Law Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Evet 10 aylık askersen eğer, bu kanun yürürlüğe girdiği anda terhis oluyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 pinkporing said: yettim gari,1 günlük eğitimle,kısa dönemleri karakollara çıkartmıyorlar,hatta tehlikeli karakollara hiç çıkartmıyorlar,olurda birşey olursa diploması yüzünden laf etmesinler,diğerleri diplomasız ya o yüzden şeyettim ;) Abim diyeceğim bir insan gitti geldi, çıkarıyorlar. Pek ayrıntıya girmeyeyim buradan da, kendisi tanıdığım en sabırlı, en sıkıntıya dayanan insandır şu hayatta, eğer 5 ay değil 15 ay olsa kesinlikle dayanamazdım dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 ooo ulkenin genclerinde bir panik havasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Gidecem aralık'ta çıksın aradan diye. Arkada kalsın da gerisi kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 universite mezunu sayilarini hem sehit yoluyla hemde okul bitirme yoluyla azalticaklar, akli yerinde olanlarda yurtdisina kacicak iste memlekette egitimli adam birakmamak icin super proce iste, her totaliter rejim kuranin hayali Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Viktor said: universite mezunu sayilarini hem sehit yoluyla hemde okul bitirme yoluyla azalticaklar, akli yerinde olanlarda yurtdisina kacicak iste memlekette egitimli adam birakmamak icin super proce iste, her totaliter rejim kuranin hayali (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pinkporing Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 devlet meselesi yaptınız bu olayı resmen ya:) 9 aydır 5 aydır 15 aydır yapacaksınız bitecek işte,zevk almaya bakın diyorum,mekan bahane,ortam bahane,bilmem ne zevk almaya bakın işte,nasıl olsa bitecek :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gutierrez Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 baştan şöyle de, biz de cevap vermeyelim o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Benim kardeş de boşuna okudu zavallı. Zaten işi vardı kazanıyordu da. Şimdi gidecek 9 ay, büyük kayıp. @pinkporing , daha yeni asker olan bir arkadaşım doğudan geldi. işi asker rütbeli, kaldığı yerlerin resimlerini çekmiş. Köpek bağlasan durmaz, tenekeden bir yapı, 10-15 asker orayı savunuyor (!?). Tek yedikleri haftalarca barbunya konserve. 10 pkk lı gelse uzaktan roket atarla saldırsalar ölürüz diyor. Gerçek eğitim vereceklerse, askeri koruyacak gerekli yerlerde nöbet tutturacaklarsa kimsenin zorunlu askerliğe karşı çıkacağını zannetmiyorum. Bu saçma sistem beyin göçünü hızlandırcak gibi. hayırlısı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 pinkporing said: işi olan gücü olan ama bir diploması olmayan vatan evladı,15 ay yaparken,ileride kendine en azından diploması sayesinde iş bulabilme oranı diğerlerine oranla daha yüksek olan arkadaşların 5 ay yapması adaletsizliğin daniskasıydı bence işi olan gücü olan ama üstüne 4-6 senelik bir üniversitede okuyanları gerizekalı yerine koyuyorsun yani? pinkporing said: ahaha bırak o işleri,özgürlüğünü,o kalemi eline alabilmeyi sana başartabilmiş bir devlet için,70 senelik ortalama ömründen bir 9 ayını vereceksin ya seve seve ya da seve seve,bence sen seve seve yapmayı düşün :p bu despot ve baskıcı zihniyetten tiksiniyorum. insan hayatını matematik formülünden ibaret sayan düz kalıplar... "70 sene yaşayacaksın nasılsa, 9 ayını da zorla ben alacam" lafını 20-22 yaşında askere gidip şehit düşüp ölenlere söyleyin bence. pinkporing said: iyi o zaman 6 senelik vergi levham var 4 çalışanım var,vergi levhası olanlarada olmasın,çocugu olanlara,gitmek istemeyenlere,çoban olanlara v.s v.s,ama sonra ağlamayın niye ırak gibi olduk falan diye :S çok sakat düşünceler bunlar pinkporing said: doğru 9 ay o çocuğun kahrını çekmenin ne anlamı varki,annelerimiz bizi doğurdu diye suçlu ilan etmek lazım,yada 9 ay askerlik yapanın neresinden neyi eksilirki?bence bu devlet suçlu kimseye askerlik yaptırmayacak,kimse bilmeyecek askerliği,yarın bir gün savaş olursa Allah muhafaza,ırak gibi gelin girin deriz artık,unutmayın her tarafımız,en ufak açığımızı kollayan ülkelerle çevriliyken,bu hippi geyiğini bırakın,yemezler sırf zorunlu askerlik olmadı diye o ordu ülkeyi ırak haline çevirecekse, onu bile becerecek bir askeri sisteme sahip değilse, gitsin şu köşede intihar etsin. pinkporing said: tek gayesi,düşman ayağı basmasın bu toprağa diyen ahmetten,mehmetten utan,bu kadarmı dejenere oldunuz?şimdi yine duygu sömürüsü yapıyorsun,bilmem ne falan filan diye konuşacaksınız,adam olmak,hayatta söz sahibi olabilmeyi bir kağıt parçasına indirgeyen öss ci sistem zihniyetinde olanları kınıyorum şahsen,ve yuh diyorum duygu sömürüsü yapıyorsun. hedegog said: senin düşüncelerin daha komik bence ananı da al git ülke bi virüsden daha kurtulsun klişeler... hedegog said: 9 ay çocuk doğuyor senin gibiler 6 ayda adam olamıyor 3 ay daha fazla yapın belki bir faydası olur onlar zaten liseye gelene kadar adam oluyor sen merak etme. pinkporing said: kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yoktur bence sakince tartışalım demeyi düşünüyorum ama,inzivaya çekildim bu aralar,kimseyle tartışmaya girmek istemiyorum,ama dasaa sana sadece şunu söyliyeyim,herkesin algısı farklıdır,ben Allahın rızasını kazanmak için namaz kılarım,başkası borc bilir namaz kılar,kimisi borç bilir anasına babasına bakar,kimisi vicdanı rhaatsız olmasın diye,kimisi bu vatanı gerçekten düşman çizmesi çiğnemesin diye içtenlikle yapar,kimi de borç bilir,aynı devlete vergi borcu gibi,günü gelir davulla zurnayla uğurlanır,ama severek gider,sever çünkü ölürsem şehit,kalırsam gazi der belki,bide ilginç bir anekdotu aktarayım,eğer tek tip askerlik çıkarsa,uzun dönemlerin acemi birliklerindeki gibi (jandarma tim eğitim birliklerinde gördüm)elleri kınalı askerleri çıkarır bölük komutanları yemin töreninde onların bazılarına ödül verirler,ve onlar genelde timlerde onbaşı v.s yapılır,yani sürü psikolojisi diyorsun ama ,ordumuzun kendi oturtturduğu bir düzen var yüzlerce yıldır,peygamber ocağı denilir mesela,neden?hz Yusufun sabrını gerektirir bazı zamanlarda,arkadaşın hasta olur,2 saatlik nöbet sonrasında derlerki 2 saat daha nöbet onu da tutarsın ,nöbet bitince şükredersin yaradana günüm bitti dersin.hiç anlaşamadığın sevmediğin insanlarla yanyana aynı ranzada yatarsın,yanındaki zengindir fakirdir bilmezsinki,aynı camide cemaatle yanyana saf tutanlar gibisindir.askerlik güzel birşey insan hayatında bir kere görmesi gereken yapması gereken şey gibi :) http://img833.imageshack.us/img833/7272/coolstorybrot.jpg pinkporing said: Hayır benim kızdığım nokta şu; 1.askerlikten bu vatan evladı korkar seviyeye gelmiş(bence gereksiz bir korku) 2.sorgulamadan,düşünmeden yapılacak bir iş askerlik,kamuflajı giyince anlıyor insan bunu 3.bence bu ülke de zorunlu askerlik hizmeti kayıtsız,şartsız bulunmalı.(9 ay veya 90 ay,konjonktüre göre) askerliğe bu kadar ilgim olsa gidip dedem ve kuzenim gibi askeri okula yazılırdım, albay vs olurdum. hayır insanlara askerliği bu kadar dayatmayı seviyorsunuz, niye zorunlu askerliği savunacağınıza askeri okula yazılıp ömür boyu askerlik yapmış olmuyorsunuz? pinkporing said: abi sen düşünme zaten,senden önce düşünenler o sistemi herşeyiyle ihya etmişler ben eksik göremedim mesela sana düşün demiyor zaten beynini yor demiyor,sadece sabret belli bir gününü nöbet tutarak,bağlı olduğun tesisi koru diyor,veyahut araç sür askerleri belli bir yere taşı diyor,bu kadar basit yahu ilkokul-ortaokul-lise özellikle üniversitede bize sorgulamayı öğretiyorlar. sorgulayacaksın ki işini yapabileceksin. bir doktora gidip sorgulamadan "hmm evet sende grip var, git evde yat" demesini oysa altında daha önemli bir hastalık olmasını ve bu yüzden ağır günler geçirmeyi ister miydin mesela? ya da şeyi mi kastediyorsun? "sorgulama, itaat et" o zaman: http://img202.imageshack.us/img202/5759/obeyeyepostershepardfai.jpg http://img291.imageshack.us/img291/6504/bigbrothert.jpg pinkporing said: devlet meselesi yaptınız bu olayı resmen ya:) 9 aydır 5 aydır 15 aydır yapacaksınız bitecek işte,zevk almaya bakın diyorum,mekan