Turkceplease Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 LucifeL said: Turkceplease said: Aluriel said: işte işin komik tarafı da o ya zaten. yasakladın ama giriyor herkes. kendilerini mi kandırıyorlar, tatmin mi oluyorlar anlamak zor yani. Kurallar uygulanmak için var.Soraralar uyguladınmı? Evet.Tamam iyi günlersanki hayatında hergün her kurala uyarak yaşıyorsun ya sen şimdi böyle konusuyorsun ama bütün gün youtube da acapi dansı videosu izliyorsundur... hangi ruh ve zeka ile bunu çıkarttın anlamadım.ben kurallar var ama adamlar devleti yönettiğinden harbiden laf olsun diye kapatıyorlar.kanunlar gereği oysaki pekte meraklısı değiller. şeklinde yazdım ama öyle bi yapın varmışki birisi birşey desede laf sölesem gibi hah
LucifeL Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 o zaman yazarken üslübün daha açık ve alaycı olmadan yazıp diğer topiklerde de troll yapmassan ciddiye konustuğunu anlarım...
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Scheriff said: @nilep ya abi bence de atatürk'ün değeri azalmıyor birileri gereksiz video koyunca. ama ortada bir kanun var ve bu uygulanıyor. uygulanmak zorunda. kalkıp sansür vs vs diyor birileri. bangbros yasaklanınca evet sansür var ama bu olayda sansürle alakası yok diyorum. ve ülkelerin hassasiyetleri farklı yani yapacak bir şey yok. keşke amerika'da doğsaymışız o zaman ne diyim. bekleme süreci dediğin youtube 1 yılda falan cevap verdi devletin uyarısına sonra dalga geçiyorlar diyince sallamayın deniyo:) ve sadece o videoların olduğu sayfalar kapatılmalı bütün site değil dediğimi de tekrar ediyorum. Yok anladım zaten sadece dediğimi farklı anlayıp laf sokmuşsun ondan dedim, yoksa katılıyorum genel olarak :)
vivavale Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 1000ali ingiltereden acıklama yaptı hukuk devleti oldugumuzdan ve baykalın avukatlarnn dava acması üzerine youtube yeniden yasaklanmıs,bütün suc baykalda :P
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Scheriff said: yazdığım şeyin tamamını okumuş olsan kapatılmamalı zaten dediğimi görürdün okumadan söyleniyorsun.. al yazdığın şeyden bir parça Scheriff said: çok fena hayaller içinde bazı arkadaşlar. sansüre karşı duralım derken neyi savunduğunuzun veya olayın ne olduğunu falan kaçırmışsınız. bi kere herkes sansüre karşı ve bu youtube yasağının uygulaması kısmında ciddi yanlışlar falan var tabiki. ama... ama elin sitesi devlet kanunuyla maytap geçerken burda sırf hükümete karşıyız, akp'yi sevmiyoruz, sansüre hayır(ki bu olayda sansür yok aslında) argümanlarıyla komik oluyoruz bayaaa komik oluyoruz. Olayı "AKPyi sevmiyoruz" argümanları gibi hayali argümanlara çekmişsin. Ben bu olayların başından beri Türkiyedeki internet medyası yasaların yetersizliğinden ve milletvekillerinin de bu yasaları düzeltmek yerine bu yetersizliği sansür için kendi çıkarlarına kullanmasından yakınıyorum. Ve evet burda sansür gayet de var bu ülkede bu eksik yasalar yüzünden gayet sansür de yapılıyor bunun farkında olmadan "çok fena hayaller içinde bazı arkadaşlar. sansüre karşı duralım derken neyi savunduğunuzun veya olayın ne olduğunu falan kaçırmışsınız." gibi saçma bir şey yazarsan öyle bir tepki alırsın tabi. Adam gidiyor evrimi savunan siteyi "bana hakaret etti" diye kapattırıyor, bu sansürdür bunun ötesi berisi vergisi devleti falan yok.
Scheriff Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 gerçekten şüphe etmeye başladım okuduğundan. tek tek yazdıklarımı alıntılamicam. yasağın uygulamasının yanlış olduğunu söyledim defalarca. ülkede sansür yok demedim. bu youtube olayı sansürden ziyade kanun uygulamasıdır dedim ve o kanunun yanlış olduğunu düzenlenmesi gerektiğini de söyledim. dediklerimi de belli gerekçelere dayandırdım. onlara dair 2 kelime yazmayıp evrim teorisi şu bu diyorsun ki alakasız benim sölediklerimle. sadece sana cevap vermişim gibi kendi yaptıkların/yapmadıkların ekseninde düşünüyorsun sölediklerimi. her mesajı okudum ve evet bence sırf akp/sansür ekseninde düşünüp devamını idrak etmeden yazanlar var. ben de onlara cevaben yazmıştım mesajı. ek: internetin genel kuralları falan da demişsin yukarda ki ben de aynı şeyi savunuyorum zaten ama şuanda BM kararı tadında bu tarz bir kurallar listesi olmadığına göre herkes kendi kanunlarına uygun hareket eder.
