Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

saçların ŞAPIR ŞAPIR dökülmeye başlaması


Drall

Öne çıkan mesajlar

İyi günler, "üniversiteye geldim saçımı uzatacağum" diyen klişe gençlerdenim. şu son 1 2 aya kadar gayet saç dökmeden gidiyordum, ama son 1 2 aydır aşırı dökülüyor, hele bugün duşta gideri 2 kere tıkadıktan sonra artık canıma tak etti, şampuanı değiştireyim diyorum. Head&Shoulders klasik kullanıyordum,gayet güzel gidiyordu ama işte son 1 2 aydır ağır stres altındayım onun da etkisiyle sanırsam geberdi saçlar. dökülen tellere bakıyorum, çoğu incelmiş de düşmüş gibi, yarısından koparak falan dökülüyo olsa kestirip geçicem o derece dellendim, ama incelip koptuğu için düşündüm ki kestirsem de dökülmeye devam edecek seve seve olmasa da kelleşicem, bari son demleri uzun saçlı yaşayayım falan gibi bi çırpınışa girdim. yok mudur şöyle bi şampuan, saçları güçlendirsin, beslesin kalınlaştırsın inceltmesin falan?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ne kadar uzun şu an önemli o. ne aralıkla yıkıyorsun saçları ? tarıyormusun arada falan ? saç kremi kullanıyormusun ayrıca yoksa bodoz şampuan m ısadece?

bi de çok uzunsa arada kırık falan aldırmak lazım ya. kız arkadaş / kız kardeş / anne bile alsa olur yani kuaför şar değil illa
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hedenşoldırs klasik kullanıyorum bodoslama, saç kremi kullanmıyorum, bazen tarıyorum bazen taramıyorum, son 1 aya kadar her gün yıkanıyordum, havalar soğuduğundan artık 2 güne bir yıkanıyorum ama yine her güne dönücem belki de onla alakalıdır. işte bir nevi şampuan ve krem tavsiyesi de istiyorum. kızlara baktırıyorum arada kırık yokmuş saçımda, saçlarım yaklaşık 25-30 santim. ayrıca saçları kestirmek son çarem, o yüzden düzgün bakmaya başladığımda dökülmesi azalmayıp bi de yetmezmiş gibi daha da artarsa o zaman kestiririm anca.

asıl soru şu, saçlara nasıl düzgün bakılır?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 günde bir gayet yeterli. tabi kişiden kişiye değişiyor biraz da. kiminin saçı 3-4 günden önce yağlanmaz mesela ama kimininki de sabah yıkar akşama yağlanır.

şampuan ve krem olarak loreal kullanıyorum ben. fenda değil gibi memnunum yani.

çok uzunsa saçların sürekli toplu tutma arada aç falan öyle gez havalansın biraz. kuruyken taramamaya çalış. güzel bi tarak al, ahşap taraklar var çok güzel böyle. onlardan alabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman tavsiyeleri dikkate alayım, okul açılınca gidip kan testi yaptırayım. bi de loreal şampuan ve krem alıp deneyeyim. tarak olarak da uyduruk bitane kullanıyordum, gidip alayım güzel bitane. bi de saçlarım üç gün yıkanmasam anca yağlanır, bi de ciddi ciddi saçım her gün yıkanırken daha az dökülüyodu bence. neyse ben 2 günde 1 şampuanlanmaya devam edeyim belki mevsimseldir dediğiniz gibi. teşekkürler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla dışarı falan çıkmıcaksam ben acil saç kurutma makinesi falan kullanmıyorum hiç. havluyla kuruluyorum biraz sonra bırakıyorum öyle. tabi benim saçlar baya bi uzun yani çabuk kurumuyor. dışarı çıkıcaksam da eğilip öne atıyorum saçları sonra da üstten tutuyorum makineyi falan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kafanda kaşıntı, kabarıklık, döküntü falan var mı? Saçların ne kadar yağlı?

Bu iki soru baya önemli. Benim saçlarımı uzatmadan önce saç derim kuruydu baya. Sonra uzattım ve 1.5 sene sonrasında, bu sefer saç derim daha çabuk yağlanmaya başladı. Format değiştirdi kafam, ikisinin de bakımı, kullandığı şampuanlar farklıymış. Yağlı deriye alışana kadar sıkıntı çektim.

Çok dökülüyorsa, kısa kestir mutlu ol bu arada. 2 kere uzattım, saçlarım da kıvırcıktı, güzel dursa da bazen çekilecek çile olmadığını düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...