Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

10 kasım

PZero

Öne çıkan mesajlar

Bazı insanlar Atatürk ün neler için uğraştığını, neleri kurtarmaya/değiştirmeye çalıştığını anlayamıyor işte. Ama sorsan Atatürkçüdür kendisi. Hiçbir zaman sağda solda Atatürkçüyüm diye övünen hava atmaya çalışan biri olmadım ancak yukarda rahatsızlığımı belirttiğim mesaj kadar saçma sapan birşey yok cidden. Sen yıllarca Türkçe yi yabancı dillerin boyundurluğundan kurtarmaya çalış, türk milletini bağımsız bir millet yapmaya çalış ondan sonra seni anladığını sanan gençlik de senin ölüm gününde r.i.p yazsın.

Bunun herşeyden kavga çıkarmakla ya da uyuz olmakla falan uzaktan yakından alakası yok. Eminim Atatürk ü çok çok az da olsa anlayabilen biri varsa o r.i.p yazısından oldukça rahatsız olacaktır.

Hani forumdayız cart curt hepimiz ingilizce türkçe karışık konuşuyoruz falan da demeyin bana. Eğer böyle bir konuda saygını göstermek istiyorsan öyle şeyler yazmayacaksın. Yazdığın saygı göstermek yerine saygısızlık oluyor çünkü.

Neyse biraz uzun oldu heralde, sırf o rip yazısına bu kadar gerilinir mi bilmiyorum tabi ama genel olarak bu tür konularda gördüklerimle birleşince böyle oldu heralde. Gerginlik yaratamak istemem.
Sosyal ağlarda paylaş

@eralp söyleyecek fazla söz bırakmamışsın.

Kavga çıkarmak ortamı germek vesaire orada öyle birşey yazmak insanın aklına ilk olarak dalga geçmek amacı ile yazılmış izlenimini getiriyor. Onuda geçtim etrafında birisi öldüğünde gidipte r.i.p mi diyorsun saçma sapan.

Sadece dikkat çekmek için yazılmış birşey kendisi de bunun bu şekilde olucağını gayet iyi biliyordur zaten .
Sosyal ağlarda paylaş

Konuştuğumuz dilin çoğunluğunu Türkçe olmayan kelimeler oluşturuyor yıllardır zaten. İngilizce konuşunca bağımsız olmayan millet olmuyorsun, o adamın kişisel tercihi, küresel dünya şartlarına göre de dilimize tabii ki ingilizce kelimeler girecek. Atatürk'ün zamanı için geçerli olan takıntıları bugüne taşımanın anlamı yok. İsterse herkes öz Türkçe kelimeler konuşsun, hükümet taviz verirse, ekonomik özgürlüğün yoksa bağımsız değilsin. Yada isterse herkes İngilizce konuşsun, ekonomik özgürlük varken ve hükümet sadece kendi halkının iyiliğini düşünüp baskı altında kalmadan karar alabiliyorsa bağımsızsındır.

Dile bu kadar takılmayın, keşke tek bir dil olsa dünyada, her şey çok daha güzel olurdu
Sosyal ağlarda paylaş

Pickles said:

O dikkat çekmeye çalışıyosa sizde onun amacına ulaşmasına yardımcı oluyosunuz. Madem bu kadar sorun sizin için( ki öyle olması için bir sebep göremiyorum ama pire için yorgan yakanlardansınız belli ki ) postu şikayet edersiniz kaldırırlar.

bu yazının şu yazıyı yazan arkadaştan gelmesi ilginç ;

Pickles said:

Atam sen kalkta gecko yatsın
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Konuştuğumuz dilin çoğunluğunu Türkçe olmayan kelimeler oluşturuyor yıllardır zaten. İngilizce konuşunca bağımsız olmayan millet olmuyorsun, o adamın kişisel tercihi, küresel dünya şartlarına göre de dilimize tabii ki ingilizce kelimeler girecek. Atatürk'ün zamanı için geçerli olan takıntıları bugüne taşımanın anlamı yok. İsterse herkes öz Türkçe kelimeler konuşsun, hükümet taviz verirse, ekonomik özgürlüğün yoksa bağımsız değilsin. Yada isterse herkes İngilizce konuşsun, ekonomik özgürlük varken ve hükümet sadece kendi halkının iyiliğini düşünüp baskı altında kalmadan karar alabiliyorsa bağımsızsındır.

Dile bu kadar takılmayın, keşke tek bir dil olsa dünyada, her şey çok daha güzel olurdu

Abi Atatürk olaya sadece ekonomik bağımsızlık olarak bakmıyordu. Kültürel bağımsızlık olarak da bakıyordu. Ben de biliyorum söylediğin şeyi, ancak tek bağımsızlık tanımı o değil ne yazık ki. Ama hani günümüzde kültürel bağımsızlık olayına pek inanmayanlar var, dünyanın küreselleşmesinden dolayı. Ama ben hala inananlardanım ne yazık ki.

Neyse istemiyorum ben bu konunun fazla uzamasını. Başlığı kirletmeyelim bence gereksiz yere. Eminim çok tarışılmıştır bu meseleler paticikte zaten, şimdi yeniden alevlendirmenin pek bir anlamı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...