paparnoz Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Mevzumuz bir kişiyi doktora gitmeyi ikna edebilmek ve bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var. ikna edilecek şahıslar; Annem; kendisi yaklaşık olarak 30 yıllık sigara tiryakisi maalesef ki zor nefes alıyor devamlı öksürüyor,yazın çok sıkıntı çekiyor doktora gidememe noktasında ki sorunlarımız; - doktora gidersem sigarayı bırak diyecek (en çok bundan korkuyor hanımefendi) - sigarayı bir dost gibi görüyor hatta sigara aslında sağlığa zararlı değil asıl sorun iyi beslenememe de gizli diye aynı açıklamayı temcit pilavı gibi ortaya sunuyor. - ben sigara içerken "sende içiyorsun ben niye bırakayım ?" diye argüman sunuyordu şimdi ben sigarayı bıraktım "sen bıraktın diye ben niye bırakıyormuşum!" diyor bu zaten apayrı bir düzlem - üç kuruşluk zevki benden esirgemeye çalışıyorsunuz diye kızıyor sigarayı bırak dediğimizde bari doktora git diyoruz ona da ilk söylediğim maddeden dolayı gitmiyor. neleri denedik; - duygu sömürüsü,acıtasyon (yemedi) - sigara paketlerini saklamalar,sigaraları kırmalar(evde terör estirdi o tatlı kadın gitti yerine half-orc barbarian geldi öyle böyle değil,ev ahalisi neye uğradığını şaşırdı) en azından doktora git şartı koştuk sigaraları almak için tamam tamam diye geçiştirdi sigaraları aldıktan sonra tabi ki gitmedi doktora ve ikna etmeye çalıştık yine gitmedi. (bir daha denemek istemiyorum) - güzel bir dil ile tüm aile bireyleri dayı,teyze,anneanne dahil olmak kaidi ile ikna çalışması yürüttük torununun tatlı gülüşleri ile kandırmaya çalıştık olmadı. bu konuda daha çeşitli önerilerinize muhtacım diğer şahıs amcam kendisi 50 yıllık sigara ve kahve tiryakisi hatta bazı günler bu kombinasyondan ötürü yemek yemediği dahi oluyor günde 3 paket sigara fix ayrıca 15 fincan kahve 10 bardak çay bir günde tüketilen içecek sayımız şuan çok beter bir durumda kendisi iyice yaşlandı kulakları cihaz ile bile zor zar duyuyor nefesi affedersiniz tam manası ile kıçımızdan alıyoruz devamlı öksürük ve balgam devamlı halsizlik,isteksizlik giderek artan sorunlarımız sigarayı bırak lafı dahi etmiyoruz çünkü kanser olsa dahi sigarayı bırakmayı düşünmüyor amacımız doktora gitmeye ikna etmek; sorunlarımız; - bu yaşıma kadar doktor yüzü görmedim daha da görmek istemem (dedem de akciğer kanserinden vefat etti onu örnek gösteriyor tıp yetersi argümanını temcit pilavı gibi ortaya sunuyor) - boşuna masraf diye düşünüyor doktora gitmeyi ( biraz cimriyiz biz karşılayalım amca desek oda kurtarmıyor bu sefer benim param yok mu diye sinirleniyor) - röntgenler,testler vs vs zamanını alıyormuş beyfendinin kendisinin işi 7/24 kahve,sigara,televizyon ve tavla ikna çalışmalarımız; - acıtasyon ve duygu sömürüsüne immunitymiz var bunu deneme gereği dahi duymuyoruz. - yatalak ve sıçalak olursan bakmayız diye gaza getirmeye çalıştık umursamadı bile sigortam var yatarım kendi başıma ölürüm diye birde hüzün yaptı bize biz hemen tornistan yaptık biz öyle demek istemedik amca diye - yine güzelce konuştuk hastalık dedik acı dedik çok kötü dedik dedik de dedik dedem ne kadar acı çekti biliyorsun diye girdik oda olmadı. amcam biraz zorlu vaka en son yengem konusunda ikna edelim dedik yengem ile ilgilen biraz amca yazıktır yengemin migren krizi tutmuş kadın acı çekiyor dedik oda ilk defa bir lafımıı dinlemiş ve yengeme gidip " ya iyileş kalk ya zıbar yat" demiş kendisi birde ilgilendim diyor bize dedik amca ilgi bumu "benim ilgim budur fazlasını beklemeyin" diyor bu konuda da tavisyelerinizi bekliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 biz/sen ne desek kar etmez, önemli olan kendisinin karar vermesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 paparnoz said: kendisi 50 yıllık sigara ve kahve tiryakisi hatta bazı günler bu kombinasyondan ötürü yemek yemediği dahi oluyor günde 3 paket sigara fix ayrıca 15 fincan kahve 10 bardak çay bir günde tüketilen içecek sayımız oha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 benim de ailem bana bıraktırmaya çalışıyor fakat kırıcaksınız içicek abi kırıcaksınız içicek. bu böyle devam eder kendisi bırakmak istemediğinde. Siz devam edin ama kırmaya paketleri, kar kardır. Bir hastalığı yüzüne çarpar, ölüm tehlikesi falan korkar belki öyle bırakır anca bilmiyorum ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Bella said: paparnoz said: kendisi 50 yıllık sigara ve kahve tiryakisi hatta bazı günler bu kombinasyondan ötürü yemek yemediği dahi oluyor günde 3 paket sigara fix ayrıca 15 fincan kahve 10 bardak çay bir günde tüketilen içecek sayımız oha. bende burayı quoteluyodum. yuh hakkaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 aynısının 2 paket sigaralı 6 bardak çaylı versiyonuyum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Valla doktorlar dedeme ölüceksin ölüceksin dediler adam dinlemedi, son anda hastaneye yetiştirdik kurtuldu, ondan sonra anca bıraktı. Şimdi sigara içilen ortamda bulunmuyor, günde 6 saat bir makina ile temiz hava soluyor. Anca öyle akıllanıyorlar anladığım kadarıyla. Belli yaştan sonra inat zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Günde 3 paket sigara içen birisinin "Sigaralarım hastane masraflarından daha ucuz" demesi çok zekice :) Valla işiniz zor, yaşı kemale ermiş birisine laf geçirmek çok zordur. Ölümü kabullenmiş gibi duruyorlar şimdiden. Bu iş anca maddi bir şekilde çözülür hastane yolu tedavi falan, lafla bir yere getiremezsiniz. Bir de en iyisi ellerine sigara geçmemesi için ne gerekiyorsa yapın, parasız kalsınlar gerekiyorsa :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 valla ben daha kendime söz geçiremiyorum! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 sigaraları kırmayın, saklamayın. eminim o yaşta bile bu durum sigarayı daha cazip gösterir. valla şu noktada sizin yapabileceğiniz bir şey kalmamış. özellikle amcanın yengenle ilgilenme şeklini okuduktan sonra; umutsuz vaka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cake Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 duygu sömürüsü işe yaramadıysa hiçbirşey yaramaz abi. 3 paket sigara 10 kahve 50 yıl... bu kadar yaşadığına dua edin bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 said: - sigara paketlerini saklamalar,sigaraları kırmalar(evde terör estirdi o tatlı kadın gitti yerine half-orc barbarian geldi öyle böyle değil,ev ahalisi neye uğradığını şaşırdı) mahauhua arkadaşın annesi dişçi dönüşünde evdedir.. ben de ders çalışmaya arkadaşla beraber geçerim evlerine.. normalde çıtı pıtı, şeker gibi bi kadın.. sigara içmeyince bildiğin evil oldu.. senatör palpatine olsa darkside sende çok güçlü derdi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 abi kusura bakma da annen de amcan da şaka gibi ve bir yerde hakediyorlar başlarına gelecğei.. ha sııntı şu onlar artı kyatalak hale geldiğinde olan sana oalcak (yada moldovyalı fln bir bakıcı bulacaksın) yani işin ucu fiziksel/finansal sana dokunuyor geçmiş olsun kendini olackalara hazırlasan daha iyi edersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 ayrıca gördüklerimden sorna anneme akşamları kahvenin yanında 1-2 dal sigara içiyor diye kızmamaya karar verdim ehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Tercihlerini yapmışlar. Rahat bırakın bence, bu yaşdan sonra eğemez bükemessiniz onları. Ama annen tabi anlarım, sürekli tatlı dille yaklaşıp ikna etmeye çalış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 abi o yaştan sonra çok zor, kendisi karar vermezse olcak iş değil bana kalırsa. Zaten görünüşe göre her şeyi de denemişsiniz ama bu yaştan sonra insanların başına bir şey gelmeden akıllanmıyorlar. İlle ya hastanede yatacak yada başka bir şey olacak. Annen için ise tek önerim ki annen yani tutucaksın kolundan bi gün öksürdüğünde götürceksin doktora. Öyle güzel güzel anne git doktora demek işe yaramıyor görüldüğü üzre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Anneni evi terk etmekle tehdit et onu bir daha görmek istemdigini söyle. Hatta yalanciktan ev kontragi felan düzenle caktirmadan evin bir kösesine koy (denendi oluyor). Amcan icin yapacak birsey yok adam kanser olsada birakmam demis. Ölümü göze alan adama ne desen fayda etmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Senin anne ile amca baya cahillermiş kusura bakma, yazılardan ben bunu çıkardım. Sigara tüketimiyle alakası yok, ben de içiyorum sigara da sağlık durumun kötüye gidiyorsa, ailende akciğer kanseri görülmüşse durumu kötü beslenmeye yormazsın. Ben olsam ne haliniz varsa görün der bırakırdım yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cake Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 sigara içip reasonable insan rp'i yapıyor utanmadan aptal ya (annen ve amcan değil, kaan) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Tercih meselesi değil de ne hissettiklerinizi söyleyin.Empati yaptırmaya çalışın.Sizin hatrınız falan filan.Psikoloji de bunları kullanıyorlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Sen de aptalsın Can ona bakarsan, biz bişey diyo muyuz. abubububu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cake Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Xaenin said: Sen de aptalsın Can ona bakarsan, biz bişey diyo muyuz. abubububu FIFFIFIFIFFIFII Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 bu arada denmemiş ama doktora gidince kesin bir şey çıkacak diye korkuyorlar, ondan gitmiyorlar.. bu konuda bilgilerinin olmaması iyi hissettiriyor.hepsi bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 aynen, benim de bi çekap mekap yaptırmam lazım ama doktor 2 ay sonra öleceksin der diye yaptırmıyorum mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfheim Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2010 dasaaa said: bu arada denmemiş ama doktora gidince kesin bir şey çıkacak diye korkuyorlar, ondan gitmiyorlar.. bu konuda bilgilerinin olmaması iyi hissettiriyor.hepsi bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar