sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın istifasını 'doğal karşıladığını' belirterek, bundan sonra kurumların kendi sınavlarını yapmalarında fayda olduğunu söyledi. Vatan'ın haberine göre, Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde düzenlenen 8. Altın Üzüm ve Kültür Festivali ile Üzüm Oteli'nin açılış törenine katılan Arınç, gazetecilerin ÖSYM Başkanı Yarımağan'ın istifasıyla ilgili sorusunu yanıtladı. ÖSYM'de yaşananın tam bir skandal olduğunu, olayın boyutlarının genişlediğini, konuyla ilgili savcılık soruşturmasının sürdüğünü belirten Arınç, şöyle konuştu: 'İş bu noktaya geldikten sonra onun başında bulunan bir kişinin istifasını doğal karşılıyorum. Önemli olan bundan sonra ÖSYM'nin yeniden yapılandırılmasıdır. Bu kurum, binlerce insanın iş imkanı için ter döktüğü, göz nuru verdiği önemli bir imtihanı hazırlıyor. Bugün yaşanan olaylara bakarsak bu kurumun daha çok şeffaf, denetlenebilir ve güvenlikli olması lazım. Bu birinci şart. İkinci şart, binlerce insan belli bir puan alarak kurumlara yerleştirilmek için sınava giriyor. Herhalde bundan sonra kurumların ayrı ayrı kendi sınavlarını yapmalarında fayda var. Görünen o ki, böyle bir merkezi sistemde soruların elden çıkarılması veya suistimali çok daha kolay oluyor. Hükümetimiz bu konuda Milli Eğitim, YÖK ile çalışarak en güvenlikli, şeffaf ve denetlenebilir bir sınav mekanizmasını kuracaktır. ÖSYM'nin geldiği bu noktada mutlaka bir değişime ihtiyaç görüyorum.' http://www.haberturk.com/gundem/haber/554173-arinctan-tartisma-yaratacak-kpss-onerisi
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 ösym'yi bu hale sokan siz, kurtarıyoruz diyip kontrolü en düşük seviyeye getirerek torpili üst düzeye çıkaracak olan siz,
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 su anda osym engel tabi, KPSS de puan tutturamayinca mulakat ile gazliyamiyorlar acik acik, bu kopya olayi bahane oldu daha rahat alirlar ama bence meclis secsin, halkin egemenligi olsun
barnacle Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 evet sınav sistemi hiç demokratik değil =((((
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Korkunç usulsüzlük olur bence tek merciden sınav daha kontrollü.
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 torpil alir basii gider bi tane sinavi kontrol edemeyen sistem varken 150 tane sinavin kontrolu imkansiz olur
Osuran_boga Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 şimdi bi müşterinin oğlu gardiyan olmak için mülakata gitmiş. dedim ne sordular .bende anlamadım ki öle sohbet ettik soru filan sormadılar dedi.kpss puanım fena deil torpil olmaz inşallah filan diyordu.nese sonuç açıklanınca netten beraber baktık adamlar liste olarak yayınlamışlar herkesin sonuçları görünüyor.bu tür konulardan hiç anlamayan ben sadece o listeye bakarak çok pis torpil döndüğünü anladım.başvuran 4 yıllık mezunlardan kazanan sıfır.kazananların içinde kpss puanı düşük olanlar 90 filan almışlar mülakattan bizim eleman 45 mi ne almıştı. yani torpil zaten yapılıyor varsın suyu çıksın dibe vurunca kendimize geliriz belki
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 barnacle said: evet sınav sistemi hiç demokratik değil =(((( kim karar veriyor daha çok soru bilenin kazanacağına di mi ama...bence en uzağa işeyen memur olmalı. akp'yi bu yeni sınav sistemi konusunda referandum yapmaya davet ediyorum, evet çıkmazsa ben de bişey bilmiyorum.
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 kpss'yi üzmek optik formu üzmektir diye bir kampanya fikrim var.. bu kampanya ile kesin hayır çıkacak o referandumdan.
ihavetwoproblem Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 diğer taraftaki sınav sonuçları önemli boşverin kpss yi öss yi
mani Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 bence münferit bi olay, hatta maddi açıdan bık bık. zaten bu hükümet döneminde akademik hayat şenlendi, eğitim düzeyi %500 arttı , eskiden kimse okuma yazma bilmiyordu şimdi bilmedikleri bi 5 vakit namaz. Sıra onda zaten. 90 yıldır çekiliyordu kopya zaten ne var ki. alla alla çok garipsiniz siz.
Wispy Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Tamam da zaten çoğu kurum şu anda mülakatla işe almıyor muydu KPSS sonucu tek kriter değildi yani.
Soris Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Normalde mantıklı fakat kadrolaşmanın önünü çok daha fazla açacağı gerçeği olduğundan dolayı bence olmamalı. Çünkü bu hükümete kimsenin güveni kalmadı artık. Onlarda hoş bu kopya krizini fırsata çevirmek için böyle bir girişim içindelerdir.
Oce4n Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Sınav yaptırma sistemi özel sektöre konulsun, sorular parayla satılsın. Devlet bütün sınavları düzenliyecek bir kurum oluştursun, akrabalar tanıdıklar faydalansın. Her kurum kendi sınavını yapsın, zor yaparlar. paraları yetmez vakitleri yetmez. En güzeli sınav sisteminin özel şirketlere açılması...
Bone Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Viktor said: ama bence meclis secsin, halkin egemenligi olsun demokratik olun arkadaşlar.
Suark Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 mani said: bence münferit bi olay, hatta maddi açıdan bık bık. zaten bu hükümet döneminde akademik hayat şenlendi, eğitim düzeyi %500 arttı , eskiden kimse okuma yazma bilmiyordu şimdi bilmedikleri bi 5 vakit namaz. Sıra onda zaten. 90 yıldır çekiliyordu kopya zaten ne var ki. alla alla çok garipsiniz siz. nie imza olmuo ki bu
Fly Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 at gözlükleriyle bakıyorsunuz olaya reöröerö
Bloodless Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Hahaha başlığı okuyunca aklıma doğrudan maddi yönü geldi lan =) aslında kurumların kendi sınavları mantıklı olabilir ama Türkiye'de herşey ücretli sınava girmek ücretli sınavdan sonra kayıt ücretli herşey ücretli. Düşünsene açıkta kalmamak için 2-3 yere başvuracaksın hepsi senden 100 100 çekecek paracıkları =). Kpss'de en azından az veriosun bir kere veriosun adskjhasşdkja :D
fizban Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 demokratik ülkelerde her kurum kendi sınavını yapar, hem kac yıldır ise giremedi bu insanlar bırakın biraz da onlar girsin.
odiflame Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 heyt be işte bu, yetmez ama evet. bence her kurum kendi elemanını kendi yetiştirsin. babadan oğula geçsin memurluk.
sinad Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 bence Çalık grubu bünyesinden yapılsın atamalar.
Öne çıkan mesajlar