Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Ben şu Bursa'ya laf edilmesini anlamıyorum. Adamların tercih meselesi bu, kadroya tecrübeli güçlü adamlarla takviye yapacağına adı sanı duyulmamış genç adamlarla daha uzun vadeli planlar yapıyorlar. Ha insan çıkıp kalitesini gösterip ŞL'de birazcık olsun oynar, kendisinden çok daha kötü durumdaki Glasgow'dan en az bir beraberlik koparabilirdi ama yok, üzülüyoruz tabii ki Onun dışında allah Oğuz Çetin'in belasını versin, Fenerbahçe'den beri bu adam Türk futbolunu ve yanında çalıştığı bütün teknik adamları baltalıyor. Sabah bir açıklamasını okudum, kadro seçiminde rolüm var ama son karar Hiddink'indir. Yani beni suçlamayın bu yüzden demişti. Eee Hiddink zaten yıllardır önüne hangi kadro verilirse onları oynatmaya çalışan, kendi çok nadir adam seçen bir teknik direktör olarak bilinmiyor muydu? Hadi Aurelio'yu, Sabri'yi falan anlarım da Nihat, Tuncay, Selçuk gibi adamları bu kadroya niye çağırırsınız? Çağırdınız diyelim niye kesin puan almanız gereken maçlarda bu kadar uzun süre oynatırsınız? Takımda sol bek yok diye Sabri'yi sola çekiyorsun. Sanki ellerinde şuan ülkenin en formda sol beki olarak gösterilen İbrahim Üzülmez'i seçme hakları yok. Ellerinde sanki geleceğin en iyi sol beklerinden biri olması beklenen İsmail Köybaşı yok. Ha oynamayan adamları seçmeyi madem çok seviyorsunuz, seçin Caner Erkin'i en azından istikrarlı bir adam olurdu sol kanatta ... Göbekte yok mu senin elinde Selçuk İnan'ın da arada bir oynatıyorsun ? Şuan Bundesliga'nın en formda oyuncusu olarak gösterilen Nuri Şahin'de Alman milli takımında oynuyor çünkü, onu oynatmak hiç akıllarından bile geçmemiştir büyük ihtimal ... Necip ise apayrı bir olay Bu zihniyete koyim gerçekten, Azerbaycan Milli Takımı'na belki de yıllarca kısmet olmayacak bir kutlama hediye ettik. Ne diyeyim, artık kafam girsin şu milli takıma ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 bi azerinin gelip bu topiğe ZAAA yazmasını bekledim nedense=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Esnaf said: karabükspor fark atardı azerbaycana Karabük'ün fark atamayacağı takım yok dostum. dsada Şaka bi' yana ama maçın özetini izledim şans da yokmuş bizde. Hiddink'in kariyerini zedeliyoruz resmen. Hiddink gelirken kimse araştırmış mı acaba bu adam hiç bi' ülke takımını çalıştırırken o ülkede kaç gün kalmış? Ama hepsine tarihi başarı yaşatmış. Özellikle o ülkeden yardımcılarla çalışmış ama işte en kötüsü bizde olduğundan. İnanın Hiddink daha iyi kadro kurar maç izlemeden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 DarKRideR said: Ben şu Bursa'ya laf edilmesini anlamıyorum. Adamların tercih meselesi bu, kadroya tecrübeli güçlü adamlarla takviye yapacağına adı sanı duyulmamış genç adamlarla daha uzun vadeli planlar yapıyorlar. . bizler alıskın deiliz kadro korumaya genc oyuncular almaya flan agzımızla söylesek bile inanma darkrider said: Onun dışında allah Oğuz Çetin'in belasını versin, Fenerbahçe'den beri bu adam Türk futbolunu ve yanında çalıştığı bütün teknik adamları baltalıyor. Sabah bir açıklamasını okudum, kadro seçiminde rolüm var ama son karar Hiddink'indir. Yani beni suçlamayın bu yüzden demişti. Eee Hiddink zaten yıllardır önüne hangi kadro verilirse onları