Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Everquest Next

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Soe'nin bu huyunu çok seviyorum. Bir oyun ne kadar eski olursa olsun hala o oyunu güncellemeye devam ediyorlar ya.
Everquest Next'in yanında Everquest ve Everquest 2 için yeni expansion packleri duyurmuş soe. Gelecek yıl çıkacakmış ikiside Next ile birlikte.
Mesaj tarihi:
Warhammer'ında müşterisi hazır. Daha yeni açtırdım accountumu ve gayet dolu oyun. Hepside p2p. En son ne zaman içerik eklediler? 4 yıl önce filanmıydı neydi?

Veya Anarchy Online'ında gayet oyuncusu var hala. En son 5 yıl önce expansion geldi. 5 yıldırda grafik updatei yapıcaklar. Hani nerde?

Veya Guild Wars. Guild Wars 2 çıktıktan 4 ay sonra developmentı durdurduğunu açıkladı ArenaNet. Şuan yeni expansion çıkarsalar alacak binlerce insan var. Ama gelmeyecek.

Bunun ne parayla ne de oyuncuyla alakası var. Bu tamamen şirket prensibi. Ona bakarsan Vanguard Online'ın çok mu oyuncusu var? Hayır. Gayette f2p olmasına rağmen bomboş. Buna rağmen oyunu geliştirmeye devam ediyor Soe ve kapatmıyor. O oyun NcSoft'un elinde olsaydı bırak f2p olmayı oyun çıktıktan 2 ay sonra kapatılırdı.
Mesaj tarihi:
yazuach said:

Warhammer'ında müşterisi hazır. Daha yeni açtırdım accountumu ve gayet dolu oyun. Hepside p2p. En son ne zaman içerik eklediler? 4 yıl önce filanmıydı neydi?

Veya Anarchy Online'ında gayet oyuncusu var hala. En son 5 yıl önce expansion geldi. 5 yıldırda grafik updatei yapıcaklar. Hani nerde?

Veya Guild Wars. Guild Wars 2 çıktıktan 4 ay sonra developmentı durdurduğunu açıkladı ArenaNet. Şuan yeni expansion çıkarsalar alacak binlerce insan var. Ama gelmeyecek.

Bunun ne parayla ne de oyuncuyla alakası var. Bu tamamen şirket prensibi. Ona bakarsan Vanguard Online'ın çok mu oyuncusu var? Hayır. Gayette f2p olmasına rağmen bomboş. Buna rağmen oyunu geliştirmeye devam ediyor Soe ve kapatmıyor. O oyun NcSoft'un elinde olsaydı bırak f2p olmayı oyun çıktıktan 2 ay sonra kapatılırdı.

SOE bu güne kadar Matrix Online, Star Wars Galaxies vs. gibi oyunları satın alıp, içine edip, çat diye kapatmış bir firmadır. En son, DC Universe Online'ı F2P sistemi yayılmış olmasa kapatmak üzereydi zaten. SOE'yi, Matrix'i kapattığı günden beri sevemedim.
Mesaj tarihi:
abi siz 5-6 sene öncesinde kalmışsınız adamlar baya düzeltti itibarlarını. en azından amerikalılar çok memnun. EU zaten probiensata iteleniyor. o bakımından çok kötü. PS2'de adamlar getirecekleri çoğu şeyi oyunculara sordu, feedbacklere göre yaptılar. direk yay or nay oylamalarıyla ve tabi yorumlara göre.

https://forums.station.sony.com/ps2/index.php?forums/roadmap.59/

derslerini almış görünüyorlar o yüzden EQN konusunda bir çekincem yok benim o yüzden.
Mesaj tarihi:
Akegata said:

DC Universe Online'ı F2P sistemi yayılmış olmasa kapatmak üzereydi zaten.

şu o kadar saçma ki o zaman F2P olmasalar LOTRO, RIFT vs. de kapatılabilirdi.

Matrix Online zaten hep küçük bir kesime hitap etti. peak 10-20k subs vardır belki. matrix fanbase'ine hitap edemedi. ama F2P'in zirve yaptığı şu dönemlerde çıksaydı kapatılmazdı oyun.
Mesaj tarihi:
Xenus, bahsettiğim şey o değil. O dönemlerde, MMORPG lerin F2P sistemine geçişleri daha yeni yeni başlamıştı. SOE herhangi bir içerik vs. sağlamadığı için DC oynayan sayısı kalmamıştı. Daha sonra kapatmayı düşündükleri yada bir şans verip F2P deneyeceklerini söylediler.

Matrix'e gelirsek, oyuncu sayısının aşırı azalmasının nedeni SOE'nin yaptığı gereksiz yeniliklerdi ve tabi ki yine içerik sorunuydu. Matrix'i ilk çıktığı günden beri oynadım ve başlarda sunucular fazlasıyla doluydu, bu bahsettiğim gereksiz yenilik ve değişikliklerin ardından, oyunun en dolu olması gerektiği saatte sunucuda toplam 13-15 online sayısı oluyordu.

Zaten o mesajda bahsettiğim şey hangi firmaların oyunlarını sonlandırdığı vs. değil. Orada konu, SOE ve SOE'nin MMORPG tecrübesinin ve geliştirmesinin zayıflığı. Ha, şuan tabi SOE eski halinde değil, o kadar şeyden sonra tabi ki değişecekti. Özellikle F2P oluşundan sonra DC baya prim yaptı, içerik olarak sürekli DLC ler geliyor vs.
Mesaj tarihi:
Akegata said:

SOE bu güne kadar Matrix Online, Star Wars Galaxies vs. gibi oyunları satın alıp, içine edip, çat diye kapatmış bir firmadır. En son, DC Universe Online'ı F2P sistemi yayılmış olmasa kapatmak üzereydi zaten. SOE'yi, Matrix'i kapattığı günden beri sevemedim.

Kusura bakma ama baya saçma olmuş şu yazdığın. Bir oyunu kapattılar diye diğer oyunlardaki özverisini görmezden gelecek değilim. Tamam soe zamanında çok ciddi hatalar yapmış bir şirkettir ki swg yüzünden bende kızgınım. Swgyi soe bok etmiş olabilir ancak kapanmasındaki neden soe değil lucasdır. Swtor çıkıyor diye shut down oldu swg. Dc Universe konusuna gelecek olursak... Dc Universe Soe'nin son şansıydı. Ki ben oyun release olduğu tarihten itibaren f2p olana kadar belli aralıklarlada olsa sürekli oynadım. Oyunu kapatmayı düşünmeleri çok normal birşey ki Soe resmen batma aşamasına gelmişti.Kapatmak yerine o zamanın gelmiş geçmiş en iyi f2p sistemini getirdiler oyuna ve oyun resmen patlama yaptı. Vanguard Online çıktığı gibi satın almış bir insanım ki hayatımda oynadığım en buglı en leş oyunlardan biriydi. 4-5 ay sonra hayalet oyun oldu zaten. Buna rağmen yıllarca ufakta olsa güncellemeler getirdiler ve oyun sürekli online kaldı. En sonda f2p yaptılar ki hala boş olmasına rağmen, hala oyuna güncelleme gelmeye devam ediyor. Everquest'in kaç expansion paketi oldu saymadım bile. Hele ki Planedside 2 başarısı ayrı bir mesele. Soe ps2de çatır çatır development dersi verdi diğer şirketlere.

Şu Soeye gösterdiğiniz ragein onda birini Ncsofta gösterin lan. NCsoft gibi gaddar, çatır çutur oyun harcayan bir şirket varken Soe bu eleştirileri hak etmiyor. Auto Assult, Tabula Rasa, City of Heroes ve daha niceleri nerde?
Mesaj tarihi:
tamamen şahsi kanaatim, GW2'yi harcadılar. GW1'den 2'ye gelen herkes imba pvp beklentisiyle girdi, karşılaştığı şey ya WvW curcunası ve epik FPS drop, ya da turnuva curcunası, minor fps drop ve kimin ne yaptığı anlaşılmayan efekt kalabalığı. Oyunun adı Guild Wars iken Guild vs. Guild'in oyunda olmaması. Hala yok belki de.
Mesaj tarihi:
Guild Wars 2'yle Ncsoft'u pek bağdaştırmamak lazım. Ben şahsen bağdaştırmıyorum. Herşeyiyle ArenaNet ilgileniyor çünkü. Support bile ArenaNet'in elinde. Ki bana kalırsa Guild Wars 2'nin pvpsi gayet yerinde şuan oynamasamda.
Mesaj tarihi:
Hayal kırıklığı yaşamadım demedim. Bu forumda bazı kişilerin abarttığı kadar kötü değil diyeyim.Guild Wars ve Guild Wars 2 pvp mantalitelieri birbirinden çok farklı oyunlar. En basitinden biri tamamen build stratejisi üzerine dayanırken diğeri action combat. Ayrıca şunuda belirteyim ben yıllardır sayamayacağım kadar çok oyun denemişimdir ancak bırakmadığım ve sürekli olarak oynadığım iki oyun var sadece. Onlarda Warhammer ve Guild Wars. Gw2'de sadece spvpden oluşmuyor malumunuz WvW denen birşeyde var. Ne kadar yine belli kişilerce qq yapılsada WvW konusunda, adam gibi bir WvW guildine girip oynadığınızda gayet eğlendirebiliyor.

Neyse konu Gw2 değil ki bıraktığım veya en azından biraz ara verdiğim bir oyun hakkında da tartışmak istemiyorum açıkçası.
  • Yeni Oluştur...