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 valla konuyu açan benim, sansürcü zihniyete laf eden benim, akpyi de sevmeyen benim hatta bu olaylar yüzünden youtube'a değil devlete kızan da benim, dolayısıyla öyle genel bir laf edersen kendimi savunurum tabi ki.
Soimyr Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Turkceplease said: LucifeL said: Turkceplease said: Aluriel said: işte işin komik tarafı da o ya zaten. yasakladın ama giriyor herkes. kendilerini mi kandırıyorlar, tatmin mi oluyorlar anlamak zor yani. Kurallar uygulanmak için var.Soraralar uyguladınmı? Evet.Tamam iyi günlersanki hayatında hergün her kurala uyarak yaşıyorsun ya sen şimdi böyle konusuyorsun ama bütün gün youtube da acapi dansı videosu izliyorsundur... hangi ruh ve zeka ile bunu çıkarttın anlamadım.ben kurallar var ama adamlar devleti yönettiğinden harbiden laf olsun diye kapatıyorlar.kanunlar gereği oysaki pekte meraklısı değiller. şeklinde yazdım ama öyle bi yapın varmışki birisi birşey desede laf sölesem gibi hah Birde Türkçede (hele nickinle düşününce) İmla Kuralları diye bi hadise var, arada büyük harf kullanıyorsun, birde üç nokta dışında (...) dışında noktalama işaretleri var, bunlarada uyuyormusun? Hayat ne güzel, vapurlar falan.
escape Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 gerçekten bu konu hakkında sölemek istediğim o kadar cok şey varki artık bi işe yaramadığını ve boş boş konuşup burda insanların kalbini kırmaya yaradığını biliyorum. burda tartışırız tartışırız yapılan yapılır olan olur. bu ülkede sistem değişmedikçe biz ve bizim gibi insanlar hiçbir zaman huzur bulamıcaklar. onun için bence bu tarz şeyleri takmayın kafanıza. yanlış anlamayın beni sadece bu tarz şeylere kafa yorucağımıza alternatiflere yönelmeli ve belki de alternatifler yaratmaya bakmalıyız. ben kendimizi "alt kültür" olarak görüyorum ve bir alt kültür bu tarz konuları tartışmak yerine kendilerine kalıcı çözümler üretmeli. youtube kapandı, alternatifleri biliyorsunuz. facebook kapandı, gerçek anlamda herkesin işine yaradığını düşünmüyorum. geyikten başka bişi değil. daha yararlı işlerle uğraşabilir bu alt kültür. veya herhangi bir site kapandı. bu konuda tabi sesimizi çıkarıcaz tartışıcaz ama bu tartışma "neden böle oldu hedehödö" değil "şimdi napabiliriz aga. bu kodumun sistemi yine bir şehit daha verdi bize" denmeli. bu alt kültür, bu ülkeye göre değil. üst ve popüler kültürün gelenekçi ve düz tutumu, bunu tartışmakla bizi asimile etmekten başka birşeye yaramaz. yaa ben konuşmıcaktım bu konuda :( bi de şuan paticikte girdiğim en ciddi posttur bu. bu başlığı sık kullanılanlara alıyorum.
Suark Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Anlaşamadığımız nokta şu, bu ülkenin kanunları, senden benden youtube dan üstün. Bu yüzden, uygulamaya geçiliyor. Kapatmak dışında bir yaptırımları da yok, olamıyor zaten. Onlarda yapıyorlar işte? Bunun bizim özgürlüğümüzü kısıtlamakla alakası yok ki, zaten başbakan kendi söyledi "ben girebiliyorum sizde girin diye". Hukuk devletinde,bir kanun varsa ve bu çiğneniyorsa yaptırıma gidilir. ha kanun yanlıştır,tartışılır yaptırım yanlıştır,tartışılır zemin yanlıştır, buda tartışılır ne bileyim oraya bir madde atarsın bu kanunlar internet siteleri için geçerli değildir gibisinden. Ama bütün bunlar olana kadar, youtube kanunları çiğnemeye devam ettikçe kapatılacaktır. Neden? çünkü kanun böyle, ha oraya atarsın bir madde, bu kanunlar internet için geçerli değildir diye, o zaman uygulamazsın. Sen çıkıp diyosun ki, çok saçma olduğu için bu kanunlar internet üzerinde uygulanmasın. Tamam haklısın, zaten herkes hem fikir kanunu saçma olduğundan, o zaman seni temsil edenden veya kendin yapabiliyorsan, gidip yasa tasarısında falan bulunacaksın oraya ekleyecekler " bu kanun internette geçersizdir " diye. O zamana kadar, Türkiye Cumhuriyeti hukuk devleti oldukça ve bu kanun böyle oldukça ve o site bunu ihlal etmeye devam ettikçe kapatılacak. Bunun yasakçılıkla alakası yok, hukuk devleti olmakla alakası var. Konsept karmaşası yaşıyorsunuz siz, sorun burada.
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 kanun yanlış ve bunu düzeltmesi gereken insanlar bu yanlışlığı fırsat olarak kullanıp kendi işlerini görüyorlar. başbakan da "kanun yanlış ama napalım uygulamak zorundayız" gibi bir kafada bile olsa iyi diyeceğim nerdeyse artık. "yasa değil mi yaparız" kafasındaki bir adam türkiyede üzerinden fayda sağlanan yetersiz ve eksik bir yasa grubuna gelince konu "ben giriyorum siz de girin" diyorsa burdaki hata açık ve bariz bir şekilde ortada. burda youtube'a kızacak yer yok, bütün sorunların kaynağı belli.
Daemir Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 @turkceplease arkadaş kurallar sürekli değişmiyor, gelişmiyor mu? kural kavramının arkasına sığınmak nedendir? dünya değişirken ve çağ dışı devletler değişimi reddederken, onlardan biri mi olmak istiyorsun? kuralların nasıl ve neden konulduğunu bilmeden kuralları savunarak? kanunlar, yaşanılan çağın yaşanılan doğruları üzerine koyulan kurallardır. çağın gerisinde olanlar yasaklarla çağın görüşünü engellemeye çalışırlar, ilerisinde olanlar yasakları kaldırırlar. en azından ortada ol da, yasak koyma. kendin yobazsan, halkını yobaz kılma. doğru olan kurallar değildir, gelişim, değişimdir; bunlarda aklın yolunda olur, baykal ın utancının veya devletlerin gereksiz üretilmiş gururlarında değil.
Daemir Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 @turkceplease ayrıca devletlerin her şeyden üstün olduğu laflarına da gülüyorum. devlet kurumu halkına hizmet için var olan bir kurumdur. halkına kurallar koyup bunları uygulatmak için değil. bazı insanlar milliyetçilikleri vs. kullanılarak gaza getirilip inandırılıyor böyle saçma sapan şeylere. devlet benden de senden de büyük değil arkadaş. devlet benim için var, senin için var. bunların farkında olmadığın için demokrasi ne demek bilmiyorsun. sen ve senin gibiler yüzünden ülke bu halde zaten.
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Daemir said: devlet benden de senden de büyük değil arkadaş. devlet benim için var, senin için var. bunların farkında olmadığın için demokrasi ne demek bilmiyorsun. (tu)
escape Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Daemir said: devlet benden de senden de büyük değil arkadaş. devlet benim için var, senin için var. bunların farkında olmadığın için demokrasi ne demek bilmiyorsun. sen ve senin gibiler yüzünden ülke bu halde zaten. öle bir devlet yok.
Scheriff Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 neden niçin nasılını bir sonraki adımda tartışırız hatta tartıştık defalarca. sadece şunun cevabını verin "ama bak bu da var şu da var" demeden. bir mahkeme youtube'a diyor ki kardeşim böyle böyle bir iddia var. sıkıntı olmuş. gel buna cevap ver. yolunu yordamını bulalım. yoksa bizdeki kanun bu. böyle bir sonucu olacak bu işin. youtube'da orasına burasına takmıyor. bildiğini okuyor. yapabilir mi bunu amerikan mahkemesine? ingiliz mahkemesine? bunu biri anlatsın bana
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 türkiyenin youtube'a nasıl bir taleple gittiğini ve youtube'un buna nasıl bir cevap verdiğini tam olarak bilmediğim için o konuda bir yorum yapamıyorum ama durumun en ekstrem halinde bile (yani senin dediğin durum) bence youtube'un bu tarz bir uygulamaya gitmemesi bizim için faydalı. Neden diyecek olursan Türkiyede bu konudaki yasaların yetersiz ve eksik olmasından ötürü saçma sapan davalarla youtube içersindeki içeriğe çok fazla kısıt getirilebilir. Site kapatma davalarını görüyoruz... Dolayısıyla böyle bir uygulama olacaksa bile Türkiyedeki yasaların düzeltilmesinden sonra olması bizim için daha faydalı. Youtube'un bu davranışının doğru olup olmadığını dediğim gibi youtube tam olarak nasıl davrandığı ve neden öyle davrandığını anlarsam söyleyebilirim ama şuanda bir şey söyleyemiyorum. Açıkçası gerçekten bizim devleti sallamıyorlar mı yoksa bizim devlet onlara verilmesi gereken zaman ve sabrı vermiyor mu bilmiyorum. En nihayetinde tabi gerçekten sadece türkiyenin pazar payı düşük olduğu için bu uygulamaya verilecek olan para türkiyede youtube yasağından gidecek olan paradan daha fazlaysa bir kapital tercih olabilir ama bana öyle gelmiyor.
Daemir Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 adam ingiliz amerikan mahkemelerine gidecek olsa bile devlet üstün olduğu için, kanunlara saygı gösterdiği için gitmeyecek ki. o devletlerin yaptırım gücü olduğu için gidecek. senin 70 milyon nüfusun var, bunların kaç milyonu internet kullanıcısı, kaç milyonu youtube a giriyor, kaç milyonu yasaklandıktan sonra da giriyor? sen daha koyduğun kanunları uygulatamazken ve kendini küçük düşürürken adam seni kaale mi alır? ingiliz hükümeti, amerikan hükümeti bu duruma düşer miydi? düşmezdi.
Daemir Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 türkiye cumhuriyeti başbakanı ben giriyorum sizde girin diyor, kanunu umursamıyor. dışarıdan bakan bi adam bu ülkeyi hukuk devleti olarak nasıl görsün?
Dennis Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 O konuda ben de destekliyorum başbakanı. Yerim öyle yasağı.
Suark Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Ya iyide, youtube'a gerçekten yasak getirilirse, yani gerçekten giremez isek bunun ucu bize dokunur? Biz onları kanunlarımıza karşı gelemeyeceklerini göstermek için kapatıyoruz. Ha çok mu zor, verir devlet 2 kuruş youtube a, "this video is not avaiable for your country" dedirtir. Olmadı direk kaldırtır. Kanunları uyguluyoruz işte, bizimde, haksızda olsak devletimizin yanında durmamız gerek. Şey gibi bişey bu, en yakın arkadaşın tanımadığın bir adamın kız arkına sulanır, olay büyür. Bu durumda, haksızda olsa arkadaşını kollarsın yani ( tamam sen yapmayabilirsin, ama ben yaparım ). Tekrar diyim burda, Kanun saçma olabilir, haksız olabiliriz ama bunu eleştirmek, bununla alay etmek dışarıdan birine düşmez. Biz içimizde sorunu uzun vadede hallederiz ama kısa vadede 20 milyon kullanıcı olarak sadece 1 haftada çok güzel bir tokat vurabiliriz youtube a. 1 hafta sadece, bak bakayım adamlar böyle bir şeyin olmasına izin veriyorlarmı.
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 kafamızı kuma gömelim diyosun yani. abi komik resmen youtubeun kapatılması. kendilerini kandırıyorlar. kapatan da biliyor isteyen herkesin girmeye devam ettiğini kapattıran da. uğraştığımız olaya bak ya cidden.
Suark Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 vallahi bence kafayı kuma gömmek youtube a girmek şu aralar, sineye çekmek direk. Tepkini, iki tarafa da göstereceksin, Devlet, doğru dürüst kanun yapacak;saçma sapan uygulamalara gitmeyecek Youtube, 2 tane avukat tutuvericek bu ülke için. Hatta ben devlet tarafında olsam, direk "bakın sizin aklınıza gelmiyor beceremiyorsunuz, alın size bedava 2 tane avukat yasal sorumluluklarınızı hatırlatmak için" diyip çalıştırıcak 2 adam. Ama nerde bizde o birlik beraberlik,şu basit olayda bile birlik olamıyoruz.
fede Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2010 nabıcak yutup hukuk anlayışımızı mı değiştirmeye çalışıcak. ben olsam hiç uğraşmam adamlar da doğrusunuz yapıyo. solcusundan sağcısına kadar herkes yobaz bu memlekette, laf da anlamıyolar
Öne çıkan mesajlar