Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fallout 1 ve 2 nasıl oynanır?


Bone

Öne çıkan mesajlar

Werewolf said:
Horrigan'a meleeyle dmg verilemiyor diye biliyorum.


slayer + power fist > *

evet ben fast shot + gifted giderim dps için. roleplay denirse zaten aman aman seçenek yok. speech alınıyor her şekilde. yine de şöyle bir fantezi yapmıştım:

jinxed trait + hth evade perk + power armor mk2 + hareket etmeden düşmanların uzağında turn bekleme =

- kendi antenini kıran karıncalar
- elinde tüfeği patlayan metzger
- ammosunu düşüren mutantlar

ve liste devam ediyor eheh, görülmeye değer sahneler devamlı böyle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Luck etki etmiyor diye hatırlıyorum, emin olamadığım için araştırdım. Kesin bir bilgi yok ancak pnp'de böyle:
said:
critical failures are a flat 3% chance regardless of Luck

If you are Jinxed, any failure has a 50% chance of being upgraded to a critical failure

50% kısmının oyun ile tutarlı olduğu yazılmış.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

luck filan gerekmiyor, dediğim şekilde 80 üzeri AC filan oluyor. adamın burnunun dibinde değilsen ya da gauss rifle vs kullanmıyorsa missliyor. bu misslerin de neredeyse yarısı başlarına bir iş gelmesine yolaçıyor.

normalde gene bu nedenle jinxed tehlikelidir ranged buildler için, iki kenarı keskin bir kılıç. lakin unarmed'ı 200 üzeri yapınca (sonuna kadar işte, hth evade çoşuyor) misslemediğinizden siz etkilenmiyorsunuz. (:P)

ha bir de dodger perk de ekleyin ehe
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Mirage said:
Diablo 2 mi bu? İstersen nerdeyse hiç savaşmadan bitirebiliyorsun oyunu. Speech, science gibi skill'leri dene savaş istemiyorsan.
Diplomatik geek bir karakter de yapabiliyorsun. Speech, science, repair aldın mı çoğu yeri savaşmadan geçebiliyorsun (özellikle fo2).

Ninja gibi bir karakter de yapmıştım. İlerde stealth ile koşma perkini alınca hiç farkedilmeden gidebiliyorsun çoğu yere. O mutantların arasından falan lay lay koşabiliyorsun. Yanına big guns almıştım. Fantazi yapmam gerekirse stealth ile diplerine gidip bozar ile paramparça ediyordum adamları. Yetmezse roketi çıkartıp patlatıyordum. :)


oyun çok eksik. bir sürü karakter denedim ve skillerin çoğunun işe bile yaramadığını gördüm.

mesela science skilli aslında oldukça güzel bir skill. ama oyunun son şehirlerinde 1-2 quest dışında ihtiyacım bile olmadı.
etrafta bir sürü bilgisayara rastlıyorsun, ama bunları science skilliyle kullanman mümkün değil, o bilgisayarlar hep süs amacıyla duruyor. oysa fallout gibi bir oyunda, neredeyse her eşyayla etkileşime girerken, bilgisayarların süs gibi durması boş bir duygu yaratıyor.
repair de aynı şekilde gereksiz bir skill. ikisini main skill alıp 200'lemek pek işe yaramıyor.

stealth'i denedim. 150'ye gelmiş olmasına rağmen, bir çok yaratık beni 30 adım öteden farkediyor ve saldırıyor (ya da güçlüysen) kaçıyor. belki stealing ile kullanılabilecek bir skill, o durumda bile npclerin seni farkedip kaçma/saldırma ihtimalleri var.

oyunda sanırım en işe yarar karakter agility/intelligence, energy guns/speech/doctor olarak gözüküyor. oyunda mermi kıtlığı var. eğer "öküz gibi ap olsun, az vuruyum ama çok vuruyum, hızlı hızlı oynayayım" tarz bir karakter yapmak istersen, elindeki kurşun kalmadan gidiyorsun. ama "isabetli atış yapayım, vurdum mu göçertiyim" tarzı bir karakter oynarsan, istemediğin kadar kurşun birikiyor elinde ve sıkıntı çekmiyorsun.
hele hedef alarak ateş etme geyiği var ki, critical damage sayesinde karşılaştığın güçlü yaratıkları bile tek vuruşta öldürmen mümkün.

oyunda trade gereksiz kalmış. merchant'lara gidip para vermek sadece kazıklanmana neden oluyor. onun yerine gittiğim şehirlerde merchant'ın boğazını kesip üstündeki itemları alıyorum.

tamam biraz power play oluyor ama, oturup repair, science ve speech skilleri alıp oyunu oynayamassın ki. oyunun yarısından çoğu yaratıklarla dövüşmekle geçiyor. arroyo'da bitki dövme questi, trappers townda fareli köyün kavalcılığı, wanamingo mine için wannabewendigo'larla dalaşmak felan repair veya science ile olacak şeyler değiller, speech ile "abi beni uğraştırma sen kendini öldür" de diyemiyorsun.

mesela arcanımda science skillerini kasıp kendine robot felan yapabiliyordun, burda öyle bir pet sistemi de mevcut değil.

Birçok sosyal skill eksik, bu yüzden de planescape'teki "bölümlerin çoğunu hiç kavga etmeden geçebiliyorsun" geyiği pek olmuyor falloutta. eninde sonunda bir combat skilli gerekiyor.

Bu arada şunu da eklemiş olayım.
Unofficial patch var. Diyor ki "güncel bilgisayarlar, fallout 2'nin çıktığı zamana göre çok hızlı, bu yüzden travellar resmen anlık oluyor, biz bunu düzelttik, eskisi gibi yaptık". Denedim bunu, unofficial patch yaptığında yolculuk çok yavaş oluyor, adım başı encounterla karşılaşıyorsun, ama unofficial patchi koymassan da bu sefer neredeyse hiç encounterla karşılaşmıyorsun. Merak eden varsa deneyebilir. İlginç bir deneyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...