin ask diye kitabi vardi unlu o okunur. ama ustune para verseler bi dune serisini bir vakif serisini ereaderdan okumam. digital lan, format ation gidiyor kitap. kutuphane denilen olayin ayri bir havasi bir atmosferi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Valla ben bu yılın Booker adaylarının hepsini ereaderdan okudum. Bir sorun yok bence. Kitap duruyor aletin içinde, format atarsan Amazon'un, B&N'nin sunucularında duruyor. Okumak daha rahat oluyor, geçen bir paperback aldım, rahatsız etti. zaten evde 2000'e yakın kitabım var, 1000'i odadaki kürüphanede duruyor. kitap koyacak yer kalmadı. Kütüphane kurma isteğim de söndü gitti. Sadece yarım kalan serileri filan tamamlarım, çizgiromanları almaya devam ederim artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar