Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Dark Knight Rises (2012)

Innuendo

Öne çıkan mesajlar

Ha ayrıca eklemeyi unuttum, filmin senaryosunda VARDI wall street sahnesi çok daha evvelden...

Sahne değişmesi eklenmesi falan yalan uçuk türk modeli. Kaldı ki ABD'de çekim programı "haftaya şurdayız beyleeeer" ile yapılmıyor.

Aylar evvelsinde programda oluyor bunlar. Son dakika değişiklikleri olur zoraki hallerde.
Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:
bone hala soruma yanıt alamadım, 11.00 matinesi en arka sıra 22.koltukta oturan sen miydin? bence kesin sendin ya hahah

anyone can be batman... err.. bone.

ama hayır o ben değildim. 22. koltuk benim için çok yan, ortada oturmayı tercih ederim hep.

ama sence kesin ise muhakkak biri benim cosplayimi yapıyor demektir. kostümünü çıkartıp "The shadows betray you because they belong to me!"
diye bağırsaydın
Sosyal ağlarda paylaş

sen götünle anlıyorsun bence. evet yardım fonları bane saldırısıyla birlikte olmuyor ama bane saldırısı olunca çocuklar bu sefer yakacak bulamıyorlar, daha da fakirleşiyorlar ve sonrasında (yani batman kazandığında) çocuklara sığınmak için ev bağışlanıyor, fonları tekrar kuruluyor. yani burjuvazinin foundation kültürü, sosyalizmden iyidir mesajı çok belli. ingilizceyle bir sıkıntım yok paticik'in en iyi ingilizce okuyan ikinci kişisiyim okey?

ben benzetmiyorum ki bane hareketini sosyalizme falan. senaristler, yapımcılar benzetiyor. verilen mesajlar, verilme şekilleri falan gayet ortada yazdım zaten.

LathspeLL said:

Ha ayrıca eklemeyi unuttum, filmin senaryosunda VARDI wall street sahnesi çok daha evvelden...

şunun da ispatını alayım.

seni eğlendiren şey beni de eğlendirecek diye bir kaide yok, midemi bulandırıyor olabilir. evet favori yönetmenlerim haneke, nuri bilge falan ve çok elit bir insanım okey?
Sosyal ağlarda paylaş

Abi böyle Dark Knight gibi filmlerdeki Anti-Komünist beyin yıkama, kapitalizm, patriotism vs gibi şeylerden bahseden insanlar kendilerini çok zeki hissediyorlar tahminimce. Hislerinize ortak olmadığımı da paylaşmak istedim.

Biri bir senaryo yazmış, hemen satır aralarına, illuminati propagandasına, subliminal mesajlara, desteklenen ideolojilere falan bakan adam var.

Yeni mi girdiniz üniversiteye? Birinci-ikinci sınıfta aldığınız politikaya giriş derslerinin ışığında mı kuruyorsunuz kafanızdakileri?

Ben sana söyleyeyim alt metni: 300 milyon dolar.

Odasında oturan zengin fabrikatör Bruce'u anlatan bir film yapmıyorsan; savaşı, villainları barındıran bir senaryon varsa, çok isteyen adam budizm propagandası bile bulacaktır zaten.

Çok yorucusunuz be.
Sosyal ağlarda paylaş

tebrikler bütün popüler kültür yorumculuğunu birinci sınıfta alınan politikaya giriş derslerine bağladın. zaten baudrillard, zizek falan hep siyaset bilimi birinci sınıf öğrencileri. neyse hiçbir alt-mesaj yok, spider-man amerikan bayrağının önüne konması da tesadüftü falan. hadi bay ben tarkovski izlicem
Sosyal ağlarda paylaş

velev ki var.

OLUM SİZE NE?

ne oluyor böyle böyle yapıldı, şu simgeler kullanıldı, hehe ben buldum diyince. kocaman yıldızlı bir aferin size.

abi bi filme eleştirmen olarak gitmeden, sırf izleyici olarak, zevk almak için gitmek bu kadar mı zor yahu?

ha derseniz ki yanlış yapıyorlar, kitleler bundan etkilenir: o zaman nuri alço şu filmdeki propagandadan etkilenecek adama gidip "abi dünyada çük diye bir şey yok, inanma böyle saçma şeylere" dese, o herif çüke inanmaz, çünkü bu filmde bu propagandadan etkilenecek adamın çüke sürelecek aklı yoktur.

sonuç olarak:

achievement unlocked: smurfs(komünistler)
Sosyal ağlarda paylaş

filme eleştirmen olarak gitmek veya zevk almak için gitmek ne demek? bir filme gidersin. (ki 3 gün öncesinden en arkada-ortada imax bileti aldığım için maksimum zevki hedeflemişim denebilir.) sonra o film hakkında algın dahilinde düşünürsün. farklı açılardan değerlendirirsin ve sevip sevmediğin yanlarını konuşursun veya konuşmazsın.

ama sorun şu, biri farklı bir şey dediği zaman, olayı mainstreamingden kopardığı zaman beyniniz yanıyo. sonra hemen bir yafta buluyorsunuz karşıdakine. yahu gerçekten yıldızlı aferin bekler miyim şöyle bir ortamda? kız yok lan.

neyse, en güzeli 10 üzerinden puan verip sıvışmak. 3/10 okey?
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

Abi afedersinizde GÖTÜNÜZLE izliyorsunuz şu filmleri. Çocuk fonu kesilmesi Bane saldırısıyla olmuyor. Wayne Enterprise mali problemler yüzünden çok evvelden kesmiş yardımı. Filmin başında Bruce Wayne öğreniyor bunu daha. Bane'in ne alakası var.

Filmde olan biten Bane hareketinin "sosyalizme" falan benzetmeye kalkmak gerizekalıca bir olay. Yani çok ıkınmanız lazım böyle bağlantılar kurabilmeniz için resmen. Çünkü Bane hareketinin NEDENLERİ 1. filmde açıklanıyor daha. Hangi vizyon'a sahipler belli yani.

Pati'ye bir "Elitist olmaya kasmadan film nasıl izlnenir" tutosu mu yazmak lazım artık nedir? Yada "film takip edebilme ingilizcesi" dersleri olabilir, "alt yazı kaçırmama" dersleri olabilir falan.

Tek birşeye katılıcam o da halkın ayaklanmaya katılmaması AMA yine de bu bir şekilde açıklanabilir. Çünkü Bane millete "evinize gidin ve bekleyin" diyor. Tabi ki bu insanların bekleyeceği anlamına gelmez. Polislerde siz karışmayın demiş olabilir tabi.

Bunun gibi boşluklar mevcut filmde, ama biraz da çizgiroman sınırları içinde düşünüp, ona göre algılayacaksınız filmi. Shawshank Redemption izlemiyorsunuz...

o tek birşeye katilman bile yanlış, o dehşette o katliamda o korkuda sokaklarda elinde makineli silahlı adamlar kol gezerken o devrime ancak ve ancak suçlular ve varoşlar katılabilirdi ki filmde de öyle oluyor yagmalanıyor etraf. Normal halk ın trendi sanki o ortamda evinden dışarı çıkmamak olurdu gerçek dünyada.
Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:

sen götünle anlıyorsun bence. evet yardım fonları bane saldırısıyla birlikte olmuyor ama bane saldırısı olunca çocuklar bu sefer yakacak bulamıyorlar, daha da fakirleşiyorlar ve sonrasında (yani batman kazandığında) çocuklara sığınmak için ev bağışlanıyor, fonları tekrar kuruluyor. yani burjuvazinin foundation kültürü, sosyalizmden iyidir mesajı çok belli. ingilizceyle bir sıkıntım yok paticik'in en iyi ingilizce okuyan ikinci kişisiyim okey?

ben benzetmiyorum ki bane hareketini sosyalizme falan. senaristler, yapımcılar benzetiyor. verilen mesajlar, verilme şekilleri falan gayet ortada yazdım zaten.

