Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Ankara. 70 yıl: 10k ----> 4m

Ayrıca fantezi dünyaları bizimkiyle birebir kıyaslanamaz, bir de 100 yıldır savaş olduğu düşünülürse sınırlı sayıda büyük şehir olması normal. Ayrıca nüfusdan gidiyorsan milattan önce 2000 yılında Ur'da 60.000 insan yaşıyordu, milattan önce 200 yılında İskenderiye 300k'ya çıkmıştı, İsa doğduğunda Roma'nun nüfusu 1m idi, Constantin İstanbul'u başkent yaptığında nüfusu sıfıdan 500k'ya çıkmıştı denebilir.

Nüfus ile kıyas olmaz. Teknolojik olarak inandırıcı fantezi ögelerini ve 100 yıl süren dünya savaşını da düşününce.
Sosyal ağlarda paylaş

Teknoloji filan zaten Aang in zamanında bile vardı, Fire nation bayağı kullanıyordu, hava tapınağındaki mucit bayağı buhar teknolojisi geliştirmişti filan.
Nüfus desen zaten 0 dan oluşturmuyorlar, fire nation kolonistleri, earth kingdom köylüleri filan orada yoğun olarak bulunuyo. Bir de büyük oranda göç aldıysa gayet normal.
Ekonomi desen savaştan çıkan bütün ülkeleri birleştirmişsin, ellerinde bayağı büyük bir yeniden yapılandırma projesi kendiliğinden var zaten. Republic city de earth kingdom köylerinin ve fire nation kolonilerinin bulunduğu bir bölgede zaten, şehri de 0 dan oluşturmuyorlar.(sanırım.)

Çizgi romanların geri kalanları da çıkınca daha net bir şekilde görürüz zaten koloniler/ülkeler nasıl birleşti Republic city nasıl kuruldu diye.

Republic City de bana eğreti gelen tek şey mimariydi, onun haricinde hiçbirşeyi yadırgamadım. Her ülkenin mimarisi, yapılaşması, düzeni ayrıyken Republic city de tek bir mimari türünün oluşması(ve bunun irl batı mimarisinin birebir kopyası olması) bence biraz havada olmuş, bir tek onu pek beğenmedim. Daha multicultural bir hava yaratabilseler çok daha hoş olabilirmiş(gerçi eski earth kingdom mimarisine benzeyen binalar filan da vardı arada ama genel şehir dokusu olarak bayağı bozmuşlar). Şehirleşme/endüstri 60-70 yılda rahat değişebilecek şeyler olsa da kültür çok daha sabittir, daha yavaş değişir.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

Ayrıca Korra bayağı bi odun:P
Avatar state i bırak, meditasyonu filan bile beceremiyo, spirit worlde geçme, önceki avatarlarla konuşma işlerine geçmesi için daha çok bekleriz gibi geliyo bana.

meditasyonu beceremiyor derken neyi kastettin anlamadım, odunlukla bir alakası yok çünkü onun. aang de earthbending'i beceremiyordu mesela, zar zor öğrendi, o zaman aang'e de mi odun diycez?

daha 2. bölümdeyiz, spirit world'e geçmedi diye laf ediyorsun heh.

daha ilk bölümden 30 level birden atlayıp demigod olsaydı, geri kalan 20-25 bölüm ne izliycektik o da var.
Sosyal ağlarda paylaş

ee aang airbenderdı. ortama çabuk adapte olup uyum sağlayabilen bir topluluk, aang de öyle birisi.
korra eninde sonunda bir waterbender. aang gibi spiritüel takılmıyor diye "odun" diye kestirip atmak hatalı olur.

ayrıca diğer bir hatalı nokta da, aang'in toplamda 61 bölümde yapmış olduğu her şeyi altalta dizip korra'nın sadece 2 bölümüyle kıyaslamak.
toplamda 26 bölüm olcak işte, o sıralar nasıl aang geliştiyse korra da gelişir.
Sosyal ağlarda paylaş

korranin cocukluktan beri kontrol altinda egitimde olmasi, aangin oldugundan daha buyuk olmasi, bunlar da anlamadigin seyler icerisinde galiba. aang basladiginda sadece airbending biliyodu zaten, digerlerini zar zor sartlarda ogrenmek durumunda kaldi savas nedeniyle. korranin oyle bi derdi yok, bi eli yagda, bi eli balda, refah icinde devam etti egitimine. odunlugu da aang gibi spiritual degil, aksiyon sevdalisi olmasiyla alakali. aslinda teknik olarak en zor ogrenmesi gereken firebending waterin zitti oldugu icin, ama karakter olarak agresif oldugu icin, firei kolay gecip, airi "beceremiyo". onu da hemen atladilar, demek ki bending ogrenme islerini tekrar yasatmicaklar seyirciye, daha farkli seyle olucak bu seride.

hatta modernizmle, geleneksel olaylarin hatta avatarlik kurumunun bile onemsenmez hale gelisini irdeleyebilir. sonra cikar korra dunyayi kurtarir falan filan.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

korranin cocukluktan beri kontrol altinda egitimde olmasi, aangin oldugundan daha buyuk olmasi, bunlar da anlamadigin seyler icerisinde galiba. aang basladiginda sadece airbending biliyodu zaten, digerlerini zar zor sartlarda ogrenmek durumunda kaldi savas nedeniyle. korranin oyle bi derdi yok, bi eli yagda, bi eli balda, refah icinde devam etti egitimine. odunlugu da aang gibi spiritual degil, aksiyon sevdalisi olmasiyla alakali. aslinda teknik olarak en zor ogrenmesi gereken firebending waterin zitti oldugu icin, ama karakter olarak agresif oldugu icin, firei kolay gecip, airi "beceremiyo". onu da hemen atladilar, demek ki bending ogrenme islerini tekrar yasatmicaklar seyirciye, daha farkli seyle olucak bu seride.

hatta modernizmle, geleneksel olaylarin hatta avatarlik kurumunun bile onemsenmez hale gelisini irdeleyebilir. sonra cikar korra dunyayi kurtarir falan filan.

akontu heklenmiş
Sosyal ağlarda paylaş

teknoloji, şehir vs. gelişmesi gayet uygun bence setting, zaman ve olaylar bunun için. garip bir durum olduğunu düşünmüyorum orada. ve bending faktörüde var adamlarda o yüzden en ufak bi bina yapmak bile çok daha hızlı normal dünyaya göre.

republic city'de zaten 0dan kurulmamış olması lazım orası eski fire nation colonylerinden biri.

ben şeyi merak ediyorum dünya nüfusunun yüzdeleri ne şekilde? haritaya göre bakarsak her iki kişiden biri neredeyse earth kingdom vatandaşı olmalı :D
Sosyal ağlarda paylaş

bence süper, teknoloci olması da güzel biraz songoku vari oluo ama olsun.

silahlar falanda vardır piyasada şimdi, onları merak edıorm ben. Ateş edildiğinde firebendingmi işe yarıcak metal mı?
:p

bi de odunluk ayrı mevzu, o odunluk zukodada vardı bi zamanlar sonradan "er" di. Aang'e de sonradan geldi o ruhani mevzular.

Daha korra olayın ciddiyetini bilmio ki zaten karşısına herhangi bi engel çıkmamış daha dövüşmeyi bilmio yani. öle bakmak lazım.

bi ölüm çıksın karşısına hayatı bi riske girsin o zaman parlar ışıl ışıl gözler.

bu arada şunun oynu çıksın yea
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

akilanın gördüğüm tek uzun postu. çerçeveyi ölçüyorum şu an.
Sosyal ağlarda paylaş

hamsilipilav said:

teknoloji, şehir vs. gelişmesi gayet uygun bence setting, zaman ve olaylar bunun için. garip bir durum olduğunu düşünmüyorum orada. ve bending faktörüde var adamlarda o yüzden en ufak bi bina yapmak bile çok daha hızlı normal dünyaya göre.

republic city'de zaten 0dan kurulmamış olması lazım orası eski fire nation colonylerinden biri.

ben şeyi merak ediyorum dünya nüfusunun yüzdeleri ne şekilde? haritaya göre bakarsak her iki kişiden biri neredeyse earth kingdom vatandaşı olmalı :D

öle zaten, earth nation nufus olarak 5mi 6 mı ne katlıyodu firenation'ı last airbenderda
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...