Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doktora gitmeye ikna etme çalışmaları VOLUME 1

paparnoz

Öne çıkan mesajlar

Vidar said:

aynen, benim de bi çekap mekap yaptırmam lazım ama doktor 2 ay sonra öleceksin der diye yaptırmıyorum mesela.

ehuahu iki üç ufak olduğunu düşündüğüm problemim var..
1. vaktim yok.. 4te 5te uyuyorum 8de kalkıyorum.. aradaki saatlerde de doktorlar açık değil..
2.evet bi korkma var ufaktan..
yaşasın ertleme..

müm'ün ya da racta'nın imzası vardı.. "üşeniyorum, öyleyse yarın.." bu durumlar için "tırsıyorum, öyleyse yarın..."
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

Senin anne ile amca baya cahillermiş kusura bakma, yazılardan ben bunu çıkardım. Sigara tüketimiyle alakası yok, ben de içiyorum sigara da sağlık durumun kötüye gidiyorsa, ailende akciğer kanseri görülmüşse durumu kötü beslenmeye yormazsın. Ben olsam ne haliniz varsa görün der bırakırdım yani.

evet gayet mantıklı bir int herosu şart kendi bildiğini okuyan nooblarla nereye kadar değilmi ?
gerçek hayat dota gibi değil sülale olarak roshana gitmiyoruz ve ayrıca
hayatta first blood diye birşey yok arkadaşım giden gidiyor ne haliniz varsa görün deyip bırakmak nedir ? anam hayattan düştü amcam afk remake mi diyeceğim ?
basit birşey rica ettim herkesin başına gelebilecek bir konuda tavsiye istedim basit,kısa ve öz.kansere çare bulun,virüsleri dünya yüzeyinden silin veya hadi doktorculuk oynayalım demiyorum neden trolleme gereği duydun anlamadım
Red said:

hastane muayene odasına kadar belli aralıklarla evinin önünden dal dal sigara bırak

biraz masraflı olucaktır ama işe yarar

BonePART said:

doktora git demiceksin ki
randevu alcaksin
anne bi gelsene sei biyere goturcem/kiz arkadasimla tanistircam/bi ev gostercem diyi0
hastaneye zorla goturceksin

iyi bir tavsiye denenebilir.

goldbären said:

söz dinlemiyorlarsa bırakın ölsünler vallahi. herkes kendi hayatından sorumlu.

mikro organizma olmadığını varsayarak ve bir insan olduğunu kabul ederek söylüyorum herkes kendi hayatından olduğu kadar bir başkasının hayatından da sorumlu
Sosyal ağlarda paylaş

"akciger kanseri" said:

Küçük Hücreli Olmayan Akciğer Kanseri

Küçük hücreli akciğer kanserlerinden daha yaygındır ve genel olarak daha yavaş gelişir ve yayılırlar. Bu kanserin 3 ana tipi vardır:Bu tipler arasında tedavi ve yaşam süresi açısından fark yoktur.
Küçük Hücreli Akciğer Kanseri

Bu kansere bazen de yulaf yulaf hücresi kanseride de denir. Küçük hücreli olmayan akciğer kanserine göre daha az yaygındır. Bu tipdeki kanserler daha hızlı gelişir ve vücudun diğer organlarına yayılması da daha fazladır.

Akciğerlerde başlayan kanserler 2 tipe ayrılırlar. Mikroskop altında hücrelerin görüntüsüne göre küçük olmayan hücreli akciğer kanseri ve küçük hücreli akciğer kanseri. Her tip akciğer kanseri farklı şekilde büyür, gelişir ve tedavi edilir.

Akciğer Kanserinde Risk Elementleri

Akciğer kanser oluşumu tek bir sebebe bağlanamaz. Yapılan araştırmalar sonucu akciğer kanserinin bir çok nedeni bulunmuştur Çeşitli faktörler akciğer kanser oluşumunda rol oynayabilir. . Bunların çoğu tütün kullanımıyla ilişkilidir Kanser bulaşıcı değildir. Bazı insanların akciğer kanser olma riski diğerlerinden daha fazladır. Aşağıdaki durumlarda kanser riski artmaktadır.

