Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

300W PSUda çalışabilecek maksimum ekran kartı

tunch

Öne çıkan mesajlar

Selam sevgi dolu paticanlar.

elimdeki 8600 GT ekran kartı , 24" ekrana geçince doğal olarak patladı.. 1-2 gün öncesine kadar sorun etmiyordum , oyun oynamadığım için pek ama F1 2010 ve fifa 2011 demoları sonrasında durum vahim tahmin edersiniz.

çok fazla para harcamadan sadece bi ekran kartı upgrade ediyim diyorum , öyle psu falan almak da istemiyorum (çok şart olmaz veya pahalı tutmaz ise)

bu 300wlık emektar ile hangi kart çalışır en üst? ikinci el falan dert değil , bulurum bi şekil. 8800 gtx falan çalışıyordu rahat , o zamandan sonra takp etmedim zaten piyasayı. sanmıyorum şu an çıkan yeni nesil kartları çalıştırabileceğini zaten..

need your yardıms. thnx.
Sosyal ağlarda paylaş

İşlemcin nedir? 300w'lık bir bilgisayarı düşününce işlemcin çokta yüksek değil diye tahmin ediyorum. Alırsın 5770 ama kartın %100 performansını kullanamazsın. Darboğaz yapar.

Benim tavsiyem budur ( şahsen kullanıyorum ). Tabi toplamda ayırdığın bütçede önemli şu durumda.

XILENCE XP600 600W 135MM FAN PSU GAMİNG SERİSİ R3
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman hadi bana upgrade yapalım

650 milyona çok yaklaşmadan bilgisayarımı yenileyelim. elimdeki parçaları ikinci el olarak elimden çıkarttığımda bi 150 milyon falan da gelebilir diye düşünürsek.. 800 milyona kadar yolum var

amaç : 1080p de oyunları mantıklı kalitelerde akıcı oynayabilmek.

300-400e komple sistemi de satabilirim gibi sanki?

asus p5b anakart
e6300 @ 1.86
2x1 ddr2 ram
250 gb seagate hdd 7200 rpm (bu hard disk devir özelliği çok eğlenceli geliyor bana nedense)
palit 8600 gt++
işlemci üzerinde thermatlake big typhoon fan var

eder di mi o kadar? :)
Sosyal ağlarda paylaş

800TL ye INTEL alet toplamak zor sanki.

Anakart değişecek,
Yeni anakart almışken USB3.0 destekli olması daha iyi olur ama USB3.0 anakartlar da pahalı ( 30-40 TL fark oluyor hemen hemen ). Ramlerde DDR3 olacak ( DDR2 lerde aynı fiyat hemen hemen ) İşlemci İ serisinden olmalı ki INTEL almana değsin. İ serisi pahalı bir seri.

Intel Makine için ;
GIGABYTE GA-H55N-USB3 INTEL 194 TL

USB3.0 gerek yok dersen MSI H55M-P31 INTEL H55 160 TL

INTEL INTEL CORE I3 540 236 TL

AMD Alet için;

GIGABYTE MA770T-USB3 AMD 170 TL

USB 3 yoksa GIGABYTE MA785GMT-UD2H AMD 154 TL

AMD PHENOM II X4 955 BLACK EDITION AM3 278 TL

Geri Kalan Parçalar;

KINGSTON 4GB (2*2GB) KIT HYPERX DDR3 1333MHZ CL7 207 TL

HIS HD5770 GDDR5 1GB 128BIT ATI DX11 EKRAN KARTI 298 TL

Her halukarda ortalama seviyede birşey toplamaya kalksak 900TL civarı bir masraf tutuyor ki bunlara HDD , PSU felan eklemedik. Minimum seviye parçalar seçmekte bence anlamsız olur. Çok uzun süre seni götürmez.

Yani işin zor.
Sosyal ağlarda paylaş

saol tysre :)

400 civarına eldeki sistemi satıcak olursam, 1100-1200 civarına kadar çıkabilirim fiyatta tahminen. eğer vereceğim paraya daha iyi performans alıcaksam , AMD alırım zaten. marka bağımlılığım yok işlemci konusunda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...