Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2010 Referandum Sonuçları

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

Nefr said:

EagleEye said:

referandum 58 evet çıktı diye kesin yürürlüğe giricekmi bu paket şimdi aydınlatın beni

yok canim, halk iradesi dedigin nedir ki? aym ye falan gitmek lazim simdi, onlar onaylamazsa yururluge girmez

size de soracaklar bi de.. nefr ne dedi, fizban ne diyor, dyna onay verdi mi?

devlete karşı görevleriniz var. unutmayın bunları!
Sosyal ağlarda paylaş

yahu bi kere de ülkemin kendini "çağdaş" addeden insanları onurlu bi şekilde yenilmeyi, çemkirmemeyi, şapkayı önlerine koyup bi "ben nerde hata yaptım" diye düşünmeyi başarsınlar..yemin ediyorum dişimi kırıcam..ya da yok, yok, hayatımın sonuna kadar chp seçmeni olucam.

ama yok işte. illa belaltı vurmak, illa hakaret etmek, illa kendilerini allayıp pullamak ve diğerlerini aşağılamak zorundalar. böyle yaptıkça da kaybedecekler. 2011de de kaybedecekler, 2015te de kaybedecekler..bakın, referandumdan galip çıkan adam bile çıktı, göstermelik de olsa, üzdüğüm biri olduysa özür dilerim dedi. muhalefetten böyle bi özür gelir mi?

bir kere de sessizce dinleyin, kaçıncı yenilgi bu?daha kaç kez yenileceksiniz? daha kaç kez hayalkırıklığına uğrayacaksınız?

demokratik yollarla başa gelmeyi beceremeyenler sonuçta demokrasi düşmanlığına, halk düşmanlığına soyunuyo işte. hala eğitim-oy kıyaslamaları yapılıyo. ama herşey ortada, düştü maskeler. hayır çıksa da düşecekti zaten. ama iyi ki evet çıktı.

dün yalvar yakar olunan, üzerine titrenen, hayır için yalvarılan halka bugün "müstahak, aptal, satılmış" demek..bunu diyenler herkesten beter işte.

topiğe cevap olarak anlaşılmasın bu yazdıklarım, genel olarak tvlere çıkıp ahkam kesenler, twitterda, facebookta kendini zeki sananlar için burda da böle bi içimi dökeyim dedim.

neyse, sonuçta mutluyum.bugün uzun zamandır ilk defa türk olmaktan da, türkiyede yaşıyo olmaktan da gurur duydum. umarım yeni anayasa da söz verildiği gibi yapılır bi an önce.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

dün yalvar yakar olunan, üzerine titrenen, hayır için yalvarılan halka bugün "müstahak, aptal, satılmış" demek..bunu diyenler herkesten beter işte.

yalniz belirtmek isterim; bu topicte yemisim cahil halki diyen arkadaslar dunku topicte de aynisini diyordu, senin elestirin ancak siyasilere olabilir bu alanda

patiler istikrarli genel olarak
Sosyal ağlarda paylaş

spacecake'in derdini anladım, akp'den beslenen trollük yapma isteğinde.

sipeyskeyk said:

ŞERİYAT GELİYOR LOL

/first

sipeyskeyk said:

şuanda sigaramı yaktım, arkama yaslandım ve facebook iletilerini okuyup daha dün DEMOKRASİ ELDEN GİDİYOR ŞERİYAT GELİYOOOOOOOOOR diye ağlayan insanların nasıl bir anda faşiste dönüştüğünü büyük bir hazla takip ediyorum.

sipeyskeyk said:

işte aramızda henüz demokrasinin ne olduğunu bilmeyen arkadaşlar var.

nilep zannediyor ki "nilep ve arkadaşları" partisi ülkeyi yönetse herşey çok güzel olacak.

sipeyskeyk said:

Bugün şahit olduğum MÜNFERİT bir olayı anlatayım.

Özürlü bir vatandaş, yanında CHP kadın kollarından bir bayan.

Kadın adama pusulada hayır olan kısmı gösterip bak buraya basacaksın mührü, hadi diyerek adamı paravanın arkasına yolladı.

Bunu CHP'liler yapıyor diye demiyorum ama bu kadar ucuz bu ülkenin siyaseti.

sipeyskeyk said:

muhakkak. oradaki bütün herkes kadına laf etti, ayıp değil mi diye. size ne dedi kadın. hayır şimdi bunu mu savunacaksın nedir?

sipeyskeyk said:

skyfire sakin ol dostum, geçti bitti. Yat uyu hadi.

sipeyskeyk said:

ben provoke etmiyorum.

dünün demokratı bugünün elitisti, faşisti olan arkadaşlarla kafa buluyorum.

arada küçük bir nüans var, kaçırma.

edit: REHA
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

yahu bi kere de ülkemin kendini "çağdaş" addeden insanları onurlu bi şekilde yenilmeyi, çemkirmemeyi, şapkayı önlerine koyup bi "ben nerde hata yaptım" diye düşünmeyi başarsınlar..yemin ediyorum dişimi kırıcam..ya da yok, yok, hayatımın sonuna kadar chp seçmeni olucam.

ama yok işte. illa belaltı vurmak, illa hakaret etmek, illa kendilerini allayıp pullamak ve diğerlerini aşağılamak zorundalar. böyle yaptıkça da kaybedecekler. 2011de de kaybedecekler, 2015te de kaybedecekler..bakın, referandumdan galip çıkan adam bile çıktı, göstermelik de olsa, üzdüğüm biri olduysa özür dilerim dedi. muhalefetten böyle bi özür gelir mi?

bir kere de sessizce dinleyin, kaçıncı yenilgi bu?daha kaç kez yenileceksiniz? daha kaç kez hayalkırıklığına uğrayacaksınız?

demokratik yollarla başa gelmeyi beceremeyenler sonuçta demokrasi düşmanlığına, halk düşmanlığına soyunuyo işte. hala eğitim-oy kıyaslamaları yapılıyo. ama herşey ortada, düştü maskeler. hayır çıksa da düşecekti zaten. ama iyi ki evet çıktı.

topiğe cevap olarak anlaşılmasın bu yazdıklarım, genel olarak tvlere çıkıp ahkam kesenler, twitterda, facebookta kendini zeki sananlar için burda da böle bi içimi dökeyim dedim.

neyse, sonuçta mutluyum.bugün uzun zamandır ilk defa türk olmaktan da, türkiyede yaşıyo olmaktan da gurur duydum. umarım yeni anayasa da söz verildiği gibi yapılır bi an önce.

basbakan %42 ye bi kufur etmedigini bırakıyor, bisey yok. sonra o kesim belden asagı vurunca vay arkadas. oyle bi demokrasi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Bakalım kaç darbeci yargılanacak veya kaç madde uygulamaya girecek ondan soınra verdiğimiz verdiğiniz oylarla gurur duyalım.
Eğer ki uygulanan 1-2 belli madde ile kalırsa o zaman gurur duyacak bişi bulamayacak kimse. Ama daha erken yani 3-5 yıl gecsin elbette yapacaklar denecek. Secimde tek parti cıksalardı yapacaklar denecek belkide yani EVET cıktı iş bitti demokrasi geldi diye birşey YOK unutmayalım.
Sosyal ağlarda paylaş

abi o degilde kilicdaroglunun oy kullanamamasi ne buyuk pottur yahu

adamin sucu degil sonucta, genel baska herif, ama bir allahin kulu da takip etmez mi abi bu isi. hadi etmedin, basina sizdirmayi nasil basardin daha ilk gunden, ne bileyim agir oldu

hayal kirikligi var biraz. genel afta arada olur oyle potlar demistim ama ustune de bu tuy dikti
Sosyal ağlarda paylaş

Sanırım dünyada tüm ulusalcılık kökenli görüşler çökmeye başlıyor. Mit müsteşarı 2004'teki raporunda böyle bir görüşten bahsetmişti, zaman onu haklı çıkarıyor. Chp ve Mhp'yi safdışı bırakan bu sürecin Bdp'yi de bırakabileceğini düşünüyorum. Sanırım işler biraz farklılaşıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada, arkadaşlar bakın buradada varsanız eğer, lütfen şu zarfları tükürük zerreciklerinizle kimyasal reaksiyonlara sokup sandığa atmayın. insanları özellikle bilgilendirmemize rağmen, neredeyse zarfların yarısı bu halde çıktı. saat 5:10 gibi kapatılan sandığın kalan süreçlerini ancak 8 gibi bitirebildik. ayrıca eklemek isterimki, lütfen oy hakkınızı kullanın, 9 saat boyunca boş boş oturduk yahu, seçmenlerimizin %30'u katılımda bulunmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

basbakan %42 ye bi kufur etmedigini bırakıyor, bisey yok. sonra o kesim belden asagı vurunca vay arkadas. oyle bi demokrasi yok.

abi gozunu seveyim

ne pot kiracak yine diye dinledim konusmasini, ozellikle son dakikada dustugu baskanlik tuzagindan sonra epey yuksek pot beklentim vardi ne yalan soyleyeyim, ama cok basarili konusma yapti adam

hangi arada kufur etmedigi kaldi?
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi adıma konuşursam küçükken vatan/millet/halkını çok sevne bir çocuk olmama ragmen daha AKP iktidara gelmeden önce bu sevgi/saygım azalmaktaydı, bu akp iktidarı boyuncada gittikçe azaldı ve azaldı 6-7 sene önce banlanan orijinal accountumla -çoçukcada olsa- amacım bu ülkeden kaçıp gitmek yazmıştım, artık gene böyle askerlikle ilgili bi topicmiydi, ülkenin durumu topicimiydi, yoksa kendi yaşıam göre tavsiyelerim kılıklı saçma bi topicmiydi,hatırlamıyorum, ancak şu refarandumdan sonra bunca seneden sonrada hala arkasındayım. hatta o zamanlar bir gün gelip size yabancı ülkeden mesaj atarım yazmıştım, bu gidişatla 3-4 sene sonra kişiselde "Al buda size nah" diye topic açıp bakın x ülkesindeyim yazabilirim.

Hani akpnin amacı gerçekten demokratikleşmek olsa 20 küsür maddenin tamamına evet veya hayır demek zorunda kalmaz, medeni ülkelerdeki gibi (ki avrupa birliğinin ilerleme raporlarındada buvar) her bir maddeye tek tek evet eyahut hayır diyebilirdik. Bu durumda akpnin demokratikleşiyoruz laflarınada, samimiyetlerinede inanmıyorum. İnananlarlada muhattap olmuyorum/görmezden geliyorum.

İnsanları din açısından 2 ye ayırıyorum. Dinine göre hayatını yaşayanlar, ve dinlerinin onlar yerine hayatlarını yaşamasına izin verenler olarak. 2 inci grubu sevmiyorum, saygı duymuyorum ve gerçek hayatımdada olabildigince uzak duruyorum ve bu 2inci gruba göre yaşanılan, yönetilen bir ülkedede bulunmak istemiyorum. Benim için bu ülke bitmiştir, en yakın zamanda buralardan toz olup gitme özgürlügümüde sonuna kadar kullanmayı düşünüyorum.

belki sırf miras haklarımı kaybetmemek için yurtdışında 5 sene çalışır 28 gün askerlik yapar sonra gene giderim, ama ilerde ne eşimi bu ülkeden seçmeyi nede -olursa- çouğumu bu ülkede dourtmayı bırakın bahsetmeyi dahi düşünmüyorum. Dinlerinin hayatlarını yaşamasına izin veren herkez doya doya burda çürüyebilirler ama ben onlarla beraber çürümeyi düşünmüyorum. Alın anayasanızı mutlu mesut yaşayın.

hayırlı referandumlar

ps: eksik harfler dandik laptop klavyesinden kaynaklanmakta idare ediverin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...