Bone Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 akp başa geldiğinden beri "taviz" formülüyle PKK sorunu çözülmek istendi. "demokrasi budur" denildi, "özgürlük budur" denildi. hatta paticikte "siz yanılıyorsunuz, akp'nin metodları PKK'nın sonunu getirecektir" diyen de oldu. yazı yazı yazı merak ediyorum, neden halen PKK sorunu bitmedi? neden halen vatandaşlarımız ölüyor? neden halen askerlerimiz şehit oluyor? gördükçe çok üzülüyorum. bir tarafta onbinlerce terör yanlısı insanlar meydanlarda toplanıyor, terör mitingleri yapıyor, polislere saldırıyor, kan çağrıları yapılıyor, maddi zararlar veriliyor... diğer tarafta birkaç öğrenci protesto yapmak isteyince yüzlerce çevik kuvvet polisi etrafını sarıyor, saçından kafasından tutup yerlerde sürüklüyor, "evladım gidin şimdi dağılın" gibi cümlelerle aşağılanıyor, küçümseniyor, yaptıklarının demokratik olmadığı söyleniyor, "terör eylemi" yapmaktan yıllarca hapis cezasıyla mahkeme çıkartılıyor... böyle bir tablonun yaşadığım ülkede olması çok üzüyor beni. terör suçu işlemeyen insanlar kaç yıldır tutuklu vaziyette çürümeye bırakıldı. terörist olan insanlara her türlü taviz veriliyor. anlamıyorum ben nasıl böyle bir iş oluyor türkiye'de, hiç bir savcı, milletvekili, stk buna karşı bir şeyler yapamıyor... olan olayları gördükçe midem bulanıyor, o kadar iğrenç bir tablo. benim vatandaşım devletin "emrettiği" saçmalığı yapıcam diye gidip ölüyor orda teröristler tarafından. hayır onu geç kendi günlük hayatında bile bombalanarak, yakılarak, kurşunlanarak ölüyor. bunları yapan örgütün destekçileri anında infaz edilmeli. böyle diyenler "kanla beslenen", "faşist", "antidemokrat" diye damgalanıyor. yahu yıllardır benim kanımla beslenen bir örgüt var ortada. hayatımın tehlikede olmasına neden olan bir örgüt bu. "beni" her gün öldürüyor, ben onlardan kurtulmak için onları öldürmek istediğimde neden "faşist" oluyorum? pkk'nın her yaptığına izin veriliyor. sürekli taviz, sürekli taviz. apo'nun hücresine tv mi lazım, hemen hazır. apo kahvaltıda sucuklu yumurta mı istiyor, hemen gönderelim. teröristler parti mi kurmak istiyor, bırak kursunlar. pkk'lılara yalakalık olsun diye kürtçe kanal aç. öğretmenlere kitapçık dağıt, kürtleri kastedecek şekilde "gittiğiniz bölgede halkın yerel diliyle konuşun, onlara türkçe öğretmek için zorlamayın" felan gibi şeyler yazsın. sokakta araba yakanları, havai fişek, bomba patlatanları rahat bırak, yakalama, sorgulama... her gün her gün başka bir taviz veriliyor. peki bu tavizlerin pkk'yı bitireceğine ve sorunu çözene inanan gerçekten var mı? ben bunu merak ediyorum. eğer varsa, neden hala durumun bu kadar kötü olduğunu ve ilerde nasıl bir çözüm geleceğini bize açıklarlarsa sevinirim.
Napolyonn Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 paticikte bu olay tartışarakta çözülmez sanırım.
-007- Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 taviz vererek açılımla iş çözülmedi aksine daha da kötüleşti kötüleşmeye de devam edecek: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/16392112.asp Demek ki sınırsız özgürlük verince devletini elinden çalıyolarmış demek ki her şey özgürlük değilmiş ondan daha önemli şeyler de varmış.
Karasakal Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Adamlar mal mı bölünme istesinler? 5 para etmez güneydoğuda ne yapsınlar, akın akın İstanbul, İzmir Mrsin gibi şehirlere yerleşiyorlar, en basitinden AhmetTürk Meclis dışı zamanının çoğunu memleketinde değil, İzmirdeki yazlığında geçiriyor. daha yakınlarda İzmir aynı zamanda Kürt şehridir demedi mi partilerinin önceki versiyonu DTP? Bağımsızlık vs sadece söylem, adamalr en güzel yerlere nufüs ve silah gücüyle yerleşiyorlar, bırakıp giderler mi hiç, dağlarına veya tarlalarına..
-007- Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Ahmet Türk said: Artık Kürt halkı birilerinin isteğiyle yönetilmek istemiyor. Kendi kendini yönetmek istiyor. Evet özerklik istemeleri kendi açılarından da saçmalık ama istiyorlar. Açılım politikaları toplumun bölünmesine sebep oldu, yakında ülkenin bölünmesine de sebep olacak.
JonBovi Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 özerklik verelim sonra saldırıp geri alalım, vermediniz lol demesinler
turuncu16 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 hakkari de gene çatışmalar çıkmış
xieon Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 JonBovi said: özerklik verelim sonra saldırıp geri alalım, vermediniz lol demesinler JonBovi said: özerklik verelim sonra saldırıp geri alalım JonBovi said: özerklik verelim saldırıp geri alalım JonBovi said: özerklik verelim geri alalım JonBovi said: özerklik verelim JonBovi said: özerklik
Mithr Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 JonBovi said: özerklik verelim sonra saldırıp geri alalım, vermediniz lol demesinler sevdim asfsdfas
Bone Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 al işte her gün bir başka dayak olayı yaşanıyor: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/16457761.asp?gid=373 şu öğrencilere gösterdiğimiz şiddeti pkk'ya göstersek, sorun hallolur diye düşünüyorum...
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 kafan cok karismis bone. ogrencilere yapilan yanlissa aynisi kurtlere de mi yapilsin yani? kaldi ki, pkk'ya vermiyorsun sen tavizi, kurt vatandaslarina veriyorsun. amacin da pkk'nin "bize kotu davraniyorlar" argumanlarini zeminsiz birakmak. taviz, ozgurluk vs konularinda biraz kafa yorman lazim bence.
Loxias Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 kürt vatandaşların temsilcisi olarak kime taviz veriyor devlet?
El-Barto Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Kürt vatandaşların temsilcilerine taviz verilmiyo zaten, verilse sürekli milletvekilleri tutuklanıp partiler kapatılmaz. Verilen tavizler kürt vatandaşlarına.
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Kürt vatandaşlarımızı temsil edenler ile PKKyı savunanları karıştırmayın lütfen.
di Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Absolut said: Kürt vatandaşlarımızı temsil edenler ile PKKyı savunanları karıştırmayın lütfen. Temsilci dediklerin de PKK sempatizani tipler. Her firsatta belli ediyorlar ne mal olduklarini. Bir de hep soyluyorum ama bugune kadar o ezilen halkin cogunu her firsatta "biji apo biji serok" nidalariyla mitinglerde izledik. Daha dun bir haber izledim, PKK'linin biri tutuklaninca olay cikarmis, propagandacilar yine is ustundeydi diye haber yapmislar. Propagandaci falan degildi onlar. Bildigin Hakkari halkinin hatiri sayilir kismiysi. Haliyle iki tarafin birbirini bir kac konuda anlamasi ve uygulamaya gecmesi gerek; * Turkiye bazi hatalarini kabul edip adam gibi bir dil ile kimin bu ulkede yeri olup kimin olmadigini acikca anlatacak. PKK'ya izin vermeyiz deyip sempatizanlarini mecliste cirit attirmayacak. Abdullah Ocalan'a sayin diyenlere, PKK'ya aktivist/ozgurluk savascisi diyene siktir cekip adam ol diyecek. Oldurulen o kadar colugu cocugu, insani unutturmayacak (son senelerde inanilmaz sekilde sindiriliyoruz bu konuda). * Turkiye sinira alarm niyetine erleri dizip, birileri sehit oldugunda "AHA YINE GIRDILER" huyundan vazgecip adam gibi techizat kullanip tam anlamiyla disarida birakacak bu kisiler. Turkiye'ye tekrar adim attirmayacak. * Kurtler de adam akilli yasamak istiyorlarsa PKK sevdasini birakip tam anlamiyla adam olacaklar. Bir de Allah askina Turkce ogrensinler nolur. Ana dillerini biraksinlar degil bak, Turkce ogrensinler. Adamlar konustugu zaman ne dediklerini anlayayim. Bana gore en basit adimlar bunlar. Bu adam olacaklar lafina takilmayin hic cunku buyuk kisminin her daim eziliyoruz diye aglayip bir yandan da yukaridaki miting muhabbetinde anlattigim olaya sahip oldugu gayet bilinen bir gercek. Dertlerini anlatmaktan bile acizler ve aksi icin bir adim atmiyorlar.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Artık bu adamların elektrik, su hırsızlıklarının önüne geçilsin. Toplum düzenini bozanlara, kamu malına zarar verenlere, bayrak indirmeye yeltenenlere, polis taşlayanlara, öğretmen-doktor öldürenlere, kaçakçılıkla zengin olanlara gerekli muamele yapılsın. Ben Türk olarak, adı Türkiye olan bir devlette enayi yerine konulmak istemiyorum. http://haber.gazetevatan.com/hakkari-karisti/344935/1/Gundem
Bone Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mum_Chamber said: kafan cok karismis bone. ogrencilere yapilan yanlissa aynisi kurtlere de mi yapilsin yani? kafamın karışmasıyla ne alakası var? açıkça terör, vandallık, adam öldürme peşinde olan bir grup var diğer tarafta da sadece eylem yapmak isteyen bir grup var. şimdi sen bu ikisini bir mi tutuyorsun? kürtler demiyorum zaten pkk'lılar diyorum.
dylanN Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 siyaset vb konular yasaktı en son :S ne zaman değişti kurallar?
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Siyaset yasağı değişmedi, bayağı olan bir durum yok yani.
Bone Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 yani isterse xaenin banlar beni o derece...
Sam Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 sokakta gezse zaten dayağın alasını yer pkk'lı, elma ile armut.
Öne çıkan mesajlar