Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öyle Bir Geçer Zaman Ki

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

Kanal D'nin yeni dizisi,

Bu hafta 3. bölümüyle karşımıza çıktı. Oyuncularıyla olsun, sanat yönetimiyle olsun ve tabii ki anlattığı hikayeyle olsun fazlasıyla başarılı bir dizi diyebiliriz.

Erkan Petekkaya, Ayça Bingöl, Meral Çetinkaya, Yıldız Çağrı Atiksoy gibi tanıdık isimlerin yanı sıra diğer rollerdeki isimlerde başarılı bir oyunculuk sergiliyor gibi duruyor.

Özellikle dizi bu hafta şu sahne ile zirve yaptı: http://www.facebook.com/video/video.php?v=151129068258658

Hani evdeyken annem izliyordu, kafam kaydı diyip bahanem vardı ama Ezel'den sonra ilk defa bir Türk dizisini internetten indirerek izledim. Özellikle kalıplaşmış, nasıl desem alışılageldik Türk ailesi yapısını çok iyi anlatıyor. Ne olursa olsun otoriter bir baba ve sanki başka bir dünya yokmuşçasına ona bağlı, ne olursa olsun görmezden gelen anne ve herşeyden sürekli rahatsız olan genç çocuklar. Bu belki Türk sinemasında binlerce kez işlendi ama bu sefer anlatım gerçekten o kadar farklı ki, insan yabancılaşmıyor yapıma karşı

Şu diziyi izleyen herhangi bir Türk çocuğunun ufakta olsa kendinde birşey bulmaması gerçekten çok güç, neyse devamını siz yorumlayın :)
Sosyal ağlarda paylaş

ben açıcaktım fakat arama calısmadıgı için hani açıldımı acaba diye açmadım :)

çok fena bir dizi arkadaş.max 1 sezondur ömrü.sonrası boku cıkar.fakat direk ağlatıyor dizi.al alkolünü otur izle ağla öyle bir dizi:)

ha birde elalemin karolinlerini baş tacı yaparız türk kadınımızı beğenmeyiz.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Red said:

şatoda lordların arasında büyüdün herhalde ondan etkilemedi:)

şu diziyede kötü denmez ayıptır

Şatoda lordların arasında büyümedimde, aile nispeten dysfunctional olsada evde drama olmazdı, ondan gerçeklikten çokuzak, ve önceki postumda dedigim rezil/kötü bir dizi olarak buldum.
Sosyal ağlarda paylaş

Diziyle ilgili görüşlerimi beyan etmeden önce insanların bu diziye yaklaşımlarını çok garip bulduğumu söylemeliyim. Sırf ağlamak için bu diziyi izlediğini ve ağlamadığını söyleyenlerden tutun, yabancı dizi hayranlığından kalite algılaması bozulmuş net aleminin vatandaşlarına herkes garip arkadaş. Bu bir dizi, zorla sizi oturtmuyorlar başına, kaldı ki ortada bir dram var, duygu var, illa bir kulp takıcaz yerli dizi olduğu için veya "kalitesiz" olarak nitelendirdiğimiz sınıf arkadaşlarımız, iş arkadaşlarımızın takip ettiği için...

Diziye gelince çok şukela olmuş, açıkçası ilk bölümden bu kadar bağlayacağını tahmin etmiyordum ancak ikinci bahar, sultan makamı gibi dizilerle birlikte artık bizi anlatan diziler kategorisine koyabilirim bu güzel diziyi kendime göre...

Tabi bu durum aslında sadece dizi sektöründe mevcut değil. Yıllardır yaşadığımız toplumu öküz bir toplum olarak görüp, batı medeniyeti denilen şeye hayranlık duyarak büyümüş insanlar olarak böle "olmamış, rezil" gibi yorumlarda bulunmak gayet normal. Ancak yabancı dizileride sık sık takip eden ben, öyle bir mutasyona uğruyorum ki onların dizilerini sıkıcı, onların müziklerini bunaltıcı buluyorum nedense, büyüyorum herhalde. Zaten anasını satim, aslında kapalı kutu o toplumlar ya, İstanbul'u çöl zanneden, garip bir gençliğe hitap eden o yabancı dizilerde kesmiyor artık beni, öz arayışına girdim.

Her ne kadar üslup farklılıkları olsa da bizi anlatan, güzel bir dizi...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...