Sigara içmek akciğer kanserine neden olur. Tütündeki zararlı maddeler (karsinojen) akciğerdeki hücrelere zarar verir. Zamanla bu zararlı etkiler hücrelerde kansere neden olabilirler. Bir sigara içicisinin akciğer kanseri olması; hangi yaşta sigara içmeye başladığı, ne kadar süredir sigara içtiği, günde içtiği sigara sayısı, sigarayı ne kadar derin içine çektiğiyle alakalıdır. Sigara içmeyi bırakmak bir kişinin akciğer kanseri olma riskini büyük ölçüde düşürür.

BULGULARIN FARKINA VARILMASI

Akciğer kanserinin belirti ve bulguları:

1- Bitmek bilmeyen ve zamanla daha kötüye giden bir öksürük
2- Kalıcı göğüs ağrısı

3- Kan tükürmek
4- Nefes darlığı

5- Hırıltılı nefes alıp-vermek.

6- Sık sık zatürre veya bronşit olması ve geçmemesi

7- Boyun ve yüzde şişkinlik

8- İştahsızlık ve kilo kaybı

9- Yorgunluk

Sosyal ağlarda paylaş

Amcana bisey diyemiycem.. daha cok zaman gecir onunla..

Annen icin söyliyecegim sey annen resmen salağa yatıyor..gayet biliyor basına ne gelecegini ama iradesi zayıf pathetic bi insan oldugu icin bir cok sigara icen insan gibi devamlı mazeret buluyor ve bulucakta.. eet konumuz zayıf iradeli pathetic insanlar degil (simdi milyon tane sigara icen adam bana laf yazar sigara iciyosunuz gercegi söledim die..sanki namusuna laf atmısım gibi hehe) anneni bu illetten kurtarmak istiyosan söle bi durum ayarlaman lazım..

Benim babam gunde 2 paket sigara icen bi insandı..doktordu bu adam ayrıca öle diyim..gene bi doktor arkadasını 40 yasında akciger kanserinden kaybedince bıraktı sigarayı..

Gene bir tanıdıgım son derece sigara icen nargile cakan biri..tam tersine överdi duman kısmını icin vs die.. ne zamanki kan öksürdü aklı basına geldi agzına koymadı tekrar...

Ölüm korkusu herseyi yener... senin bi sekilde annene böyle giderse ölme oranının cok fazla oldugunu göstermen lazım.. doktorun biri cigerlerin kötü durumda devam edersen ölürsün demedigi sürece bırakmıycaktır.. bi doktor ayarla gerekirse bu konuda yalan söylet..anneni kurtar.. benim tavsiyem bu..
Sosyal ağlarda paylaş

anneni belki vazgeçirebilirsin belki ama amcan için yapabileceğin birşey yok.eski insanların düşünce ve alışkanlıklarını değiştirme imkanın yok.çok ,üstüne gittiyseniz eğer bunu inadınada yapabiliyor olabilir. başına çok ekstrem birşey gelmesi lazımki bıraksın.
Sosyal ağlarda paylaş

Hacı anne için önerim var. Şu an aklıma geldi. 1 paket sigara al ve tütünlerini boşalt. Sonra bunları sar, görecekleri şekilde, ne bileyim esrar havası ver.Odanda unut vs. Ama bunları uzun sürede planlı programlı yap bu çocuk ne yapıyor desinler. Esrara yat. Tabiki herkes bilecek anne dışında. Seni bıraktırmaya çalışırsada kesinlikle şiddetle karşı koy.

Burada tek amaç şu; kendinden vazgeçmek çok kolay, ama sevdiğin karşıda kendini bitirirken sen nasıl dayanacaksın bakalım. Annenin sana yaşattığını sen ona yaşat kesinlikle. Sigarayla değil daha agır birşeyle. Ama fake tabe =D

Amca için ise diyebileceğim ölümü göze almak vs hikaye hocam. Saglam bir hastalık veya ölüm hali gelsin bak bakalım ne oluyor. Daha önce ölmedi veya kanser olmadığı için uzaktan atıyor. İrade zayıf, dibini görecek de bırakacak yada ölene kadar içecek. Yapabileceğin birşey yok bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Defensive said:

Hacı anne için önerim var. Şu an aklıma geldi. 1 paket sigara al ve tütünlerini boşalt. Sonra bunları sar, görecekleri şekilde, ne bileyim esrar havası ver.Odanda unut vs. Ama bunları uzun sürede planlı programlı yap bu çocuk ne yapıyor desinler. Esrara yat. Tabiki herkes bilecek anne dışında. Seni bıraktırmaya çalışırsada kesinlikle şiddetle karşı koy.

Burada tek amaç şu; kendinden vazgeçmek çok kolay, ama sevdiğin karşıda kendini bitirirken sen nasıl dayanacaksın bakalım. Annenin sana yaşattığını sen ona yaşat kesinlikle. Sigarayla değil daha agır birşeyle. Ama fake tabe =D

Amca için ise diyebileceğim ölümü göze almak vs hikaye hocam. Saglam bir hastalık veya ölüm hali gelsin bak bakalım ne oluyor. Daha önce ölmedi veya kanser olmadığı için uzaktan atıyor. İrade zayıf, dibini görecek de bırakacak yada ölene kadar içecek. Yapabileceğin birşey yok bence.
>

işte bu işe yarar >:D<
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz said:

Xaenin said:

Senin anne ile amca baya cahillermiş kusura bakma, yazılardan ben bunu çıkardım. Sigara tüketimiyle alakası yok, ben de içiyorum sigara da sağlık durumun kötüye gidiyorsa, ailende akciğer kanseri görülmüşse durumu kötü beslenmeye yormazsın. Ben olsam ne haliniz varsa görün der bırakırdım yani.

evet gayet mantıklı bir int herosu şart kendi bildiğini okuyan nooblarla nereye kadar değilmi ?
gerçek hayat dota gibi değil sülale olarak roshana gitmiyoruz ve ayrıca
hayatta first blood diye birşey yok arkadaşım giden gidiyor ne haliniz varsa görün deyip bırakmak nedir ? anam hayattan düştü amcam afk remake mi diyeceğim ?
basit birşey rica ettim herkesin başına gelebilecek bir konuda tavsiye istedim basit,kısa ve öz.kansere çare bulun,virüsleri dünya yüzeyinden silin veya hadi doktorculuk oynayalım demiyorum neden trolleme gereği duydun anlamadım
Red said:

hastane muayene odasına kadar belli aralıklarla evinin önünden dal dal sigara bırak

biraz masraflı olucaktır ama işe yarar

BonePART said:

doktora git demiceksin ki
randevu alcaksin
anne bi gelsene sei biyere goturcem/kiz arkadasimla tanistircam/bi ev gostercem diyi0
hastaneye zorla goturceksin

iyi bir tavsiye denenebilir.

goldbären said:

söz dinlemiyorlarsa bırakın ölsünler vallahi. herkes kendi hayatından sorumlu.

mikro organizma olmadığını varsayarak ve bir insan olduğunu kabul ederek söylüyorum herkes kendi hayatından olduğu kadar bir başkasının hayatından da sorumlu

Niye trolleyeyim onu anlamadım, ben olsam böyle yapardım dedim yani. Sana faydası olmayan her şeyi troll olarak algılama lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

"hayatta first blood diye birşey yok arkadaşım giden gidiyor ne haliniz varsa görün deyip bırakmak nedir ? anam hayattan düştü amcam afk remake mi diyeceğim ?" said:

hiç olmazsa kardeşim balkondan atladı bye hikayelerine bir nebze gerçeklik katmış oluruz.

bu işin pek cahillikle alakası yok gibi, kötü şartlarda yaşam şartı ruh sağlığını bozabiliyor, bu da sigara tiryakiliği gibi iradeyi kontrol eden şeyleri bozuyor

üni tezi gibi yazdım vallahi
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
amcamı ikna ettik iki kere test için doktora götürdük daha test sonuçları gelmeden kaybettik 4 gün önce.En son konuşmamızda boşuna gideceğimizi yakında öleceğini söylemişti ben amcamın karamsarlığına verdim.sonra bir kaç kişiden vurgu yaparak; "sanırım biz hayatı yanlış yaşadık umursamaz olanlar ve sadece kendini düşünenler uzun yaşıyor mutlu yaşıyor bende abimde bir yerde hata yaptık,abimde erken gitti bende yakında giderim belki hayatı yanlış yaşadık ama kendimizi doğru yaşadık..." diye bir yığın nasihat verdi amcam nasihat veren bir adam değildi ve bana verdiği ilk ve tek nasihat o konuşmamızdaydı.şimdiden özledim onu bir garip adam işte her seferinde tavla da zarı işine geldiği gibi görür birde azarlardı bu kadar erken gideceğini bileydim 3 mars ile yenermiydim umarım kusuruma bakmaz.

tavsiyem şudur ki siz siz olun sevdiklerinizi gerekirse kalbini kıra kıra doktora götürün kalp kırmanın telafisi var ama ölümün yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...