Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'de yeni ordu kuruluyormuş

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu konu hakkında gazetelerde hiç bilgiye rastlamadım. Ama bu sıralar meclisten böyle bir karar çıkıyormuş. Sözde "terörle savaş" maksadıyla olcakmış ama İran'ın özel ordusu sistemiyle kurulacakmış ve terörden başka maksatlar için kullanılacakmış.

Gazeteler sabah akşam magazin haberleriyle uğraşacaklarına meclisten çıkan kararlar hakkında insanları bilgilendirmekle uğraşsalar keşke ama sanırım şu ülke şartlarında çok şey istiyorum.
Mesaj tarihi:
Benim duyduğum basından yeni ordu değil de, yeni güvenlik birimleri olacak orduyla hareket eden. Orduda yeni bir oluşum mutlaka yine TSK'nın altında gerçekleşir. Bağımsız özerk bir ordu kurulamaz diye düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
Bone said:

Bu konu hakkında gazetelerde hiç bilgiye rastlamadım. Ama bu sıralar meclisten böyle bir karar çıkıyormuş. Sözde "terörle savaş" maksadıyla olcakmış ama İran'ın özel ordusu sistemiyle kurulacakş ve terörden başka maksatlar için kullanılacakmış.

lol
Mesaj tarihi:
Bu liboşlar da bi hoş. Adamlar 90 lardaki şüpheli ölümlerin vs nin araştırılmasını bulunmasını istiyor. Bir yandan da 90 lardaki özel kuvvetler bilmem ne kontragerilla birimlerinin tekrar kurulması için uğraşıyor.
Mesaj tarihi:
Çok farklı şeyler anlamışız heralde, netlik gerekli.

Ben de bu olay profesyonel orduya geçişte bir adım, yine TSK altında ancak doğudaki sıcak bölgelerde ve sınırda bulunacak, terörle savaştan sorumlu olacak profesyonel askerlerden oluşan birlikler olacak diye anladım. Böylece gençlerimizi hayatlarının baharında istekleri dışında doğuya yollayıp ölüme atmak yerine bunun için gönüllü olan (para alacaklar gerçi de) insanlar gidip svaşacak. En azından anladığım buydu 1-2 hafta önce habertürkte okuduğum bir haberden
Mesaj tarihi:
Kurulsun karşı değilim. Çıksınlar dağa teröre terörle karşılık versinler. Gerekeni yapsınlar. Şemdinli merkezde asker infaz ediyor adamlar, daha ne bekleniyor gerekli önlemleri almak için?

Terör ne zaman en aza iner, o zaman başarılı politikalar ile doğu bölgesinin, diğer bölgelerden çalmasının önüne geçilir. (aka doğu kalkınır.)
Mesaj tarihi:
Kandırılıyoruz.

Referandumda evet diyen solcusundan, yeni ordu kurulsun diyenine kadar kandırılıyoruz. Adamlar resmen -liberal ılımlı islamcı- devrim gerçekleştirecek biz olaylara onların istediği gibi baktıkça.

O değilde halen kürt sorununa militarizmle yaklaşmak da, ne dendi ileri gidemediğimizin göstergesi...
Mesaj tarihi:
Olan şu,
Jandarma tasfiye ediliyor, Sınır bölgeleri falan olduğu gibi Polise veriliyor ( olması gerektiği gibi ).
Bu polisler özel eğitimli abiler oluyor ve ağır silah kullanabiliyorlar.( çiller zamanında "n'lcak benim de polisim var ben de darbe yaparım" dediği için toplatılmıştı ) Varolan Jandarma Subayları TSK ya Astsubaylarda savunma bakanlığında çalışmaya başlayacak ( tam emin değilim ama işte işsiz kalmayacaklar yani )

Yani ne oluyor, 3 aylık asker gitmiyor doğuya, meslek olarak yapmayan adam hayatını vermiyor orda.
Zaten genelkurmayın senelerdir paralı askerlik projesi var bir türlü hayata geçiremediği. ( yok parasızlıktan değil, 1000 kişi başvurup 2 si devam edebildiği için )
Bununla beraber büyük ihtimalle mecburi hizmet yapan askerleri sadece geri hizmet için kullanıcak TSK. 3-5 aya düşürecek zorunlu askerliği, gidip 2 atış yapıp gelicez yani.
Paralı askerlik TSK nında çokca istediği birşey zaten, ama sölim 5 bin tl de verseler her doğanın asker dogdugu bu ulkede 10bin asker çıkaramaz o şekilde =).

Referanduma evet dicek olsaydım bunun için diyebilirdim gayet güzel bir yasa.

Hükümetin, badem bıyıklıların ordusu diyenler için,
TSK zaten badem bıyıklıların ordusu, ama insanların aklında yanlış izlenim bırakan bazı uygulamalar var
mesela GNKR. Başkanının plakası 02-03 sanırım ( veya 3 ve 4 ). Halbuki bu adam MSB nin astıdır yani.
Mesaj tarihi:
1-kürt sorunu silahla çözülmez
2-irtica geliyo irtica geliyo diye korkmak geçen sene trenddi
3- şüpheli ölümlerin , ordunun yaptığı katliamların araştırılmasını istiyenlerin çoğu solcu liberal değil .
Mesaj tarihi:
_anijav_ said:

1-kürt sorunu silahla çözülmez
2-irtica geliyo irtica geliyo diye korkmak geçen sene trenddi
3- şüpheli ölümlerin , ordunun yaptığı katliamların araştırılmasını istiyenlerin çoğu solcu liberal değil .

1) Katılıyorum

2) Politika ile trendi birleştirmek nedir abicim, açıp okumak lazım İran tarihini, beşinci kol faliyeti yürütülüyor resmen. Trende indirgenecek kadar basit bir iş değil politika, hepimizin hayatlarını derinden ilgilendiren bir mesele, dolayısıyla insanların ne umursadıklarından çok, sen neye inanıyorsan odur.

3) 12 Eylül'le vs. hesaplaşmayı 12 Eylül gibi dönemlerde katledilenlerin taraflarının yapması gerekir, Amerikancılar değil.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...