Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Oyuncuların çoğu yavşaktır"

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Haluk Bilginer' in aşağıdaki röpartajı üzerine patlak vermiş bir tartışma.

Habertürk said:

Her ay farklı bir konseptle piyasaya çıkan 46 Dergisi, son sayısında doğaçlamayı konu aldı. Ünlü isimler, seçtikleri doğaçlama konularıyla Mehmet Turgut’un objektifine poz verdi.

Bilginer, ilginç açıklamalar yaptı. Röportajına çok kötü bir oyuncu olduğunu söyleyerek başlayan Bilginer, düşüncelerini şöyle anlattı: “Rolümden etkilendim diyen aktör ya yalancıdır ya ruh hastası. Hemen tedavi olması lazım; hem de tam zamanlı klinikte yatarak. Oyuncular, ustalık sahibi olmadan efsane sahibi olmaya çok meraklıdır. Artık sinema ve televizyon gibi araçlar sayesinde kimin nasıl oynadığını herkes görebiliyor. Eskilerden ‘çook iyi oyuncu’ olarak hatırlanan birçok oyuncunun aslında çok kötü oyuncular olduğuna eminim.
Büyük oyuncu olarak hatırlanan birçok isim, aslında kötü oynayan ama efsane yaratmayı becerebilmiş yavşağın tekiydi. Oyuncuların çoğu yavşaktır genellikle...
‘Babam öldü ama hâlâ sahneye çıkarım’ yavşaklığına da asla inanmam. Önce insandır önemli olan. Ben babam ölürse sahneye filan çıkmam, k.çımı yesin herkes. ‘Babamız ölür ama sahneye çıkarız, biz böyleyiz, ah tiyatrocular...’ Hadi ya! Eski tiyatrocular, ‘Tahta valizle Anadolu’yu turlarken parasızlıktan otelde rehin kaldık’ der ya, marifet diye mi anlatıyorsun bunu, salaksın, beş parasız tiyatro yapıyorum diye kahramanlık mı taslıyorsun? Yapmasaydın kardeşim, faydan dokunsun istiyorsan Güneydoğu’da öğretmenlik yap.”

Bu da yine Bilginer' in kendine cevaben yazılanlara, söylenenlere verdiği cevap...

Radikal said:

Bir mesleği kutsallaştırmak çabası nedendir acep?
Mesleği doğru dürüst icra etmek yerine, mesleklerini kutsallaştırıp, göz boyamak isteyenlere ayna tutulmuş gibi mi oldu?
Bir marangoz övünmüş müdür hiç? Babam öldüğünde atölyeye gidip, iki masa bir büfe zımparaladım, diye.
Bir aşçı böbürlenmiş midir? Anamı kaybettikten sonra mutfağa girip bir tepsi baklava açtım, diye.
Oyuncu niye aynı durumu kullanarak farklı bir algı yaymak isteğindedir dersiniz?
Oyunculuk niçin kutsaldır da, inşaat işçiliği değil? ...

Kendi suretini aynada görüp de aynayı kırmaya çalışana ne demeli? ...

Haberi kaynağından okumadan, hatta haberin sahibine sormak gerekirken, nasıl bir gaza gelmektir bu?

Sansasyonel başlık atmak gazeteci refleksidir mutlaka..
Konuşma anında, öfkeyle, bir durumun altını çizmek adına sarfedilmiş sözleri alıp, içeriğinden bağımsız kullanmak yazanın tasarrufudur tabii ki.

O başlığın altındakini okumak zahmetinde bile bulunmadan, hangi bağlamda, kimler ve hangi durumlar kastedilerek sözün sarfedildiğini araştırma zahmetine katlanmadan nasıl bir saldırıdır bu? ...
Nasıl ve ne sebeple bir nefret birikmiştir ki, o düğmeye basıldığı anda patlar?

Yıllardır söylüyorum söylediklerimin aynısını, tık yok!
Konunun içeriğine bakmadan, neler söylendiğine kulak asmadan, tartışmaya girmekten kaçınarak, sadece "YAVŞAK" la ilişkiye girip, salyalar akıtmak...
Alakalı, alakasız birsürü insan...
Aynı meslekten sayıldıklarımız nereden çıkardılar seyirciye laf ettiğimi? ...
Nasıl bir niyet okumadır bu?
O laf konunun muhataplarınadır, seyirciye değil, haberiniz ola ...

AMA ....."YAVŞAK " da ne kadar güzel bir sözcüktür, değil mi?
YAV- diye alt perdeden başlayıp. Ş harfinden aldığı güçle surata tokat gibi patlar ....

Gözünü sevdiğimin Türkçesi ...

HALUK BİLGİNER
Mesaj tarihi:
bence doğru
daha şehir tiyatrolarında öğreniyorlar işin raconunu
hele birde gençlik tiyatrolarında oynayan tipler yokmu
alayına gıcığım
özellikle bornova belediyesinin
Mesaj tarihi:
"Bir mesleği kutsallaştırmak çabası nedendir acep?"

Aynen katılıyorum dha öncede yazmışdım. 30-40 yıllık avukatlar çıkıp ay şöyle kutsal meslek böyle kutsal meslek diye atıp tutuoyorlardı. Herkese yavrusu şahin gibi gelir elbet.

Kutsal olan işi doğru ve dürüst yapmak, yüceltiltmesi gerekn birşey varsa budur.
Mesaj tarihi:
tiyatrocuların tvdeki berbat oyunculuğu üzerine şurada 100 defa yazmışımdır...

iğreç çoğu, o kadar kötüler ki! sanıyorum kendilerini hiç izlemiyorlar.

bu arada "babam öldüğü gün sahnedeydim" aileye vefasızlıktır, hayvanlıktır gerçekten de.
bundan böbürlenme ancak andavalca oluyor zaten.
Mesaj tarihi:
kendi de oyuncu oldugu icin aslinda oz elestiri yapmis oluyor, cikip oyunculukla alakasi olmayan birisi boyle dese agir elestiri alirdi

senelerce hollyword oyuncularinin kaprislerini okumadik mi? okuduk, adam apacik diyor kaprislik burnun fazla buyuklugudur, yavsakliktir diye. millet niye ustune alinmis anlamadim
Mesaj tarihi:
Tenteci benim babam. Eğer babam olmasaydı güneşten cayır cayır yanacak, tatil beldelerinde balkon sefası yapamayacaktınız. Dondurma dolaplarını daima içeride tutmak zorunda kalacaktı market sahipleri. Yağmurda balkona birşey asamayacaktınız. GEBERECEKTİNİ ULAN GEBERECEKTİNİZ!!

Ben de makine mühendisi olucam. Eğer mezun olamazsam araba falan yapamayacaksınız. Tüm teknolojik gelişimler duracak. SÜRÜNE SÜRÜNE ÖLECEKSİNİZ..

Müjdat Gezen ile Ali Poyrazoğlu da reply yapmış tweet'i..

O şişirilmiş balondur

Haluk Bilginer'in "Oyuncuların çoğu yavşak” sözlerine Müjdat Gezen ve Ali Poyrazoğlu’ndan sert yanıt geldi. HALUK Bilginer’in Mehmet Turgut’a oyuncular hakkında yaptığı açıklamalarla tüm şimşekleri üzerine çekti. “Babam öldü ama hala sahneye çıkarım’ yavşaklığına inanmam. Ben babam ölürse sahneye filan çıkmam, k.çımı yesin herkes. Eski tiyatrocular, Anadolu’yu turlarken, parasızlıktan otelde rehin kaldık der ya, marifet diye mi anlatıyorsun, salaksın!” diyen Haluk Bilginer’in sözlerine en sert tepki Müjdat Gezen’den geldi. Usta tiyatrocu “Bu söylenenleri Muhsin Ertuğrul duysa kemikleri sızlar. Asıl seyirciye k.çımı yesin demek yavşaklıktır. Muhsin Ertuğrul, Gazanfer Özcan, Nejat Uygur gibi duayenler, Anadolu’da aç kaldılar, rehin kaldılar, gerçekten babaları öldü sahneye çıktılar. Ben de babam öldüğünde sahneye çıktım. Bence aktörlükten biraz anlayanlar Haluk Bilginer’in şişirilmiş bir balon olduğunu bilirler” diyerek duygularını dile getirdi. Haluk yavşaklık konusunda aynaya bıkıp konuşmuş Haluk Bilginer’in açıklamalarına Ali Poyrazoğlu’da kayıtsız kalmadı. Poyrazoğlu “Yavşaklık konusunda aynaya bakıp konuşmuş olsa gerek. Haluk’un kendisini şişirdiği kadar efsane olmadığını hepimiz biliyoruz. Seyirciye kıçımı yesinler demek nasıl bir şeydir? Nasıl ar damarı çatlamaktır, haddini bilmezliktir. Seyirci ona cevabını verecektir. Ben babam ve yakınlarım öldüğünde oynadım, bizler oyuncuyuz ve işimizi yapmak zorundayız.

Mesaj tarihi:
Ali Poyrazoğlu tribüne oynamış, "seyircilere kıçımı yesin nasıl denir ki ,seyirci geeken cevabı verecektir" diyerek.

Birde Haluk B. için kendisi şişirdiği kadar efsane değil demiş. Bence hiçbiriniz efsane değilsiniz orasu ayrı, madem seyirci kozunu kullanıyor bende seyirci olarak fikrimi söyleyeyim. İzlemiyorum sizleri bana birşey vaad etmiyorsunuz.
Mesaj tarihi:
Ali Poyrazoğlu ve Müjdat Gezen sanki çok harika adamlar, büyük kitleleri var ki Haluk Bilginer gibi bir oyuncuya laf söylüyorlar.

Ali Poyrazoğlu değil miydi oynayacak düzgün rol bulamayınca erotik filmlerde oynayıp geçimini sağlayan ? Hiç mahsur mu kalmış Anadolu'da, önemli bir durumda sahneye mi çıkmış zorla ?

Müjdat Gezen değil mi hayatı boyunca başarısız televizyon dizilerinde ve filmlerinde başarısız performanslarla insanların önüne çıkan, pişkin pişkin rolümü yapıyorum diyen. Müjdat Gezen tiyatro sahnesinde ne kadar başarılıysa Tv başında o kadar da kötüdür ama dönemin eğlenceli filmlerinde oynamış diye iyi bir oyuncuymuş gibi lanse ediliyor.

Haluk Bilginer'in tam vurgu yaptığı tipte adamlar ikisi de, ikisinin de böyle ağlayarak ortaya çıkması gayet normal
Mesaj tarihi:
Haluk Bilginer çok büyük adam. Hem duruşuyla hem kendi yeteneği ve oyunculuğuyla. Evet çok sert konuşmuş, söyledikleri de hedefindekiler için öyle kolay yenilir yutulur lokmalar değil ama doğru söylemiş o sertliğin altında.
Mesaj tarihi:
DarKRideR'a tamamen katiliyorum :<

nerden ciktiki boyle bisi simdi durduk yere aciklama yani pek televizyon izleyemiyorum son zamanlarda durduk yerede yazmissa hakli sonuna kadar
  • Yeni Oluştur...