Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yakışır oğlumuza!!!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sipeyskeyk said:

sipeyskeyk said:

Abi tamam fanboysun da, abartma yahu.

Böyle YENDİK OLM resmi koyunca ne oldu haklı mı oldun şimdi?

Bak ben sana hemen komunizm ile nazizmin ne kadar kardeş olduklarını açıklayayım sen yorulmamış ol.

ikisi de diktatörlüktür.
ikisi de cumhuriyetin/demokrasinin karşısındadır.
ikisi de kendi ideolojileri dışındaki HER ŞEYE karşıdır. (çarşı gibi.)
ikisinin de amacı dünyayı tek bir ideolojinin yönetmesini sağlamaktır.
ikisi de polis devleti düzenine sahiptir, farklılıkları rejim düşmanı olarak görürler ve yok etmekten çekinmezler.
ikisinde de fikir özgürlüğü yoktur, tek doğru vardır.
ikisi de devletin ekonomi üzerinde yadsınamaz bir etkisi olmasını öngörür.
ikisi de militaristtir, ve amaçları doğrultusunda bu gücü kullanmaktan çekinmezler.
ikisi de yayılmacı politikayı benimser.
ikisi de sosyal devlettir. eğitime, sağlığa, sosyal güvenliğe max. önem verirler, tabi ki "ötekiler" için değil, bir tarafta yoldaşlar için bir tarafta "üstün ırk" için.
bunlar böyle bir anda aklıma gelenler, daha üzerinde düşünmedim bile.

yayılmacı dedim de, bana gelip leninin ütopyasından bahsetme lütfen. Dünya'nın tanıştığı komunizm, stalin'in uyguladığı komunizmdir ve temellerini sosyalizmden alır.

var mı itiraz?

sevgili din kardeşim dean.

koskoca WOT yazmışsın, şurada dediklerimin tek bir tanesine karşı argümanın yok.

FAŞİZMLE KOMUNİZM NE ALAKA EEJEUAHEUAEHA dedin, açıkladık.

ee? deneme gibi yazı yazmışsın, ama içi boş.

kısacası haksız olduğunu ve sana laflar hazırlanması gerektiğini kabul etmişsin, öpüyorum.

Ne güzel yazmışsın yaw, "teoride zıt olsalar da pratikte faşizmle komunizmin hiçbir farkı yoktur, zaten önemli olan da pratik uygulamasıdır" demiştim birkaç sayfa önce de güme gitmişti, böyle uzun uzun yazınca çok daha dikkat çekici olmuş.
Mesaj tarihi:
Estel_Anorien said:

can abi inanılmaz kötüsün.

kıçı kırık iki bilginle ahkam kesmeye kalkıyosun kelliğine veriyorum.

:) üzülüyorum bazen sana, sonra geçiyor. Uzun saçlı bir homo olmana veriyorum.
Mesaj tarihi:
sipeyskeyk said:

sipeyskeyk said:

Bak ben sana hemen komunizm ile nazizmin ne kadar kardeş olduklarını açıklayayım sen yorulmamış ol.

ikisi de diktatörlüktür.
ikisi de polis devleti düzenine sahiptir, farklılıkları rejim düşmanı olarak görürler ve yok etmekten çekinmezler.
ikisi de militaristtir, ve amaçları doğrultusunda bu gücü kullanmaktan çekinmezler.
ikisi de sosyal devlettir. eğitime, sağlığa, sosyal güvenliğe max. önem verirler, tabi ki "ötekiler" için değil, bir tarafta yoldaşlar için bir tarafta "üstün ırk" için.

yayılmacı dedim de, bana gelip leninin ütopyasından bahsetme lütfen. Dünya'nın tanıştığı komunizm, stalin'in uyguladığı komunizmdir ve temellerini sosyalizmden alır.

var mı itiraz?

koskoca WOT yazmışsın, şurada dediklerimin tek bir tanesine karşı argümanın yok.

kısacası haksız olduğunu ve sana laflar hazırlanması gerektiğini kabul etmişsin, öpüyorum.

Başdan aşağı yanlış. Hangisinden başlasam bilemiyorum, argüman üret diyorsunda hangi birine ? Wall of çin seddi yazmam lazım.

- Komünizm sosyal devlet değildir, en büyük hatan bu. Sosyal devlet çok ilkel bir uygulama kalıyor komünizm yanında.

- Komünizm yayılmacı politika izleyemez doğasına aykırı, o politkayı kapitalizm izler bakın sömürgeci devletler. Daha çok kaynak lazımdır çünkü. Neden izlemez çünkü marx zaten sosyalizm ve akabinde gelecek olan komünizmin zorla ve dayatma ile başarılı olamayacağını biliyor, talep olmalı öncelikle zaten insanlar akabinde o noktaya yönelecek diyor ister istemez. Daha koşullar o noktaya gelmedi diyor.

Diğerlerine cevap yazmam daha çok uzun süreler alacağı için ve yanlışını düzeltmen senin sorumluluğunda olan birşey olduğu için sana bırakıyorum.

Das kapitali okuyun öncelikle kaynak o, senin her yanlış çıkarımına ben burdan argüman üreteceğim diye o kitapdan alıntı mı yapmam lazım banada yazık yani :). Kitabı oku bunlar bunlar saçma de sun argümanlarını belki haklısın deriz ne bileyim.

Sorun şu biz zaten aha yarın komünizm geliyor parkeni, kırmızı kazağını hazırla demiyoruz. Şu şartlarda zaten gelemez erken doğum gibi birşey olur. Bu topluma daha cumhuryeti sindiremedi ne sosyalizminde bahsediyoruz. Ne zaman ki talep olacak o zaman zaten kediliğinde gelecek, marx sadece ortaya bir alternatif koydu, insanlarda yeter dedikleri vakit arayışlara geçeceklerden kenarda duran şimdilik en iyi alternatif. Bunu anlayamıyorsunuz nedense.
Mesaj tarihi:
şu soruya cevap ver şimdi arkadaşım:

adam 20 senesini doktor olmak için harcıyor, bir diğeri ilkokuldan sonra ırgatlığa başlıyor. bu ikisi şimdi aynı şartlarda mı yaşayacak? ortak üretim, ortak tüketim iyi hoş da herkes ortak üretmiyor ki. o yüzden geçin bu sistemi. adaletten yana birşey istiyorsanız başka bir sistem düşünün.
Mesaj tarihi:
Law said:

sipeyskeyk said:

sipeyskeyk said:

ikisi de diktatörlüktür.

var mı itiraz?

Başdan aşağı yanlış. Hangisinden başlasam bilemiyorum, argüman üret diyorsunda hangi birine ? Wall of çin seddi yazmam lazım.

- Komünizm sosyal devlet değildir, en büyük hatan bu. Sosyal devlet çok ilkel bir uygulama kalıyor komünizm yanında.

---Ben komunizm derken, stalinizmden bahsediyorum biraz aslında. Dünyanın gördüğü, sizin değiminizle "başarıya ulaşmış" ve uygulanabilmiş komunizm dediğim gibi, stalinizmdir. Sosyal devlet dediğim de, komunizm tamamiyle sosyal devlet değildir haklısın ama "sosyal devlet ilkelerini benimsemiş" bir yönetim anlayışı olmadığını mı söylüyorsun bana? Benzerliklerden konuşuyoruz, tabi ki nazizim ile komunizm 100% aynı demedim. Ama yukarıda saydığım anlayışlardan dolayı çok benzer yönleri var, en azından sosyal, ekonomik ve yönetim biçimi olarak.

- Komünizm yayılmacı politika izleyemez doğasına aykırı, o politkayı kapitalizm izler bakın sömürgeci devletler. Daha çok kaynak lazımdır çünkü. Neden izlemez çünkü marx zaten sosyalizm ve akabinde gelecek olan komünizmin zorla ve dayatma ile başarılı olamayacağını biliyor, talep olmalı öncelikle zaten insanlar akabinde o noktaya yönelecek diyor ister istemez. Daha koşullar o noktaya gelmedi diyor.

---Yine aynı yere dönüyoruz, komunist manifesto yayılmacı politikadan bahsetmez, evet. Ama "uygulanan" komunizm yayılmayı politika izlemiştir. Ne kadar yayılmacılığa, sömürgeciliğe karşı komunist var ise bir o kadar da komunizmin dünyanın tek yönetim biçimi olmasını ve bu amaçta güç kullanılmasını destekler, ve yine; dünyanın gördüğü, yaşadığı komunizm budur.

Diğerlerine cevap yazmam daha çok uzun süreler alacağı için ve yanlışını düzeltmen senin sorumluluğunda olan birşey olduğu için sana bırakıyorum.

Das kapitali okuyun öncelikle kaynak o, senin her yanlış çıkarımına ben burdan argüman üreteceğim diye o kitapdan alıntı mı yapmam lazım banada yazık yani :). Kitabı oku bunlar bunlar saçma de sun argümanlarını belki haklısın deriz ne bileyim.

Sorun şu biz zaten aha yarın komünizm geliyor parkeni, kırmızı kazağını hazırla demiyoruz. Şu şartlarda zaten gelemez erken doğum gibi birşey olur. Bu topluma daha cumhuryeti sindiremedi ne sosyalizminde bahsediyoruz. Ne zaman ki talep olacak o zaman zaten kediliğinde gelecek, marx sadece ortaya bir alternatif koydu, insanlarda yeter dedikleri vakit arayışlara geçeceklerden kenarda duran şimdilik en iyi alternatif. Bunu anlayamıyorsunuz nedense.

Dediklerini anlıyorum, haklısın da. Bizim bir hocamız şöyle derdi; "Komunizm ütopyadır." Benim dediğim de aslında aynen o. Teoride gerçekten bence de en iyi ideolojidir komunizm. Ama insan doğasına aykırılığından dolayı uygulanabilirliği yoktur.

Sen beni kağıt üzerindeki tanımlardan yanlış bulmuşsun, halbuki ben komunizmin insan doğası ile harmanlanmış, yansıtılmış ve uygulanmış halinden bahsediyorum.

Umarım açıklayabilmişimdir.

edit: çok edip yaptım pardon.

şunu da eklemek istiyorum;

Yayılmacı politika diyoruz, SSCB neden yayılmacı politika izlemiştir?

İdeoloji için, komunizmin yaşaması için.

"Batı" yayılmacı politika izliyor, SSCB izlemez ise rekabet edemez düşüncesi için.

Yani komunizm kağıt üzerindeki tanımlardan sıyrılıp hayatta kalmak için nefret ettiği kapitalizmin, nazizmin yöntemlerini uyguladı. Değil mi?

Bir ideolojinin sürekliliği için güçlü kalması, devamlı olması gerekir. Değil mi?

:)
Mesaj tarihi:
sosyal devlet, sosyalist devlet ve komunist devlet farklı kavramlar.
yıllardır sol = sosyal, sosyalist, komunist denince üçü eş olarak kullanıldı.
Mesaj tarihi:
@Sipeyskek
Platon devlet kitabını 2500 sene önce yazdı. Şimdiki devlet modellerine bakarsan ne kadarda benzediklerini göreceksin. O zaman bir ütopya olan şey yani ortaya atılan bir fikir artık gerçeğe bürünüyor. Gerçekden o kitabı al oku 200 sayfa birşey ve ideal devletini tasvir ettiği kısım 50 sayfa, kesinlikle okuyun.

Komünizmde bir ütopya evet şu haliyle öyle. Kölelikde kalkacak hür olacakısnız deseler o zamanda bir ütopya gibi geliyordu. Ama ortaya bir fikir atılır, o fikir sosyal mühendis görevi görür ve toplumu dönüştürür zamanla. Evet biraz zaman alır ve insan hayatı gözönüne alınınca 2500 sene sonrası bir ütopyadır.

Hocanın dediği doğru bir ütopya ama işte gerçekleşiyor zamanla
hepsi.

EDİT: Ve lüften sağdan soldan duyduklarınıza bakmayın, akıl sahibi insanlarsınız sosyalizmide kaynağından öğrenin DAS KAPİTALİ okuyun.
Mesaj tarihi:
Köleliğin kalkması ütopyaydı, savaşı verildi, denendi ve kaldırıldı.

Komunizm ütopya idi. Savaşı verildi, denendi ve başarısız olundu.

Komunizm doğdu, yaşadı ve öldü. Ölüyü diriltmeye çalışmayın artık.
Mesaj tarihi:
ütopya asla gerçekleşmeyecek mükemmel koşullardır.
köleliğin kalkması ütopyadır denmişse doğrudur.
kapitalizm ya da para gücü oldukça kölelik devam edecektir.
şekli değişmiş olabilir belki ama bazı kişiler köle olarak kullanılmaya devam ediliyor.
elleri kelepçeli çalıştırmıyorsun insanları belki ama sırtını "köle" gücüne yaslıyorsun hala.
Mesaj tarihi:
Eğer bir gün, insanlık gerçekten bütün hırslarından arınıp, "daha iyisini istemeyi" bırakıp, bütün hayatı boyunca nasıl yaşayacağını bilmenin psikolojik etkilerini sindirir yani insanlık bu derece değişirse, haklısın.

Ve eğer komunizm kapitalizm gibi insanlığın iliklerine kadar işlemiş, adeta insan davranışının oluşturduğu bir düzeni yıkacak güce erişir, kendi yöntemlerini terketmeden, kapitalizm ile rekabet etmek için prensiplerinden vazgeçmeden gerekli güce erişirse.

dediğin gibi olur.

Ben de isterim böyle olmasını, ama pek mümkün görmüyorum.
Mesaj tarihi:
Law said:

Kapitali oku cevabı orada.

bu na abijim. basit bir soru sordum, basit bir cevap bekliyorum. anlat işte eşit üretim, eşit paylaşım nasıl yürüyecek.
Mesaj tarihi:
Law said:

Komünizm denemeleri oldu ama başarısız oldu, sebebi 100 bin kere dedim ve kapitaldede dendi.

Daha şartlar oluşmadı

zaten sözkonusu şartların oluşması mantık çerçevesinde herhangi bir zaman dilimi için imkansız

ama ümidinizi kaybetmeyin, uslu bi çocuk olursanız belki siz de bir gün şirinleri görebilirsiniz :)
Mesaj tarihi:
@Sipeyskek

Bende görmüyorum şu haliyle zaten. Diyorum zaten ortaya atılan bir fikir sadece ve sosyal mühendis görevide görecek hatta görüyorda insanları dönüştürüyor.

Zamanla olacak hadiseler.
Mesaj tarihi:
Giovanni said:

Estel sende de ne ego varmis be arkadas :)

Eeeee Alan Yetkilisi olmak kolay değil tabi.

Moderatörlük sıfatını hak etmek için neler çekiyordur o adam evde...
  • Yeni Oluştur...