Loxias Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Foto%20Haber/762/%C4%B0%C5%9Fte%20o%20foto%C4%9Fraflar/D16120359.jpg http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Foto%20Haber/762/%C4%B0%C5%9Fte%20o%20foto%C4%9Fraflar/A16125356.jpg http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Foto%20Haber/762/%C4%B0%C5%9Fte%20o%20foto%C4%9Fraflar/A16130706.jpg http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Foto%20Haber/762/%C4%B0%C5%9Fte%20o%20foto%C4%9Fraflar/D16121933.jpg said: Bugün Kurban Bayramı'nın ilk günü... Malum, Türkiye'nin her köşesinden "kurban" fotoğrafları, haberleri yağıyor. Kurbanlıklar, onları kurban etmek için parmağını, elini, bacağını, burnunu kesip kurban olanlar. Kaçanlar, kaçanların ardından koşanlar. Kesenler, kesenlere yardım olsun diye kolları sıvayıp elde balta-bıçak parçalayanlar. Kesenler ve kesenlere bakanlar! 2010 yılının bayramlık fotoğraflarında çok dikkat çekici bir ortak özellik göze çarpıyor. Yok yok göze çarpmıyor, kenarlı köşeli bir kıymık gibi batıyor. Ortak özelliğin adı: ÇOCUKLAR. Kimi İstanbul'dan, kimi Şanlıurfa'dan, kimi Erzurum'dan, kimi İzmir'den, kimi Nazilli'den, kimi Antalya'dan, kimi Samsun'dan gelmiş fotoğraflara tek tek bakınca onları görüyorsunuz. Çoğu gülüyor. Çocuk bu, kendine en yakışanı yapıyor, ne güzel... Ama! Aması şu; bu gülen çocuklar bir oyuna, bir oyuncağa, birinin kırmızı bisikletine ya da günümüz dünyasında bilmem ne kadarlık, insan bile ışınlayan cep telefonuna bakmıyor. Ya neye bakıyor? Kurban kesimine. Hem ne bakmak. Bakışlarındaki, gülüşlerindeki ışıl ışıllık yıllardır cerrahlık yapan bir doktorun alışkanlığında bile görülmez. O fotoğraflardan bazılarına siz de bakın, anlarsınız. Akan kandan minik bir derecik oluşmuş örneğin. Çocuklar orada, dereciğin üzerinde ve beş altı kişi tarafından parçalanan kurbana eğlenceli bir oyuna her an dahil olacakmış gibi bakıyorlar. Bir başka kentten gelen fotoğrafta üç dört çocuk, güzel güzel giyinmiş ve az önce boğazlanan bir koçun kafası ellerinde, güzel güzel gülüyorlar. Bir başka fotoğrafın tarifi hayli zor. Minicik bir kız, kendisi gibi sevimli bir bisikletin üzerinde her yanın kan revan olduğu, kesik gövdelerin, bacakların arasında keyifle dolaşıyor... Onların ve büyüklerinin rahatlığı, bu şenliği ilginç. Her halde uzmanlar değerlendirir ve bir sonuç çıkarır bu durumdan. Fakat insanın yüreğine bir garip hal çöküyor. Çok çok uzun yıllar önce değil, on-onbeş yıl önce anne babalar, çocuklarını duaya katılmaları için uyarır, kesim anında ise elleriyle onların gözlerine siper edip "Bakma yavrum" derlerdi. Peki ne oldu? Onlar neden bu kadar rahatlar, neden gülüyorlar, neden hiç birinin yüzünde en ufak bir acıma belirtisi yok? Fotoğraf bir değil, iki değil, üç değil, sayısız. Yer, İstanbul değil, Erzurum değil, Türkiye'nin her köşesi. Ne yaptık çocuklara? http://www.hurriyet.com.tr/gundem/16308545.asp?gid=373 bonus; http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Foto%20Haber/762/%C4%B0%C5%9Fte%20o%20foto%C4%9Fraflar/D16121651.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Bu şekilde kurban kesmek dinimizde günah sayılıyor ya yemin ediyorum bu görüntülere sebebiyet verenlerin allah cezasını versin yahu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Sonra neden acımadan hayvanları öldürüyor bu gençler diyoruz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dylanN Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 resimler düşündürücü. aman canım böyle yapa yapa zaten yenı nesili nazlı-naif-kırılgan yaptınız. çocuklar hemen depresyona giriyor hemen pskolojılerı bozuluyor.ne bu ?emo oluyorlar sonra. annem-babam anlatır hep "ben senın yasındyken" diye başlar konuya şartların zorluğu yaşamsal gereklililer falan ama gayet pskolojileri sağlam.Neymiş çocuk kesilen kurbanı görmüş bişeycik olmaz.O zaten ona işleniyor bak biz bu hayvanı kurban bayramında kesmek zorundayız-islam bunu gerektiriyor diye. Başka bir ayrıntı da şu;abi bu kesme işlemi neden mahallelerde yapılıyor da yerinde yapılmıyor.Bildiğin çevre-görüntü kirliliği. Biz adam olmayız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Her bayram aynı muhabbet. Bi 10 sayfa din tartışması falan döner, kavga çıkar, sonra kilitlenir. Barbarca ayrıca evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 ee hani kesim haneler ? hani çocuk ruh sağlığını tehtit ettiği için yasaklanmıştı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Çocuk koçun başını almış kolunun altına arkadaşlarıyla oynuyor. Ben en çok ona güldüm. gülerim ağlanacak halimize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Llama said: ee hani kesim haneler ? hani çocuk ruh sağlığını tehtit ettiği için yasaklanmıştı Cinsel tacize uğrayan kızın/oğlanın/çocuğun ruh sağlığı bozulmuyor bu memlekette, bi kurban kesimi görenin ki mi bozulsun. Tövbe tövbe.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 ben 6 yaşımda gitmiştim mezbahaya ilk şu an gayet de iyi bi çocuğum rahat olun sfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Turkiye gerçeği bu. Babası oglunu alıyor gösteriyor. O da öğrensin ilerde kessin, sevap bonusu alsın diye. Ama o çocuklar büyüyor, alıyor eline bıçağı, komşusunu, kızını, kardesini, karısını, kesiyor. En birinci müslüman o zaten... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 küçükken hep ben de izlerdim, hatta izin vermezlerdi zorla ağlaya sızlaya bakardım hatırlıyorum. gayet ruh sağlıksızım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 bone akşam geliyom seni kesmeye hazrol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 bende küçükken hep kavurma diye bakardım o hayvana. sonunda kavurma olurdu zaten. her hayvan bir gün kavurma olucaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 yav a katılıyorum.. hani bende 5-6 yaşımdayken fln kurban keserdik ki anneannemin vefatına kadar (1997) kestik, şimdi ise kurban parasını direk bağış yapıyoruz başka yerlerde kurban bayramı dılında da adak kurbanının kesilmesine şahit oldum ama bu beni kötü etkilemedi hani çocuk hayvanın kesildiğini gördü diye travma yaşamaz.. ama aile koyverirse olan olur hani eğer çocuk böyle bozuk ve vahşete aç yetişecekse (ya tamam vahşete aç demek abartı oldu ama o kadar da olsun siz anladınız ne demek istediğimi) ailenin hiç kurban kesmesine bile gerek yok, o çocuk o aileden yine aynı şekilde çıkar ha ulu orta kurban kesilmesine elbette karşıyız.. pisliği olsun görüntü kirliliği olsun. tabii çocuğun gözü önünde haşırt diye kesilmesine de karşıyım biraz hani o da 10 çocukdan 3 ü elbet gördükletriyle ilgili kötü rüysa görür diye tl; dr: iş ailede biter, çocuk kesilen kurbanı görse ne olur görmese ne olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 ilerleyen zamanlarda psikopat olmak için yeterli bir mevzu değil bence bu olay cocuk anlicak yaşa geldiğince o hayvanların neden kesildiğini ve kurban bayramı haricinde de yediği etin kesilen hayvanlardan geldiğini bileceği için sokakta kedi köpek öldürmez bizde ufakken kurban kesimi gördük cok.hatta her insan gormustur herhalde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PZero Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Bone said: Turkiye gerçeği bu. Babası oglunu alıyor gösteriyor. O da öğrensin ilerde kessin, sevap bonusu alsın diye. Ama o çocuklar büyüyor, alıyor eline bıçağı, komşusunu, kızını, kardesini, karısını, kesiyor. En birinci müslüman o zaten... (tu)(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Bende kaç kez çocukken gördüm kurban kesimini. Kurbanı geç tavuğu, tavşanı da gördüm kafasını kopartmayı, tüyünü yolmayı filan. Bana nedense yararlı bilgi gibi gözüktü bunlar hep. Günün birinde köyde kaybolursam aç kalmam diye düşünmüşümdür hep.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 ben de hanım evladı olmayı önleyen bir başka olay olarak yaklaşıyorum küçük yaşta bu tip şeyleri görmeyi kurban kesilirken gören bir çocuk ilerde 1 damla kan gördüğünde "ay ben bayılırım sdflş" diye uyuzlanmaz mesela ehue Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Ben kurban kesimi görmedim, ama kan görüncede ay kan bayılıyorum yapmıyorum Bu görüntüler için çok yersiz bi savunma geçiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 yok oyle olmuyor o. 6-7 yasinda ben de izlerdim dedemler falan bahcede keserken de simdi kan gorunce kendimden geciyorum haha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 ben kurban kesiminde bulundum, sizi öldürüp tecavüz edebilirim sanırım. kan rahatsız etmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Soimyr said: Ben kurban kesimi görmedim, ama kan görüncede ay kan bayılıyorum yapmıyorum Bu görüntüler için çok yersiz bi savunma geçiniz. kurban görmeyen kan görünce bayılır demedim ben yav ahuah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vargath Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 O kesimleri izleyen erkek çocukları büyüyünce erken boşalma sorunuyla karşı karşıya kalacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Bizde kurtlar vadisi izleyince belimize silah takıp okula gitmiyoruz. Ama izleyip de etkilenen çok kişi var. Tüm psikolojik sorunlara bende olmadı sana da olmaz diye açıklamakta sadece bizde var heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar