Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ramazan Ayı Felakettir

Lord_Argos

Öne çıkan mesajlar

davul sesleri bariz bir şekilde duyuluyor,insanın uykusunun içine ediyor.
aynı saatte birisi müzik dinlese linç edilir muhtemelen.
ama ramazan olunca zorunlu bir saygı giriyor işin içine.

hakeza batı da hissetmeseniz de birazcık doğuya gittiğiniz zaman yiyecek satan yerlerin ramazan olduğu için kapalı olduğunu kapanmazsa çevreden baskı gördüğünü, dışarıda su,sigara vb şeyler tüketenlere yiyecek gözlerle bakıldığını kimi yerlerde sert bir şekilde uyarıldıklarını kimi yerlerde şiddete varan eylemler noktasına geldiğini göreceksiniz.

şimdi diyebilirsiniz ki bunlar gerçek müslüman değil falan fıstık.o değil bu değil kim bu dünyadaki gerçek müslümanlar o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

:D nihilist mod istemiyoruz. ramazanda müslüman mod olsun :P

kim ne derse desin ramazan hem ibadet hem de gelenektir. o yüzden düşünceleri dile getirirken saygı boyutundan çıkmasaydın iyi olurmuş Lord_Argos
sadece sağlık durumunuz el vermiyorsa oruç tutcam diye heba etmeyin kendinizi. insann kendine zarar vermemesi daha öncelikli ibadetten.(çünkü intiharın sevap olduğu bi dini inanış yok :) )
Sosyal ağlarda paylaş

kadının kötü niyetli olduğuna katılıyorum da, dininize bi laf eden yok, evet, ramazan felaket bence, trafiğin kitlenmesi bile yeter, iftar saati trafik kitlenmiyor diyecek olan varsa o başka bi dünyada yaşıyor herhalde.

ramazanda içki içenlerin dayak yediğini de unuttunuz herhalde.. siz dövüyorsunuz demiyorum, ama döven var. ben iftar saatine yakın herhangi bi araca bindiğimde taksi/dolmuş/ vs, ölücem diye bayağı bi korkuyorum, deli gibi kullanıyorlar çünkü. önlerine çıkan evsizlere vs küfrediyorlar, halbuki mesela açlığı anlamak değil miydi?

yanlışlıkla bir şey yiyecek olsam sokakta- kibarlığımdan yemiyorum normalde- öldürecek gibi bakan en az bir kişi oluyo. ben böyle bir kısıtlama hakettiğimi düşünmüyorum, rahat rahat yemek yiyebilmek istiyorum.

oruç tutan arkadaşlarımla konuşamıyorum iftara kadar mesela, acaip asabi oluyorlar, eve kapanıyorlar falan. o halde insanların çalışma veriminin düştüğüne inanıyorum ben de, açlık insanı çok kötü etkiliyen bir şey çünkü.

din söylüyor yapıyorsunuz, iyi güzel, ama toplumun çoğunluğunu kötü etkiliyor bu olay, altında yatan esas amacı da anlayanı çok az görüyorum.

yardımlara bişey demiyorum iyidir güzeldir.

dine de bal gibi update gerekli bence, bütün müslümanların ayetleri tekrar yorumlayıp modern bir hale geldiğini göremiyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Yazı ayrı kötü buradaki karşı fikir mesajları ayrı kötü.

Trafikte arabadan inen artıyor ama ramazan pidesi yiyorsun, açlıktan milletin kafa duruyor ama iftar çadırları kuruluyor, öyle birşey işte Ramazan.

Ateist ile dini bütün ahirete kadar sabretsin, o zaman fırsat bulurlarsa demiştim derler eheh.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa ya bolca teşekkürlerimi sunuyorum. Paticikte din tartışmalarını hep uzaktan takip ediyorum ve inanmayanların inananlara karşı davranışlarından dolayı şimdiye kadar hiç dahil olmadım. Ama dasaaa bu konuda yardırmış söylemek istediğim herşeyi söylemiş neredeyse. Helal!

Eralph kim lan bu arada :D feykim gelmiş
Sosyal ağlarda paylaş

Ramazan geldi ama, bu sene bizim içinhoş gelmedi. Ramazan ile birlikte semtimiz Beyoğlu Galata'dadavulcu terörü de başladı. Terör dediğimde abarttığımısanıyorsunuz lakin abartmıyorum. Ramazanın başladığı ilkgünden itibaren yaşadıklarımı size kısaca özetliyeyim.

İlk gün doğal olarak, sahurdavulunun bir tür coşku havası içinde çalınıyor olmasınıgaripsemedik. Yakın çevrede oturan 4-5 kişilik bir gençdavulcular herhalde ilk gece biraz heyecanlılar diye düşündük.Sonraki gecelerde de durum maçlarda kullanılan bando davulueşliğinde devam etti. Bando davulunun yanı sıra 4-5 kişidenoluşan bir kalabalık da bağırarak halkı uyandırıyorlardı.Emin olun hayatınızda böyle bir Ramazan davulu ekibi ne görmüş,ne duymuşsunuzdur.

Mahallede yaşayan insanlar yavaşyavaş rahatsız olmaya başladığında olayın şekli bir andadeğişti. Hamile olan eşimin zaten uyumakta zorlandığını,sahura kalkmak isteyenin çalar saatle kalkabileceğini, en azındanbu kadar ses çıkarmamaları doğrultusunda kendilerini uyardım.Verilen ibretlik yanıt şu: Orospu çocuğu sen müslüman değilmisin? İn aşşağı amına koduğumun çocuğu, ananı avradınısikerim senin, Yahudi dölü seni. Beğenmiyorsan İsraile git.Küfürler daha da devam ediyor. İlk defa hayatımda ramazandavulcusunun bu şekilde küfrettiğine tanık oldum.

Doğal olarak yaptığım ilk şey155'i arayarak durumu bildirmek. Aradık ve davulcular inadınapencerimin önünde fazladan bir 15 dakka çaldıktan yarım saatsonra bir ekip arabası geçti. Tabi ortalıkta davulcu falankalmamıştı.

Bir sonraki gece benim gibi rahatsızolan diğer mahalle sakinleri ve otelde kalan bir turist de uyarıdabulundu. Mahalleliye verdikleri yanıt şu: Biz senin kim olduğunubiliyoruz, yarın sabah sokağa çıkma sen. Turiste ise önceRamadan falan dediler ama kadın söylenmeye devam edince, o daanlayabileceği bir dilde küfürden nasibini aldı. Tekrar 155'iaradık fakat bu sefer bir ekip arabası yollamaya bile tenezzületmediler.

Sabah Mahhalle muhtarı ile mahalledekiapartman yönetileri olarak görüştük. Muhtar kendisinden izinalınmadığını belirtti. Kaymakamlığı arayarak bir yetkiliyeulaşmaya çalıştık fakat nafile. Görüştüğümüz kişilerböyle bir izin verilmediğini verilmiş olsa bile küfür ve tehditizni vermediklerini söylediler. Beyoğlu Belediyesi ve Zabıta ilegörüşmelerimiz ise her birinin bir başkasına yollaması ilesonuçsuz kaldı.

Sanki gizli ve bizim bilmediğimiz birmercinin verdiği emir yüzünden kimse duruma müdahele etmekistemiyormuş hissi doğmaya başladı. Her başvurduğumuz merci birdiğerine yolluyor ve polisten yardım istediğimizde ya çok geçgeliyor, ya hiç gelmiyor. Oysa saat 3 sularında Galata civarındabulunacak bir ekip duruma kolayca müdahele edebilir.

Hiç bir yerden izin alma ihtiyacıduymadan, gecenin köründe, canının istediği kadar ses çıkarmave uyarmaya kalkanı küfrederek sindirme, hatta dayakla tehdit etmehakkını mutlaka biryerden alıyor olmalılar. Ramazan davulundançok, bir gövde gösterisi haline gelmiş olan duruma yetkililer bukadar kayıtsız kalıyorsa, aslında bunu gizliden de olsadestekliyor sayılmazlar mı?

Davul çalma izni aynı zamanda canınınistediği şekilde küfür edebilmeyi ve tehditi de mi kapsıyoryoksa? Dini duyguları istismar ederek, kamu düzenini bozma,insanları rahatsız etmeyi de mi kapsıyor? Sahura kalkmayanvatandaşı İsrail'e göndermeyi de mi kapsıyor. Bu ülkede bizimlebirlikte yaşayan gayrimüslüm vatandaşlarımızın veya yabancıkişilerin rahatsız oldukları her hangi bir konudakonuşturulmamasını mı kapsıyor?

Bir kaç apartman yöneticisi elimizdengeldiğince yetkililere başvuruyoruz. Ama her gittiğimiz,aradığımız merci diğerine yönlendiriyor. Polis, belediyeye,belediye, valiliğe. Çaresiz size yazıyorum. Davulculara bu iznikim veriyor söyler misiniz?

http://www.facebook.com/#!/note.php?note_id=140635059307693&id=750265983&ref=mf

Hoşgörü dini İslam.
Sosyal ağlarda paylaş

Dassaa süper yazmış.

Ramazan davulculuğu gerçekten saçma birşey. Sene 2010 oldu, herkesin evinde çalar saat var. Hala kullanılması gerçekten saçma, tabi bazıları için rant kapısı ne yaparsın. İslamda da olan birşey değil. Osmanlıdan kalan bir gelenek.

Bir de Senenin 11 ayı gayet düzensiz beslenip, fast foodları, kızarmış patatesleri, kolaları, pizzaları cipsleri, baklavaları götüren, günde en az 1 paket sigara içen, 1 litre su belki içen belki içmeyen ama "ağbü sen yoktun dün gece ben 12 bira içtim sonra da kustum mide kaldırmadı tabi ehi ehi ehi" diyen bazı insanların ramazan gelince ama çok sağlıksız oluyorerö hem Allah dediğiniz şey de vucudunuza zarar vermemizi istemez ki bence çok banal birşey oruç demesi gerçekten priceless.

Herkesin tuttuğu kendime ama tutmayanların tutanları "convert" etmeye çalışmasını, tutuyorsunuz aptalsınız uslubunu anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Seks nerede yazmışım diyecektim ama yazmışımdır aslında oruç olunca beyin çalışmıyor :// Zaten normalde de çalışmıyormuş, ramazanda hiç çalışmıyor ://

Kafir falan iması yaptığımı da hatırlamıyorum. İçki içmek kafir yapmaz bir insanı zira. Alkol örneğini de dinen yasak olduğundan değil, sağlığa zararlı olduğu için verdim.

Söylemek istediğim oruç tutmak insanın yaptığı tek sağlıksız eylem değil. O yüzden bu kadar takılmayın. Move on.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...