Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Korku imparatorluğu mu? Yok canııım olur mu öyle şey...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
"millete ver talkımı, kendi yutar salkımı" oluyor öyle viktor. dediğin değişikliklerin, geleceğin konuşulabilmesi için bu "biz ezerken iyiydi ama ezilirken kötü" zihniyetinin değişmesi gerek önce. mesele hesap kesmek ya da iki yanlıştan bir doğru çıkarmak değil. mesele doğru yolda ilerlemek için istek, samimiyet ve kararlılık. "ezme sırası bize gelene kadar günü kurtaralım" ajandasıyla olmaz söylediklerin.
Mesaj tarihi:
9. sayfadaki ahlak kurallarına kadar konu ufak tefek sorunları da olsa mantık çercevesi dahilinde ilerliyodu. fakat 9. sayfadan sonrasını okumaya gerek duymadım.

EĞİTİM ŞART diyorum.

İsteyen kendine istediği gibi pay çıkartabilir.
Mesaj tarihi:
1984 adli kitabi okdugunuzu varsayiyorum.

seriat degilda sanki su anda o kitapta yasiyoruz.

Sonuc

Kitabin sonunda bas karekter beyni yikanmis bir sekilde sistemin mukemmelliginden bahsediyordu. Ama cemaat icin nasilsa bireyim ve ben ozgurume yer yoktur.Karinca kolonisinden hallice iste.Boyle giderse bu ulke icinde aynisi olucak.

Mesaj tarihi:
Sam said:

"millete ver talkımı, kendi yutar salkımı" oluyor öyle viktor. dediğin değişikliklerin, geleceğin konuşulabilmesi için bu "biz ezerken iyiydi ama ezilirken kötü" zihniyetinin değişmesi gerek önce. mesele hesap kesmek ya da iki yanlıştan bir doğru çıkarmak değil. mesele doğru yolda ilerlemek için istek, samimiyet ve kararlılık. "ezme sırası bize gelene kadar günü kurtaralım" ajandasıyla olmaz söylediklerin.

ben kimseyi ezdigimi hatirlamiyorum sam
kafadan elestirdigin seyi yapiyorsun (:P)
Mesaj tarihi:
hala aynı sığ benzetmeler yok aziz nesinler yok 1984 benzetmesi yok shaw yok nietzche.
"Ama 1984 ölee diyoo" gibi muhalefetler gerçekten bayatladı, entellektüellik böyle olmuyor malesef.

Türkiye'de gerçekten büyük bir ilerleme var, dünya da millet de bunun farkında, senin yaptığın çamur at izi kalsın .kitap degilde o kafalar gerçekten 1980 lerde kaldı fakat sene 2010 hala aynı terane.

bu ülkenin tek aydınları hayırcılar ve chp, ötesi yokmuş meğer.
Mesaj tarihi:
Viktor said:
ben kimseyi ezdigimi hatirlamiyorum sam
kafadan elestirdigin seyi yapiyorsun (:P)

ezenleri korumana gerek yok o halde, bizim derdimiz onlarla. :p
Mesaj tarihi:
ah işte yanıldığın nokta bu viktor, geçmişle yüzleşmeden geleceğe yürümek imkansız çünkü. bugünkü sistemin ve iktidarın çarpıklıklarının sebebi de geçmişte yatmakta çünkü. ve o çatlaklar doldurulmadan ülkeye doğru düzgün demokrasi oturtamazsın.

bahsettiğim şey özeleştiridir, kendiyle yüzleşmedir. kendi hatalarınla, kendi ötekileştirici tavrınla hesaplaşmadan başkasından hesap sormaya kalkınca olmuyo, olamıyor (burada şahsen viktordan bahsetmiyorum elbette, anladınız onu siz).

8 sene, bi toplumun, bi ülkenin tarihinde hiçbişey değil ki? komik bi rakam. ama bu içinde yaşadığımız 90 senelik sistem, hangi hatasını telafi etmiş, hangi kusuru için özür dilemiş, hangi yarayı sarmayı akıl etmiş? ondan sonra bütün sorunlar kronikleşir tabii ki, laiklik sorunu, kürt sorunu, kıbrıs meselesi, ermeni meselesi...hep aynı şey, hep geçmişteki hataların inkarı ve bu inkarın sistematik bir biçimde sürdürülmesi.

derdimiz bu toplum daha mutlu yaşasın, daha özgür yaşasın, daha huzurlu yaşasın. ama mesele gelecek üzerine konuşmaksa, önce bir vizyonun olacak, bir gelecek tahayyülün olacak. sonra da geçmişte yaptıkların hakkında oturup bir düşüneceksin.

türkiyede yaşayan türkler olarak biz bu topraklarda türk olmayanların nasıl acılar çektiğini hiç görmedik. laikliği olduğu şekliyle benimseyenler olarak, benimsemeyenlerin neler yaşadığını hiç anlamadık. ve ısrarla anlamamakta diretiyoruz. sonra karşımıza sistem karşıtı kalabalıklar çıkınca da şaşırıyoruz. akp neden sistemi değiştirmek için bu kadar çabalıyor? bdp neden sistemi böylesine şiddetli bir biçimde reddediyor?

kendini ülkenin sahipleri addedenler olarak, bu sorulara cevap vermek boynumuzun borcu. çünkü bu cevap 8 seneyi değil, 87 seneyi kapsayacak bir cevap. bu cevabı vermeden de birarada yaşamakmış, geleceğe bakmakmış, boş laf...çünkü bu ülkede kürtler yaşadıklarını, ermeniler öldüklerini, aleviler inandıklarını kanıtlamaya çalışıyolar hala..ve akp, tıpkı bdp gibi devlet tarafından ötekileştirilmiş kesimlerin partisidir.

onların hoyratlıklarına, ölçüyü kaçırmalarına, arasıra faşizan tavırlar takınmalarına tahammül edin, eleştirmeyin demiyorum. ama önce onları eleştirecek yüzümüz olsun.
Mesaj tarihi:
sir allah askına bu noktaya ansıl getirdin bu konusmayı anlamıyorum.
nerden cıktı şimdi türk olmıyanlarlaik olmıyanların cektiği cileler?

cidden buraya nasıl vardır, hayır cidden anlamlı bir yol cizemezsen, söyliyecek birşeyin yok, doğru bildiğini tekrar edip ordan puan yazsın kafasındasın diyicem.
Mesaj tarihi:
viktor "geçmiştekileri karıştırmayın, şimdiye bakın" deyince sir de "geçmişini halletmeden geleceğini kurtaramazsın" dedi işte. haritalık bir durum yok ki.
Mesaj tarihi:
Cuce said:

sir allah askına bu noktaya ansıl getirdin bu konusmayı anlamıyorum.
nerden cıktı şimdi türk olmıyanlarlaik olmıyanların cektiği cileler?

cidden buraya nasıl vardır, hayır cidden anlamlı bir yol cizemezsen, söyliyecek birşeyin yok, doğru bildiğini tekrar edip ordan puan yazsın kafasındasın diyicem.

çalıştığı yerden cevaplıyor.
Mesaj tarihi:
gecmisi karistirmayin diyen yok, isi gucu birakip surekli gecmisi karistirmayin diyen var

kin tutmaktan bahsediyorum burda

uzun zaman gormedigin bir arkadasin sirket sahibi olmus, seninde sirketin var beraber is yapalim kazanalim diyor "olmaz sen benim ilkokulda donumu indirdin!!!1" diye reddediyorsun

kaybet/kaybet i kazan/kazan yapamadigimzi surece bir arpa boyu yol gidemeyiz

tarihi hatalardan ders cikarmak icin kullan eyvallah, ama tarihi kin tutmak ve acilan yaralari kapanmalarian firsat vermeden surekli desmek icin kullaniyorsan o apayri birsey

kandavasi gibi sirayla "ama o bana bunu yapti" "hayir once o bana sunu yapti" "ondan once sunu yapmisti o yuzden yaptim" diye devam ederiz nefret cemberine

komik olan nefret cemberini alkisliyan adamlarin olmasi eheuheu
Mesaj tarihi:
neyin kini yav, devlet benim tavuğuma kış demedi ki bugüne kadar. sir'ünküne de dememiştir muhtemelen çünkü hiç kendi adına konuşmuyor. :p

ben hesap kesilsin, defter dürülsün derdinde hiç olmadım ama samimiyet olmadan, içten pazarlıklı yaklaşarak bugünün sorunu da çözülmez, geleceğe düzgün adım da atılmaz. adam sana "şirket kuralım" diyor ama ilkokulda donunu indirdiyse bugün hem indirip hem cebine atmak derdinde. o zaman iş yapamazsın onunla tabii, önce onun niyetini düzeltmesi gerek.
Mesaj tarihi:
birak simdi, olmus eski basbakanin mezarina kopekleri salicak kadar kini olan ben degilim sam (:P)

http://www.youtube.com/watch?v=8OqEh4MhqY0

video related

once o ozur dilesin, yok o ozur dilesine sariyor muhabbet boyle iste, cocuklarin ONCE O BASLATTI geyigi kadar basit

consensus diyoruz, uzlasma ve diyalog diyoruz, otekilestirmek yerine karsilikli kaygilarin diyalog yoluyla giderilmesi diyoruz AMA ONCE KARSIMDAKI ADAM OLSUN!!11 ile ONCE O OZUR DILIYCEKHH!11 e geliyor is aynen bu sekilde, herkez tuttugu tarafin kusursuzluguna inaniyorsa hicbir sekilde uzlasi sagliyamassin, ozeltisiride gerekli biraz "ben nerede yanlis yaptim" diye
Mesaj tarihi:
sonrasını da biliyoruz, anamı pazarlayan tip halen takılıyor burada x-box virali olarak. hoş gerçi ona nefretim ideolojik baskısından ötürü değil, ekonominin canına okuduğundan ötürü. zaten anlattığım uzun hikaye, eski defter açılmasın deyip bunu çıkardın. :p
said:
samimiyet olmadan, içten pazarlıklı yaklaşarak bugünün sorunu da çözülmez, geleceğe düzgün adım da atılmaz

neden takıldın özür dileme/hesap sorma/gününü gösterme kısmında anlamadım, öyle birşey istediğim olmadı ki.

özeleştiri evet lazım da, o talebini bakalım kabul edecek mi herkes. (:P)
Mesaj tarihi:
mani said:

abi aşırı reklamımız oldu bono gelince. haftalarca konuştu dünya basını of of of of amana aman aman. akın akın turist yağıyor memlekete. dolar milyarderi oldu bir anda küçük esnaf. çok feci reklam.

dünya basketbol şampiyonasınında çok reklamı oldu aman aman of muazzam.

didik didik aradım falan sağda solda ufacık yere koymuşlar. ama ilk dikkatimi çeken red foxes a yapılan engelleme oldu haberler arasında. haklısınız süper reklam yaptık.

utanacaksanız açılış töreninden utanın. spordan sorumlu bakanın yaptığı konuşmadan utanın. çıkıpta parti ve hükümet propagandası yapmasından utanın mesela.

ama başbakanımız u2'yu getirdi.
Mesaj tarihi:
Şu organizasyonları "süper reklam" olarak kabul edemem lakin kabul edilmesi gereken birşey var, artık nedeni nedir hakikatten pek irdelemedim ama şu hükümet zamanında arttı. Hani diyorum yıl oldu 2010, ondan falan mı ama çok da farkedeceğini zannetmiyorum yılın.
  • Yeni Oluştur...