Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 benzer problem için istanbuldan kalkıp ankaraya gitmiştim ben de. öyle maille telefonla olacak iş değil bunlar. bi öğrenci işlerini ara sor önce ilk iş olarak bakalım, seni etkiliyo mu etkilemiyo mu karar, etkiliyosa hata olduğunu etkilememesi gerektiğini bildir hele.
senko Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 abi öylede son çare diyorum zaten mahkemeye vermek, keşke güzellikle sonuçlansa.
senko Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 rewendor, öğrenci işlerini aradım zaten, beni etklilediğini söylediler. sonra dilekçe verdim işte durumu açıklayan mahrumiyetimin giderilmesini istiyorum vs diyen.
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 sen hadiseyi bir bir tarihleriyle bir anlatsana bu değişiklik nezaman yapılmış karar tarihi nedir yürürlük tarihi nedir,yaz okulu başlangıç tarihi nedir şeklinde.
senko Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 ok şimdi şunu söyliyim, 2009 - 2010 öğretim yılının güz ve bahar dönemlerinde proje1'in önkoşulu SE210 kodlu ders. ki bu dersi geçmişim. (daha doğrusu bu dersin önceki halini geçmişim. çünkü benim alıp geçtiğim bir ders daha sonra SE210 olarak değiştirildi.) [list] [*] 2009 - 2010 yılının bahar döneminde ben 4.sınıf oluyorum. Yine tabi önkoşulu sağlıyorum. ama proje dersini alamıyorum. (proce1i almadığım için. 2.dönemin dersi proje2, proje2'nin önkoşulu da 1.si) [*] 28 Haziran 2010 yaz okulları başlıyor [*] 20 Ağustos 2010 yaz okulları ile finaller bitiyor. Bu süre zarfında hala önkoşul dersi SE210. Yani bir sonraki dönem alabilecek durumdayım [*] Yaz okulu bittikten sonra yani 20 ağustostan sonra, (muhtemelende 10gün olmamıştır daha güncelledikleri) bu kural değişiyor ve proje1 alcak olanlar için yeni önkoşul CS201 olarak değiştiriliyor [/list] burda işte ben cs201'i daha veremediğim için proje1 dersini alamiyacak duruma geliyorum. benimli ilgili kuralda direk şöyle Dersin haftalık ders saati, İEU kredisi ve ECTS kredisi değişmiş ve önkoşul dersi “CS 201” olarak güncellenmiştir. SE 497 dersini daha önce alıp başarısız olanlar (FF,FD notu olan) yeni konulan önkoşuldan sorumlu olmayacak ve derse kayıt olabileceklerdir. Ancak, SE 497 dersini daha önce alıp son notu NA, W (Devamsız,Çekilmiş) olanlar yeni konulan önkoşul dersinden başarılı olduktan sonra SE 497 dersini alabileceklerdir. bi edik daha: gecen sene cs201 dersini veremeyipte se210'u verenler haliyle proje1 dersini alabildiler.
Cthulhu Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 abi dediğimiz gibi yenilere yönelik olur bu kararlar bizim okulda tüm ders geçme notları/sistem/dersler değişti. Adamlar en alta yazdılar bu kurallar bu sene gireceklerden itibaren geçerlidir diye. Hatta şöyle ki alttan 1. sınıf dersi alanlar için bile geçerli değil yeni sistem. Yapamazlar yani bunu, dediğim gibi varsa böyle hakları 2. öğretimleri mezun etmesinler sürekli ders ekleyip proje için zorunlu hale getirsinler.
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 projeyi alıp geçememiş falan olsan hayatta etkilenmezdin bu durumdan ama sıfırdan alacağın için bi kıllık çıkabilir. umarım olmaz tabi ki ama yine de hazırlıklı ol bence her türlü sonuca.
Law Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Şimdi kazanılmış hak ve kazanılmış statü diye iki kavram var. Biz hukuk fakültesindeyken hukuk 5 sene oalcak diye bazı haberler dolanıyordu Tv lerde. Bizi etkilemez felan deniyordu. Ama aslında etkiler. Şimdi senin kazanılmış bir hakkın yok ortada, kazanılmış bir statün var o da o bölümün öğrencisi olmuş olman. O projeyi almış olsaydın daha önce sorun olmayacakdı. Fakat şu aşamada seni etkiler bence. Sen şu an mezun olma hakkını kazanmak için çaba sarfediyorsun bu süreçtede mezun olmak için gerekli kıstaslara uymak zorundasın gibime geliyor. Yanılıyor olabilirim tabi. Sesli düşündüm.
senko Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 pazar günü gidecem izmire, pazartesi dekan dönüyormuş tatilden, konuşacam bir umarım olumlu bir sonuç çıkar.
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Law said: Şimdi kazanılmış hak ve kazanılmış statü diye iki kavram var. Biz hukuk fakültesindeyken hukuk 5 sene oalcak diye bazı haberler dolanıyordu Tv lerde. Bizi etkilemez felan deniyordu. Ama aslında etkiler. Şimdi senin kazanılmış bir hakkın yok ortada, kazanılmış bir statün var o da o bölümün öğrencisi olmuş olman. O projeyi almış olsaydın daha önce sorun olmayacakdı. Fakat şu aşamada seni etkiler bence. Sen şu an mezun olma hakkını kazanmak için çaba sarfediyorsun bu süreçtede mezun olmak için gerekli kıstaslara uymak zorundasın gibime geliyor. Yanılıyor olabilirim tabi. Sesli düşündüm. sesli düşünmek güzeldir :) birde şöyle düşünsek -okula girince nihai amaç ne? mezun olmak -okul bana mezun olmam için bir yol çizmiş mi ? çizmiş -ben gerekenleri yerine getirmek için okul tarafından çizilen yolda ilerlemişmiyim ilerlemişim -okul bana mezun olmam için tebliğ ettiği yolu,benim yeni yola uyma imkanım kalmayacak şekilde değiştirmiş mi ? değiştirmiş -okulun benim uyma yada gereklerini yerine getirme imkanım olmadan yaptığı değişiklikten ben zarar gördüm mü ? gördüm bir kalıba sokulup birşey yapılabilir gibi geliyor bana.
senko Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 bide zannedersem bu durumda olan tek ben varım şu an okulda. bu lehime bir olay mı olur alehime mi? kazanılmış hak olayı muallakta, bi yerde kazanılmış hak gibi duruyor bi yerde durmuyor, işin tam kapsamını da bilmiyorum tabi.
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Muaf olman lazım ondan yahu, aquila said: olmaz öyle şey, sen değişiklikten önce girdiğin için o zamana göre yapmaları lazım, bas davayı. edit: Bizde 3. sınıflara kuantum 2 dersi zorunlu konuldu mesela. Bölümü bitirmen için alman gerekiyordu. Bu olaydan 4. sınıflar etkilenmediler. Onlar 3. sınıftayken seçmeli dersti çünkü. 4lere de piskopat gibi zorunlu aldırtmadılar yani.
Law Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 -ben gerekenleri yerine getirmek için okul tarafından çizilen yolda ilerlemişmiyim ilerlemişim. İlerlemiş ama okul şimdi diyor, doğrusu bu yeni yol bu diyor. O da öğrenci statüsünde ise uymak zorunda. Art niyetde yok sonuçda. -okul bana mezun olmam için tebliğ ettiği yolu,benim yeni yola uyma imkanım kalmayacak şekilde değiştirmiş mi ? değiştirmiş Yeni yola uyabiliyor imkan var sadece sene uzayacak o kadar. Halen öğrenci statüsünde ama yol değişiyor. Buna benzer bir meseleyi idare hukuk dersin tartışmıştık, işte fakültedeyken 4 sene diye girdik diyelim 5 sene olmasına karar verildi artık. İşte ama bizim kazanılmış hakkımız var diye ortaya argüman sunduk hoca o kazanılmış hak değil kazanılmış statü ve o statü sona erene kadar tabisiniz demişdi değişikliklere ve 5 seneye çıkarsa fakülte 1 sene daha okumak zorundasınız dedi. Kazanılmış hak sınav sonucu o okulda okuma hakkı oluyor, sınavdan önce statümüz aday, sınav sonrası ise öğrenci olma hakkına sahip oluyoruz. O süreç boyuncada yola neyse ona uymak zorundasın. Çünkü statün öğrenci. Bu durumda ona benziyor, ilk aklıma gelen bu oldu bende yazdım ahanda benimki doğru demedim zaten :), sesli düşünüyorum dedim.
senko Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 "Yeni yola uyabiliyor imkan var sadece sene uzayacak o kadar. Halen öğrenci statüsünde ama yol değişiyor. " şu olay mağduriyet olmuyor mu peki?
Dregoth Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 @Law Okul özel, para ödeniyor, o zaman bende fakültede labirent oluştura oluştura 7 sene okutayım, art niyete girer gerçi ama yinede çok mantıklı gelmedi.
Suark Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Abi dekandan sonra rektörle konuştun mu yüzyüze? Gerekirse anan baban arasın, durumumuz kotu vs vs desin. bak adamlar adilik yapıolar sen de yapacaksın.
senko Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 pazartesi gidecem işte dekan ile konuşmaya, olmazsa rektöre de çıkacam.
Law Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Dregoth said: @Law Okul özel, para ödeniyor, o zaman bende fakültede labirent oluştura oluştura 7 sene okutayım, art niyete girer gerçi ama yinede çok mantıklı gelmedi. Öylede şimdi özel okul biraz daha para kazanacak diye böyle bir uygulama yapar mı sence ? Hiç örneği var mı Türkiyede peki ? Ben sana söyleyeyim yok. En düşük ve olmayacak olan ihtimali getirip söylemeyin. Ve bu olaydan galiba sadece suark etkileniyor postlarında öyle birşey görmüşdüm. Şimdi koskoca yönetim kurulu oturup suarkı ne kadar yolarsak kardır hacı mı diyecek :).
Glatheros Mesaj tarihi: Eylül 4, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2010 duzgun bir avukat bulursan, dava bir kac ayda sonuclanir. Sonucta donem basliyacak, idari mahkemeler bunu anlayisla karsiliyor, fakat donemin baslamasina 2-3 hafta filan kalmis,ama 1 donem kazansan bile birseydir. ondan sonra okula tazminat davasida acarsin, 4 ay calisacaktim calisamadim okulun hatasi yuzunden diye. uzun lafin kisasi, isin hukuki yonunu foruma degil avukatlara danis, git duzgun bir avukata durumu anlat ilgili belgeleri ver, ne kadar surer dava oluru varmidir sor.
Burax Mesaj tarihi: Eylül 4, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2010 düzgün bir avukata 1 saatlik danışma ücreti ne kadar biliyor musunuz pekiğ?
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 4, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2010 yalnız davayı kazanırsa ödemiş olduğu avukatlık masraflarını da kaybeden taraf ödemek zorunda olabilir
Glatheros Mesaj tarihi: Eylül 4, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2010 Burax said: düzgün bir avukata 1 saatlik danışma ücreti ne kadar biliyor musunuz pekiğ? biliyorum. 1 senelik ozel okul ucretinden ucuz.
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 4, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2010 BabacumMostors said: yalnız davayı kazanırsa ödemiş olduğu avukatlık masraflarını da kaybeden taraf ödemek zorunda olabilir danışmanlık ücretini ödemez karşı taraf sadece mahkeme ücretini öder diye biliyorum. bunun dışında bu durumda tek kişinin olması avantaj da olabilir dezavantaj da. hani tek kişinin sesi çıkıyo sırf diye sallamaya da bilir okul, ya da "amaan bi kişi zaten uğraşmaya değmez geçirelim gitsin" diye de kestirebilir. "durumumuz kötü" bahanesinin pek işe yarayacağını sanmam, "bana ne kardeşim özel okula gelmeseydiniz o zaman" diye kestirir atarlar. Yapılacak iş önce sakin ve mantıklıca hafif alttan alarak derdini güzelce dinletmek adamların da hak vermesini sağlamak, eğer öyle davranıyorlarsa hafif hafif alttan diş göstermek işte. Ama direkt olarak avukat falan diye girmek sakat iş baştan bir zemin etüdü yapmak lazım.
nameless Mesaj tarihi: Eylül 4, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2010 yol masraflarımı karşılarsan hallederim senin için. itü'nün ağzına sıçmış adamım ben sagdsf
smarthan Mesaj tarihi: Eylül 4, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2010 senko said: ya abi o kelimeyi de kullanmak hiç istemiyorum, allaha çok şükür kötü değil durumumuz, ama 1 sene daha okumam hem büyük yük olur hemde zaman kaybı tabi, göze alıncak bişi değil. yani öyle duygu sömürüsü yapmak en sevmediğim şey(yapmayı da beceremem zaten), artık iyice olay çıkmaza girerse yalvarırım diye düşünüyorum. o zaman durumumuz iyi de. babamın fabrikası var de. bir an önce mezun olup başına geçmem lazım de. herkes durumum kötü diyor zaten bi farkın olmuş olur.
Öne çıkan mesajlar