oynatmaya çalışan, kendi çok nadir adam seçen bir teknik direktör olarak bilinmiyor muydu? oguz haklı adama bana 25 oyuncu bul dersin adam bulur yok hocam sen mı yap dicek adamın agırlıgını koyacak ben sunları cagırıyorum senın eklemek istedigin oyuncu varmı dicek hastanın içinde makas unuttugunda doktora laf ederler aslında unutan aptal hemsiredir ama genede sorumlu doktordur haa doktor kötüyse onun sorumlusuda hastanedir bu durumda hastane kim oluyor neysee darkrider said: Hadi Aurelio'yu, Sabri'yi falan anlarım da Nihat, Tuncay, Selçuk gibi adamları bu kadroya niye çağırırsınız? Çağırdınız diyelim niye kesin puan almanız gereken maçlarda bu kadar uzun süre oynatırsınız? tuncayı takımında oynamıyor die diyorsun muhtemelen ama adam genede oynuyor ama selcuk nihat direk fail kadrolu onlar darkrider said: Takımda sol bek yok diye Sabri'yi sola çekiyorsun. Sanki ellerinde şuan ülkenin en formda sol beki olarak gösterilen İbrahim Üzülmez'i seçme hakları yok. Ellerinde sanki geleceğin en iyi sol beklerinden biri olması beklenen İsmail Köybaşı yok. Ha oynamayan adamları seçmeyi madem çok seviyorsunuz, seçin Caner Erkin'i en azından istikrarlı bir adam olurdu sol kanatta ... takımı genclestirmek için üzülmezi almadı dicem ama takımın yas ortalamasıda ortada neyseee ama ismail sakattı heralde ama sabri offf ben adamı sagda oynarken dayanamıyorum adamı bide sola koyduk darkrider said: Göbekte yok mu senin elinde Selçuk İnan'ın da arada bir oynatıyorsun ? Şuan Bundesliga'nın en formda oyuncusu olarak gösterilen Nuri Şahin'de Alman milli takımında oynuyor çünkü, onu oynatmak hiç akıllarından bile geçmemiştir büyük ihtimal ... Necip ise apayrı bir olay aykut pasa ile araları ii özerde teknik oyuncu antremanda göze hos geliyor oyunu olur bundan dediler olmadı necip konusu önce burda tartısıldı cogu kişi daha bjk cok forma bulamıyor dendi ama besiktasın ortasahasında kendine yer bulamaması gayet normal q7 guti ersnt banko ama biz milli takımda bu 11 ile cıkacaksak necip gayet rahat oynar bencede yani özerin oynadıgını oynar heralde hadi onu gectim son 15 yirmi dakikalar için bile cagrılabilir laann tamam oynatma ama cagır barii rage giriyom neyse lig baslasın bari darkrider said: Bu zihniyete koyim gerçekten, Azerbaycan Milli Takımı'na belki de yıllarca kısmet olmayacak bir kutlama hediye ettik. Ne diyeyim, artık kafam girsin şu milli takıma rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 ahuahahua yenilmisiz lan asfhuasfuahfuha uhasfuhausf :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Futbolcu havuzumuzda çok dar aslında hani kadrolara Oğuz'a vs kızıyoruz,tamam çok yanlış tercihleri var ama,çok az bir kitleden seçim yapabiliyoruz sadece... Yani düşününce geçen Almanya maçındaki 11'den 5 isim(Halil,Hamit,Ömer,Özer,Nuri) Almanya çıkışlı zaten...Artı Aurelio...Sadece 5 isim Türkiye'de yetişmiş,hala bir de üstüne Mesut bizi niye seçmedi diye yakınıyoruz...2-3 milyon nüfuslu Almanya'daki Türklerden de Türkiye'den de aynı sayıda adam çıkmış... Bizim milli takımımız sadece belli jenerasyonları yakalayarak "anlık" başarılar yakalıyabilir,uzun vadeli başarı,düzenli turnuvalara katılma gibi şeyler için değişmesi gereken daha çoook şey var ve bunun sorumlusu Hiddink değil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 milli takım başarısız olsun dediğim vakitlerde az daha kasılsa vatan haini ilan ediliyordum. şimdi 1 milyon 40 milyon yenilsin diyen bulurum diyenler peydah olmuş. ben demiştim demenin hazzını tekrar yaşattınız, varolunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 alla alla yanlış başlığa girdim entriyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Sotto said: Beğenmediğimiz,Avrupa'nın dandik dediğimiz milli takımlarında bile bir sürü futbolcu yurtdışında takımlarında oynuyor...Bizim yurtdışında oynayanlarımız takıma bile giremiyor... Yerlilerimiz Avrupa'dan ilk turlarda elenenen takımların oyuncuları... Şu bayağı yanlış bir düşünce yapısı ama yaa Şimdi şöyle bir Avrupa'da futbol devi ülkelerin milli takımlarına bakalım. İngiltere'de kaç futbolcu kendi ülkesi dışında oynuyor? Peki ya İspanya'da? Hadi İtalya desek? Almanya? Haa, 1-2 istisna var tabii. Hollanda gibi istanbul büyüklüğünde ülkede haliyle oyuncular sığamıyor, etrafa dağınık. Fransa'dakiler de İngiltere'ye göçüyor, ama ingiltere-fransa dışında bir yerde oynayanı çok yok, aralarında bir kanal var işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 İyi güzel de Rew,zaten onlar dünyanın en top ligi değil mi?...Gidebilecekleri başka yer yokki... Ama neden bir Hollandalı İtalya'da,İngiltere'de oynuyor?...Çünkü o ligler daha büyük,daha zor,daha "competitive"....Yani dünyanın en iyi ligi Türkiye olsaydı Türk milli takımından kimse yurtdışında oynamıyor diye sorun etmezdik değil mi?... İspanya'da La Masia'dan çıkmış bir Barcelona'lı futbolcunun kendi takımına girebilmekten başka daha büyük hangi lige gitme amacı olabilir ki mesela?... İtalya demişsin...İtalya 2000'li yıllara kadar Premier Ligin ve La Liga'nın çok çok üstündeydi kalite olarak,zorluk olarak,zaten 90'lı yıllardaki kulüp başarılarına bakarak bunu görebilirsin,sadece Juve-Milanıyla değil,Laziosu Parmasıyla en iyi oyuncular oradaydı ve silip süpürdüler kupaları... Farkındaysan artık o devir kapandı ve İtalya futbolu geriledi,ve milli takımında oynayan oyuncuların da kalitesi her geçen gün düşüyor ve her yeni turnuva hüsran oluyor İtalya adına...2006 Dünya Kupası dersen belki İtalya'nın -böyle giderse- uzun yıllar boyu alabildiği tek kupa olacak,kaldı ki İtalya yine de futbol kültürü olarak bizden çok daha üstün bir durumda her konuda... Merkez ve Batı Avrupa takımlarının iyi olma sebepleri aslında ulaşım kolaylığı,kolay transferler,futbol akışının ve merkezinin orada olmasından kaynaklanıyor..Bizim kulüplerimizde oynayan birçok futbolcu da belki yurtdışına gidebilecekken bu tarz engellere takılıyor,mesela dil sorunu çok büyük problem...Türkiye bu pazarın dışında kalıyor biraz,dışarıda çok başarılı Türk oyuncu olmadığından transfer piyasasında da ilgiyi çekmiyor haliyle,kendimizi pazarlayamıyoruz,hep dediğim gibi bugün Arda Hırvat Liginde olsa belki şimdi Premier Ligdeydi mesela... Son bir ekleme yaparsak bizim kendimizi karşılaştırmamız gereken İngiltere,İspanya,İtalya olmamalı çünkü bizim ligimizin onların seviyesine ulaşması pek mümkün değil,bizim Hollandayı,Portekizi,Hırvatıstanı örnek almamız gerek... İyi oynayan yerlilerimizi genç yaşta yurt dışına göndermemiz gerek,Gökhan Gönül Fenerbahçe'de,Arda Galatasaray'da yaşlanmamalı mesela...Onların yerini altyapıdan yenileri gelmeli,sonra onlar yine gönderilmeli..Bizde olması gereken de bu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Hollanda gibi uç örnekler dışında kendi ligini çok yükseltmeden kolay kolay avrupaya adam yollayamazsın. Bugün mesela Arda yurtdışında hemen her kulüpte oynayabilecekken dikkate alınmıyorsa bu Türkiye ligi yüzünden. Yine zamanında Sergen, Avrupa çapında adam olabilirdi ama göze batmadı bir tek. Ancak kırk yılda bir GS gibi tek takımın olağandışı anlık başarısı sonucu dışarı 3-5 adam yollaması mümkün oldu 60 senelik lig tarihinde. Oyuncuların değerlenmesi için ligin dikkat çekmesi bunun için de ligin kaliteli olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inalkac Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 keske 2-3 tane daha yeseydik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Rewendor said: Yine zamanında Sergen, Avrupa çapında adam olabilirdi ama göze batmadı bir tek. http://www.youtube.com/watch?v=QIuOf7HG0LA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 beşiktaşlıyım ama şunu söylemeden geçemiyecem. sergenden bi cacık olmazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Ya şu maç sonrası röportajları merak ettim varsa link atabilir misiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 yediğimiz ilk golü gördüm de.. hiddink ne yapsın , biz ne yapalım .. hala yabancı sınırlamasını kaldırmayalım , futbolcularımız da 5 milyon dolar kazansın senede. daha ne işte , alttan zaten çok oyuncu çıkıyor şu halde. ingilterede falan da zaten yabancı sınırlaması var , o yüzden her sezon 2-3 tane yıldız oyuncu çıkartabiliyolar. yazıklar olsun , başka da söylenicek bişey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Rewendor said: Hollanda gibi uç örnekler dışında kendi ligini çok yükseltmeden kolay kolay avrupaya adam yollayamazsın. Bugün mesela Arda yurtdışında hemen her kulüpte oynayabilecekken dikkate alınmıyorsa bu Türkiye ligi yüzünden. Yine zamanında Sergen, Avrupa çapında adam olabilirdi ama göze batmadı bir tek. Ancak kırk yılda bir GS gibi tek takımın olağandışı anlık başarısı sonucu dışarı 3-5 adam yollaması mümkün oldu 60 senelik lig tarihinde. Oyuncuların değerlenmesi için ligin dikkat çekmesi bunun için de ligin kaliteli olması lazım. Hırvat ligini örnek verdim işte...Hırvat Ligi ne kadar güçlü takımları ne kadar güçlü ki?...Modric'ler Eduardo'lar milyon paundlara transfer oluyorlar ama...Hırvat Milli takımındaki kaç oyuncu Hırvat Ligi'nde oynuyor?... İsveç mesela...Liginin hali ortada,hayatımda canlı olarak izlediğim en kötü maçı izledim Allsvenskan'da...Milli takımın kaç oyuncusu İsveç Liginde oynuyor... Sırbistan Milli Takımı,Bosna Hersek Milli takımı...2-3 milyon nüfuslu ülkeler...Kaç oyuncusu kendi liginde oynuyor... Mesela bize en yakın ligler Rusya ve Portekiz ligleri belki de...Çünkü hem iyi kulüp takımları var hem de dışarıya oyuncu verebiliyorlar rahatlıkla,ve bizden her türlü daha rahat adam yolluyorlar... Yani bizim sorunumuz sadece ligin kalitesi/kalitesizliği değil...Futbolcu eğitiminden,dil sorununa,Avrupa'nın merkezinden uzak oluşundan (Avrupa Birliği vs) ,daha önce iyi örnek olmamasına,bizim kendimizi pazarlayamamıza kadar bir sürü nedeni var...Mesela en büyük nedenlerinden biri bizim futbolcularımızda bitiyor..Hepsi amaçlarını Galatasaray veya Fenerbahçe'ye gelerek tamamlıyorlar kafalarında...Avrupa'ya gideceklerse de illa büyük takımlara gidecek efendiler..Barça,Manu olacak...Niye Everton,Osasuna,Stuttgart olmasın?...Orada kendini göster daha büyüğüne git di mi?...Sen Avrupa'da 1.turda elenirsen kim izleyip alır seni direk Tottenham'a..Burada o kadar rahatlar ki hepsi kral,oraya gidince süt dökmüş kediye dönüp tıpış tıpış dönüyorlar geri 1 sene sonra...Bu yüzden MTopal'ı çok takdir ediyorum,Tuncay'ı da ediyorum ama şansızlıklar yaşadı hocasıyla vs.. Premier Ligin orta sıra bir takımına dahi gitsen,dünyanın en iyi oyuncularına karşı,herkesin gözünün önünde olan bir ligde oynayacaksın..Gidip Karabükte 1000 kişi önünde rezil zeminde oynamayacaksın...Hala bunu anlayamadı bizimkiler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odeon Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 bende katiliyorum abi. avrupaya gitmek takinti sadece. ben sirbistanda cok canli mac izledim 55k lik statta 150 kisi ile mac izledim 10 lira verip. su an buyuk takimlarda oynayan cogu oyuncuyu seyrettim. adamlar bu oyuncu satis olayini artik bir sektor haline sokmuslar. baska bir beklentileri yok futboldan. o statlari zeminleri bir gorseniz zaten birdaha zemin filan demezsiniz. ama iste kipirdanan bir adami pazarlayip yolluyolar buyuk takimlara. zaten kalsa ne yapacak o ligde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Rewendor said: Niye bu kadar yükleniyorsunuz ki? Hiddink "Almanya yenilgisini unutturacağız" demişti. Unutturdu hakikaten, bu saatten sonra kimse Almanya'ya nasıl yenildik naptık diye düşünmez bile. haaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 şimdi gördüm maç sonucunu. bizim futbolculardan bi cacık olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Arkasokak said: milli takım başarısız olsun dediğim vakitlerde az daha kasılsa vatan haini ilan ediliyordum. İtiraf ediyim ben de onlardan biriydim, ama avrup şamiyonası falan yine bi kıpırdanma vardı. Artık en ufak bi heyecan vermiyo milli takım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 azerbaycan sağlam çaktı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
janis Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Oğuz Çetin 'in gönderilmesi lazım. O adam kaldığı sürece istersen dünyada ki bütün hocaları getir gene hikaye. Kendine zemin yapıyor Oğuz , her gelenin altını eşelemek gibi. Hiddink bilmiyor Türkiye ligini , Fakat Oğuz neden demiyor "Sabri kendi bölgesinde şamar oğlanına döndü , solda hiç oynayamaz " diye ? Demez çünkü her gelenin başarısız olmasını istiyor. Kendine yer açmak için. Futbolcuları dolduruşa getiren , teknik direktörlere karşı kışkırtanda Oğuz Çetin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 kolay maçtı, türkiye gibi kons. düşük, futbol mantığı oturmamış bir takımı topumuzu oynayıp yendik, önümüzdeki maçlara bakıcaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2010 1- tum milli suresiz takimi kadro disi birakin 2- yilmaz vurali teknik direktor yapin. gruptan lider cikar, en az yari final oynariz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar