Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

demokratikleşiyoruz mütemadiyen: episode 1 phantom yök

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Artık resmiyete döküldü türbanla derslere girmek
http://www.ntvmsnbc.com/id/25137779/
Fakültelere polis girmesi de artık heralde türban takmayanları fişlemek için
http://www.ntvmsnbc.com/id/25138269/

Good job heroes
Mesaj tarihi:
uniler tırttı daha da tırtlastırıyorlar.

Ayrıca üniversite ortamında serbest olabilir başörtüsü türban şapka veya kim her ne istiyorsa onu giyebilir, ne fark eder ki.

Serbest olsa ne olacak uniler tırt bir kere, gereksiz çapulcu siyaset yuvasına dönmüş bir çok uni Türkiye'de.
Mesaj tarihi:
vallahi bence güzel gelişmeler bunlar.
1-2 sene zorluk çekilebilir ama ondan sonra bu türban mevzusu siyasi olarak kullanılamaz hale gelecek.
Zaten CHP, akpnin elinden bu kozu almak için zorladı bu kadar, ben tebrik ediyorum.

Ayrıca endişelenmeyin bişi olmaz, 1-2 sene max. biraz sürtüşme olur.
Mesaj tarihi:
senin okuduğun yerde olmayabilir.
"dinsiz,ahlaksız" diye düşüren hoca var yani yoksa, askerde tanışmıştım hatta bitanesiyle hehe.

sadece renkleri farklı işte, yoksa iki tarafta ciddi zarar görüyoru bu politik sömürüden, CHP'nin ciddi başarısıdır, 8 senedir "kaldırcez kaldırcez" diye oy toplayan sözde demokratlara güzel bir özgürlük dersidir.
Mesaj tarihi:

belli bir kesmin türban'a karşı çıkmasının nedeni, ardında fethullah gülen'in yatıyor olması.

anneye bakıyorsun başı normal bağlı, kızına bakıyorsun türbanlı.
kıza sorsan iki cevap veriyor 1: moda, 2: dindarım o yüzden.
ama bunların çoğu fetullah kaynaklarından para alıyor.
bu para kaynağı kesilse türkiye'de kaç kişi türban takar çok merak ediyorum.

öte yandan fetullah karşıtları da çok tembel.
türbanlılara bakıyorsun, yanında mutlaka bir başı açık kız gezdiriyor, birkaç ay sonra o kız da başını kapatıyor. çalışıyor adamlar.
üniversitelerde türban olayını çözmek için tuhaf tuhaf yöntemler öneriyorlar. yok alttan bağlasınlar yok üstten bağlasınlar.
sonra tayyip tarafından dalga konusu oluyorlar.
yahu piyasa türban olmuş, adamlar bu şekilde bağlamak istedikleri için bağlıyorlar. sen farklı bağlama önerisi getirerek bir yere varamazsın ki.
ya da mesela türbanlıları dersten çıkartarak.
direk olarak fetullahı yoketmen, engellemen gerekiyor.
türban bir türkiye standartı haline geldi bile.

Mesaj tarihi:
oha Bone nasil bir bakis acisidir öyle
fethullah kime para ödemis basinizi kapatin diye
sokakta gördüklerin para mi aliyor? ahaha
hatta para yatmayinca acip mi geziyorlar para yatana kadar

edit: adamin adini yanlis yazmisim, carpilacam sdasfs
Mesaj tarihi:
fetullaha laf gelince hemen savunmaya geçtiniz acayip de...
dedikodu felan değil bunlar, sadece kitaplarda yazmıyor, bizzat gördüğüm olaylar da oldu.
ama tabii ne hikmetse fetullah tam bir melek. amerika'dan buraya şeker hastalığı yüzünden de gelemiyordu. bahaneler bahaneler. felan.
Mesaj tarihi:
türbanı fethullah gülen'le eşleştirmek tahlili yanlış yapmak, dolayısıyla teşhisi de tedaviyi de yanlış yapmak anlamına gelir.

süleymancılar
kadiriye tarikatı
iskenderiye cemaati
karagümrük halvetiye tarikatı
ismailağa nakşibendi cemaati
doğu ağırlıklı menzil cemaati
konya ve çevresinde adını unuttuğum başka bir nakşi tarikatı
anadolunun genelinde sayısız ismini bilmediğim nakşi kolları
şazeliye, rıfaiye gibi nüfusça az ama hala yaşıyor olan diğer tarikatler...

bunların kadınlarının tamamı türban adı verilen şekilde örtünüyorlar. ismailağa gibi çarşaf giyilen tarikatlerde de (çarşaf farz olarak değil takvada önde olmanın ölçüsü olarak görüldüğü için) okuyan kızlar geçici olarak türbana "downgrade" yapabiliyorlar.

bu saydıklarımın tamamı tarikat olduğu için ve fethullah gülen cemaati bir tarikat olmadığı için (seyri sülük, silsile, ders, manevi yükseliş vs); ve bu sayılanlara kıyasla fethullah gülen cemaati çok fazla güçlendiği için; dolayısıyla tarikatler kendi biçimlerinin tehlikede olduklarını düşündükleri için -az sayıda istisnaları olmak kaydıyla- f tipine zaten temelden karşılar. tarikatleri ve fethullah gülen cemaatini kolkola zannedenler varsa durumdan bihaber oldukları içindir.
Mesaj tarihi:
fethullah güleni savunmakla ne ilgisi var bone? benim ne işim olur fethullah gülenle? ama söylediklerin şehir efsanesi bile değil. nolur biraz olan bitene paralel tahmin yürüt.
Mesaj tarihi:
Feto insanlara yardım ediyor, karşılığını alıyor. Kötülükleri yok mu? var tabi, gençlerin beynini yıkayıp para almalar falan ( amcamın oğlundan bilirim,ilk müritlerden kendisi ) ama adam ağını kurmuş ve kendi ağında ki herkese yardım ediyor.

Mesela öğretmensen, fetocuysan git bakim nepale okulumda hizmet ver diyor. Gidiyorsun 10 sene kalıyorsun orda, hem askerden yırtıyorsun, hem fetonu memnun ediyorsun.
Sonra neden sizin hoca amerikada peki diyince
" Peygamber efendimiz de medine'ye hicretmişti " gibi süper bi cevap alıosun.

Ama işte, sistemi eleştirmek yerine sistemi kullanmak her zmn için daha ii.
Yabancı bir ülkeye gittim, dardamıyım?
bunların bi okuluna gidip - mutlaka var okulları -
selamın aleykum diye girdin mi bütün kapılar açılır, ne güzel bak adam sayesinde her ülkede kapımız var =).

Ve hep söylerim, fetocular genelde iyi insanlar. En azından dürüst ve Allah korkuları var heriflerin, namussuzluk gelmiyor yani rahat rahat ticaretini vs yapabilir, güvenebilirsin.

Türban'la koz kaybediyor tabi konuyla alakalı olarak bunu solemelıyım
Mesaj tarihi:
Sufi said:

ama söylediklerin şehir efsanesi bile değil. nolur biraz olan bitene paralel tahmin yürüt.

tipik sir savunması olmuş bu :)

fetullahçılık, nakşibendicilikten geliyordu zaten.

türbanların dini tarikatlarla alakası olduğunda hemfikiriz sanırım. o konuda da itiraz etmiyeceksin herhalde?

ayrıca şu var, piyasadaki türbanlıların çoğu bizzat fetullah cemaatin içinde.
bu kişilere para aktarıldığını bizzat biliyorum diyorum şehir efsanesi bile değil diyorsun. bir sürü kitap da yazıldı konuyla ilgili ama onlara da şehir efsanesi gözüyle bakıyorsundur.
Mesaj tarihi:
bu türban giyenlerin çoğu neden giydiklerindeni bile bilmiyorlar.niye giyiyorsun diye soruyorsun fetonun kitaplarını çıkartıp gösteriyor sfds.bence iyi olmuş bu sürtüşmede pek olmaz türban meselesi gereksiz uzamıştı hem bazı türbanlılarda sırf inadına giyiyor türbanı 1-2 yıla türbanlı dahada azalır diye düşünüyorum
  • Yeni Oluştur...