LathspeLL said:

seni eğlendiren şey beni de eğlendirecek diye bir kaide yok, midemi bulandırıyor olabilir. evet favori yönetmenlerim haneke, nuri bilge falan ve çok elit bir insanım okey?

ev bagışlanıyor foundation kuruluyor? lan tabiki kurulcak adam bruce wayne lan bruce wayne öyle bir şey kurmasa batman olmaz bruce wayne olmaz zaten. bunun ne alakası var mesaj göndermeyle kapitalism propogandasıyla. adam batman lan hayatını gothama adamış öyle yazmayacaklar da nasıl yazacaklar mitolojiyi?

bruce wayne playboy olsun ki sen de kaka kapitalist de dimi?
Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:

filme eleştirmen olarak gitmek veya zevk almak için gitmek ne demek? bir filme gidersin. (ki 3 gün öncesinden en arkada-ortada imax bileti aldığım için maksimum zevki hedeflemişim denebilir.) sonra o film hakkında algın dahilinde düşünürsün. farklı açılardan değerlendirirsin ve sevip sevmediğin yanlarını konuşursun veya konuşmazsın.

ama sorun şu, biri farklı bir şey dediği zaman, olayı mainstreamingden kopardığı zaman beyniniz yanıyo. sonra hemen bir yafta buluyorsunuz karşıdakine. yahu gerçekten yıldızlı aferin bekler miyim şöyle bir ortamda? kız yok lan.

neyse, en güzeli 10 üzerinden puan verip sıvışmak. 3/10 okey?

senin verdigin 3/10 a kim itibar gösterir ki? che dirilse ilk işi seni asardı asjdıasdasd
Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:

Çooook fazla anlam yüklemek için kasıyorsun resmen. Yıkım ile gelen genel bir yıkım var zaten ortada. Bruce Wayne'in o fon'u tekrardan adamlara vereceğini daha Blake onla konuşurken anlamıyor musun? AYRICA sen yine foundation kültürünü Wayne Enterprise biriminden alıp genele yayıyorsun. Ayrıca Foundation olayı iyidir sonuçta? Batman filmlerinde Wayne Enterprises iyidir, mutlak iyilik için kurulmuştur, Gotham'ın yararına çalışır hep. Yani barizdir böyle hareketleri. Bunun altında anlamsızca sosyal mesaj yüklemek komedi. Ezelden beri böyledir.

moncici said:

League of Shadows'un amacı ilk filmde veriliyor, Amaçlarında sosyalizm görmedim? Aç filmleri izle tekrardan.
moncici said:

LathspeLL said:

Wall Street gibi bir sahneyi (ki o sahnenin sonrasıda var, devamı var yani) önceden planlamadan ÇEKEMEZSİN NOKTA. Türk sinemasına benzemez bu iş. Provasını almadan, figüranları ayarlamadan yapamazsın. ÇAT diye ekleyemezsin öyle bir sahne, kaldı ki Wayne Enterprises ile bağlantılı, yani konuda bir yeriolan bir sahneyi 2 günde yazmadıkları belli.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi yorumları okudum yıkıldım.Hanginiz çıkıp Batman'e kapitalizm uşağı dicek çok meraktayım hahah.

Böyle saçmalıkları bırakın,adam efsane film çekmiş.Ben 2.filmden daha çok beğendim.2.filmin bazı yerlerinde sıkılmışken,bu filmin her saniyesini çok büyük bir zevkle izledim.Bane efsane oynamış.Sırf gözlerle herşeyi anlatmış Tom Hardy.Bane kısa boylu olur mu,bu adamdan bane olur mu diyenlere KAPAĞI çok ağır koymuş Nolan reis.

bane vs batman

Bukadar şeyi tartışıyosunuzda milyar dolarlık batman'in bane'le kapışırken yanında bir tane bayıltıcı ya da uyuşturucu silahı yok ona neden birşey demiyorsunuz?İlk mekanda,Batman tuzağa düştü de,zaten bane'in mekanına gidiyordu.Full power gelmişti yani oraya.Bane'le kapışırken elektrikleri kesti,duman bombası attı,onu yaptı bunu yaptı.Ama ne hikmetse ne o ip tabancasını kullandı ne jokerin yüzüne fırlattığı bıcaklarını kullandı,ne de bayıltıcı iğnelerini fırlattı.Tamam kader kaçınılmaz beli kırılacakta,bari başka türlü olsaydı.Milyar dolarlık batman'sin illaki en kötü durumlar için bir silah üretmişsindir.

Bane

Bane'in ölüm şekli aşırı saçma.Okadar herşeyi domine et,cat woman gelsin bir bomba atsın öldürsün.Bane'in ölüsünü bile göstermediler.Filmi acil bitirelim zaman kısıtlı triplerine girmiş Nolan sanki.Bir de Bane'in neden okadar güçlü olduğunu açıklamıyorlar.Adam son sahnedeki dövüşte koca kolonu parçaladı yumruklarıyla.Mike Tyson'u getir eli kırılır o kolona vurunca.8 yıl dövüşmesede sonuçta o batman ve belli bir gücü var,ilk dövüş sahnesinde ard arda yumruklar sinek vızıltısı geldi bane'e.Bu adam nasıl böyle insan üstü olabiliyor bi açıklamaları lazımdı.Herkez çizgi romancı değil sonuçta.Maske'nin sadece acısını aldığı söylendi.

Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:

hollywood'da senaryoda sonradan değişiklik yapılamayacağını mı sanıyorsun? işlerin nasıl yürüdüğünü zannediyorsun acaba? ayrıca borsa baskını hiç köklü bir değişiklik değil, yaptıkları işi çok başka bir mekanda, başka şekilde de yapabilirlerdi. ayrıca sahnenin ön hazırlığı ve çekilmesi de hiç zor değil, 1 bilemedin 2 günlük iş. ekim başı occupy wall street olayı tırmanıyor ve bu sahneler kasımda çekiliyor. benim haklı olma olasığım çok daha yüksek.

o kadar büyük ölçekli sahnelerin önhazırlığının 1-2 günde halledileceğini iddia etmen de beni benden aldı doğrusu.. yani bu işin dev sokak sahneleri için sokakları boşaltmak için şehirden alınan izinleri yok, oyuncuların kendi programlarına göre çekim takviminin ayarlanması yok, binanın içi için binadan alınan izinleri yok, bütün sahnenin içine sıçması oldukça muhtemel binlerce figürasyonun ayarlanması-provaları falan yok, ya da benim şu anda aklıma gelmeyen milyonlarca önhazırlık aşamasından diğerleri yok, herkes bunlar sahne çekse de hemen gelin desek diye bekliyorlar da 1-bilemedin 2 günlük iş öyle mi? bu mekanlara film başlamadan seçip yönetmene ve yapımcılara onaylatıp para yatırıyorsun bi kere, kucaklarını açıp beklemiyorlar, sözleşme imzalıyorsun hangi günlerde, ne şekilde kullanacağına dair vs.. "geçerken baktık mekan güzelmiş, hadi yarın sizin burda çekelim, abi siz de arkadan geçersiniz di mi" demiyosunuz yani orda çalışan adamlara.. hem ayrıca sokağa set kamyonu park etmek için bile izin almak için ağlatıyorlar, koca sahnenin çekimi için o şehirde saatlerce sokak boşalttırmak ayrı bi boyut olsa gerek?

kaldı ki o oyunculara da filmin ortasında en başında imza attığı senaryodan farklı bir sahnenin son anda dayatılabileceğine de inanmıyorum.
ha bir de şu var, hadi illa sahneyi ekleyeceksin, sen o sahneyi zaten çekimler devam ederken o sıkışık programa daha da sıkıştırarak da eklemezsin, adamların aylar öncesinden çekim programı, mekanları, neler olacağı her şey belli, deli mi öptü de son anda sahne sıkıştırsınlar hemen 1 ay sonrasına yarım yamalak bir iş çıkmasını göze alarak? indie çekmiyor bu adamlar, elinde imkan varken neden o araya sıkıştıracak diye kötü bi iş olma riskini göze alsın ki? efendi gibi film biter, senaryoyu revize ederler ek sahne diye çeker adamlar, niye kassınlar kendilerini şıkıştıracam diye? bi de günceli kullanarak ilgi çekmek demişsin ya, aynı filmden mi bahsediyoruz? yılın en çok beklenen filmlerinden birinin bence böyle bişeye ihtiyacı pek yok sanki? :))

bi de şöyle bişey var,filmlerdeki amerikan milliyetçiliğinden benim kadar nefret eden başkası olamaz emin ol, ama izlediğin her şeyi de "a ha, yine propaganda yapıyolar işte" gözlükleriyle izlersen hollywood'a uğramaman lazım.. bi kere orda o bane vs ile anlattıkları şey sosyalizm değil, sosyalizm de böyle bişey değil zaten, sosyalistler fazla yozlaştı diye şehir patlatmaya çalışan insanlar değiller :) bağlantı kurmak için zorlamamak lazım..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...