Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

abdullah gülün oğlunun abd'de üniversiteye girmesi

Bone

Öne çıkan mesajlar

Simdi Hurriyet 'in yaptigi yaglamak, evet o konuda haklisiniz. Cunku rekor mekor denmis, asli yok. Netekim simarik zengin ailenin cocugu olmak yerine, biraz derslerime ozen gostereyim, gelecegime yatirim yapayim denmesi, takdir edilecek bir durum.

Harvard konusunda tek degil elbette kendisi, ama buradaki olay o basariyi gosterebilmesi bu cocugun. Basbakan - Cumhurbaskani referansi almistir muhtemelen, ama yine de gelecegine odaklaniyor olmasi, ya da bunun babasi ve/veya baska bir mentorlar tarafindan yonetiliyor olusu, takdir edilesi bir durum.

Deliler gibi imkani olan bir ton anne-baba bunlari yapmayabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi haberde bayağı bir abartı var.

Her şeyden önce SAT'den 800 almak (neyden aldığını da belirtmemiş ya) pek zor bir durum değil. Hele test sistemiyle eğitilen, hayatı sınavlarla belirlenen bir nesil yetiştiren ülkemizde ÖSS'den eli yüzü düzgün bir okula giren insanın biraz çalışmayla rahatça yapacağı bir skor.

Şöyle bir bilgi vereyim, mesela 2009'da matematikten 800/800 alan 10.000 kişi var SAT'de.

Bu bakımdan saçma derecede büyütmüş hürriyet.

Ama bunu propoganda malzemesi yapmak saçma.

Çocuk da baba da doğru olanı yapmış, imkanlarını değerlendirmişler işte.

Absolut said:

Çocuk yapması gerekeni, babası yapması gerekeni yapmış işte. İkisine de helal olsun.

Aynen öyle, 800 almak dediğim gibi pek bir başarı değil, esas olay politikada, babanın forsunda, ve daha çok parada (Yılda yaklaşık 50k dolar ücret verdikten sonra zaten giriş zorluğu düşüyor, esas zorluk burslu girişte.), yani babada bitiyor. Baba da kendi oğlunun geleceği için elindeki maddi imkanları, mevkisinin forsunu nüfzunu kullanmış işte. Bu yüzden de adama bok atacak bir kitle çıkacaktır eminim, o da yanlış. Ki kim olsa yapar, kendi çocuğunun eğitimi ve geleceği için hem maddi gücünü hem de forsunu zorlar sonuna kadar. Çocuğun eğitim parası devletten, bizim vergilerden çıkmadıkça sorun yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

abi amma sacmalamis hurriyet offf, kirilmasi guc rekora imza atmis sdfdsf

matematikten 800 sat almak cok kolay iyi bir turk ogrenci icin, o da matematikten almistir zaten.

gre'deki mat'tan 800 aldim ben bicok iyi yerlere kabul almis arkadasim da 800 aldi, sat onun bi seviye dusugu gibi dusunun yani.

budur. sattan 800 aldı diye burda hiç bir öğrenciye harvarddan mitten kabul gelmez. başka bir şeyler yaptıysa bilemem ama %99 bu ülkede herhangi bir vatandaşın çocuğu olsa o teklifler gelmezdi heh.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

Rewendor said:

türkiye'nin imkanlarını değerlendirseler daha iyi olmaz mıydı?

türkiyenin imkanları derken? Adam oğluna en iyi eğitimi istiyor haliyle Harvard'ı tercih ediyor, çocuk üstüne düşeni yapıp iyi puan alıyor, baba da referanstır araya forstur maddi destektir falan hallederek bunu sağlıyor işte. Daha iyisi ne ki?
Sosyal ağlarda paylaş

HoeZ said:

obamaya bi telefon
organize etmişlerdir o sınavı
yoksa cbabdulahgul'un oglundan yururken sakız cignemesini bile beklemem

Abi çok afedersiniz de, sırf konuşmak için konuşmayın nolur ya. Tamam haz etmiyorsunuz anlaşılır bişi ama adam girmiş yapmış. İster babası saolsun(bana göre böyle) ister kendi yapsın, okula girmeye hak kazanmış. Direk retard o diye girişmeye lüzüm yok yani.. Tanıyorum ben benim sıra arkadaşımdı irl gördüm retard diosan özür dilerim tabi..
Sosyal ağlarda paylaş

bence burdaki insanlar dünyadaki dengeleri eleştiriyor sdf

ama amerikada lisans öyle komik bir mentaliteye sahip zaten. bir ineği almak yerine bir spor dalında birincilikleri olan birini 100 kere tercih ederler. onlar için lisans iyi bir para kaynağı dolayısıyla lisans eğitimlerinin reklamlarını iyi yapabilmeleri lazım bunu da en iyi bu tarz öğrenciler yapıyor sanırım. hatta bir kaç sene önce oxford bilmem nerenin kraliçesinin kızını aldı da çok zeki bir öğrenciyi lisansa almadı diye baya laf etmişlerdi.

amma velakin yüksek lisansta tam tersi. zaten doktorada paralı eğitim yok sanırım nerdeyse hiç bir yerde. doktoraya aldığın adamdan beklentinden bilimsel bir ürün bir sonuç olduğu için haliyle bu sefer de dünyanın en zeki insanlarını alıyorlar. kısacası harvard standford gibi yerlere doktora için zaten dünyanın en zeki insanları başvuruyorken adamların lisanstan dahi üretmek gibi bir dertleri yok. ama sanırım bir kaç üniversite misal princeton lisansda da zorlayabiliyor baya.

Amma velakin bir denilene katılıyorum, istediği an çıkıp şirket kurabilmek için elinde imkan varken eğitimi tercih etmesi ya da ettirilmesi iyi bir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Bone said:

Rewendor said:

türkiye'nin imkanlarını değerlendirseler daha iyi olmaz mıydı?

türkiyenin imkanları derken? Adam oğluna en iyi eğitimi istiyor haliyle Harvard'ı tercih ediyor, çocuk üstüne düşeni yapıp iyi puan alıyor, baba da referanstır araya forstur maddi destektir falan hallederek bunu sağlıyor işte. Daha iyisi ne ki?

Oğlu için en iyi imkanları istemek tabi ki her babanın hakkıdır ama her baba oğlu için en iyi imkanları isterken çoğu baba oğlu için hiç birşey yapamıyor. Neden yapamıyor? Bu ülkede siyasi iradenin olmayışından, siyasi otoritenin olmayışından, meclisi üçkağıtçıların, sabıkalıların, kendi menfaatlerini gözetenler doldurduğu için o babalar o çocuklarını hardwarda gönderemiyorlar yada harward ayarında bir okulu türkiyede bulamıyorlar hadi harwardı geçtik doğru düzgün okulda bulamıyorlar, o babaların o çocukları yüzlerce test çözüyor her sene bitirince ne geleceği olacağı belli olmayan bir okul uğruna.

Ekmek bulamıyorsanız pasta yiğinden farkı nedir bu olayın? Sonları aynı olmasında...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...