bahane,ortam bahane,bilmem ne zevk almaya bakın işte,nasıl olsa bitecek :) madem çok zevkli bir şey, benim yerime sen gitsene. çok zevkli felan işte eğlenceli. BabacumMostors said: o değil de "okumayan adamın kuyruk acısı"nı da gördük sonunda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Bone abi naptın sen, karadelik açmışsın forumda sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 karadelik değil o wot ^^ ya da wall of quotes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 2 saattir yazacktım da üşengeçlikten yazamadım. Bone +1 demek istiyorum sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Sanırım memleketin mühendise, doktora ihtiyacı olduğu zamanlardan kalma olsa gerek okuyana askerliğin kısa oluşu. 2010 yılındayız, işsizlik abartı rakamlarda, memleketin bu ihtiyacı artık azaldı (refah seviyesinin arttığından değil, kısıntılarla falan olsa gerek veya istihdam sorunu ne bileyim) dolayısıyla bence herkes eşit süre ile askerliğini yapmalı. Hade len dediğinizi duyar gibiyim. O halde herkese eşit okuma imkanları sağlayacaksın abicim, birileri üniversite okumak için dershanelere para yatıramıyorken, dergiler alamıyorken, kitap alacak para bulamıyorken diğeri özel derslerden dershanelere imkanlara sahip oluyorsa ya da vazgeçtim parası olup eğitimini parası ile sürdürene 5 yıl Hakkari'de onbaşılık yaptırsınlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loplop Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 kimseye para havadan yağmıyor, millet çocuğunu dershaneye gönderebiliyorsa, karşılığında da it gibi çalışıyor. Çocuğuma nasıl bir yaşam sağlarım diye çırpınıyor, bir evet karşılığında makarna kömür almak için oraya buraya el açmıyor. Zaten zar zor yetişiyor okumuş adam, onlarıda yurtdışına kaçırarak, askerlik yaptırılarak cezalandırıyor devlet. Millet çocuğunu devlet kaynaklarını hiç yere yalayıp yutup, komutanlara hizmette kusur olmasın diye yetiştirmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 abi niye evete geldiniz evet diyen de çocuğunu gönderebiliyor çocuğunu gönderebilen herkes evet de demiyor neleroluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loplop Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 evet, damgadaki evet manasında referanduma laf atmadım yanlış oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 ha son günlerin gündemi referandum olunca gerçi yine siyasi olay neyse sdf ben eğer bu iş olursa garanti 9 ay yapıcam. Daha okuyorum, hani hemen gideyim gibi bişeyim yok. Hiç sıkıntı hissetmiyorum. 6 ay ya da 9 ay. Yaparken fark edecek muhtemelen ama şu an hiç bi his yok konuyla ilgili. Eblek eblek takip ediyorum sadece. Keşke makine mühendisi olarak mezun olduğumda her şekilde yapacağım bu işi hem kendimi geliştirip hem vatana millete bi katkıda bulunarak halletsem diye düşünüyorum ama böyle bi sistemin bu ülkede uygulamaya koyulması bayaa zor gibi geliyor. Yapılır ya ne bileyim. Yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biotar Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Bone'un post'a ''Combo Breaker!!!'' fotosu yapıştırayım dedim ilk görüdüğümde, sonra okudum baştan sona kadar, iyi ki okumuşum. Öyle bir şey yapıp sonra okusaydım terk ederim bu forumu valla, eline sağlık abi, üşenmeden yazmışsın, çok da güzel yapmışsın. +213213213180596850968509785697... (Bişeler Bone'a) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 abi galiba bone dünyanın en işsiz adamı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 loplop said: kimseye para havadan yağmıyor, millet çocuğunu dershaneye gönderebiliyorsa, karşılığında da it gibi çalışıyor. Çocuğuma nasıl bir yaşam sağlarım diye çırpınıyor, bir evet karşılığında makarna kömür almak için oraya buraya el açmıyor. Zaten zar zor yetişiyor okumuş adam, onlarıda yurtdışına kaçırarak, askerlik yaptırılarak cezalandırıyor devlet. Millet çocuğunu devlet kaynaklarını hiç yere yalayıp yutup, komutanlara hizmette kusur olmasın diye yetiştirmiyor. Para hiç havadan yağar mı hoh hoh hoh Mesajını yazdığın sınıfın bi üst sınıfından bahsetmiştim ben oysa ki hoh hoh hoh Her gün traş olacağımızı unutuyorsun galiba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 ulan her sene açık var diye zorla yedek subay alıyordu ordu, birçok insana zorla fazladan 6 ay fazla askerlik yaptırıp. şimdi bu düzenle bu açığa ne oldu bunu anlayamadım ben? bu düzenelme gelirse herkes düz 9 ay erlik yapıcaksa, her dönem aldıkları yedek subayları nereden karşılayacaklar? eğer böyle bir ihtiyaç yoktuysa eskidende ne diye senelerdir böyle bir sistem var? doğudaki doktor açığını öğretmen açığının çoğunu bildiğim kadarıyla yedek subaylarla kapatıyordu ordu. belki de orduda en çok ele tutar iş yapan adamlarda bunlar. şimdi böyle icraatlar yapma fırsatını bulan adamada patates soydurup tuvalet mi temizletecekler bunu çözemedim. bu kadar tutarsız insanlar tarafından yönetiliyoruz ulan. birşeyi planlarsın programlarsın insanlarda ona göre hayatınıplanlar şekillendirir. her sene sınav sistemi değişir, askerlik sistemi toptan değişir bedelli mi çıkıcak tartışması başlar.2 sene sonra fazla askerliği ksıaltıp 5 sene sonra bedelli çıkarırlar. allah akıl fikir versin hükümetede orduyada. ne bok yediklerini bildiklerini hiç sanmıyorum çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedegog Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Vatan Borcu: Bu söz sadece insanları gaza getirmek için kullanılan tabir değildir. Özellikle üniversite okumuş, herşeyi bilen muhteşem insanların daha iyi bileceği üzere bu ülke Atatürk önderliğindeki dedelerimizle, adına Kurtuluş Savaşı verilen bir insanüstü mücadeleyle kurulmuştur. Yani şuanda sadece üniversite okumayı büyük bir ayrıcalık görüp, kendini yaşadığı ülkeden daha üstün olduğunu zannedip "Ne askerlik yapıp zaman kaybedicem, bu despotlukları bırak Allah aşkına" diyen ahmakların bu vatanın kıymetini bilmesini ve hatırlamasını amaçlayarak kullanılan bir tabirdir VATAN BORCU. Sorgulamak: Eğitimin önemli bir parçasıdır bu. Fakat sorgulamak herşeyi reddetmek değildir. "Akere gitmek istemiyorum. Heh dur bunu sorguluyomuş gibi yapıp karşı çıkayım herşeye olduğu gibi, egomu tatmin edeyim, kendimi çok zeki hissedeyim, ne de olsa ben üniversite okudum çok zeki bir insanım" gibi düşünceler için pek yoruma gerek yok sanırım. Askerlik: Ülkelerin gücünü temsil eder askerlik. Stratejik bakımdan çok önemlidir. Birçok ülkede de zorunludur. Kimi ülkede 3 yıl, kimisinde 1 yıl. Mesela Norveç'de hiç terörle, savaşla alakası olmamasına rağmen 1 yıl tek tip askerlik vardır ve zengin bir ülke olduğu için güzel de maaşı vardır. Bunun sebebi zenginiz ama savunmasız değiliz mesajı vermektir temelinde. Sadece aman savaş çıkabilir millete zorunlu askerlik niyetiyle kölelik yaptıralım değildir hiçbir yerde. Adam: Üniversite okuyup, kendini okumayandan çok daha üstün ve ayrıcalıklı görmeyen kişidir. Yaşadığı ülkeye, değerlerine, tarihine ve kurallarına saygı duyan kişidir. Bazı şeyleri kendisini değil vatanını sevdiği için yapandır. Son Söz; "İstediğin kadar oku, bilgine yakışır şekilde hareket etmezsen cahilsin." John Sheffield Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 vatan borcu kadar yapay sonradan yaratılma başka bi milli hissiyat aracı görmedim ben. hani o kadar yapay ki %90a sorsan 'ne borcu lan' cevabı alırsın. hakkaten neyin borcuymuş bu sorması ayıp? indirgandi paşalara mı, gemicikli bakanları mı borcumuz varmış? fitil oluyorum ciddi ciddi borçlu olduğumuza inananlara bunun şerefli bi olay olduğuna inananlara ya ahah. yanyana acemilik yaptığımız biri vardı, adam acemilik bitip eve dönünce bir ayı geçirdiğini nişanlısına anlatmış, kız da şöyle fatality çakmış "devlet sana ne yaptı, ya da sen devlete ne yaptın da sana bunu yapıyolar" diye. harbiden de o kadar borçlanacak ne yaptım diye düşünmeniz lazım. uyanın az silkelenin arkadaşlar borç falan yok. başkalarının borcunu ödeyip seviniyosunuz halen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 2013te çıksın. ben bu sene mezun olup yapayım kurtulayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar