DeaN Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 said: Orta öğretimden yüksek öğretime geçişte iki aşamalı sınavın birinci aşaması olan ve 11 Nisan 2010 günü yapılan 1 milyon 512 bin 450 adayın katıldığı YGS'ye ait matematik sorularının yanıtlarının, Diyarbakır’dan Türkiye’nin 16 değişik ilindeki öğrencilere SMS yolu ile gönderildiği belirlendi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne gelen, ‘Metin Gökçen’e sınav sorularının yanıtlarının gönderildiği’ yönünde ihbar üzerine harekete geçildi. Gökçen’in cep telefonuna el koyan polis, 11 Nisan 2010 günü sınavın devam ettiği saatlerde 11.50 ve 11.51’de 2 SMS geldiğini tespit etti. El konulan telefonda bulunan mesajda, YGS'nin matematik sorularına ait 34 cevap şıkkının 30’unun doğru olduğu belirlendi. Gökçen’in kendisine gelen cevapları Bursa’da sınava giren İbrahim Çiftçi’ye de yönlendirdiği anlaşıldı. http://www.milliyet.com.tr/108-kisiye-yanitlar-cep-telefonuyla-gonderilmis/turkiye/sondakika/05.09.2010/1285376/default.htm?ref=facebookmypage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 doğruysa yuh anasını satıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Kendi adamlarına dağıtıyorlar soruları : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 YUH cidden 108 kişiyse sınavı tekrar etmeleri lazım diyecem ama yerleştirilmeler kayıtlar felanda yapıldı hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 108'den cok daha fazladır bence, ne diyim yani serefsizlik girdiğimiz sınava bak sisteme bak bir de ünal yarımağa gibi admalar çıkıp cok güzel eleme oldu cok iyi öğrenciler yerleştirdik falan diyor ya hey Allam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 neden şimdi patlıyor bu mevzular.çok geç değil mi ? nasılsa geri dönüşü yok artık lys bitti yerleştirme yapıldı.şimdi patlatsan nolur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 sanki bundan öncekiler çok adaletliymiş gibi.. hayat garip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 hyr parası neyse verelim bizede yardımcı olsunlar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Theridone said: sanki bundan öncekiler çok adaletliymiş gibi.. hayat garip. kopya olayı yoksa diğerlerinde evet adaletliymiş.. elma armut karışmış sende.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 yok gayet yerinde herşey. inancın var mı peki senin öncekilerde olmadığına dair? şahsen benim yok dasaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 elimizde kanıt da yoksa genellikle biz bu gibi durumlarda kesinlik üzerinden konuşmuyoruz. yok var ise babalar gibi savcılığa gidin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Ne güzel umut doluyor içime bunları görünce. Belki insanlar bilinçlenirde ulan biz aptalmıyız diyip ortalığın altını üstüne getirirler. İyicene etsinler ülkenin içine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Abi adamlar olayı önceden bulmuş ama sınavı iptal ettirmemek için kayıtlardan sonra açıklamışlar bile olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Theridone said: yok gayet yerinde herşey. inancın var mı peki senin öncekilerde olmadığına dair? şahsen benim yok dasaaa Başarısız öğrenciler her zaman adil olmayan koşulları suçlayacaktır tabii ki, kimse "ben kendim yetersizdim o yüzden başarısız oldum" demez. "Sınavlarda kopya/adaletsizlik vardı ondan ben dürüst olduğum için düşük kaldım" demek çok daha kolaydır. Ülkenin yakın geçmişine göre en yoğun baskıyla yönetildiği, iktidarın en ufak bir eleştiriyi kaldıramadığı ve yönetimdeki muhaliflerin birer birer istifa ettirildiği, açığa alındığı, hatta hapse atıldığı, her türlü iktidarın ve ona yakın çevrelerin (cemaatler, dini örgütlenmeler vb. en güzel örneği de deniz feneri işte) karıştığı komplonun örtpas edildiği günümüzde bile şu skandallar yakalanıyorsa, örtpas edilemiyorsa, çok daha yumuşak geçen geçmiş yıllarda emin olun böyle bir şey olsa mutlaka yakalanır, ortaya çıkar skandal üstüne skandal patlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Maddi olarak düşünelim, bir öğrenci bu sınav için 70 tl veriyor. Bu sayıyı 1.500.000 öğrenci için ( hadi bir sınava girenleri eleyelim, 1.000.000 ) çarpalım, ortaya astronomik bir miktar çıkıyor. Dershane sektörü ise milyon tl'lerin döndüğü bir sektör, yayınlar vs. var. Milyar TL'lerin döndüğü bu sektörü bence de yok etmezler. Zaten öyle adam akıllı bilinçli kitleler de olmadığı için, kimse çıkıp da "ulan bu sene bu sınavı boykot edelim, girmeyelim, bir yerlerinde patlasın, maddi zarara girsinler, dershanelere gitmeyelim, zarar yapsınlar" demediği için bu tür olayları makul karşılamak gerekir. Daha böylesine haksız bir sistem var iken ve buna karşı pek muhalif ses çıkmıyor iken, kopya skandalları ise unutulup gidecek, acı ama gerçek. Neden? O sınava girecek öğrencilerin çoğu ezel izleyerek, feysbuk'da takılarak gününün tüm saatlerini boşa geçirdiği ve bilinçli olarak apolitize, bilinçsiz olarak depolitize edildiği için ne anlar hak hukuk mücadelesinden. Sınav sisteminden önce mümkünse yukarıda tabir ettiğim gençliğin kafasına sıçayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 olmayan şey değil bu ülkede, sorular çalındı sınav tekrar da dendi yani =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Şimdi bu gençlerin ailelerine ya da toplumsal bilinci yerleşmemiş vatandaşlara laf etsen haklısın da, orta okul sınavına girecek, aklı fikri doğal olarak yeni brad pitt filminde, bilgisayar oyununda ya da mahalle maçında olan 13-14 yaşında çocukları apolitik olmakla suçlamak hakikaten büyük hata. kaldı ki boykot falan da hele hele 70 milyonun üzerinde nüfusa sahip bir ülkede hiç mümkün değil, açık ve net "lan ne güzel millet boykot ediyo rakip azaldı" diye giren binlerce öğrenci olacaktır sınava. Üstelik toplumsal bilincin ülkenin tamamında belli bir seviyenin üzerinde olması realist bir dünyada mümkün değil pek. Bunun çözümü böyle boykotlarda değil kafa yapısındaki "ben yaptım gerisini salla" zihniyetinin gitmesinde yatıyor. "Benim 2 senem gitti öss'de milletin de gitsin bana ne, kurtuldum ne de olsa" "ben askerlik yaptım herkes yapsın bana ne" şeklinde devam eden zihniyet sürdükçe bunu aşmak pek mümkün değil. Ha bir de şu var tabii 70 milyonu aşmış bir ülkede, bu kadar geniş ölçekli bir eğitim sisteminde şu anki sınav sisteminden daha pratik ve işlevsel bir sistem bulmak da pek mümkün değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 http://forum.paticik.com/thumbnails/05f/51d/a13/f25/eee/b03/549/fbe/485/0f1/65_450xNULL.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Rewendor said: Şimdi bu gençlerin ailelerine ya da toplumsal bilinci yerleşmemiş vatandaşlara laf etsen haklısın da, orta okul sınavına girecek, aklı fikri doğal olarak yeni brad pitt filminde, bilgisayar oyununda ya da mahalle maçında olan 13-14 yaşında çocukları apolitik olmakla suçlamak hakikaten büyük hata. kaldı ki boykot falan da hele hele 70 milyonun üzerinde nüfusa sahip bir ülkede hiç mümkün değil, açık ve net "lan ne güzel millet boykot ediyo rakip azaldı" diye giren binlerce öğrenci olacaktır sınava. Üstelik toplumsal bilincin ülkenin tamamında belli bir seviyenin üzerinde olması realist bir dünyada mümkün değil pek. Bunun çözümü böyle boykotlarda değil kafa yapısındaki "ben yaptım gerisini salla" zihniyetinin gitmesinde yatıyor. "Benim 2 senem gitti öss'de milletin de gitsin bana ne, kurtuldum ne de olsa" "ben askerlik yaptım herkes yapsın bana ne" şeklinde devam eden zihniyet sürdükçe bunu aşmak pek mümkün değil. Ha bir de şu var tabii 70 milyonu aşmış bir ülkede, bu kadar geniş ölçekli bir eğitim sisteminde şu anki sınav sisteminden daha pratik ve işlevsel bir sistem bulmak da pek mümkün değil. 13-14 değil 17-18 ve hatta 23 yaşında ki bireylerden bahsediyoruz abi, yanlış anlamışsın, üniversite hazırlık sınavı bu. Evet elbet insan bencildir, bireysel düşünür, kendi yararını öncelik edinir. Bu doğanın kanunu ancak kendine haksızlığın yapıldığı, milyarlar ödemek zorunda bırakıldığı iyi bir yer kazanmak için bir sınavda bencil duyguları için ortaklaşa bir eylem yapamaması, bencillik başlığı altında incelenebilir mi orasını bilemem. Bu her toplumsal kurum için geçerli bir durum, insanlar bencil ihtiyaçlarını kolay karşılayabilmek için toplumları ve kurumları yaratır, ortak iş yapmaya giderler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 pardon, bi an liseye giriş sınavı gibi düşünmüşüm nedense sonradan farkettim. Üni sınavı hala ÖSS olarak tagli benim beyinde, böyle yeni yeni isimleri bağdaştıramıyorum bir türlü :) Bencillik konusuna gelince, sen boykot düzenler milyonlara ulaşırsan o arada "ooh oh ne güzel binlerce insan girmeyecek, iyi üni.lere yer açıldı" diyece binlerce insan çıkacağına da eminim ben. Küçük ölçekte kontrol altına alabilirsin de, şu Türkiye büyüklüğünde imkansız bu. Milyonlarca insanın arasından eleme/seçme yapmanın da tek bir merkezi sistemle en ideal yolu bu sınav maalesef. Ha, her üniversite geçmişteki gibi kendi sınavını yapsın falan diyebilirsin ama o da kendi içinde bayağı problem çıkartabiliyor. Eğitimin çözümü işsizlikten geçiyor esasen. Şu anda öyle bir işsizlik var ki, ve öyle boş üniversiteler var ki çaycı alırken bile insanlar üni. diploması arıyor. Sen iş sahasını kurtarır genişletirsen, işsizliği çözersen, üni. mezunları iyi iş bulursa, kalifiye eleman gerekmeyen, üni. mezunu olması gerekmeyen işlere de lise mezunları rahatça girebilirse, ileride iş kaygısı bulunmasa üniversitenin sokağından geçmeyecek insan da zorla üni.ye girmeye kasmaz, sadece isteyenler ve gerçekten orada olması gerekenler sınava girer, sınava girecek insan sayısı azalınca da kontrol, denetim ve yerleştirme çok daha rahatlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 soruları hazırlayan komisyon üyesi olan bir kadın dershane sahibiymiş bu arada. öyle haberler çıktı. eşide soruları basan matbaada çalışıyormuş galiba. garip bir memleketiz gerçekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 Eralp said: Abi adamlar olayı önceden bulmuş ama sınavı iptal ettirmemek için kayıtlardan sonra açıklamışlar bile olabilir.bugünkü haberlerde aynen bunu söyledi. 4 ay önce yapılmış asıl ihbar ama ösym hiçbir cevap dahi vermemiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 Kpss lise/önlisans ve tus ta ertelendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 sınavı iptal edemezler zaten de, en azından soruşturma açıp olaya karışan hepsinin kayıtları silinip hapis cezası verilirse, ibretlik olurlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar