DoruK Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 gerçi şöyle bir şeyi kabul etmek lazım, hayır diyenlerin de evet diyenlerden pek bir farkı yok. yani biri tayyibimi seviyorum diye evet oyu verirken diğeri nefret ediyorum diye hayır diyor. oturup o madde değişikliklerini okumuş adam sayısı çok az, bunu gördüm ben. ama hukuki bir reformun politik bir şova dönüşmesi ülkemin komedisidir işte, sangi parti seçimi olacak da her parti miting düzenliyor karşıdakine saldırıyor falan. saçma sapan bir muz cumhuriyetiyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Giovanni said: Estel_Anorien said: tüpraş da 1. ihalede (ne kadar ihaleyse artık) 1.5 milyar dolar gibi bi fiyata %51 hisse satıldı. idare mahkemesi iptal edince ikinci ihaleye çıkılarak 4.5 milyar dolar gibi bir fiyata %40 küsuru satıldı. arada bir fark var sanki değil mi? Serbest piyasa ekonomisi diyoruz buna. Şirketin o tarihler arasında hisse değerleri artışına bak lütfen fiyat artışının sebebini göreceksin. İhaleler canlı yayında oluyor be abi yapmayın AKP hükümeti altında olan her AMA HER şey mi yolsuz usulsüz? Bu devletin ihale kanunu var mekanizmaları var yapmayın allahaşkına ya. Ahuhahahah Bu ağzimdan diil bi tarafimdan çikti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2010 Bu iddalara karşı AKP'lilerin antitezleri var da artık uyumam lazım. Siz CHP broşürlerinden objektif C/P'ler yapıp coşmaya devam edin arkadaşlar. İyi geceler herkese :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 serbest piyasa ekonomisiyle bir iki ayda 3 katından fazlaya çıktı yani hisseler, müthiş :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Ayrıca baştan diyeyim akp diil devletin kademesindeki her ihalede usulsüzlük yapılıyo. ordu chpli belediyeler ve akp özelleştirmeleri dahil. yemeyin beni o yüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 ya böyle bi anayasa değişikliği falan söz konusu olduğunda 3 ay önceden yasaklayacaksın mitingleri, seçim yasaklarının uzatılmış hali gibi. koyacaksın maddeleri milletin önüne okuyacaklar daha mantıklı kararlar alacaklar. böyle akpvschpmhp muhabbeti dönmesi saçmalık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 2002 yılında Siirt'teki seçimleri iptal edip Recep Tayyip Erdoğanı başbakan yapacaz demedi mi parti?Daha sonrada Tayyibin seçim yasağı bitip seçimlerde Siirt milletvekili seçilen Fadıl Akgündüz'ün milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından Siirt seçimlerinde Ak Parti'den ilk sıradaki Mervan Gül'ün adaylıktan çekilmesi ile seçime giren Erdoğan seçimi oyların % 85'ini alarak kazandı ve Ak Parti Hükûmeti'ni Abdullah Gül'den devralarak başbakan oldu. Gerçekten hiç hile hurda yok dimi bu partide. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 o değilde hani olmazda... önümüzdeki genel seçimlerde olası bir chp iktidarında akp'liler ne yapacak merak ediyorum. =) Sizler için anayasa değişikliği önemli değil, önemli olan ekmek yediğiniz partinin elinin dahada güçlenmesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 yalnız o dediğin atatürk için de yapıldı zamanında, hadi bak burdan bilmeyen akplilere malzeme de veriyorum biraz tarih bilgisi olaraktan hehe @nolax Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Absolut said: Paketteki 2 madde haric hepsi yapılmayıp 2si hızla uygulanacak o olacak. Cocuk istismarına devlet izin vermemeli mesela. Super bir madde ama ne zaman nasıl hangi yolla buna dur diyecek bir deay yok yani gunu gelir dur deriz acelesi yok olacak diger maddeler gibi. ya şunu anlamıyorum. çocuk istismarına devletin izin vermemesi, ya da şehit annelerine ayrıcalık tanınması için anayasa değişimi mi gerekiyordu? çocuk istismarını engellemeye kalktılar da anayasa mı engel oldu? Şu maddelerin hepsi zaten normalde de "en azından teoride" yapılan şeylerdi, arada hsyk'yı falan kaynatmak için, çok da güzel yutturdular. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 inprc said: 1994 yerel, 1995 genel, 1999 yerel, 2002 genel, 2004 yerel, 2007 referandum, 2007 genel, 2009 yerel, 2010 referandum bu 9 seçimide refah partisi ve akp kazandı. kaybettikleri tek seçim 1999 genel. orada erbakan yasaklıydı recain kutan denen kukla vardı. bu özel durum olmasa değişik olurdu. yani bu adamlar neredeyse 20 yıldır bütün seçimleri aldı. neden ? bir çok sebep var aslında. bazıları "çünkü en iyi demokrasi" gibi şeylerle kapatıyorlar konuyu da, gerisinde baya sebep var. 70'lerde sağ-sol çatışması vardı, ancak 80'lerde olan darbeyle birlikte bu çatışma kesildi, bu olaylar ilginç bir şekilde sağ partilerin leyhine gelişti. özal-demirel-erbakan-tayyip endeksli bir çizgide geldik. 12 eylül darbesi apolitik bir gençlik oluşturdu, "tartışma, fikir alışverişi ve devlete katkı" konularını umursamayan, sadece kendini düşünen bir kesim. bunların günümüzdeki duruma etkisi olduğunu söylememiz mümkün. onun dışında şöyle bir olay da var, kendine sol diyenler kendi arasında çatışmayı tercih etti. chp/dsp/shp gibi partiler kendi içinde bile tutarlı olmayı beceremedi. solcular hep başkan olmak istedi, başkan yapılmayınca partisine küsüp gitti. sonra kendi partisini kötülemeye başladılar. sol bu tip kavgalar yüzünden kendi ayaklarının üstüne duramadı. mesela özalcı da, demirelci de, erbakancı da şimdi tayyip'e oy veriyor. başkan kendisine kızsa da, hor görse de, sonuna kadar desteğini veriyor. öte yandan sol taraftakiler "baykal kötü, baykal yanlış, baykal hatalı" diye uzaktan konuşmayı tercih ettiler. madem kötü, partiyi sen kalkındır, sen bir şeyler yap? yok, uzaktan konuşmak daha rahat. başka bir sürü nedenler de var elbette ama ilk aklıma gelen bu. sağ iktidara muhalefet edecek bir sol organizsyon olmayınca "tarafsız" olan kesim de iktidar partisine destek olmayı tercih ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 referandumdaki onca "süs" maddenin meclisten geçmeyen bir iki maddeyi geçirmek için konulan maddeler olduğunu fark ederek konuşun bence. durup da bir kere sorgulamadınız mı bu "süs" maddeler neden var diye? farklı farklı kesimlerin hoşuna gidecek maddeleri referanduma sokarak istediği yasaları geçirmeye çalışan bir partiye güvenmeniz çok ilginç. resmen çocuğa şeker verme politikası izlediler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 hitler de balkon'dan konuşurdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 ardeth geride kalan 5-6 sayfa boyunca bu konuşuldu zaten HATTA KARŞI TAKIMDAN BİRİ SÜS MADDELER OLDUĞUNU KABUL ETTİ NİHAHAHAHA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Rewendor said: serbest piyasa ekonomisiyle bir iki ayda 3 katından fazlaya çıktı yani hisseler, müthiş :) bir iki ay değil tabii ki arkadaşlar 2 yıl kadar bir süre geçiyor ilk fiyattan ihale edildiğiyle mahkeme süreci ve koç grubunun imzasıyla http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=60575&Categoryid=4&wid=8 http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/358890.asp http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=22131 vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 aihm şikayet hakkı nası alınmış? aihm'yi üst mahkeme olarak kabul etmişiz, türkiyedeki yollar tükenince oraya başvuruyosun. aym'ye başvuru da türkiyedeki hukuki yollardan biri oldu, buna karşı çıkmak için nası komplocu bi mantık gerekiyo bilemedim. hala hsyk-kadrolaşma vs..bi kere üyeleri iktidar değil, meclis seçiyo. cumhurbaşkanı da seçiyo. yargıtay-danıştay-sayıştay da seçiyo. birinci derece hakim ve savcılar da seçiyo. kısacası, belki yüzbininci kez söylemiş olucam ama, hsyk'ya üye seçilme süreci daha demokratik hale getirildi, bu kadar basit. "kamu yararı" nedir, kimler tarafından belirlenir, hangi kanunlarla gözetilir..bunlar hep siyasi tercihler. özelleştirme de siyasi bir tercihtir nihayetinde, serbest piyasadan bahsedeceksek tamamen yargının denetiminde olması da bence doğru değil. adamlar "biz özelleştirme yapmıcaz" diyip iktidara gelip bisürü özelleştirme yapmış da değiller ayrıca. giovanninin de dediği gibi ihaleler canlı yayınlanıyo, kanunları var, denetleyen kurumları var, varoğlu var. ha boykotu atladım, çünkü orda daha büyük bi tartışma var, belki ayrı bi topik bile gerekebilir. bi kere bdp boykot oranını demokratik özerklik için bi argüman olarak kullanıcak, ki bunda haklı bi ölçüde. öte yandan sandığa gidenlerin, oy kullananların tehdit edildiği bi ortam da oluştu-bunun neresinden demokratik özerklik çıkacağı da şüpheli. tam referandum öncesi yapılan saldırılar, operasyonlar da var. ama sonuçta doğu ve güneydoğuda oy kullanmaya giden hemen herkes evet dedi. gitmeyenler de bir direniş gösterdi. hiçbi şekilde chp-mhp ile aynı çizgiye düşmediler, buradan çıkarılması gereken dersi de siz bulun artık. bu arada inprc'nin sorusuna doğru yanıtı verene benden bayram çikolatası. bone bilemedin sana çikolata yok =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 ben şu doğuya uyuz oldum burda da belirteyim erzurum muş çok ayıp ettiler memleketlerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Rewendor said: Absolut said: Paketteki 2 madde haric hepsi yapılmayıp 2si hızla uygulanacak o olacak. Cocuk istismarına devlet izin vermemeli mesela. Super bir madde ama ne zaman nasıl hangi yolla buna dur diyecek bir deay yok yani gunu gelir dur deriz acelesi yok olacak diger maddeler gibi. ya şunu anlamıyorum. çocuk istismarına devletin izin vermemesi, ya da şehit annelerine ayrıcalık tanınması için anayasa değişimi mi gerekiyordu? çocuk istismarını engellemeye kalktılar da anayasa mı engel oldu? Şu maddelerin hepsi zaten normalde de "en azından teoride" yapılan şeylerdi, arada hsyk'yı falan kaynatmak için, çok da güzel yutturdular. Sence bu maddelerin arasında kaynadı mı HSYK ve AYM ile ilgili düzenlemeler? Bakın arkadaşlar bu bahsettiğimiz şehit anneleri, çocukların korunmasının bir ANAYASAL HAK olarak düzenlenmesi çok önemlidir ve farklı bir şeydir. Ayrıca anayasada detay olmaz. Anayasal hakların nasıl uygulanacağı daha sonra bu maddelerle ilgili olarak çıkartılacak yasa ve yönetmeliklerde düzenlenir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 haa yani 2 sene olursa o değişimler gayet normal diyorsun :) Geriye kalan kısma gelince, çok güzel kaynadı o maddeler merak etme. Sık sık E-5'te Silivri-Taksim arası yol gidiyorum, tüm yol boyunca afişler pankartlar gırla, ama ne hikmetse bu afişlerin hepsi bu süs maddeleriyle ilgili. Toplumun büyük kesimi çok güzel tav oldu o maddelere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 sonuc ne oldu yaw? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Ayh yattım ben byez size kalsa 5 gün bunu tartışalım ne politizeymişsiniz arkadaş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Söylenenlere katılmıyorum zaten. O süs maddelerin orda olmasının bir sebebi var. O iki madde oylandı zaten falan denmiş kesinlikle doğru değil. Büyük bir kısım için partiler oylandı diğer kısımlar içinse o süs maddeler oylandı. Sizin o süs madde dediğiniz maddeler bazı bir kısım insanlar için, neden bilmiyorum, fazla önem taşıyan maddeler. Bizzat bu maddeler yüzünden oy vereceğini söyleyen insanlar olduğunu biliyorum. Bu forumda ve bu forum dışında. Dolayısıyla eğer sadece o ana iki madde oylanıyor olsaydı sonuç çok farklı olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 said: olası bir chp iktidarında akp'liler ne yapacak merak ediyorum. =) satacak bir şey kalmayınca ne olacak vırvırvır klişesi ve türevleri gerçekleşene kadar öyle bir şey olmayacağının garantisi olmadı mı bu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Tekrar hatırlatayım!!!! Absolut said: KONUDIŞINDA DEMOKRASİ YOK O YÜZDEN ÜSLUPLARINIZI DÜZELTİN VE VERİLMİŞ OLAN TARTIŞMA HAKKINIZDAN OLMAYIN. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2010 Rewendor said: haa yani o değişimler gayet normal diyorsun :) Net söylüyorum arkadaşlar bir daha söyleyeyim: ben olsam şu aşamada çocuk kandırır gibi asla koymazdım. Komik çünkü asıl amaç ola AYM ve HSYK'nın üstünü örtmesi imkansız. Zaten sadece bunlar tartışıldı ki hayır diyecek HİÇ KİMSE bu maddelere aldanarak evet demez. Ama nihayetinde bugün kabul edildi ve toplum için anayasal hak olarak düzenlenmesi yararlı oldu diyorum. argghhhh çıktım valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar