Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vejeteryan pizza ne lan


gecko

Öne çıkan mesajlar

olitere said:

Xaenin said:

Doğada hayatta kalabilmek için diğer hayvanları yiyen büyük hayvanlardan tek farkımız bizim yemeğimizi tabağa koyuyor olmamız. Meat is murder diye gezen vejeteryanlara bu sözüm.



Biz etsiz de yaşayabiliyoruz bilmemne diye de çıkmasın kimse lütfen, inanılmaz komik oluyor o.


said:



Et ve süt ürünleri, içerdikleri yüksek kolestrol nedeniyle kalp sağlığı açısından zararlı olabilmektedirler. Ayrıca pek çok modern hastalık (deli dana, kuş gribi, vb.) hayvan ürünlerinden bulaşmaktadır. Oysa vegan beslenme düzeni kalp sağlığı için faydalı olduğu gibi yüksek oranda vitamin ve anti-oksidant içerdiğinden bağışıklık sistemini de güçlendirir. Ancak vegan beslenme düzeninde yeterli protein, B vitamini (özellikle B 12), ve kalsiyum alınmasına dikkat gösterilmelidir.




said:
Why Vegan?

Some of the main reasons for choosing a vegan lifestyle

What is a vegan?

A vegan is someone who tries to live without exploiting animals, for the benefit of animals, people and the planet. Vegans eat a plant-based diet, with nothing coming from animals - no meat, milk, eggs or honey, for example. A vegan lifestyle also avoids leather, wool, silk and other animal products for clothing or any other purpose.

It’s a healthy choice

A balanced vegan diet (also referred to as a ‘plant-based diet’) meets many current healthy eating recommendations such as eating more fruit, vegetables and wholegrains and consuming less cholesterol and saturated fat. Balanced vegan diets are often rich in vitamins, antioxidants and fibre and can decrease the chances of suffering from diseases such as diabetes, heart disease, stroke and some cancers. Well-planned plant-based diets are suitable for all age groups and stages of life.


Asıl komik olan insan da hayvandır doğanın kanunu senden güçsüz olanı katledip beslenmektir diyerek vicdan masturbasyonu yapmak


olitere said:

Nutritional guidelines for vegan diets: a summary

A vegan diet has been shown to reduce the risk of heart disease and obesity. As with any diet, it is important to ensure that the vegan diet is well balanced. This can be achieved by adhering to the following guidelines:

5-a-day: the UK Department of Health recommends a minimum five portions of fruit and vegetables should be eaten each day. Include a variety of different-coloured vegetables and fruit to ensure a range of health-giving vitamins and minerals.
Limit the use of refined grains since much of the nutrient content is lost. Whole grains, on the other hand, are associated with many health benefits.
Avoid hydrogenated fats, which are damaging to health. Good fats to provide are those containing omega 3, for example rapeseed oil, which has the additional benefit of being cheap and readily available.
Limit the use of salt.
It is important to provide sources of:

Vitamin B12

Readily available in fortified foods such as yeast extract, soya milk, breakfast cereal and margarine. Alternatively a supplement can be provided. Daily amount: 3 micrograms.

Iodine

Found in small amounts in green leafy vegetables and in larger amounts in seaweeds such as kelp. Daily amount: 150 micrograms.

Vitamin D2

Most D2 comes from sun exposure. If this is limited, fortified margarine or soya milk can provide some of the daily requirements. (Note: D3 is not suitable for vegans). Daily amount: 10 micrograms.

Omega 3

Daily amount: one heaped tablespoon of ground flaxseed or two tablespoons of rapeseed oil.


Et yemeyince kimse ölmez veya çelimsiz yetişmez tıraşı kesin burda şimdi , tadı çok güzel o yüzden yiyoruz gerisi kendimizi savunmak için bahaneler diyin bitsin



Kendine ait fikrin yok mu abi senin sağdan soldan vegan şövanistlerini alıntılamışsın? Ben de makale okudum bu konuda ama koyayım da hayvan yiyenler göt olsun diye düşünmedim hiç. Hani vejeteryanlığı anlarım, saygı duyarım, veganlığı da anlarım ama saygı duymam çok ekstrem bir durum olduğu için de bana gelip de et yememek insanı sağlıklı yapar demesin kimse. Et yememek seni daha az sağlıklı yapmaz bile diyebilirsiniz, o zaman popomdan başka bi tarafımla gülebilirim duruma bağlı olarak. Ama et yememek daha sağlıklı kafalarında gezinmeyin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca et tüketiminden kaynaklanan hastalıklardan bahsederken deli dana ve kuş gribi gibi son derece fuzuli hastalıklardan laf açılması da çok komik.


Gut falan desen daha ciddiye alabilirdim ki gut hastalığı bile etten ziyade gerizekalı olmakla alakalı bir durum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şunu da koyayım madem kendi fikrimizi koymayı tercih etmiyoruz, et yemedikleri için ölen insanlardan bahsedelim:


WHEN Crown Shakur died of starvation, he was 6 weeks old and weighed 3.5 pounds. His vegan parents, who fed him mainly soy milk and apple juice, were convicted in Atlanta recently of murder, involuntary manslaughter and cruelty.


Jacob Magraw-Mickelson
This particular calamity — at least the third such conviction of vegan parents in four years — may be largely due to ignorance. But it should prompt frank discussion about nutrition.

I was once a vegan. But well before I became pregnant, I concluded that a vegan pregnancy was irresponsible. You cannot create and nourish a robust baby merely on foods from plants.

Indigenous cuisines offer clues about what humans, naturally omnivorous, need to survive, reproduce and grow: traditional vegetarian diets, as in India, invariably include dairy and eggs for complete protein, essential fats and vitamins. There are no vegan societies for a simple reason: a vegan diet is not adequate in the long run.

Protein deficiency is one danger of a vegan diet for babies. Nutritionists used to speak of proteins as “first class” (from meat, fish, eggs and milk) and “second class” (from plants), but today this is considered denigrating to vegetarians.

The fact remains, though, that humans prefer animal proteins and fats to cereals and tubers, because they contain all the essential amino acids needed for life in the right ratio. This is not true of plant proteins, which are inferior in quantity and quality — even soy.

A vegan diet may lack vitamin B12, found only in animal foods; usable vitamins A and D, found in meat, fish, eggs and butter; and necessary minerals like calcium and zinc. When babies are deprived of all these nutrients, they will suffer from retarded growth, rickets and nerve damage.

Responsible vegan parents know that breast milk is ideal. It contains many necessary components, including cholesterol (which babies use to make nerve cells) and countless immune and growth factors. When breastfeeding isn’t possible, soy milk and fruit juice, even in seemingly sufficient quantities, are not safe substitutes for a quality infant formula.

Yet even a breast-fed baby is at risk. Studies show that vegan breast milk lacks enough docosahexaenoic acid, or DHA, the omega-3 fat found in fatty fish. It is difficult to overstate the importance of DHA, vital as it is for eye and brain development.

A vegan diet is equally dangerous for weaned babies and toddlers, who need plenty of protein and calcium. Too often, vegans turn to soy, which actually inhibits growth and reduces absorption of protein and minerals. That’s why health officials in Britain, Canada and other countries express caution about soy for babies. (Not here, though — perhaps because our farm policy is so soy-friendly.)

Historically, diet honored tradition: we ate the foods that our mothers, and their mothers, ate. Now, your neighbor or sibling may be a meat-eater or vegetarian, may ferment his foods or eat them raw. This fragmentation of the American menu reflects admirable diversity and tolerance, but food is more important than fashion. Though it’s not politically correct to say so, all diets are not created equal.

An adult who was well-nourished in utero and in infancy may choose to get by on a vegan diet, but babies are built from protein, calcium, cholesterol and fish oil. Children fed only plants will not get the precious things they need to live and grow.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:


olitere said:

Xaenin said:

Doğada hayatta kalabilmek için diğer hayvanları yiyen büyük hayvanlardan tek farkımız bizim yemeğimizi tabağa koyuyor olmamız. Meat is murder diye gezen vejeteryanlara bu sözüm.



Biz etsiz de yaşayabiliyoruz bilmemne diye de çıkmasın kimse lütfen, inanılmaz komik oluyor o.


said:



Et ve süt ürünleri, içerdikleri yüksek kolestrol nedeniyle kalp sağlığı açısından zararlı olabilmektedirler. Ayrıca pek çok modern hastalık (deli dana, kuş gribi, vb.) hayvan ürünlerinden bulaşmaktadır. Oysa vegan beslenme düzeni kalp sağlığı için faydalı olduğu gibi yüksek oranda vitamin ve anti-oksidant içerdiğinden bağışıklık sistemini de güçlendirir. Ancak vegan beslenme düzeninde yeterli protein, B vitamini (özellikle B 12), ve kalsiyum alınmasına dikkat gösterilmelidir.




said:
Why Vegan?

Some of the main reasons for choosing a vegan lifestyle

What is a vegan?

A vegan is someone who tries to live without exploiting animals, for the benefit of animals, people and the planet. Vegans eat a plant-based diet, with nothing coming from animals - no meat, milk, eggs or honey, for example. A vegan lifestyle also avoids leather, wool, silk and other animal products for clothing or any other purpose.

It�s a healthy choice

A balanced vegan diet (also referred to as a �plant-based diet�) meets many current healthy eating recommendations such as eating more fruit, vegetables and wholegrains and consuming less cholesterol and saturated fat. Balanced vegan diets are often rich in vitamins, antioxidants and fibre and can decrease the chances of suffering from diseases such as diabetes, heart disease, stroke and some cancers. Well-planned plant-based diets are suitable for all age groups and stages of life.


Asıl komik olan insan da hayvandır doğanın kanunu senden güçsüz olanı katledip beslenmektir diyerek vicdan masturbasyonu yapmak


olitere said:

Nutritional guidelines for vegan diets: a summary

A vegan diet has been shown to reduce the risk of heart disease and obesity. As with any diet, it is important to ensure that the vegan diet is well balanced. This can be achieved by adhering to the following guidelines:

5-a-day: the UK Department of Health recommends a minimum five portions of fruit and vegetables should be eaten each day. Include a variety of different-coloured vegetables and fruit to ensure a range of health-giving vitamins and minerals.
Limit the use of refined grains since much of the nutrient content is lost. Whole grains, on the other hand, are associated with many health benefits.
Avoid hydrogenated fats, which are damaging to health. Good fats to provide are those containing omega 3, for example rapeseed oil, which has the additional benefit of being cheap and readily available.
Limit the use of salt.
It is important to provide sources of:

Vitamin B12

Readily available in fortified foods such as yeast extract, soya milk, breakfast cereal and margarine. Alternatively a supplement can be provided. Daily amount: 3 micrograms.

Iodine

Found in small amounts in green leafy vegetables and in larger amounts in seaweeds such as kelp. Daily amount: 150 micrograms.

Vitamin D2

Most D2 comes from sun exposure. If this is limited, fortified margarine or soya milk can provide some of the daily requirements. (Note: D3 is not suitable for vegans). Daily amount: 10 micrograms.

Omega 3

Daily amount: one heaped tablespoon of ground flaxseed or two tablespoons of rapeseed oil.


Et yemeyince kimse ölmez veya çelimsiz yetişmez tıraşı kesin burda şimdi , tadı çok güzel o yüzden yiyoruz gerisi kendimizi savunmak için bahaneler diyin bitsin





Kendine ait fikrin yok mu abi senin sağdan soldan vegan şövanistlerini alıntılamışsın? Ben de makale okudum bu konuda ama koyayım da hayvan yiyenler göt olsun diye düşünmedim hiç. Hani vejeteryanlığı anlarım, saygı duyarım, veganlığı da anlarım ama saygı duymam çok ekstrem bir durum olduğu için de bana gelip de et yememek insanı sağlıklı yapar demesin kimse. Et yememek seni daha az sağlıklı yapmaz bile diyebilirsiniz, o zaman popomdan başka bi tarafımla gülebilirim duruma bağlı olarak. Ama et yememek daha sağlıklı kafalarında gezinmeyin.


Et yemeden de çok sağlıklı yaşanabilir.Üstelik yağ, kolesterol gibi sorunlar da çıkmaz ileride.Bu sebepten daha sağlıklı bir yaşam denilebilinir vejeteryan yaşama.Ama vejeteryanların asıl sebepleri daha manevi olgular et yemeyeyim de sağlıklı yaşayayım değil tabi.Üstelik şu anda yediğimiz etlere bakılırsa aslında bizim de yemememiz lazım sağlık açısından.Et ten alabileceğin her türlü besini sebze tahıl ve türevlerinden de alabilirsin bu da bir gerçek.

Haaa ben et yerim çokta severim.Hele köy tavuğu ya da sağlıklı bir hayvanın kırmızı eti, balık, yumurta falan mistir gözümde.Ama vejeteryanlık saçma iş adamlar haklı bile değil diyemem zira kendilerine göre oldukça haklılar.Öldürdüysem saygısızlık etmem yerim etini diyorum ben.Aldığım eti de hayvanı bizzat ben öldürmüşüm gibi düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

büyük büyük dedem 103 yaşında gitti büyük babam hala sağlıklı çakı gibi babam 63 yaşında saçında beyaz yok bi oturuşda bi kuzu aile mottosu ben orta yaşa dayanıp üstüne kilolu olmama rağmen kolestrol/kalp/tansyon sıkıntım yok bence olay etmet değil düzgün beslenmede hergün hergün et yenmez sofrada mutlaka taze sebze/meyvede olmalı ama et öldürüyor fenim insanoğlu et yemek için yaratılmamış felan rubbish derim arkadaş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

buarada etsiz yaşamak daha sağlıklı falan denmiş değil. en azından yaşlandığınızda beyninizle ilgili sorunlar yaşamak istemiyorsanız balık eti, kaslarınızla ilgili sorun yaşamak istemiyorsanız da biraz kırmızı et yemeniz lazım. ama muhtemelen geliri ortalama ve üstü olan bir insanın haftalık et tüketimi ihtiyacının on yirmi katı falandır. insanlık olarak böyle bir sorunumuz var işte. eti gereğinden çok çok daha fazla tüketiyoruz o zaman tabi sorun olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...