mani Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Danny Boyle'un 5 Kasımda bizlerle buluşacak yeni filmi. Gerçek bir hikayeyi konu alıyor. said: Aron Ralston adında bir dağcı Moab, Utah yakınlarında kaya tırmanışı yaparken üzerine bir kaya parçası düşmesi üzerine kolunu dağ ile kaya parçası arasına sıkıştırıyor. Hayatta kalabilmesi ve kurtulabilmesi için çok zor kararlar vermesi gerekir. http://en.wikipedia.org/wiki/Aron_Ralston Hikaye Aron Ralston adlı dağcının başından geçmiş gerçek bir olay. Spoiler olarak detaylı yazayım kızmayın sonra. Aron Ralston Ralston 2003 yılında Moab, Utah yakınlarıda kanyon dağcılığı? kaya tırmanışı gerçekleştiriyor. Bu macerasından daha önce kimseye haber vermediği için ve yanında cep telefonu gibi bir iletişim cihazı bulunmadığı için dış dünya ile bağlantı kurmasına imkan yok. Kaya tırmanışı sırasında daracık olan bir kanyondan geçerken üzerine büyükçene bir kaya parçası düşüyor ve kolunu kaya ile dağ arasına sıkıştırıyor. 5 gün boyunca kayayı yerinden oynatmaya çalışarak veya parçalamaya çalışarak ve üzerinde bulunan suyu idareli kullanarak kendini kurtarmaya çalışşa da başarısız oluyor. Adını, doğum tarihini ve öleceğini düşündüğü tarihi kanyon duvarına yazıp yanında bulundurduğu video kamera aracılığıyla ailesine son bir mesaj bırakıyor. Artık susuzluktan ve çaresizlikten dolayı Ralston son bir ihtimal olarak sıkışan kolunu kesip kurtulmayı düşünüyor. 2-3 gün boyunca tek eliyle sıkışan kolunu kesmek için yanında bulundurduğu bıçağı ve kerpeteni kullanıyor. Önce ön kolunun 2 kemiğini kırıp bıçakla kırık yerlerin etrafını kesiyor. Ondan sonra kerpetenle kasları parçalayıp kolunu kesiyor. Kolunu kurtardıktan sonra sıkıştığı yerden 20mt kadar aşağı inmek zorunda kalıyor. Yanında cep telefonu olmadığından ve nerede ve ne yaptığından kimsenin haberi olmadığından bu da yetmezmiş gibi 10km+ uzaktaki aracına ulaşmak zorunda. Allah tan yolda hollandalı 3 dağcıyla karşılaşıyor ve yetkililere haber veriyor. Böyle manyak böyle deli bir herif işte. Bu olay olduğunda duymuştum bu haberide bukadar detaylı bilmiyordum. Filmi görünce baktım harbi yuh. Yaşama azmi böyle birşey işte. Danny Boyle projesi olduğu için beklentilerim yüksek. http://www.youtube.com/watch?v=w-3AHv2E5jg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 zor kararlar vermesi gerekir. diye yazınca ŞAK diye anlamayan varsa ne olayım zaten :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 mal bir dagcinin macerasi gibi algiladim ben :) kimseye haber vermeden, hic bir sey yanina almadan iletisimsiz bir dagci ancak malovun onde gidenidir sonrada basina gelir bunlar tabii :D bunada para vermem cekerim izlerim belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 haha aklıma benzer konudaki türk filmi geldi. 3-4 sene önce konu dışında tartışmıştık. soğukta dağda mahsur kalan karı kova ve bir arkadaşlarının zor kararı. karısının arkadaşıyla sevişmesine izin vermeli mi vermemeli mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 ahaha o ne be neden kendisi sevismiyor ki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 arkadaşı ölür o zaman herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2010 Gururum öleceğine arkadaşım ölsün daha iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 zul'jin bu aga. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 huun said: haha aklıma benzer konudaki türk filmi geldi. 3-4 sene önce konu dışında tartışmıştık. soğukta dağda mahsur kalan karı kova ve bir arkadaşlarının zor kararı. karısının arkadaşıyla sevişmesine izin vermeli mi vermemeli mi? sevişiyodu filmde sıcak tutmak için. mmm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 spo gitti kol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 trailer harika olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 "Dikey Limit" i anımsattı birden bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 Kanuni said: mal bir dagcinin macerasi gibi algiladim ben :) kimseye haber vermeden, hic bir sey yanina almadan iletisimsiz bir dagci ancak malovun onde gidenidir sonrada basina gelir bunlar tabii :D bunada para vermem cekerim izlerim belki. +1 sinemada iki bölüm bear grylls izletsinler, daha makbule geçermiş.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 Danny Boyle ne çekerse çeksin altından bir şekilde kalkıyor. Bunu da beklenmeyecek bir biçimde iyi yapacaktır. Onun için şimdiden benim puanım 8/10, film çıktıktan sonra 10/10 olur sanırım diğer Danny Boyle filmlerinde oldğu gibi asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2010 Yıllarca dağcılık/mağaracılık yaptım, yanında kerpeten veya ona benzer bir alet taşıyanını görmedim. http://www.leatherman.com/product/Super_Tool_300 en büyük bunu kullanırız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 abi ben çok etilendim filmden ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Innuendo Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Trias said: Yıllarca dağcılık/mağaracılık yaptım, yanında kerpeten veya ona benzer bir alet taşıyanını görmedim. adam da zaten tasimiyorki. el feneri aliyor yaninda esantiyon veriliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2011 DarKRideR said: Danny Boyle ne çekerse çeksin altından bir şekilde kalkıyor. Bunu da beklenmeyecek bir biçimde iyi yapacaktır. Onun için şimdiden benim puanım 8/10, film çıktıktan sonra 10/10 olur sanırım diğer Danny Boyle filmlerinde oldğu gibi asdf sonra filmlere bol puan vermeyin diye alıyolar. dur hele bi film çıksın asdsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2011 Güzel film ama o senaryo ile 1.5 saat biraz zorlamış gibi. Yine de Boyle çok iyi. Franco çok iyi. Müzikler kötü ama aday? eh.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 gerçekten çok başarılı. Son 15 dak. ter döktüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 arcane said: o senaryo ile 1.5 saat biraz zorlamış gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 filmin konusu adam amazon ormanlarında, yediği önünde yemediği arkasında hergün saç sakal traşı olarak geçiriyomuş doğrumudur ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2011 arcane said: Güzel film ama o senaryo ile 1.5 saat biraz zorlamış gibi. Yine de Boyle çok iyi. Franco çok iyi. Müzikler kötü ama aday? eh.. müziklerimi kötü abi acayıp çekiyor adamın içine ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2011 SIKICI olabilecek bir konu guzel kotarilmis.. 8/10 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2011 müzikler muhteşem. seyirciyi ayakta tutan en büyük unsur olmuş şarkı seçimleri. ayrı tek kişilik film de farklı farklı duyguları gayet güzel vermişler. adam için üzülürken tak diye adam mutlu ediveriyor bir iki yavşaklığıyla. güzel film arşivlenir. into the wild den sonra izlediğim güzel filmlerden bir tanesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar