Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi sporla ilgilenebilirim?

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Eskiden hep 50-60 kilo arasında giderdim. Bu yıl ani bir fırlama ile 65-70 arası dolanır oldum, hafif yağ birikti sağımda solumda da. Spor yapmanın vakti geldi diye bakınmaya başladım ben de. Bir sorun var ama, kalbim var benim. Doktora sorduğumda sporculara sormam gerektiğini ama ağır şeyler yapamayacağımı söyledi.

Dağcılık yapardım hep ama arada sırada zorladığı oluyordu, bazen deli çarpıntılar tutuğu da oluyordu. Sorunum mitral kapak prolapsusu. Daha sürekli ilaç kullanmayı gerektirecek kadar değil durumu ama 40-50 yaşımda kötü olmasını istemiyorsam çok yormamam lazım. Ne de olsa kapakçık değişimine kadar yolu var bunun.

Dağcılık out. Hem sıkıldım, hem de bazen sorun çıkartıyor. Şunlardan birini şeçip kampüs sınırları içinde halletmek istiyorum.

Eksrim yapasım var ama ne kadar ağır olur bilmiyorum. Maddi yönü de önemli. Dağcılık kadar pahalı olacak birşeyle uğraşmak istemiyorum. Eskrim malzemeleri üst limit yani.
Sosyal ağlarda paylaş

nerede oturduguna da bagli olarak belki yuzme olabilir. Nasilsa farkli stillerle farkli kas gruplarina hitap edebiliniyor, ayni zamanda kisi temposunu kendi ayarliyor. Bi zarari olmasa gerek .

ayrica sirf onermeden once bi problem olabilir mi diye google a sordum, soyle bir kaynak dikkatimi cekti, spor kelimesini highlight edip bir okumali. (domain e bakmayin asdf)

ama bence ne olursa olsun tercihen spor yapan baska bir kardiyolog a da danismak gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

Squash, wing-chun, tenis ve türevleri zaten ııh.
Yüzme olmaz diyorsun.

- Nabız ölçer alıp fitness yapabilirsin.
- Curling yaşlı işi deseler de çok keyifli bence, hoşuna giderse curling oynayabilirsin (yaşlılar boşuna oynamıyor, sağlıklı)
- Masa tenisi oynayabilirsin.
- Dans edebilirsin.
- Aikido iyidir.

Bu seçenekler arasından ben seçmek zorunda kalsam, aikidoyu seçerdim. Bu da yazarın seçimi olsun :P

Tabii ne yapacağına karar verdiğinde yine doktora git ve görüş.
Sosyal ağlarda paylaş

cardio yapman lazım abi. cardionun amacı zaten kalbi sabit bir ritmde tutmak. senin yapacağın herhangi başka bir spor nabzını sürekli in-çık in-çık şeklinde zorlayacaktır. toplu, dövüşlü, sprintli sporların hepsi böyle.

kalp ritmini belli bir seviyede sabit tuttuktan sonra problem yaşayacağını düşünmüyorum. en basidinden koşu yapabilirsin. olmadı bisiklet sürebilirsin. bunları yaparken eğimsiz arazide sabit tempoyla yapmaya özen göster sadece.

2600 metre koş mesela, 15 dakikada falan koş başta, sonra 12ye indir yeterlidir 12 dakika normal bir yetişkin için. ha yok hiç zorlanmıyorum ben fitim dersen 10 dakika da deneyebilirsin.

bisiklet çok sağlamdır, istersen salonda da bisiklet yapabilirsin sıkıcı ama daha stabil olur. temiz hava gibisi yok gerçi.
Sosyal ağlarda paylaş

aikido önermişler, benim 1 yıl olacak neredeyse başlayalı ama aikido öyle hem kilo vereyim hem sağlıklı, kondisyonlu sporcu olayım tadında bir spor olacağını sanmıyorum. haftada 2 gün, 1'er saatten yapıyoruz biz de verdiğin sitede de öyle. evet o bir saat yoruluyorsunuz ama kilo verdireceğini, sana çok fazla kondisyon kazandıracağını sanmıyorum pek.

ama aikidonun uzun vadede vücuda yararları da saymakla bitmez.
herşeyden önce deli esnek bir vücudun oluyor. farketmeden vücudundaki bir çok kas güçleniyor. ayrıca eklem kireçlenmesi falan o tarz şeyler de düzenli ve ciddi olarak aikido yapan birisine kolay kolay uğramıyor.yaşlanmayı geciktirdiği bilinen bi gerçek.

bunların dışında da beyninizi çalıştırdığını farkediyorsunuz, el göz koordinasyonunuz da artıyor bayağı. çünkü bi hareket öğrenip aynısını diğer elle yapmak iki elle yazı yazmayı öğrenmek gibi oluyor. bunlar böyle yazınca önemsiz gibi geliyor ama uzun yıllar bu sanat uygulandığında tabii ki de sonuçları çıkacaktır ortaya.

neyse aikido reklamı yapar gibi oldu. öyle işte aikido yazdıkça yazdım :D
Sosyal ağlarda paylaş

@Black-ice aikido'nun esprisi zaten boks gibi ve türevleri gibi kondisyon kazandırması değil, vücudu ve hayatı disipline sokması. Çoğu insanın kilo almasının temel nedeni disiplinsiz beslenme ve yaşama.

Kendimden biliyorum, uzun seneler spor yapıp geçtiğimiz 1.5 - 2 senede saldım kendimi, hemen göte göbeğe vurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

Raincloud said:

aikido spor değil bence

Spor mu değil mi bilmiyorum ama yani yine aikido yaparken yani ısınması olsun, esnemesi olsun iki kişi hareketleri birbiri üzerinde çalışması olsun insan yine terliyor, kalorsi yakıyor vs yani bu anlamda topiği açan arkadaş için yararlı bir aktivite.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...