Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tamamen kararsızım. Yardım!

GERGE

Öne çıkan mesajlar

@sipeyskeyk
okuma abi..

ne sevmek zorundasın, ne de katlanmak zorundasın.. espri olarak ya da olmayarak ne mesaj atacağımı sana soracak da değilim.

ha bunu şunun için söylüyorum.. bu gibi "abi ben anlamıyorum ne dediğini" , "çok boş yazıyorsun bence" tarzı laflamalar yapılabiliyor kullanıcılar tarafından. hani hepsinin standart söylemesi gereken ve hepsine standart verilmesi gereken cevap ise "umrumda bile değil, çünkü okumuyorum" olmalı..

bak ben dedim bile..

okuma abi..

"okuyom ben ya" diyorsan da senin bileceğin iş.. yine umrumda olmaz yani..

said:
hayalimdeki mesleği yapmalıyım, az para kazansam da mutlu olurum

şu var ya.. ölümcül bir hata zaten türkiyede.. dolayısı ile deadwoll +1. en azından kalkar iyi bir tatile gidersin yazın bol paranla ve ailenle. bir de doktorluğun 24sa'ye yaydığında stress seviyesi diğerlerinden daha yüksek gibi duruyor (/tabii ne doktoru olacağına bağlı olarak değişecek bir durum bu)
Sosyal ağlarda paylaş

yaş biraz geçmiş sanırım.

Eger +25 ise yaşın hiç tıpa falan bulaşma derim.6 sene okul+en az 2 sene tusa girip istedigin alanı kazanmaya calişcan vs.

Bir de bi yerden sonra herşey paraya bakıyor.Eger aileden bol miktarda $$$ sana gececekse sorun yok,istedigin bölümü oku derim aksi halde babanın hazırdaki işinin başına geçmen en dogrusu bence
Sosyal ağlarda paylaş

bence avukatlık.

en mantıklısı o gibi göründü bana ama eğer mutlu olacaksan ve her gün lanet etmeyeceksen bu mesleği seç. çünkü hukuk atıyorum iktisat gibi değil sevmek lazım yoksa işkence.

ama sonuna kadar katıldığım ve desteklediğim tek kararın istanbul üni/ ing iktisat bölümüne geri dönmemen.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

- Dil sınavında derece yaptım. Bilkent Amerikan Kültürü ve Edebiyatı'na gidip akademik kariyer kasmaya çalışabilirim. Aralarında maddi olarak en kötü durumda olacağım bu ama parayı gözardı ettiğimde en istediğim de bu. Akademik kariyer yapabileceğime inanıyorum. Bilkent'te olmasa da, Türkiye'nin alanında en iyi okulundan çıkınca elbet bir üniversitede kadro bulurum. Ama okulun bana verebileceği çok şey yok. Ders kitaplarını, öğrencilerinin notlarını inceledim. İlk sınıftan son sınıfa kadar belki de %70'i zaten bildiğim şeyler. İnceleme diye yaptıkları ödevler İstanbul'da girdiğim ortamlarda üstünden çok kere geçtiğimiz şeyler. Bir açıdan da akademik bir kariyere yönelmekte zorluk yaşamayacağımı düşünüyorum bu nedenle.

- Hukuk seçmezdim ben. İdealist değilsen, yalnızca para için hukuk seçmek, paradan başka bir şey kazandırmaz sana.
- Daha önce söylendiği gibi, çok iyi bir üniversite olmadıkça tıbbı da tercih etmezdim. Hatta iyi bir üniversite olsa bile oldukça çekinceli yaklaşırdım, çünkü amaç iyi bir doktor olmak ve iyi para kazanmak ise, bedelini yalnızca belirli bir dönem değil, hayat boyu hem çok çalışarak, hem de çok stres çekerek ödemen gerektiğini yakinen biliyorum.
- İktisata geri dönmenin senin için bir seçenek bile olduğunu sanmıyorum, ki hata olur dönersen, evet...

Şimdi hem de şu en çok istediğini söylediğin alternatif hakkında niye kimse görüş bildirmemiş anlamadım. Amerikan Edebiyatı alanında gerek akademisyen, gerek başka herhangi bir şey olarak çok başarılı olacağına, ve konuları bildiğini söylesen de, öğrencilik sürecini de çok zevk alarak geçireceğine inanıyorum. İyi bir eğitim alırsan, üstüne ekleyeceklerinle kendini farklı kılabilir ve alanında çok donanımlı bir mezun olabilirsin. Böyle olacağına da çok inanıyorum. Dolayısıyla bu donanımın ve farklılığınla; akademisyenliği seçmek istemesen bile, aldığın eğitimi paraya dönüştürecek bir yol mutlaka bulursun. Ayrıca ben, akademisyenliğin çok zevkli olduğunu düşünüyorum ve akademisyenlik yaparken de artı para olanağının olduğunu da göz ardı etmemeni öneriyorum.

Bilkent'i ekonomik nedenlerle tercih etmeyebileceğini söylüyorsun. Dilde derece yaptığına göre Hacettepe ya da DTCF Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümlerini niçin düşünmüyorsun? Her ikisi de gayet iyi eğitim veren ve iyi akademisyenlere sahip bölümler. Ayrıca Bilkent'e karar verirsen, bir de İngilizce-Fransızca karşılaştırmalı eğitim veren ilginç bir bölümü vardı sanki ve girebilmek için Fransızca bilmen gerekmiyordu yanılmıyorsam. Onu da bir araştır derim.

Kolaylık ve şans diliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Dark_Soul said:

yaş biraz geçmiş sanırım.

22 yaş.

Edebiyat'a gelince, Bilkent'e burslu giriyorum zaten edebiyatta. Hukuk paralı olacak ama. Anadolu'daki devlet üniversitelerine girebilirim ama babamın dediğine Bilkent varken şaçma olurmuş.

İlk sıraya yazdığım bölüme gireceğim, hepsi aldığım puanın altında. Edebiyatın biraz olmama ihtimali var ama. Bölüm bir yıl ilk 400'den, bir yıl ilk 300'den alıyor; ben de ilk 300'deyim. O İngilizce-Fransızca bölümü Bilkent'in çevirmenlik sadece, ilgilenmiyorum pek. Daha önce çeviri yaparak para kazandım ama üniversitesine de gitmem. Hacettepe yazarım Bilkent'in altına zaten edebiyata karar verirsem.

Tıp olmaz gibi geliyor bana da. Lefkoşa'da yapamam sanırım. Köy gibi yer. Okul'da ÖSS ile girilen en kötü okullardan biri. Okul uzayabilir, yarım bile kalabilir. Kasıp Başkent'e filan yatay geçiş ihtimali var ama öyle bir risk de alınmaz yani.

Edebiyat ile hukuk arasında gidip geliyorum şu anda. Sanırım tercihlerin ilk günü tercihimi yapacağım ama. Düşündükçe fikrim değişiyor, fazla beklememek lazım.

Edebiyattın kafamı ağrıtan tarafı sadece 5 devlet okulunda Amerikan Kültürü ve Edebiyatı olması. Kötü özel okullar genelde tanıdıkları ya da bilinen insanları alırlar. Eğer Bilkent gel demezse imkansız denecek kadar zor özel bir okulda iş bulmak - ki özel üniversitelerde akademisyenlik Bilkent'te, Bilgi'de filan değilse pek akademisyenlik gibi olmuyor bence. Yılda olsa olsa 3-4 kadro açılır en fazla yani. Büyük risk. İstiyorum ama bu yaşımdan sonra -hemde ikinci okulumda- risk almak zor geliyor.

Hukuk seçersem başıma gelecekleri biiyorum, müvekkilim olacak adamların yarısından çoğunu şimdiden tanıyorum, ne tarz davalarla uğraşacağımı bile biliyorum. İnsan belli bir yaşa gelip, belli tecrübeler yaşayıp hala bir baltaya sap olamayınca hayata bakış açısı değişiyor. Gerçi 22 çok değil diye kendimi avutuyorum. Edebiyat istiyorum ama hala hayal peşinde koşmak zor geliyor. Bir hayal tıp diye okulu bıraktım, az daha oluyordu da. 170 soruluk testte bir 10 soru daha fazla yapsaydım olacaktı. Yaptığım tüm denemelerde rahat oluyordu Osmangazi gibi okullar, en kötü sınavım LYS oldu açık arayla. Böyle elimden kaçırınca tekrar risk alıp edebiyata gitmeye cesaret eder miyim, bilemiyorum.

Bu mesajı sadece yaşımı söylemek için yazmaya başladım ama biraz da sizin yazdıklarınızın etkisiyle kendi kendimi hukuka ikna etmeye başladım.
Sosyal ağlarda paylaş

hukuk oku bence en kotu ihtimal babanin aurasinda saglam bi is yaparak baslicaksin bu en buyuk avantaji. kaldiki dassaklari agir ceken bir ogrencisin e sonraki senelerde de girer oss de gene sansini denersin. baktin istedigin tip bolumu olur akarsin oraya.

ben olsam hukuk okurdum mesela. direk babanin soyadiyla girecegin bi piyasadasin, isin tum inceliklerini gene tecrube etmek yerine bizzat edilmisinden ogrenceksin. sermaye konusunda da sikintin olmayacaktir diye tahmin ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Okulda babandan destek alman zor, gerçi tahmin edersin. Çünkü hukuk eğitiminin hatırı sayılır bir kısmı uygulamada çöpe giden şeyler. Türkçesi baban hatırlamaz fakültede anlatılan dalgaları çok büyük ihtimalle, gerekmiyor çünkü =)
Özel hukuk kovalayacak olduğun için kamu derslerini atlatırsan kaymak gibi mezun olursun dört senede, zaten hazırlık zart zurt derdin olmayacak. Zorlanmazsın yani.

Burslu tutarsa Bilgi önerebilirim ama burssuz olacaksa hiç gelme buraya. Bilkent'i bilmiyorum detaylı ama bildiğim kadarıyla iyi bir fakültesi var, hukuk seçersen hayırlı olsun derim. İstanbul'daki kalan hukuk fakültelerini geç.

Sen olsan ne yapardın dersen edebiyat kısmını kovalardım ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Coder said:

avukatlık sürekli bi savaş hali bu tarzı kaldırabilirim diyorsan bence avukat olabilirsin

Aynen durum bu işte, daha iyi açıklanamaz. Doktorluk kesinlikle daha cazip görünüyor bana ama bakın görünüyor diyorum. Yoksa herkesin harcı değil.

Hukuk fakültesini bitirebilirsiniz, hadi olmadı 5-6-7. seneye uzar ama istedikden sonra mezun olursunuz. Ama avukatlık apayrı birşey ben avukatlık yapacağım demekle olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...