pronoit Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 yanilmiyorsam skirmish phase'de light inf de bişiler yapiyor ki en yikici phase o. horse archer'i çok övüyorlar ama açikcasi horse archlarim sayesidne savaş kazandımı hatirlamiyorum. şey iyi bizansın retinue değil de varangian guardı fena. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Sam said: ya cultural retinue kompozisyonunu etkiliyor bildiğim ama hepsi o kadar, heavy infantry retinue'nun da housecarl retinue'dan kötü olmaması lazım bildiğim. Daha kötü, çünkü housecarl son seviye kültür binası yapılmış gibi bonus alıyor, normal heavy infantry retinue ise o bonusu almıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Siliniz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Promenader said: Az ve öz olmak lazım :P [hr] mevcut ceneviz oyunumdan ne zaman başlasam venedik neredeyse çok hızlı bir şekilde ya bizansa yada hre'ye embargo savaşı açtırıyor. ne yapmam lazım bunu engellemek için ? -25 opinionu umursamayıp kafasına kafasına vurayım mı ? Abi yapacak şey çok basit, biraz güçlenene kadar hre ye falan trade post kurmayacaksın. Güçlenince zaten gift falan yollarsın. Hre savaç mı açtı, ver kurtul. Diğer ailelerinm postları falan varsa sıkıntı yok gitsinler. Oyun başını entrikanı yüksek tut, diğer ailelerden post ele geçir. Ufak ülkelere post kurucaksın, onların yemiyor savaş açmak kolay kolay. Bir de mümkünse Venedik'ten önce davran, sen Venedik'e savaş aç. Ya Republic o kadar kolay ki bence, olmadı git İrlanda'dan bi şehir al oraları ele geçir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2013 Retinue konusunda da bir şey demek istiyorum, bence Catapracht çok iyi, çünkü atlı okçu ve ağır atlıdan oluşuyor. Skirmish'de atlı okçular tutuyor, ağır atlı da shock phase'de süpürüyor. Savaşta asıl kayıpların yaşandığı aşama shock phase orada göğüs göğüse çarpışma oluyor. Moğollların orduları için catapracht biçilmiş kaftan. Dendiği gibi light infantry kalabalık tutmak için lazım. Skirmish aşamasında genelde az kayıp olur fakat, moral gider. Sen sayını az tutarsan moralin biter şok aşamasına gelene kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 araplarınki kötüymüş ya kültürel retinuesu bildiğin light cavalry askjdga Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 ispanyol, leh, italyan filan hepsi kötü. alman, frenk, rus, iskandinav, bizans en iyi gördüğüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 İtalyanlarınki iyi. Pikemanler çok dayanıklı. Hele başlarında İtalyan veya İskoç komutan varsa kullandıkları taktikler iyice coşturuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 eldar said: Abi yapacak şey çok basit, biraz güçlenene kadar hre ye falan trade post kurmayacaksın. Güçlenince zaten gift falan yollarsın. Hre savaç mı açtı, ver kurtul. Diğer ailelerinm postları falan varsa sıkıntı yok gitsinler. Oyun başını entrikanı yüksek tut, diğer ailelerden post ele geçir. Ufak ülkelere post kurucaksın, onların yemiyor savaş açmak kolay kolay. Bir de mümkünse Venedik'ten önce davran, sen Venedik'e savaş aç. Ya Republic o kadar kolay ki bence, olmadı git İrlanda'dan bi şehir al oraları ele geçir. Bütün ticaretim HRE ve Bizansa dayanıyor zaten :P En güçlü tüccar devlette benim zaten. Diğer ailelerdede 3 yada 4 tane falan post kaldı toplam. oyun başında hayvan gibi abandım postları almaya. truce falan demedim girdim venediğe kaldı öyle ambargo atamadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 E sen ateşkesi bozarsan ilişkin bozulur herkesle, o zamanda kolay yersin ambargo. Venedik'ten önce davranıcaktın ambargo için, o zaman kolay kolay belini doğrultamaz. Bende mesela başta HRE'ye ambargo yaptırdı 3 trade post'u direkt gözden çıkardım. Fransa ve ufak devletlere yayıldım. Sonra Bizans'la ilişkimi yükselterek oraya yayılmaya başladım. Sonra Bizans'a ambargo açtırdım. Venedik bir düzine trade postunu kaybetti. Ondan sonra zaten iyiden iyiye güçlendim. Kafkaslar'dan bir şehir alıp Karadeniz'i, İrlanda'dan bir şehir alıp İngiltere'yi trade postlarla donattım. Bu arada Venedik'i boşladım, hemen bana İskoçya'yı saldırttı. Ama güçlendiğim için yendim onu. Sonra da ben ateşkes bitince Fatimid'i saldırttım Venedik'e, Kuzey Afrika'yı hacıladım. Bir de kendi malikanendeki binaları yapıyorsun di mi? Ben onu hemen farkedememiştim çünkü. Her stat'a +2 bonus veren binalar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Fertility hariç hepsini yaptım. Dediğim gibi oyuna girdiğim gibi saldırdım venediğe, ondan sonrada ambargo atamadı bana. http://img594.imageshack.us/img594/4853/ck23y.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 yıllık gelir kaç o ss de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Vanish cd'de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 bi deneme yapıcam guzelse alıcam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 220 ama family duelerle 170-180 falan. [hr] şimdide hansa geldi, elimdeki bütün ingiltere cotlarını, hredekilerinde önemli bi kısmını yuttu eventle. murabıtların ambargoda yenip hansaya saldıracağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 hansa benden 5-6 tane ya aldı ya alamadı, ingiltere'den de hiç almadı. Ama o geldiğinde iskandinavya'yı almıştım ben yarı yarıya ondan mı acaba? Şimdi sen yeniden mi başladın, çünkü oyun bitmiş sayılır bundan sonra. Artık sıkıntın olmaması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 başlamadım elbette. hansa ve venediğe çok sinir oldum. bitirene kadar devam >:D< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AscAnsio Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Europa Universalis 4'ün Crusader Kings 2'teki derinliği yakalayamayabileceğini düşünüyorum. Let the speculation begin. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 eu4'te bir kere böyle karakter sistemi yok benim bildiğim, o konuda derinlik aramayın şimdiden söylemesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 bu ne abi, canı sıkılan independence factionu kuruyo. bundan önceki isyanda isyan başının kellesini ailemden olmasına rağmen uçurdum. varis falan dinlemem alırım he. tek yol assasination gibi ama yok, o da çok pahalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 benim artık DLC olarak tek beklentim kaldı hadi iki diyelim. 1- PAPACY ve genel bi katolik revizyonu. kardinaller olur o olur bu olur bishop olarak oynamak olur vs. GÜLÜN ADI İZLEYİP CK 2 OYNİCAM. 2- biraz daha bol event ve rpg öğesi. hele küçük ülkelerde falan bazen çok zaman geçiyor bişi yapamadan o zamanlarda ilaç gibi gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Promenader said: bu ne abi, canı sıkılan independence factionu kuruyo. bundan önceki isyanda isyan başının kellesini ailemden olmasına rağmen uçurdum. varis falan dinlemem alırım he. tek yol assasination gibi ama yok, o da çok pahalı. ambition olarak kes adamları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 ambition'la plotlar ayrılalı çok oldu. O ayrıca hep bir seçenek. Sende sıkıntı, barış bitmeden savaş açıyorsun hep - yemişsin o yüzden. Yoksa republic'de factionlar sıkıntı yaratmıyor. Adamlar doru dürüst asker çıkaramıyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 sadece venediğe bi defa saldırdım o kadar. tabi sonra yeni reyize geçince bi sicilya-iskenderiye, bi kabylia-iskenderiye durmadan isyana başladı. sonunda gözlerini oydurup hapise tıktım tekrar rahatım. şimdide varisim iki defa değiştiği için resmen moku mokuna başganlığı kaybettim. önceki saveye geri döneceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2013 plot işte anla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar