Sufi Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 zamanında bi fedaykin vardı, hergün şeriat getiriyordu fake 3. sayfa haberleriyle. o terkedince patiyi, patideki şeriat gelmesi ihtimali de azaldı o yüzden daha sessiz ortalık huun. biri şeriat tellalığına başlarsa yine başlarız yaygaraya. biraz körüklemek lazım yani ateşi.
Perfectionist Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Dennis said: Zamanında işte din ağırlıklı kesime baskı vardı (Üniversiteye almama...vb. ), şimdi güç onlara geçince onlar baskı yapıyorlar. Her türlü baskı yanlış ama burası Türkiye işte. Eline gücü geçiren kendi ve kendi ideolojisinin diğerlerini ezmesini sağlıyor. Kanadaya gitmek istiyorum ya bıktım bu ülkeden de dertlerinden de. Gitte gör bakalım odun kafalı kanadalılar Türk olduğun için sana nasıl 3.sınıf insan muamelesi yapıyor. Burası iyisiyle kötüsüyle bizim toprağımız. Bende aynı şeyi çok düşündüm ama sonuna kadar sahip çıkmak en doğrusu. Dışardaki her ülkede aynı ortamı bulacağını ummak hata olur. Ayrıca kim din ağırlıklı kesime baskı yapmış? Madımak otelinde yakılanlar sakallı cüppelilerdi değil mi? Bu ülkenin bilmem kaç yıldır altını oyanlar da hep kemalistlerdi zaten. Üniversiteye almama ne ayrıca? Müslüman olanı, dini inancı olanı üniversiteye almamışlar mı? Yoksa kafalarına taktıkları beyin örtücü yüzünden mi sokmamışlar?
Turkceplease Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 DeaN said: Perfectionist haklı bana göre adam faşizim kokuyor buram buram
fizban Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 @huun bu başlıkta verilen sözlerden, vaatlerden, demokrasiden bahsedilmiş. şeriat diyen yok. sen bunlara cevap vermeyip, "E HANİ ŞERİAT" demişsin direk. iyi o zaman şeriat gelmedi, adamlar ne yalan söylese haklarıdır mı diyelim ?
huun Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 fizban evet öyle yapalım arkadaşım. dikkat ettiysen en başından beri onu savunuyorum zaten.
Dennis Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Perfectionist said: Gitte gör bakalım odun kafalı kanadalılar Türk olduğun için sana nasıl 3.sınıf insan muamelesi yapıyor. Burası iyisiyle kötüsüyle bizim toprağımız. Bende aynı şeyi çok düşündüm ama sonuna kadar sahip çıkmak en doğrusu. Dışardaki her ülkede aynı ortamı bulacağını ummak hata olur. wut? Perfectionist said: Ayrıca kim din ağırlıklı kesime baskı yapmış? Madımak otelinde yakılanlar sakallı cüppelilerdi değil mi? Bu ülkenin bilmem kaç yıldır altını oyanlar da hep kemalistlerdi zaten. Üniversiteye almama ne ayrıca? Müslüman olanı, dini inancı olanı üniversiteye almamışlar mı? Yoksa kafalarına taktıkları beyin örtücü yüzünden mi sokmamışlar? Sen her başıörtülüye bu gözle bakarak zaten dediklerimi haklı çıkarıyorsun. İki tarafın da birbirine tahamülü yok. Onlar- bizler sanki iki taraf var böyle. Karşıdan olan kötü, bizden olan iyi, ortası yok. Ha ayrıca başka bir millete "odun kafalı" diyen bir adamla niye tartışıyorsam orası da saçma. Direk kalıplarını oluşturup oradan gidiyorsun sanırım, aaa kanadalı odun kafalı, aaa başı kapalı yobaz, gerici bu.
goldbären Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Turkceplease said: DeaN said: Perfectionist haklı bana göre adam faşizim kokuyor buram buram sen faşizmin f sini biliyorsan ben de ne olayım
Pickles Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 f sini bilmese bile adam en azından perfekşının o son başörtü lafının abestliğin doruk noktası olduğunu gördü
Bella Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 9807 kere falan söylemiştim zaten barizdi. bekleyen mi vardı yargılanmalarını? ayrıca daha seçim var, seçim zamanı neyle kandırıcaklar milleti.
DeaN Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Türban bir özgürlük değil dayatmadır. Kimseyi boşa kandırmayalım, türbanın okullara, kurumlara girmesi türbansız insanlar için birer baskı aracına dönüşür gayet. Üniversitelere başı açık girmek bir özgürlük değil bir zorunluluktur. Başı açık ve genel elbiselerle girmek demek, "ahahaha bakın lan başı kapalılara ne güzel ibretlik oluyoruz böyle" demek değil, "herkes disiplin ve kurallara uyarak, burada bir olmalı" demektir. Belki kürtçe eğitim verilebilir, ben kürtçe eğitimden çok, kürt ırkı ve kürt dili üzerine bölümlerin açılması taraftarıyım gerçi. Ama kalkıp da türban, haç, bilimum çatışma veya baskı ortamı yaratacak şeylerin bu tür kurumlarda işi yoktur. Buna ister faşizm diyin, ister baskı. Umrumda değil. Demokrasi nidaları atmaya meraklısınız ya zati.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 DeaN said: Türban bir özgürlük değil dayatmadır. Kimseyi boşa kandırmayalım, türbanın okullara, kurumlara girmesi türbansız insanlar için birer baskı aracına dönüşür gayet. Üniversitelere başı açık girmek bir özgürlük değil bir zorunluluktur. Başı açık ve genel elbiselerle girmek demek, "ahahaha bakın lan başı kapalılara ne güzel ibretlik oluyoruz böyle" demek değil, "herkes disiplin ve kurallara uyarak, burada bir olmalı" demektir. Belki kürtçe eğitim verilebilir, ben kürtçe eğitimden çok, kürt ırkı ve kürt dili üzerine bölümlerin açılması taraftarıyım gerçi. Ama kalkıp da türban, haç, bilimum çatışma veya baskı ortamı yaratacak şeylerin bu tür kurumlarda işi yoktur. Buna ister faşizm diyin, ister baskı. Umrumda değil. Demokrasi nidaları atmaya meraklısınız ya zati. k
ahmedinejad Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 DeaN said: Türban bir özgürlük değil dayatmadır. bunun kesinlikle böyle olduğuna ne kadar eminsiniz yahu. hiç bir insan kendi kararıyla başını örtemez mi
DeaN Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Küçük bir kıza "tak" denilen dayatmadan bahsetmiyorum ben. Okula sokulmaya çalışan bir sembol olarak bahsediyorum. İster zorla, ister kendi kararıyla taksın bir insan, Türbanın üniversite ve kurumlarda işi yok. Farklılıklar çeşitlilik yaratmaktan çok, çatışma yaratır bu ülkede. Öğrencilerin başının açık olması ve genel geçer elbiseler giyinmesi bir ortaklık yaratır. Yoksa "takınca daha inançlı daha bir müslüman" yapan bir bez parçasının kaç insanın fikrini değiştireceğini göz ardı edemezsiniz. Yok öyle bi dünya yani, kalıp da faşizm, demokrasi, özgürlük zart zurt muhabbetleri yapmayın.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 bazı insanlara göre de Türk Bayrağı bez parçası olabilir? kime göre neye göre bez parçası? sen yetkili merci falan mısın?
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 ayrıca ne zaman faşist görsem demokrasi muhabbeti yapasım geliyor, sorry.
soulberry Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 bunu da yediler, sonrakileri de yerler.
DeaN Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 sipeyskeyk said: ayrıca ne zaman faşist görsem demokrasi muhabbeti yapasım geliyor, sorry. Basit.
Pickles Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 DeaN said: Buna ister faşizm diyin, ister baskı. Umrumda değil. Demokrasi nidaları atmaya meraklısınız ya zati. Neyse ki Türkiye sizin düşüncenizden farklı bir yönde ilerliyor yeni favorim http://knowyourmeme.com/i/000/052/812/original/Deal_with_it_dog_gif.gif?1275684729
DeaN Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Pickles said: DeaN said: Buna ister faşizm diyin, ister baskı. Umrumda değil. Demokrasi nidaları atmaya meraklısınız ya zati. Neyse ki Türkiye sizin düşüncenizden farklı bir yönde ilerliyor yeni favorim Söylediklerimim bir cümlesi hariç hepsine katılıyorum. ilerlemek değil, gerilemek olmalı ancak. İyi ki senin gibi insanlar var. Ulu manitu.
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Hala demokrasi ve Akepe kelimelerini bir araya getiren kaldı mı forumda acaba? Bu konuları en son konuştuğumuzda hayvancılıkta dışa bağımlı hale tam olarak gelmemiştik, şimdi eti dışardan getiriyoruz. Kurbanlıklarıda dışardan getiriyoruz. Çok ilerledik çook.
Perfectionist Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Dennis said: Perfectionist said: Gitte gör bakalım odun kafalı kanadalılar Türk olduğun için sana nasıl 3.sınıf insan muamelesi yapıyor. Burası iyisiyle kötüsüyle bizim toprağımız. Bende aynı şeyi çok düşündüm ama sonuna kadar sahip çıkmak en doğrusu. Dışardaki her ülkede aynı ortamı bulacağını ummak hata olur. wut? Perfectionist said: Ayrıca kim din ağırlıklı kesime baskı yapmış? Madımak otelinde yakılanlar sakallı cüppelilerdi değil mi? Bu ülkenin bilmem kaç yıldır altını oyanlar da hep kemalistlerdi zaten. Üniversiteye almama ne ayrıca? Müslüman olanı, dini inancı olanı üniversiteye almamışlar mı? Yoksa kafalarına taktıkları beyin örtücü yüzünden mi sokmamışlar? Sen her başıörtülüye bu gözle bakarak zaten dediklerimi haklı çıkarıyorsun. İki tarafın da birbirine tahamülü yok. Onlar- bizler sanki iki taraf var böyle. Karşıdan olan kötü, bizden olan iyi, ortası yok. Ha ayrıca başka bir millete "odun kafalı" diyen bir adamla niye tartışıyorsam orası da saçma. Direk kalıplarını oluşturup oradan gidiyorsun sanırım, aaa kanadalı odun kafalı, aaa başı kapalı yobaz, gerici bu. Ben "türban" için beyin örtücü dedim. Sen olayı "baş örtüsüne" getirdin. Arasında ne kadar fark olduğunu bilmiyor musun? Bak fark şu mesela. Benim anneannem baş örtüsü takar. Ama atıyorum bir devlet kurumunda işi var. Gayet güzel çıkartır baş örtüsünü, çantasına koyar, işini görür. Sonra canı isterse takar. Sıkma baş falanda bağlamaz. Onun için o bir örtü. Bir sembol değil. Atatürk'ün annesi de başı örtülü bir hanımdı. Türbanlı değildi. Anadolu köylerinde de birçok kadının taktığı gibi, çeşit çeşit baş örtüsü var. Ama türban bir başörtüsü değildir. Türban bir siyasi simgedir. Bu yüzden türbana saygım yok. İnsanların manevi duygularıyla oynanmasına, inançlarının siyasi sembol olarak kullanılmasına saygı duymuyorum. Ben mi hatalıyım şimdi? Kanadalılara odun kafalı dememin çok sebebi var. Elbette içlerinde çok iyi, anlayışlı, hoş sohbet insanlar vardır. Ama bu çoğunluğa yönelik bazı gerçekleri değiştirmiyor ne yazık ki. Ayrıca turkceplease mi nedir, bu arkadaş nasıl hala ban yememiş merak ediyorum. Bariz her başlıkta trollüyor adam.
Trias Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 LathspeLL said: Hala demokrasi ve Akepe kelimelerini bir araya getiren kaldı mı forumda acaba? Bu konuları en son konuştuğumuzda hayvancılıkta dışa bağımlı hale tam olarak gelmemiştik, şimdi eti dışardan getiriyoruz. Kurbanlıklarıda dışardan getiriyoruz. Çok ilerledik çook. demokrasi ile hayvancılığı aynı kefeye de koyanı ilk görüyorum. Sen de 25 yaşsın değilmi?
Trias Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Türban konusuna gelince. Türkiye'ye geldiğimde böyle türbanlıları görüyorum, pis pis bir bakıyorum, "bu zamanda böyle giyiniyorlar" diye düşünüyorum bir. Sonra "abi ne diyorum ben isteyen istediğini istediği yerde giyer" diyorum. asıl başını kapatıp rengini belli edenden korkmamak lazım. Üniversite girişlerine beyin okuyan bir cihaz daha iyi gider.
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 siyaset bilimi okuyorum sizin kadar bilmediğime biliyorum demiyorum be birader.
Öne çıkan mesajlar