Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

abdullah gülün oğlunun abd'de üniversiteye girmesi

Bone

Öne çıkan mesajlar

RRa said:

Oğlu için en iyi imkanları istemek tabi ki her babanın hakkıdır ama her baba oğlu için en iyi imkanları isterken çoğu baba oğlu için hiç birşey yapamıyor. Neden yapamıyor? Bu ülkede siyasi iradenin olmayışından, siyasi otoritenin olmayışından, meclisi üçkağıtçıların, sabıkalıların, kendi menfaatlerini gözetenler doldurduğu için o babalar o çocuklarını hardwarda gönderemiyorlar yada harward ayarında bir okulu türkiyede bulamıyorlar hadi harwardı geçtik doğru düzgün okulda bulamıyorlar, o babaların o çocukları yüzlerce test çözüyor her sene bitirince ne geleceği olacağı belli olmayan bir okul uğruna.

Ekmek bulamıyorsanız pasta yiğinden farkı nedir bu olayın? Sonları aynı olmasında...

Bu kadar demogoji yapılır. Çoğu baba hiçbir şey yapamıyor diye bir şey yok. Herkes gücü yettiğince yapıyor bir şeyler. Kiminin imkanları diğerine göre daha fazla tabii o ayrı. Adam cumhurbaşkanı, haliyle prestiji, forsu, maddi ve manevi olanakları ülkedeki hemen hemen herkese göre daha fazla, çocuğunu da o okula yollama ihtimali artıyor.

Herkes Harvard'a tabii ki gönderemez çocuğunu. Ama zaten Harvard'ı Harvard, MIT'i MIT yapan şey de bu, herkes gidebiliyor olsa anlamı ne? Girmek için ya süper zeki ve başarılı olmak gerekiyor ya da zengin ve forslu işte.

Ekmek pasta olayıyla da zerre alakası yok. Tamamen saçma bir demogoji ürünü şu karşılaştırma. Ben de zengin olursam, saygın iş adamı siyasetçi falan olursam ben de her imkanımı zorlarım çocuğum için. Değilsem de kendi imkanlarım dahilinde en iyisini sağlamaya çalışırım.

Ha bu arada bu ülkede gayet başarılı ve iyi okullar var (3-5 tane var sadece, ama var. büyük çoğunluğu da çer çöp türkiyedeki üni.lerin ona lafım yok) prestij ve ün olarak olmasa da eğitim kalitesi olarak gayet yarışıyorlar yurtdışıyla, Avrupa ve ABD'de gayet iyi şekilde biliniyorlar.

Ama tabii ki bunların da sayısı ve aldıkları öğrenci sınırlı. Ve evet tabii ki bunlar da herkesi almıyorlar. Zaten herkesi alacak olsa bunların da isimleri de kaliteleri de düşüşe geçer. Dünyanın her yerinde de böyledir bu. ABD'de de herkes Harvard'da MIT'de Stanford'da okumuyor mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

rewendor dostum demogoji yapmıyorum sadece sinirleniyorum. iş adamı başka şey siyasetçi başka şey ha bizde siyasetçiler iş adamı kadar zengindir oda bizimkilerin güzelliği.

ekmek pasta olayı ile arasındaki bağlantı tahrik edici bir unsur olmasındandır.

parasını alın teri ile kazanmış zengin iş adamı tabi ki çocuğuna her imkanı sunsun isterse aya göndersin para onun parası lafımız olmaz ama siyasetçi nereden zengin oluyor. siyasetçinin zengin olmaya bile hakkı yok cebindeki parayı bu halka vereceksin bırak cebindeki paraya para katmayı olanıda bu millet için feda edeceksin ancak bu şekilde gerçekten bu milletin vekili gerçekten bu cumhurun başkanı olunur ama sen bu imkanları ve gücü kendi menfaatlerin için kullanıyorsan bu halkı tahrik edersin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne olursa olsun takdirlik bir olay.

Fakat soyle bir gercekte var, gerci genel kultur seviyesinde bilgim var ama burada bilen arkadaslarda ayni seyleri demisler.

Benim bildigim kadari ile, Turkiye'de Bogazici'nin veya ODTU'nun iyi bolumlerine girmek, Harvard'a girmekten daha zor.

Harvard her seyden once parali bir universite, yani kazansanda deli gibi para veriyorsun. Yillik 50 bin dolar masrafi var. Herkes veremedigi icin kazanipta gidemeyenler var. Amerika'da cok ilginc hikayeler var bunla ilgili. Adam super zeka, surekli cok ust sonuclar aliyor sinavdan, asiri fakir, burslu, en kucuk hatasinda bursu iptal ediyorlar adam 2-3 sene gidip ortada kaliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

genç öğrenci bir rekora imza attı bölümünü 238 kredi ile bitirdi. bi işine yaradı mı? hayır. hatta 5 sene okudum diye ortalamamın gerektirdiği honors belgesini bile vermediler sdf.

Abi lise diploması bildiğin kuşe kağıdına böyle kabartmalı falan altın işlemeli fafsd Gel gör ki benim güzel okulumun diploması normal kağıt.. Sokaktan a4 kağıt almışlar üstüne okulun ismini motiflemişler bildiğin.. Onur öğrencisi oluncada diplomanın arkasına 'onur' yazıyorlar o kadar ahueahu
Sosyal ağlarda paylaş

RRa said:

rewendor dostum demogoji yapmıyorum sadece sinirleniyorum. iş adamı başka şey siyasetçi başka şey ha bizde siyasetçiler iş adamı kadar zengindir oda bizimkilerin güzelliği.

ekmek pasta olayı ile arasındaki bağlantı tahrik edici bir unsur olmasındandır.

parasını alın teri ile kazanmış zengin iş adamı tabi ki çocuğuna her imkanı sunsun isterse aya göndersin para onun parası lafımız olmaz ama siyasetçi nereden zengin oluyor. siyasetçinin zengin olmaya bile hakkı yok cebindeki parayı bu halka vereceksin bırak cebindeki paraya para katmayı olanıda bu millet için feda edeceksin ancak bu şekilde gerçekten bu milletin vekili gerçekten bu cumhurun başkanı olunur ama sen bu imkanları ve gücü kendi menfaatlerin için kullanıyorsan bu halkı tahrik edersin.

ha, anladım, sen siyasetçinin para sahibi olmasına kızgınsın, o zaman ayrı bir konu.

O konuda eleştirim yok herkesin kendi düşüncesi elbette. Ama ben bir ülkenin en tepesindeki siyasetçilerin yüksek maaş almasını doğru buluyorum. Sonuçta belli statüde ve yaşam standartlarında tutmak zorundalar gündelik hayatlarını. Yeri geldiğinde yemek verip devlet büyüklerini ya da halkı ağarlayabilmeli, yeri geldiğinde uluslararası alanda diğer ülke başkanlarıyla boy ölçüşebilmeli. Ha Türkiye'de bu şımarıklık derecesinde fazla (Ata uçağıyla düğüne gitmek, şehirlerarası yol kapatmak, Gemicik vs.). Ama bir devlet başkanı da aynen büyük şirket sahibi gibi oğlunu kızını istediği yerde okutacak maddi olanağa da sahip olmalı. Tabii çok keskin sınırlarla bu bütçe ayrımı yapılacak. Yani adamın parası fazla olacak ödenecek, ama keyfi olarak devlet kaynak ve imkanlarını kullanması da engellenecek.

Çok büyük bir adamsa zaten Ahmet Necdet Sezer gibi maaşından ve bütçesinden arttırdığını geri verir, teslim eder görev bitiminde.
Sosyal ağlarda paylaş

eğer kendi maaşı ile çocuğunu okutursa kimse bişey diyemezki zaten cumhurbaşkanı maaşı biraz fazla gibi ama hadi dediğin gibi masrafları oluyor sonuçta adamın hiç bir şekilde utanmaması lazım
ama zenginlikten kastım aldıkları maaşın çok çok üstünde bir zenginlik misal recebim otobüs şöförüydü belediyede şimdi dünyanın en zengin adamlarından biri oldu dimi yani elbette aldıkları maaşları biriktirerek olmuyor bu servetler
ama gülüm maaşından kısıp çocuğunu okutacaksa eğer tüm söylediklerimi gerialdım bitürk daha olsun harverdlı iyidir
Sosyal ağlarda paylaş

Peki abi neden gerizekalı gibi hissediyorsun ki?
Hemen bi formül verim mi ii hissetmen için =)

-Hemen alışkanlıklarından vazgeç, iyi kötü. Değişiklik iidir
-Kafanda bi proje belirle, bir aktivite olabilir, bir şey yapmak olabilir, ne bileyim paslanmış bisikletini temizlemek bile olabilir.
-onu yap
-mütiş ilerizeklaı hisset=)
Sosyal ağlarda paylaş

Sen hala Şahin olayında mısın? O çocuğun(çocuğun mehmet ali şahinle uzaktan yakında bir alakası yok) babası bu çocuk benden diye site açtı (:P) İşin şakası bir yana da adam görme engelliymiş. Bu nedenle belirli soruları yapmıyor ve puanı da ona göre hesaplanıyor. Hatta sır bu nedenle bu tür durumdaki vantadaşların puanlarının altıan açıklayıcı not eklediler.
Sosyal ağlarda paylaş

ted ankarada harvard çeyreği herhalde para bakımından
said:
ama zenginlikten kastım aldıkları maaşın çok çok üstünde bir zenginlik misal recebim otobüs şöförüydü belediyede şimdi dünyanın en zengin adamlarından biri oldu dimi yani elbette aldıkları maaşları biriktirerek olmuyor bu servetler

nasıl zengin olduğu önemli de zengin olmak için başkalarını zengin etmemesi daha önemli
bir de üst düzeydeki yöneticilerin parası olsun en azından bi bursa vermesinlenler
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Peki abi neden gerizekalı gibi hissediyorsun ki?
Hemen bi formül verim mi ii hissetmen için =)

yok zaten Wispy ile Zarif gereken şeyleri dedi :)

Wispy said:

Sakin millet.
SAT dünya basiti bir sınav, özellikle ÖSS'yi yalayıp yutan türk gençleri için. Ünideyken sırf geyiğine girmiştim ben de 800 almıştım.

Zarif said:

demek ki bone zekiymişsin kardeşim. geçmiş olsun kurtuldun geri zekalılıktan.
Sosyal ağlarda paylaş

bariz şike de..

o testlerde full puan yapmak her yiğidin harcı değil. Hadi onu geçtim, full puan yapınca okullar önünde dizilmiyor noolur bize gel diye. Amerikan okullarının başvuruları çok karmaşık ve kapsamlıdır.

SAT sınavını tek bir sınav değil, içinde farklı farklı bölümler vardır. Çocuk hepsini hatasız geçmiş olması imkansız. İleri zekalı insanlar bile hata yapıyor.

Hadi sınavı geçtim, okulların cumhurbaşkanının oğlu diye kabul ettikleri bariz belli.

Çocuk yapmış biz burda eriyoruz diye düşünerek lütfen kendinizi irdelemeyin.

İnsanın değeri uyduruk bir sınav notu, kimin oğlu/kızı olduğunuz veya boş zamanlarınızda ne yaptığınızla ölçülemez.
Sosyal ağlarda paylaş

abartma olayı harıcı o aile zaten calıskan bi aile.o veledin abiside benim kardesimle bi unw de burslu okumuslardı oss den derece yapıp.
zekilik değilde azimli ve calıskanlar yani.her ne kadar ellerindeki imkanları kıskansamda tebrik etmek lazım soncta ben ne harvard ne bogazıcı ıcın kendımı zorlamadım , bı unw e kapak atmak yetıo bızler ıcın genelde zaten :)
Sosyal ağlarda paylaş

abi sike felana gerek yok
eauehusdhufasdhufa

abi SAT nin matematik kisminda 800 almak cok cok basit cunku
ben sifir calistim 780 aldim
delikanliysa inglizce kisminda alsin 800ude goriyim

matematik ilkokul matematigi gibi cunku

ayrica cumhurbaskani oglu oldugu icin harvarda girmesi cok zor deil
en kotu diyosun kutuphanene bi 250000 dolar bagi syapiyim
aaa geliyo hemen kabulun
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...